زمان : 10 Ordibehesht 1403 - 14:31
شناسه : 194046
بازدید : 3245
احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده یزدفردا: رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اردکان: احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده بسیار زیاد است.
به گزارش یزدفردا: دوره آموزشی پیشگیری از بیماری تب مالت ویژه متصدیان و شاغلین در صنوف مرتبط، توسط دامپزشکی شهرستان و همکاری اتاق اصناف و اتحادیه‌های ذیربط در ارتباط با روش‌های پیشگیری و مبارزه با این بیماری برگزار شد.
 
 
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اردکان در این دوره گفت: بیماری تب مالت از جمله شایع‌ترین بیماری‌های باکتریائی واگیردار و مشترک بین انسان و دام در کشور است که در کشور ایران ریشه کن نشده و وجود داشته که عامل آن نوعی باکتری به نام بروسلا است.
 
وی تاکید نمود: مصرف مواد غذایی حاوی باکتری بروسلا از جمله مصرف شیر خام وسایر فرآورده‌های لبنی غیر پاستوریزه، پنیر تازه، خامه و سرشیرو بستنی سنتی که از شیر غیر پاستوریزه تهیه شده می‌تواند منجربه ابتلا به تب مالت در انسان بشود.
 
عظیم پور افزود: تب مالت از جمله مواردی است که در کمین مصرف کنندگان لبنیات سنتی و فله‌ای میباشد، در شرایطی که مردم لبنیات پاستوریزه و استاندارد استفاده نکنند و به مصرف محصولات سنتی روی آورند باید انتظار داشته باشیم که شیوع تب مالت نیز فراگیر‌تر شود و توصیه اکید می‌شود که در مصرف شیر و لبنیات رعایت جوانب احتیاط را بکنند و در نظر داشته باشند که احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف شیر آلوده بسیار زیاد است.
 
وی گفت: میکروب بیماری تب مالت در شیر بر اثر حرارت مناسب از بین خواهد رفت و اندازه مناسب حرارت دادن شیر، بعد از رسیدن به نفطه جوش و غل زدن بمدت ۵ دقیقه میباشد.
 
عظیم پور با اشاره به پیامد‌ها وخسارات اقتصادی و بهداشتی ناشی از این بیماری به دامداران و آحاد جامعه، یادآور شد: این بیماری به عنوان یک بیماری استراتژیک حائز اهمیت بوده و مبارزه و کنترل آن از اولویت‌های سازمان دامپزشکی است.
 
وی تصریح کرد: سیاست دامپزشکی در جهت مبارزه و کنترل این بیماری در جمعیت دامی و بر اساس خونگیری و واکسیناسیون جمعیت دام سبک و سنگین می‌باشد که همه ساله طبق تقویم زمانبندی تعیین شده عملیات خونگیری و واکسیناسیون انجام می‌شود.