زمان : 12 Tir 1402 - 09:08
شناسه : 178661
بازدید : 3427
رونمایی از محور فرهنگی خادمین باغ‌های جهانی در مهریز مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مهریز: رونمایی از محور فرهنگی خادمین باغ‌های جهانی در مهریز یزدفردا: برای نخستین بار محور فرهنگی خادمین باغ‌های جهانی با حضور گردشگران در باغ جهانی پهلوانپور مهریز رونمایی شد.

به گزارش یزدفردا: مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مهریز در آیین رونمایی از محور فرهنگی خادمین باغ پهلوانپور گفت: محور فرهنگی خادمین باغ‌های جهانی، شامل یادمانی از افرادی است که در زمینه باغ‌های جهانی فعالیت پژوهشی و تخصصی داشته و اولین یادمان به نام ایزابل بلنکو دل پنیال به عنوان پژوهشگر و نویسنده کتاب «ایران و آندلس سازه‌های ابی و باغ‌های بهشتی در ایران باستان» انتخاب و رونمایی شد.

قانعی افزود:در قالب محور فرهنگی از تمامی خادمان فعال در استان‌های مختلف قدردانی می‌شود.

در این آیین مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه «تیرماه» ماه معرفی آثار گردشگری ایران به جهانیان است گفت: به واسطه اینکه معمولاً در این ماه نشست‌های یونسکو برگزار می‌شد و ما می‌توانستیم به داشته‌ها و میراث فرهنگی‌مان مفتخر شویم عمده آثار ایران در ماه تیر به ثبت جهانی رسیده است.

فاطمی با اشاره به اهمیت بیان داستان‌های مرتبط با میراث فرهنگی برای عموم مردم به اظهارات ایزابل بلانکو دل پنیال که کار‌های مطالعاتی روی باغ‌های ایران انجام می‌داد پرداخت و گفت: در کتاب «ایران و آندلس، سازه‌های آبی و باغ‌های بهشتی در ایران باستان» آمده است که «باغ در کویر معنا پیدا می‌کند؛ باغ اصلاً کنار جنگل معنا ندارد؛ برای همین است که در اروپا باغ کمتر داریم».

وی با اشاره به اینکه ایزابل در کتاب خود رابطه‌ای را بین باغ‌ها و پارک‌ها پیدا کرده که داستان زیبایی دارد گفت: در این کتاب آمده است که باغ در ایران نمود پیدا می‌کند و اولین باغ‌های دنیا در ایران شکل می‌گیرد از پاسارگاد که یک باغ باستانی است تا باغ شازده ماهان را که نگاه کنیم یک شگفتی است که در وسط پهنه‌ای خشک، بهشتی نمودار شده است. برای همین است که در زبان و ادبیات ما «پردیس‌های ایرانی» نمود دارد.

فاطمی در ادامه تصریح کرد: در گردشگری باید «واژه‌ها»، «تاریخ» و «اصالت‌ها» را به قصه تبدیل کرده و به مردم آموزش دهیم تا مردم بیشتر قدردان این داشته‌ها و سرمایه‌های ارزشمند باشند. بیان پیشینه و روایات موجود در رابطه با میراث فرهنگی باعث هویت بخشی به آثار تاریخی و در نهایت حفظ آن می‌شد.

این نشست با خواندن وقت نامه قنات جهانی حسن آباد پایان یافت.

باغ پهلوانپور مهریز در تاریخ هفتم مهر ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۶۳۳۴ به عنوان یکی از آثار ملی ایران و در سال ۲۰۱۱ طی نشست سی و پنجم در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسید.