راقم این سطور در هیجده سال اخیر طی سرمقالههای بسیاری، دیدگاهها و نظرات مستند خویش را با ارائه دلایل و براهین گوناگون، در نقد و تحلیل عملکرد دولتها و مقامات و نمایندگان و مسئولان ازجمله دولت سیزدهم، به استحضار خوانندگان رسانده است و آنچه را در مجموعه فعالیتهای دولت به ریاست حجتالاسلام رئیسی، نقص و ضعف میدانسته با اشاره به مدارک متقن به درستی بیان داشته تا دستاندرکاران و مدیران ارشد کشور، بر اداره امور وقوف یابند و در اصلاح آن بکوشند و کار مردم بهتر به سامان برسد و تا خواست پروردگار یکتا بر چاپ و نشر این هفتهنامه تعلق بگیرد بدین روش ادامه خواهد یافت. بدیهی است انتقاد منصفانه و دیدن نقاط قوت و ضعف دولتها و دوری از تملق و مجیزگویی از گذشته تا امروز، از هدفهای رسانههای جمعی است و جراید و مطبوعات، در کشور وظیفه دارند در برابر مسئولیتی که بر عهده گرفتهاند، همچون ناظری بیطرف، آیینه تمام نمای مدیران باشند. امروز در دنیای پیشرفته و مدرن شرق و غرب، مطبوعات و رسانهها، عاملی مهم در بازدارندگی دستگاههای حاکمیتی، به ارتکاب و رفتارهای خلاف ضابطه و قانوناند. بنابراین آن دسته از رسانهها که فاقد نقد و نظرند یا صِرفا در پی انتشار آگهی هستند یا از این و آن تعریف و تمجید میکنند و وظیفه و رسالت اجتماعی خویش را فراموش کردهاند.
پایان تلخ و اندوهبار سید ابراهیم رئیسی رئیس دولت سیزدهم و وزیر امور خارجه و امامجمعه و استاندار آذربایجانشرقی و 4 نفر دیگر از همراهان در افتتاح سد «قیز قلعهسی» و خسارتی که به کشور وارد شد، تأسف و تألم بسیاری را در بین آحاد مردم اعم از موافق و مخالف برانگیخت و مملکت را در بهت و حیرت فرو برد و سؤالات و پرسشهای فراوانی را، در اذهان عمومی ایجاد کرد.
آیا حضور شخص رئیسجمهور در این افتتاح ضرورت داشت؟ آیا یکی از معاونین رئیسجمهور و یا یک نفر از وزیران برای انجام این مأموریت کافی نبودند؟ چرا شرایط بد آب و هوایی در آن منطقه و آن بعدازظهر، به درستی مورد سنجش و ارزیابی قرار نگرفته بود و به هشدار هواشناسی مبنی بر نارنجی بودن هوا توجه نشد؟ آیا در آن شرایط سخت از بهترین هلیکوپتر موجود برای بازدید دومین مقام جمهوری اسلامی ایران استفاده شده بود؟ آیا آن پرنده آهنینبال در بهترین شرایط پروازی قرار داشت؟ و آیا در آن موقعیت آب و هوایی و با فاصله کوتاه امکان سفر با اتومبیلهای دولتی و نهاد ریاست جمهوری نبود؟ و بسیاری سوالات دیگر که چگونه و چرا…؟؟؟؟
دولتی که رئیس آن از صحنه فعالیت حذف شود، گرچه در کوتاهمدت همچون تن بیسری است که لاجرم زنده نمیماند. البته در ساعات اولیه این حادثه جانگداز، مقام رهبری تأکید بر عدم ایجاد خلل در امور کشور داشتند و این بدان معنی بود که امنیت و آرامش در مملکت برقرار است و تداوم دارد اما در نهایت خسارتی بزرگ وارد شد که جبران آن مدتها به طول خواهد کشید و الزامات پیشرو که عبارت است از: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در مدت پنجاه روز. انتخاب فرد جدید به عنوان رئیسجمهور که قاعدتا برای کار اجرایی کشور تیم و گروه جدیدی، با خود خواهد داشت و اتوبوس دولت تازه، عدهای را پیاده و آدمهای دیگری را سوار میکند و مشکلات تازه در لایههای میانی مسئولان دولتی، که اجتنابناپذیر است.
