زمان : 01 Azar 1399 - 14:25
شناسه : 161919
بازدید : 7090
دسترس ‌پذیری؛ رویایی که در شهر جهانی یزد محقق می‌شود با اجرای طرح هفت‌خوان؛ دسترس ‌پذیری؛ رویایی که در شهر جهانی یزد محقق می‌شود طرح هفت‌خوان با هدف دسترس‌پذیر کردن معابر شهری برای گروه‌های مختلف جامعه به ویژه معلولان در حال اجراست، طرحی که رویای توسعه یافتگی را در شهر جهانی یزد محقق می کند.

ستاد مناسب سازی شهری یزد با حضور اعضای این ستاد در شورای شهر یزد تشکیل جلسه داد تا اجرای این طرح شکل جدی‌تری به خود بگیرد.
رئیس شورای شهر یزد در این جلسه با اشاره به اینکه یزد به عنوان یک الگو در زمینه دسترس پذیری معرفی شده است، اظهار داشت: مناسب سازی شهری در یزد عمق و کیفیت خوبی پیدا کرده و به عنوان یادگاری ارزشمند از این دوره از تاریخ مدیریت شهری باقی خواهد ماند.
غلامعلی سفید تاکید کرد: هرچند به غیر از مناسب سازی، امنیت و روشنایی و ایمنی نیز باید مدنظر باشد اما امیدواریم با همه جانبه‌نگر شدن طرح‌ها، شامل کیفیت بهتر و پوشش بیشتر طرح مناسب سازی باشیم.
وی از شهردار، نماینده کمیته مناسب سازی شورا، ستاد مناسب سازی و اعضای آن قدردانی کرد و گفت: لازم است از تجربه و نیاز معلولان با استفاده از مشارکت فکری آنها بهره گرفته شود زیرا در نهایت بهره‌برداران اصلی آنها هستند.
* تمام مناطق شهرداری یزد گرد هفت‌خوان
معاون امور زیربنایی و عمرانی شهرداری یزد نیز در این جلسه با تشریح مسیر هفت خوان، اظهار داشت: به جز شهرداری منطقه 3، تمام مناطق شهرداری یزد همچنین سازمان عمران شهرداری و شهرداری بافت تاریخی در اجرای طرح مشارکت دارند.
سلمانی با اشاره به اینکه اردکان، چندی پیش به عنوان شهر بدون مانع لقب گرفت، افزود: پیمانکار مناسب سازی معابر اردکان برای طرح هفت خوان نیز انتخاب شده و امیدواریم با اقداماتی که انجام می شود، هم مناسب سازی هم پیرایش شهری به خوبی محقق شود.
وی تاکید کرد: تلاش شده با برنامه ریزی مناسب و به کارگیری تیمی قوی، مناسب سازی معابر به جز مسیر هفت خوان، در تمام معابر شهری یزد انجام شود و در فضاهای جدید نیز مناسب سازی به شکل ویژه مدنظر باشد.
* هفت‌خوان نماد جامعه معلولان را به نماد فرهنگی شهر جهانی پیوند می‌دهد
عضو شورای شهر و رئیس کمیته مناسب سازی شهری یزد نیز در این جلسه اظهار داشت: بعد از انتخاب یزد به عنوان پایلوت شهر دسترس پذیر، پروژه‌ای با عنوان «هفت خوان» طراحی شد.
سپنتا نیکنام با اشاره به ضرورت اجرای این طرح در یزد عنوان کرد: اگر قرار باشد روزی معلولی با ویلچر یا فردی با کالسکه بچه در سطح شهر حرکت کند، پس از طی یک مسافت کوتاه با موانع بسیاری مواجه خواهد شد که هفت خوان در صدد رفع این موانع در یک مسیر مشخص است.
نیکنام عنوان کرد: طرح هفت خوان در واقع یکی از نمادهای جامعه معلولان یعنی مدرسه دانش آموزان استثنایی در میدان همافر را در قالب یک مسیر رفت و برگشت به مسجد جامع یزد به عنوان یک نماد فرهنگی پیوند می‌دهد.
وی افزود: این طرح مسیر رفت و برگشت 10 کیلومتری بین میادین همافر، باهنر، آزادی، شهید بهشتی، امیرچقماق و برج ساعت را تسطیح و موانع آن را رفع می‌کند.
نیکنام عنوان کرد: در این میادین و پیاده‌روهای بین آنها، گره‌ها و مشکلات اساسی وجود داشت که با همکاری مهندسان و مشاوران و همراهی حوزه معاونت امور زیربنایی و عمرانی و حوزه ترافیک و معاونت شهرسازی شهرداری یزد در صدد رفع آنها هستیم.
وی با اشاره به اصلاح هندسی میدان همافر اظهار داشت: یکی از تاکیدات رئیس شورا، رفع گلایه های دانش آموزان و مسئولان مدرسه استثنایی است بر این اساس اصلاح هندسی میدان همافر از ضلع مقابل مدرسه آغاز شد.
