یزد فردا: رییس اداره میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایعدستی میبد از پایان مرمت آبانبار امیرآباد و تبدیل آن به کارگاهی برای آموزش، تولید و عرضه محصولات صنایعدستی بانوان این شهرستان خبر داد.
رسول مشتاقیان یادآور شد: این آب انبار در آینده نزدیک به جایگاه دایمی برای تولید، عرضه و فروش محصولات صنایعدستی در رشتههای زیلوبافی، گلیمبافی، کاربافی، گوهرتراشی، منبت، معرق و سبدبافی تبدیل می شود.
وی با اشاره به اینکه آب انبار یادشده ، بخشی از یک مجموعه تاریخی دوره قاجار در ایران است، افزود: مرمت بنا با همکاری نیروهای امانی میراث فرهنگی میبد و مشارکت شرکت تعاونی بانوان شهرستان انجام شد.
رییس اداره میراث فرهنگی میبد بدون اشاره به اعتبار هزینه شده عنوان کرد : پیبندی ، دیوارچینی ، کفسازی ، نماسازی، ساخت و نصب در و پنجره چوبی ، سیم کشی و نصب کنتور برق، اجرای شرفی و دیوار حائل مشبک از مهمترین اقدامات اجرای این پروژه است.
آبانبار موقوفه یادشده به همراه بخشهای دیگری از مجموعه تاریخی امیرآباد، در سال ۱۳۸۲ به شماره ۹۱۲۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
شرکت تعاونی بانوان میبد در تاریخ ۲۷ دی ماه ۹۶ با حضور ۵۸ نفر برای پیگیری وام در زمینه کارآفرینی ، برگزاری نمایشگاه ها برای بانوان کارآفرین ، اختصاص محلی دایمی برای عرضه و بازاریابی محصولات کارآفرینان شکل گرفتهاست.
برگزاری کارگاه های آموزشی برای بازاریابی و برند سازی محصولات کارآفرینی از دیگر اهداف شرکت تعاونی در زمان تشکیل آن اعلام شد.
در واقع ، آبانبارها فضای سرپوشیدهای است که برای ذخیره آب معمولاً در زیرزمین ساخته میشود. در مناطق کمآب و بیابانی آبانبار را از آب باران یا جویبارهای فصلی پر میکردند و این سازه به منظور ذخیره آب در فصول پرآب و استفاده از آن در بقیه ایام سال ساخته میشد و در حال حاضر ساخت آب انبار مرسوم نیست و برای ذخیره آب ، شرکت های آب و فاضلاب و آب منطقه ای از منابع متعدد ذخیره سازی به ظرفیت ۲ هزار تا ۱۰ هزار مترمکعب زمینی یا هوایی استفاده می کنند.
در حال حاضر در استان یزد آب ابنارهای متعددی وجود دارد و با توجه به دسترسی مردم به آب لوله کشی در شهرها و اغلب روستاها از آب موجود در این سازه ها برای شرب استفاده نمی کنند.
مرکز شهرستان ۱۰۵هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.