«خورخه آرره آسا» وزیر امور خارجه ونزوئلا روز شنبه با انتقاد شدید از اظهارات مداخله جویانه مقامهای اتحادیه اروپا در امور کاراکاس، گفت که این اتحادیه و کشورهای عضو آن، حقی برای تعیین ضربالاجل در مورد برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور ندارند.
اشاره وی به ضربالاجل هشت روزه کشورهای اروپایی برای اقدام به برگزاری انتخابات مجدد در ونزوئلا است.
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا پیشتر تهدید کرده بود که چنانچه دولت ونزوئلا به این خواسته جامه عمل نپوشاند، «خوان گوایدو» رهبر مخالفان این کشور را به عنوان رئیس دولت موقت به رسمیت خواهد شناخت.
وزیر امورخارجه ونزوئلا روز شنبه در جلسه شورای امنیت، با رد این درخواست، موضعگیری مقامهای اروپایی را دنبالهروی از کودتای با هدایت آمریکا خواند.
وی گفت: آمریکا نه حامی این کودتا، بلکه میداندار آن است و دستورات را به حزب مخالف ونزوئلا، کشورهای دست نشانده خود در منطقه و همچنین کشورهای اروپا و دیگر نقاط جهان دیکته میکند.
«آرره آسا» با برشمردن دخالتهای سیاسی و نظامی آمریکا در یک سده گذشته، ادامه داد: اقدامات آمریکا در تناقضی آشکار با منشور ملل متحد است.
وی افزود: این آمریکا است که باید به جهت بیتوجهی به قوانین بینالمللی، تهاجمهای پیوسته به کشورها و حمایت از سرنگونی دولتها، تحت نظارت دائمی باشد.
او با اشاره به پیروی تروئیکای اروپایی (آلمان، انگلیس و فرانسه) از آمریکا در زمینه تحولات ونزوئلا، ادامه داد: چرا امانوئل مکرون (رئیس جمهوری فرانسه) به جای معطوف کردن تلاشهای دولتش به تظاهرات جلیقه زردها و رسیدگی به خواست کارگران فرانسوی، زمان خودش را به تهدید ونزوئلا اختصاص میدهد؟
آرره آرسا با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ماه مه (اردیبهشت) ادامه داد: من شخصا برای فدریکا موگرینی دعوتنامه فرستاده بودم تا ناظر بر انتخابات باشد. او نپذیرفت؛ چرا که از همان زمان برای کودتا برنامهریزی شده بود.
وی ادعای تقلب در انتخابات را از اساس نادرست خواند و گفت: نمیتوانید یک سند ارائه دهید که رایی جابهجا شده باشد.
وزیر امورخارجه ونزوئلا در عین حال گفت که پیشنهاد «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور برای گفت وگو با دولت آمریکا همچنان پابرجاست.
مادورو هفته گذشته از قطع روابط با آمریکا خبر داد و از واشنگتن خواست که ظرف 72 ساعت، دیپلماتهایش را از خاک ونزوئلا خارج کند.
تنها چند ساعت مانده به پایان مهلت یاد شده، آمریکا هنوز برای خروج دیپلماتهایش اقدام نکرده است.
تصمیم دولت ونزوئلا برای قطع روابط با آمریکا پس از آن اتخاذ شد که کاخ سفید در اقدامی مداخله جویانه، رئیس مجلس ملی ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهوری موقت این کشور به رسمیت شناخت. پس از آن برخی کشورهای متحد واشنگتن در منطقه نیز به تبعیت از این اقدام، از گوایدو اعلام حمایت کردند.
جلسه روز شنبه شورای امنیت به درخواست آمریکا و برای بررسی تحولات ونزوئلا تشکیل شده بود. در این جلسه، نمایندگان شماری از کشورهای عضو از جمله چین، روسیه و آفریقای جنوبی، انتقادهای تندی را علیه سیاست های واشنگتن در منطقه مطرح کردند.
آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه اعضای دائمی و بلژیک، ساحل عاج، جمهوری دومینیکن، گینه استوایی، آلمان، اندونزی، کویت، پرو، لهستان و آفریقای جنوبی اعضای غیردائمی فعلی شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند.
منبع:ایرنا