زمان : 05 Mehr 1402 - 14:06
شناسه : 180946
بازدید : 3032
شناسایی پنج کانون بیماری هاری در سالجاری در استان یزد کارشناس بیماری‌های مشترک انسان و حیوان معاونت بهداشتی یزد: شناسایی پنج کانون بیماری هاری در سالجاری در استان یزد یزدفردا: کارشناس بیماری‌های مشترک انسان و حیوان معاونت بهداشتی یزد: در سال جاری در استان یزد، تعداد پنج کانون بیماری هاری حیوانی در شهرستان‌های تفت، خاتم، میبد و یزد شناسایی شده است.

به گزارش یزدفردا: علی اکبر تاج فیروزه گفت: هاری از قدیمی‌ترین و مهمترین بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان است. هنوز هم هاری به عنوان یک بیماری کشنده (با کشندگی صد در درصد) مطرح و اهمیت جهانی خود را حفظ کرده است.

 تاج فیروزه افزود: میزان کشندگی بالا (صددرصد) و افزایش روند موارد حیوان گزیدگی انسانی به ویژه در ایران (که به ناچار سالانه مبالغ زیادی صرف خرید سرم و واکسن ضد هاری جهت درمان و پیشگیری می‌گردد) از جمله موارد اهمیت بیماری می‌باشد.

 وی اظهار داشت: براساس آمار سازمان جهانی بهداشت سالانه بالغ بر ۵۹ هزار نفر در دنیا به دلیل ابتلا به هاری جان خود را از دست می‌دهند. در کشور ما هم ازابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۱۴ نفر به علت ابتلا به هاری جان خود را از دست داده اند.

 وی خاطر نشان کرد: وجود هاری در حیوانات هرساله در استان یزد مشاهده می‌شود. در سال جاری در استان تعداد پنج کانون بیماری هاری حیوانی (موارد مثبت هاری حیوانی) در شهرستان‌های تفت، خاتم، میبد و یزد شناسایی شده که قابل توجه است و با اقدامات درمان و پیشگیری موثر، مورد ابتلای هاری انسانی نداشته ایم.

 وی تصریح کرد: در استان یزد آخرین مورد مرگ ناشی از هاری در سال ۱۳۸۵ اتفاق افتاد و خوشبختانه با اقدامات موثر درمان و پیشگیری بیماری، از آن سال به بعد، مورد مرگ ناشی از بیماری هاری در استان نداشته ایم. اصلی‌ترین و رایج‌ترین روش انتقال و مواجهه با ویروس مولد بیماری هاری هم، گزیده شدن توسط حیوان هار است. 

کارشناس بیماری‌های مشترک انسان و حیوان معاونت بهداشتی یزد ادامه داد: با توجه به اینکه کشور ایران در منطقه اندمیک بیماری هاری، طبقه بندی شده، هرگونه گزش توسط حیوانات مخزن بیماری، مشکوک به هاری تلقی شده و نیازمند اقدامات درمان و پیشگیری می‌باشد. 

 تاج فیروزه افزود: هرسال هزینه‌های زیادی درکشور صرف تامین سرم و واکسن ضد هاری جهت درمان و پیشگیری از هاری جهت افراد حیوان گزیده می‌شود. در سال ۱۴۰۱ در کشورجهت ۳۲۰ هزار و ۱۱ نفر حیوان گزیدگی، درمان و پیشگیری از هاری ارائه شده است (بروز ۴۰۰ در صد هزار نفر)، که این رقم در استان یزد چهار هزار و ۶۷۷ نفر (بروز ۳۶۱.۷ در صد هزار نفر) بوده است. همچنین در کشور بیشترین گزش‌ها توسط سگ اتفاق افتاده (بیش از ۸۰ درصد گزش ها) این در حالی است که در استان یزد گربه سهم اصلی (۴۹.۶ درصد از گزش ها) گزش‌ها را به خود اختصاص می‌دهد. 

 وی تاکید کرد: درمان و پیشگیری از بیماری هاری شامل شستشوی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه‌ای زخم، تجویز ایمونوگلبولین و واکسن هاری و ... است که به صورت ۲۴ ساعته در اتاق‌های درمان و پیشگیری هاری در سطح استان به صورت رایگان توسط پرسنل آموزش دیده انجام می‌شود.

 ششم مهرماه (۲۸ سپتامبر) با عنوان روز جهانی هاری و با شعار "پیشگیری از هاری برای همه با هماهنگی بین بخشی" نامگذاری شده است.