به گزارش یزدفردا به نقل از مدیسن نت، محققان دانشگاه بوستون در مطالعات اخیر خود هیچ خطر افزایشی در مورد سقط زودرس یا دیررس ناشی از واکسن کووید -۱۹ قبل از باردار شدن نیافتند.
اعتقاد بر این بود که این مطالعه اولین مطالعهای است که خطر سقط جنین زودرس را پس از واکسن قبل از بارداری ارزیابی میکند. سقط جنین زودرس را سقط قبل از هفته هشتم بارداری تعریف شد.
«جنیفر یلاند»، نویسنده اصلی، گفت: «این یافتهها باید در جمعیتهای دیگر تکرار شود، اما برای زوجهایی که قصد بارداری دارند، اطمینانبخش است.»
این مطالعه در واقع خطر سقط جنین را در شرکتکنندگانی که قبل از اقدام به بارداری واکسینه شده بودند، نشان داد.
برای این مطالعه، محققان دادههای نظرسنجی درباره واکسیناسیون کووید و سقط جنین را در میان شرکتکنندگان در مطالعه آنلاین بارداری تجزیه و تحلیل کردند.
این مطالعه شامل بیش از ۱۸۰۰ زن در ایالات متحده و کانادا بود که از دسامبر ۲۰۲۰ تا نوامبر ۲۰۲۲ تحت نظر بودند.
آنها از زمان مثبت شدن تست حاملگی تا سقط جنین، سقط جنین القایی، حاملگی خارج از رحم یا هفته ۲۰ بارداری پیگیری شدند.
هفتاد و پنج درصد از زنان تا زمان بارداری حداقل یک دوز واکسن کووید را دریافت کرده بودند.
نزدیک به یک چهارم بارداریها منجر به سقط جنین شده بود. حدود ۷۵ درصد از این موارد در هشت هفته اول رخ داده بود.
این مطالعه نشان داد که خطر سقط جنین در میان زنان واکسینه نشده ۲۶.۶ درصد، در زنانی که یک دوز از واکسن را قبل از بارداری دریافت کرده بودند، ۲۳.۹ درصد و در میان افرادی که یک سری کامل اولیه واکسن را قبل از بارداری دریافت کرده بودند، ۲۴.۵ درصد بود.
۲۲.۱٪ در میان کسانی که سری واکسن را سه ماه قبل از بارداری تکمیل کردند و ۲۰.۱٪ در بین کسانی که فقط یک واکسن دو دوز قبل از باردار شدن دریافت کردند، بود.
یلاند گفت: «دادههای ما نشان میدهد که خطر سقط جنین در بین افراد واکسینه شده در مقایسه با افراد واکسینه نشده کمتر است.»