یزدفردا: سید علی باقری افزود: اّبگیری مناسب بندهای خاکی نقش مهمی در تغذیه آب سفره های زیرزمینی و تامین آب مورد نیاز کشاورزان در سال زراعی جاری دارد .
وی با اشاره به اینکه هماکنون در سطح شهرستان ۴۲ طرح آبخیزداری شامل بندهای خاکی، سنگ و سیمانی و دیوارهای متعدد ساحلی وجود دارد به اهمیت تقویت آنها در روستاها اشاره کرد .
این مسوول ۲۱ آذرماه جاری به ایرنا گفته بود: در جریان بارندگی روزهای اخیر، ۹۵ درصد از ۲۰۰ هزار مترمکعب ظرفیت بندخاکی دهستان «اِرنان» از توابع بخش مرکزی این شهرستان آبگیری شد.
بندخاکی یادشده برای ذخیره آبهای جاری ناشی از بارندگیها، تغذیه سفره های زیرزمینی و جلوگیری از سرازیر شدن سیلاب به روستا ساخته شد.
همچنین به گفته مهدی دهقانیزاده بخشدار مرکزی مهریز ،۱۶ آذرماه جاری گفته بود: در شبانهروز گذشته بر اثر بارندگی و جاری شدن سیلاب در ۳۰ روستای دهستانهای میانکوه، ارنان و تنگچنار این بخش به برخی زیرساختها به خصوص راهها، معابر و قنات های منطقه خسارت هایی وارد شد.
میزان بارندگی هفته گذشته در ایستگاه باران سنجی تنگچنار مهریز بیش از ۶۰ میلیمتر گزارش شد.
از جمعیت ۵۵ هزار نفری مهریز ۳۰ درصد در دهستان های ارنان، خورمیزات، تنگچنار، بهادران و میانکوه در ۱۴۰ روستا زندگی میکنند و مرکز این شهرستان در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد بر اساس برآوردهای اولیه میزان خسارت ناشی از سیلاب هفته گذشته در برخی از مناطق استان هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است.
محمدحسین امامی در دومین بازدید یک هفته اخیرش از مناطق خسارت دیده از سیلاب ابرکوه، اظهار کرد: بیش از نیمی خسارت مربوط به حوزه کشاورزی و دامداری است که بخش عمده آن مربوط به شهرستان های ابرکوه ، تفت و خاتم است .
وی تصریح کرد: خسارت سیلاب مربوط به حوزه کشاورزی ، مسکن ، راه ارتباطی روستایی و جاده های بین مزارع ، زیرساخت های آب ، برق ، قنات و تاسیسات شهری و روستایی است.
در حالیکه متوسط بارندگی سالانه یزد ۱۱۰ میلیمتر است در بارندگی روز ۱۶ آذر ماه جاری ۶۶ میلیمتر در تنگچنار مهریز و ۵۵ میلیمتر باران در ابرکوه ثبت شد.