زمان : 07 Farvardin 1403 - 09:30
شناسه : 191584
بازدید : 2967
پژوهش جدید: بامبو به‌اندازه شیر گاو دارای مقادیر بالای پروتئین و مواد مغذی است پژوهش جدید: بامبو به‌اندازه شیر گاو دارای مقادیر بالای پروتئین و مواد مغذی است یزدفردا: محققان می‌گویند بامبو می‌تواند یک منبع غذایی پایدار و مغذی برای جمعیت روبه‌رشد جهان باشد.

به گزارش یزدفردا: گیاه بامبو فواید بسیاری برای سلامتی دارد؛ این گیاه سرشار از پروتئین، اسیدهای آمینه، آهن، فیبر و ویتامین است. حالا مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که بامبو حاوی مقادیر بالای پروتئین مشابه شیر گاو است؛ به عبارت دیگر، می‌توان این گیاه را جایگزینی برای لبنیات درنظر گرفت. همچنین درحالی‌که سالانه 35 میلیون تُن بامبو در چین کشت می‌شود، کشاورزان تنها یک‌سوم از این میزان را برداشت می‌کنند.

براساس مقاله محققان که هنوز همتاداوری نشده است، شاخه‌های بامبو فواید فراوانی برای سلامتی دارند؛ این شاخه‌ها مشابه شیر گاو، دارای پروتئین بالایی هستند. به گفته تیمی از دانشمندان چینی، بامبو یکی از قدیمی‌ترین گیاهان در جهان است که رشد بسیار سریعی نیز دارد. بامبو همچنین می‌تواند یک منبع غذایی پایدار و مغذی برای جمعیت روبه‌رشد جهان باشد.

تقریباً 68 درصد جمعیت کره زمین به لاکتوز حساسیت دارند و از سویی، صنایع لبنی نیز یکی از بزرگ‌ترین عوامل انتشار گازهای گلخانه‌ای به شمار می‌آیند؛ ازهمین‌رو، بامبو می‌تواند به‌عنوان یک راه‌حل درنظر گرفته شود.

بامبو به‌عنوان ماده غذایی با مقادیر بالای پروتئین

در این پژوهش گفته می‌شود که شاخه‌های بامبو هفت آمینو اسید ضروری موردنیاز انسان را تأمین می‌کند. درواقع میزان اسید آمینه بامبو بیشتر از سایر سبزیجات مانند هویج، کرفس و کلم است. همچنین این گیاه آهن بیشتری نسبت به اسفناج و کدو تنبل دارد.

شاخه‌های بامبو نیز منبع عالی برای دریافت کربوهیدرات و فیبرهای غذایی با چربی کم محسوب می‌شوند و سرشار از ویتامین‌های مختلف هستند. به گفته محققان، مطالعات نشان داده‌اند که شاخه‌های بامبو می‌توانند در پیشگیری از چاقی، دیابت و سرطان مؤثر باشند و فواید آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی دارند.

درحالی‌که بسیاری از افراد در سراسر جهان ممکن است گمان کنند که بامبو صرفاً غذای پانداهاست، این گیاه درواقع از قدیم تاکنون در آسیا به‌عنوان یک ماده آشپزی و دارویی استفاده شده است.

پژوهش جدید می‌گوید که سالانه حدود 25 تا 35 میلیون تن بامبو در چین کشت می‌شود، اما تنها یک‌سوم آن برای مصرف برداشت می‌شود. به‌دلیل عرضه بیش‌ازحد و قیمت‌های پایین، کشاورزان انگیزه کمی برای برداشت شاخه‌ها دارند و اجازه می‌دهند که مازاد این گیاه روی کوه بپوسد.