به گزارش یزدفردا: مطالعه جدیدی از محققان دانشگاه لوند سوئد حاکی از آن است که تتو یا خالکوبی میتواند یک فاکتور ریسک برای سرطان سیستم لنفاوی یا لنفوم باشد. پژوهشگران درواقع میگویند ممکن است میان داشتن تتو و افزایش ریسک سرطان لنفوم رابطهای وجود داشته باشد، بااینحال، تأیید این مسئله نیازمند تحقیقات بیشتر است.
دانشمندان دانشگاه لوند در پژوهشی بهسراغ بررسی رابطه میان تتوها و لنفوم (Lymphoma) رفتند. «کریستل نیلسن»، رهبر این تحقیق میگوید آنها برای مطالعه خود افراد مبتلا به سرطان لنفوم را در پایگاههای داده جمعیتی شناسایی کردند و بعد یک گروه کنترل با همان سن و جنسیت را که به لنفوم مبتلا نبودند، برای بررسی در مقابلشان قرار دادند. این شرکتکنندگان به پرسشنامهای پاسخ دادند تا مشخص شود که روی بدن خود تتو زدهاند یا خیر.
در این تحقیق 11905 نفر حضور داشتند. از این میان، 2938 نفر در بازه سنی 20 تا 60 سالگی لنفوم داشتند. از این گروه، 1398 نفر به پرسشنامه پاسخ دادند. تعداد افراد گروه کنترل نیز 4193 نفر بود. در گروه کسانی که لنفوم داشتند، 21 درصد (289 نفر) تتو داشتند، درحالیکه در گروه کنترل 18 درصد (735) تتو داشتند.
پژوهشگران میگویند پس از درنظرگرفتن مؤلفههای مرتبط نظیر مصرف دخانیات و سن، دریافتند که ریسک بروز لنفوم در کسانی که تتو انجام داده بودند، 21 درصد بیشتر بود. البته آنها تأکید دارند که لنفوم یک بیمار نادر است و نتایج این مطالعه در سطح این گروهها تعمیم پیدا میکند. نیلسن میگوید: «این نتایج باید در سایر مطالعات تأیید و ارزیابی شود و چنین تحقیقاتی در دست انجام است.»
نکته جالب اینجاست که محققان پیش از مطالعه تصور میکردند که اندازه تتو میتواند بر ریسک سرطان لنفوم اثرگذار باشند. بهعبارت دیگر، کسی که تمام بدن خود را تتو کرده است، احتمالاً در مقایسه با کسی که تنها یک پروانه روی بازوی خود خالکوبی کرده، در معرض خطر بیشتری است. اما در پایان مشخص شد که میان اندازه تتو و افزایش ریسک بیماری رابطهای وجود ندارد.
محققان حدس میزنند که یک تتو، صرفنظر از اندازهاش، میتواند باعث التهابی خفیف در بدن شود که ممکن است محرک پدیدآمدن سرطان باشد. اما آنها تأکید کردهاند که تصور کلی این مسئله پیچیدهتر از چیزی بوده است که آنها تصور میکردند.
دانشمندان حالا میخواهند ببینند آیا داشتن تتو با ریسک سایر انواع سرطان نیز رابطه دارد یا خیر. نتایج پژوهش حاضر در ژورنال eClinicalMedicine منتشر شده است.