زمان : 07 Khordad 1403 - 20:23
شناسه : 196175
بازدید : 2850
ماده درون انار، توت‌فرنگی و گردو ظاهراً می‌تواند با آلزایمر مبارزه کند ماده درون انار، توت‌فرنگی و گردو ظاهراً می‌تواند با آلزایمر مبارزه کند یزدفردا: این ماده ظاهراً می‌تواند به شناسایی و پاکسازی سلول‌های آسیب‌دیده در مغز کمک کند.

به گزارش یزدفردا: تیمی از دانشمندان با انتشار مقاله‌ای جدید و با بررسی موش‌هایی که بیماری آلزایمر داشتند، می‌گویند در برخی مواد غذایی ازجمله انار، توت‌فرنگی و گردو ماده‌ای وجود دارد که توانایی تشخیص و حذف سلول‌های آسیب‌دیده مغزی را دارد. محققان این موضوع را در موش‌هایی مشاهده کردند که برای بررسی بیماری آلزایمر تحت مطالعه قرار گرفته بودند.

همین تیم تحقیقاتی قبلاً نوعی ویتامین B3 به نام ریبوزید نیکوتین آمید (NR) پیدا کرده بود که به حذف میتوکندری‌های آسیب‌دیده از مغز کمک می‌کند.

هنگامی که این سیستم‌های پاکسازی عصبی از بین می‌روند، در قسمت اعصاب، زباله‌هایی شروع به انباشته‌شدن می‌کنند و زمینه را برای بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون فراهم می‌سازند.

دانشمندان از قدرت برخی مواد غذایی برای مبارزه با آلزایمر خبر می‌دهند

«ویلهلم بور»، بیوشیمی‌دان دانشگاه کپنهاگ می‌گوید: «بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری‌های نورودژنراتیو اختلال عملکرد میتوکندری را تجربه می‌کنند که به‌عنوان میتوفوناژی نیز شناخته می‌شود. این بدان معنا است که مغز در ازبین‌بردن میتوکندری‌های ضعیف که تجمع پیدا می‌کنند و بر عملکرد مغز تأثیر می‌گذارد، مشکل دارد.»

در نتیجه محققان اضافه می‌کنند که اگر بتوان فرایند میتوفاژی را تحریک و میتوکندری ضعیف را حذف کرد، نتایج بسیار مثبتی به‌دست می‌آید. در این فرایند بخشی از زباله‌های مغزی مرتبط با آلزایمر که در نهایت به پلاک‌های آمیلوئید تبدیل می‌شوند، و گره‌های نوروفیبریلار که مشخصه بیماری هستند، می‌توانند پاک شوند.

در مطالعه قبلی، موش‌های مبتلا به بیماری آلزایمر، ترکیب NR را به‌عنوان مکمل دریافت کردند که با افزایش تولید یک کوآنزیم متابولیک ضروری به نام نیکوتین آمید آدنین دی‌نوکلئوتید (NAD) همراه بود و پروتئین‌های آسیب‌دیده DNA را در مغزشان کاهش داد.

اکنون، بور و همکارانش دریافته‌اند که Urolithin A، ماده‌ای که در انار یافت می‌شود، نیز چنین وضعیت پاک‌کننده‌ای را در مغز ایجاد می‌کند. محققان دریافتند موش‌های مربوطه که تحت درمان طولانی‌مدت با اورولیتین A قرار گرفته‌اند، توانایی‌هایشان در یادگیری، حافظه و حس بویایی بهبود یافته است. این پروتئین بر پروتئینی به نام کاتپسین Z تأثیر می‌گذارد.

نتیجه این مطالعه در نشریه Alzheimer's & Dementia منتشر شده است.