زمان : 22 Mordad 1398 - 19:10
شناسه : 152762
بازدید : 4935
دلار به کف ۹۸ خورد دلار به کف ۹۸ خورد
یزدفردا:بسیاری باور دارند معامله‌گران سکه روند بهای دلار را جدی‌تر از اونس دنبال خواهند کرد. این عده اعتقاد دارند درصورتی‌که افت دلار با همین شیب ادامه پیدا کند، حتی افزایش بهای اونس نمی‌تواند تغییری در مسیر سکه ایجاد کند.

در دومین روز کاری هفته، سکه و دلار دومین افت متوالی را تجربه کردند و هر کدام به سوی سطوح حمایتی حرکت کردند. روز یکشنبه، شاخص ارزی ۹۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. آخرین بار دلار در اواخر تیرماه چنین سطح قیمتی را تجربه کرد تا این اتفاق در سال ۹۸ برای دومین بار در بازار رخ داده باشد. اگر قیمت در روزهای آتی به زیر سطح یاد شده برود، زمینه‌ساز ثبت رکورد کاهشی جدیدی در بازار خواهد شد، عاملی که می‌تواند انتظارات کاهشی را در بازار فعال‌تر کند. البته روز یکشنبه در مقطع کوتاهی قیمت دلار حتی تا سطح ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومانی نیز پایین رفت اما در آن جا با حمایت معامله‌گران توانست بخشی از ارزش خود را بازیابد.

به گزارش دنیای اقتصاد، باید دید این به معنای تغییر مسیر کاهشی بازار به سوی افزایشی‌ها از روز سه‌شنبه (امروز) خواهد بود یا روند کاهشی ابتدای هفته در روزهای بعد نیز ادامه خواهد یافت. به گفته فعالان، فضای بازار روز یکشنبه کم‌معامله بود و کمتر معامله‌گری تمایلی به خرید داشت؛ در‌حالی‌‌که برخی از فعالان کاهش حجم معاملات را به تعطیلات عید قربان و بسته بودن بازارهای همسایه نسبت می‌دادند، گروه دیگری اذعان می‌کردند که معامله‌گران بزرگ کنار نشسته‌اند و در انتظار آغاز به کار بازار متشکل ارزی‌اند. روز یکشنبه شایعاتی در بازار وجود داشت که بازار متشکل ارزی از هفته آینده کار خود را آغاز خواهد کرد و برخی چنین جوسازی می‌کردند که معاملات در این بازار زیر مرز ۱۱ هزار تومانی آغاز خواهد شد. عده‌ای نیز افت قیمت دلار را به نبود تقاضا در بازار نسبت می‌دادند. گروهی عنوان می‌کردند در آستانه عید قربان حتی تقاضای مسافرتی خاصی نیز وارد بازار نشده است. در مجموع افت قیمتی دلار در ۲ روز ابتدایی هفته به ۳ متغیر تعطیلی بازارهای همسایه و کاهش حجم معاملات در بازار داخلی، شایعات پیرامون آغاز به کار بازار متشکل ارزی با قیمت‌های پایین‌تر از بازار آزاد و نبود تقاضای خاص برای اسکناس در بازار نسبت داده شده است. در این میان، صرافی‌های بانکی نیز روز یکشنبه رفتار معقولی داشتند؛ آنها سعی نکردند با جوسازی قیمتی زمینه‌ساز افزایش دامنه نوسان کاهشی در بازار شوند و قیمت‌های خود را در نزدیکی نرخ بازار آزاد تنظیم کردند. در روزی که دلار به کف حمایتی سال ۹۸ برخورد کرد، سکه تمام بهار آزادی نیز از مرز ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی فاصله بیشتری گرفت.

روز یکشنبه، سکه تمام بهار آزادی ۳۰ هزار تومان افت قیمت را تجربه کرد و به بهای ۴ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان رسید. سکه روز شنبه نیز با کاهش ۴۰ هزار تومانی از مرز ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی پایین رفته بود. ۲ روز افت پیاپی موجب شد که سکه تمام بهار آزادی به سطح حمایتی ۴ میلیون و ۱۵۰ هزار تومانی نزدیک‌تر شود. البته فعالان باور دارند حمایت محکم پیش روی سکه مرز ۴ میلیونی است. یکی از عواملی که می‌تواند از سکه تمام بهار آزادی در برابر افت بیشتر قیمت حمایت کند، ادامه بهای افزایش اونس در بازارهای جهانی و بازگشت به بالای مرز هزار و ۵۰۰ دلاری است.

اونس طلا هفته گذشته یکی از مهم‌ترین عواملی بود که به جداسازی مسیر سکه از دلار کمک کرد ولی در ۲ روز ابتدایی هفته جاری به‌دلیل تعطیلی بازارهای جهانی، سکه تنها از افت قیمت دلار خط گرفت و به همراه آن راه کاهشی را در پیش گرفت. اونس طلا هفته گذشته در محدوده هزار و ۴۴۰ دلار آغاز به کار کرد ولی به یکباره تا مرز هزار و ۵۰۰ دلاری بالارفت، عاملی که موجب رشد ۳ درصدی سکه در بازار داخلی شد؛ آن هم در شرایطی که دلار طی یک هفته ۷/ ۰ درصد از ارزش خود را از دست داده بود.

البته همچنان بسیاری باور دارند معامله‌گران سکه روند بهای دلار را جدی‌تر از اونس دنبال خواهند کرد. این عده اعتقاد دارند درصورتی‌که افت دلار با همین شیب ادامه پیدا کند، حتی افزایش بهای اونس نمی‌تواند تغییری در مسیر سکه ایجاد کند. تنها شاید بتواند موجب کاهش شدت افت بازار سکه شود.