یزد فردا: حسین فلاح روز دوشنبه در نشست هماندیشی آبگیری و احیای آبانبارها افزود: آبگیری آبانبارها همراه با آزمایش مکرر آب نگهداری شده در آنها از نظر سلامت و قابلیت نگهداری ، موجب ایجاد منبع ذخیرهسازی آب سالم و احیای این فضاهای تاریخی میشود.
وی با اشاره به اینکه خنک ماندن آب از مزیت آب انبارها است ، ادامه داد: با استفاده از ساز و کار لازم میتوان منبعی سالم و خنک برای ذخیره آب با استفاده از ظرفیت آبانبارها ایجاد کرد.
رسول مشتاقیان رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان میبد هم به شناسایی ۱۵۰ آبانبار که تعدادی از آنها وقف اولادی و بدون پرونده هستند و همچنین به مرمت ۲۰ آب انبار از آب انبارهای شهرستان با همکاری دهیاریها اشاره کرد.
سید علی اکبر اسعدی مسوول واحد عمران و بازآفرینی شهرداری میبد نیز به لزوم انجام این اقدام به صورتی نظاممند و پرهیز از اعمال سلیقههای مختلف اشاره کرد و گفت: شهرداری آمادگی لازم را برای احیای آب انبارها با همکاری اداره میراث فرهنگی دارد.
آبانبارها فضای سرپوشیدهای است که برای ذخیره آب معمولاً در زیرزمین ساخته میشود. در مناطق کمآب و بیابانی آبانبار را از آب باران یا جویبارهای فصلی پر میکردند و این سازه به منظور ذخیره آب در فصول پرآب و استفاده از آن در بقیه ایام سال ساخته میشد و در حال حاضر ساخت آب انبار مرسوم نیست و برای ذخیره آب ، شرکت های آب و فاضلاب و آب منطقه ای از منابع متعدد ذخیره سازی به ظرفیت ۲ هزار تا ۱۰ هزار مترمکعب زمینی یا هوایی استفاده می کنند.
اکنون در استان یزد آبانبارهای متعددی وجود دارد و با توجه به دسترسی مردم به آب لوله کشی در شهرها و اغلب روستاها از آب موجود در این سازه ها برای شرب استفاده نمیکنند.
مرکز شهرستان ۱۰۵هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.
منبع: ایرنا