در طرحها و برنامههای دولت سید ابراهیم رئیسی، تعدادی از کارهای نیمهکاره یا احیانا بعضی از برنامههای نیمهتمام و باقیمانده از دولت گذشته طبعا به موقع به سرانجام نمیرسد و آنچه اولویت اول بوده، در دولت بعدی شاید اولویت نباشد. تعدادی از اهداف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی، دستخوش تغییر خواهند شد و ازین بابت کشور دچار پسلرزههای متعدد ناشی از زلزله سخت این سقوط دلخراش خواهد بود گرچه تناقضگوییهای سخنگو یا رئیس دفتر رئیسجمهور یا بعضی دیگر از مقامات و مسئولان در این زمینه بر شایعات و اظهارنظرهای گوناگون خواهد افزود.
روزنامه آیینه یزد، تأسف و تأثر عمیق خود را از بابت سقوط بالگرد رئیسجمهور محترم و کلیه همراهان گرامیشان ابراز داشته و درگذشت شهادتگونه جناب حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، ریاست محترم جمهور، جناب حجتالاسلام والمسلمین سید محمدعلی آلهاشم، نماینده ولیفقیه و امامجمعه محترم تبریز، جناب حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و جناب مالک رحمتی استاندار محترم آذربایجان شرقی، سردار سید مهدی موسوی رئیس یگان حفاظت رئیسجمهور، سرهنگ خلبان سید طاهر مصطفوی، سرهنگ خلبان محسن دریانوش و سرگرد فنی بهروز قدیمی را به قاطبه مردم ایران بویژه خانوادههای داغدار و عزادار آنان تسلیت میگوید و از پیشگاه خداوند منان، تمنا دارد ارواح یکایک عزیزانی که در این حادثه به لقاءا… پیوستند را به دریای رحمتش پیوند دهد و از فضل و کرمش، مردم کشور ایران را به راه خیر و صلاح رهنمون باشد. چنین باد…
از درسهای آموزنده که باید آن عده از مدیران و حاکمان و مسئولانی که در هر 3 قوه تجملگرایی را پیش گرفته و به اصطلاح در ناز و نعمت زندگی میکنند و از سفرههای کوچک و کوچکتر دهها میلیون نفر ایرانی صبور و مقاوم در شهرها و استانهای مختلف خبر ندارند و از کاهش مصرف اقلام اولیه زندگی بخور و نمیر آن دهکهای جامعه آگاهی ندارند یا خود را به بیخبری میزنند. از بهای نان و گوشت و برنج و لبنیات و میوه و تخممرغ و گوشت مرغ و دیگر مایحتاج زندگی اطلاعی ندارند و نمیدانند مردم چگونه با کمبودها و نداشتن امکانات رفاهی اولیه ازجمله با کمبود دارو و امکانات پزشکی میسازند و میسوزند اما آن گروه در ویلاها و خانههای چند صد متری یا هزار مترمربعی در مکانها و شهرهای خوش آب و هوا و یا در مجللترین و گرانترین نقاط تهران زندگی میکنند، فرزندان و نوادگانشان را با بهترین امکانات به اروپا و امریکا فرستادهاند گاه خود و افراد تحت تکلفشان برای مداوا به خارج سفر میکنند گرچه در راهپیماییهای 22 بهمن یا روز قدس و دیگر مراسم عمومی نیز شرکت میکنند.
اما عموم مردم با دیدن کفش و ساعت و موبایل و لباسهای گرانقیمت که بر تن آنها و فرزندانشان میباشد و میبینند آه از نهادشان زبانه میکشد یا آنان که برای خرید سیسمونی به کشور خارج سفر میکنند، عروسی دختر و پسرشان را در فلان هتل مجلل و گرانقیمت برگزار مینمایند و… باید بدانند این افتخار برای سید ابراهیم رئیسی ثبت و ضبط گردید که مادر داغدیدهاش با فرزندی که در 5 سالگی پدر را از دست داده و با سختی و مشقت زندگی را گذرانده است درحالی که فرزندش حداقل 3 دهه عالیترین مقام قضایی و سازمان بازرسی را عهدهدار بوده، سالها تولیت آستان مقدسه هشتمین پیشوای شیعیان جهان حضرت امام رضا علیه آلاف التحیه والثنا را داشته و اکنون 3 سال است که رئیسجمهور ایران عزیز بوده، در محله فقیرنشین مشهد در یک خانه حدود 70 مترمربعی و با داشتن کمترین امکانات زندگی میکند نگارنده این سطور وظیفه میداند با سپاس و تقدیر از عملکرد سید ابراهیم رئیسی و مادر بزرگوارش آرزو نماید درس عبرتی برای آن عده از حاکمان و مسئولانی باشد که در ناز و نعمت بسر میبرند و به زندگی اشرافیگری خود ادامه میدهند بلکه شاید اتفاقاتی چون حادثه غمانگیز سقوط هلیکوپتر رئیسجمهور و همراهان در آنان تاثیرگذار باشد! والسّلام.
رضا سلطان زاده – مدیرمسئول