رئیس ستاد مناسب سازی شهری یزد یادآور شد: در این بخش، فضای پارکینگ، مسطح سازی پیاده رو و رفع موانع در پیاده‌روها مورد توجه است ضمن اینکه تلاش می شود تا قبل از روز جهانی معلولان، پل موجود در میدان نیز جمع آوری و یک پل عابر پیاده ایجاد شود.
وی به تشریح طرح‌های ارائه شده برای سایر گره‌ها پرداخت و گفت: پارکینگ ویژه معلولان در اغلب طرح‌ها دیده شده و علاوه بر مناسب سازی معابر، این موارد نیز لحاظ شده و تلاش ما ایجاد در دسترس‌ترین و مستقیم‌ترین مسیر عابر پیاده است.
* هفت‌خوان حرکت بنیادین در مسیر پیاده محوری
رئیس کمیسیون عمرانی شورای شهر یزد نیز در این جلسه اظهار داشت: دسترس پذیری آرزویی برای شهرهای ما بود و اگر گاهی سفری به شهرهای توسعه یافته داشته باشیم، می بینیم که چقدر در این شهرها در این زمینه و جزئیات وابسته به آن، کار شده است.
محسن عباسی هرفته عنوان کرد: یکی از ارکان شهر دسترس پذیر، پیاده محوری است و طرح‌ هفت خوان، یک فرهنگ نوین شهر داری ایجاد و جریان سازی می‌کند و مسیر توقعات مردم از خدمات شهری را تغییر می‌دهد.
وی افزود: مردم باید پیاده محوری را از شهرداری مطالبه کنند و به این باور برسند که حرکت خودشان در شهر بیشتر از حرکت خودروهایشان موضوعیت دارد و این امر، بیشترین مطالبات مردم که در حوزه شهری مربوط به آسفالت است را به سمت ساماندهی معابر می‌برد.
عباسی هرفته، طرح هفت خوان را یک حرکت بنیادین در راستای پیاده محوری دانست و گفت: اگر مطالبات اجتماعی به سمت ساماندهی پیاده‌راه‌ها برود، آنگاه می‌توانیم امیدوار باشیم که در گام‌های بعدی کارهای اساسی‌تری در این زمینه انجام شود.
وی تاکید کرد: مناسب سازی معابر در محور هفت خوان می تواند سنگی باشد که در آبی انداخته شده و تلالو آن کل شهر را پوشش می‌دهد.
* پایش‌های دقیق و متر به متر پیاده‌روهای شهر جهانی
مشاور شورای شهر در امور مناسب سازی نیز در این جلسه اظهار داشت: تلاش شورا و شهرداری یزد برای اینکه بتوانند شهری دسترس پذیر برای همه ایجاد و آن را به عنوان الگویی به تمام کشور معرفی کنند، قابل تقدیر است.
شعله نوذری عنوان کرد: در این طرح، طراحی‌ها بر اساس پایش‌های دقیق، انجام شده و موانع و چالش‌ها متر به متر در معابر شناسایی شده و امیدواریم در مرحله اجرا نیز طرح به خوبی پیش برود.
وی خواستار رعایت ضوابط شورای شهرسازی در اجرای این طرح شد و گفت: یزد برای همه شهروندان مناسب سازی می شود و علاوه بر معلولان، باید شهر را برای سالمندان، زنان باردار و سایر گروه‌ها نیز مناسب سازی کنیم.
نوذری تاکید کرد: علاوه بر مناسب سازی معابر، روشنایی منطقه، ایمنی و امنیت آن نیز باید مدنظر باشد تا مسیر، شب‌ها نیز برای معلولان و سایر گروه‌ها قابل تردد باشد.
* محدوده پیرامون برج ساعت همسطح‌سازی می‌شود
دبیر کمیته مناسب سازی شهری یزد نیز به تشریح طرح هفت خوان در گره‌های مختلف پرداخت و اظهار داشت: خیابان مسجد جامع همواره به لحاظ دسترس پذیر بودن مورد اشکال و انتقاد بوده و مشکلاتی دارد که در اجرای طرح هفت خوان در صدد رفع آنها هستیم.
نجمه نادری همچنین به تشریح مشکلات برج ساعت به عنوان یک المان پرداخت و افزود: همسطح سازی محدوده پیرامون برج ساعت در دست بررسی و مطالعه است و طرح‌هایی نیز برای آن ارائه شده است.
وی همچنین با تاکید بر ایجاد امکان دسترسی برای نابینایان عنوان کرد: مسیر فعلی متاسفانه نابینایان را گمراه می کند بر این اساس تعریف یک مسیر درست الزامی است و ما این مهم را در هفت خوان دنبال می کنیم.