یزدفردا :مدیركل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات، درباره پرونده ناكام مانده براندازی نرم علیه ایران گفت:اطلاعات غلط یك سرویس به سرویس دیگر آغاز یك مبارزه و جنگ اطلاعاتی است؛ در همین ماجرا یك نبرد كامل بین سرویس اطلاعاتی ایران و آمریكا عملی شد كه اینها نیز جزو مستندات این پرونده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، مدیر كل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات امروز در نشستی با خبرنگاران با اشاره به ابعادی از پرونده 4 عضو دستگیر شده شبكه براندازی نرم كه خبر آن از سوی سخنگوی قوه قضائیه اعلام شد، گفت: براندازی نرم موضوعی خطرناك است كه سیستم اطلاعاتی ایران قصد دارد مراقبتهای خود را در این زمینه افزایش دهد تا مردم بیشتر درباره آن هوشیار باشند.
وی با بیان اینكه نباید اجازه داد كه سرویسهای اطلاعاتی از فضای باز ایران سوءاستفاده كرده و افراد خوب را هدف مطامع خود قرار دهند، افزود: كشورها در گذشته برای پیشبرد اهداف خود از روشهای مسلحانه و سخت استفاده میكردند، اما از دهه گذشته تئوری براندازی نرم طراحی شد و برخی كشورهای بزرگ در پوشش عناوین غیرمجرمانه و یا مواردی كه قانون مدونی در آن وجود ندارد، در قالب امور خیریه و فعالیتهای مطالعاتی به دنبال تامین اهداف خود هستند.
این مقام ارشد اطلاعاتی با بیان اینكه این براندازی علیه كشور ما نیز برنامهریزی شده و در مقاطعی به اجرا درآمده كه البته در نطفه خفه شده است، گفت: آمریكا میخواهد با نفوذ در لایههای اجتماعی ایران از وجود افرادی مختلف به نفع خود بهرهبرداری كند؛ چرا كه آمریكا در افغانستان و عراق هزینههای زیادی متحمل شده و نگرانیهای بینالمللی علیه اقداماتش افزایش یافت و به همین جهت روشهای جایگزین دیگری را در دستور كار قرار داده كه یكی از این روشها، استفاده از ابزارهای اطلاعاتی و جریانسازی در داخل ایران است كه این طراحی را جامعه اطلاعاتی آمریكا در اختیار دارد و از وزارت خارجه خود نیز در این زمینه استفاده میكند؛ مواردی مانند؛ دیپلماسی عمومی، مبادلات فرهنگی- علمی، روابط مردم با مردم، انتقال تجربیات پزشكی و مدیریت بحران از جمله این عناوین است.
مدیر كل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات اظهار داشت: آمریكا با استفاده از عوامل خود در امارات، باكو، تركیه، كویت و برخی كشورهای دیگر به دنبال تئوری براندازی نرم است و در این راه از NGO ها، مراكز خیریه و امكانات وزارت خارجه آمریكا استفاده میكنند.
وی با بیان اینكه آمریكا میخواهد اقداماتی شبیه به «ریگا-دبی» را در مورد ایران اجرا كند، افزود: این طرح در سال 1359 از سوی آمریكا و از طریق دبی علیه شوروی به كار گرفته شد و اكنون آمریكاییها مجددا این اقدام را در دبی فعال كرده و میخواهند در لایههای اجتماعی، نخبگان و متخصصین كشورمان نفوذ كنند و با آنها ارتباط بگیرند.
این مسئول اطلاعاتی ایران با اشاره به پرونده شبكه براندازی نرم كه تعدادی از عوامل آن دستگیر شدهاند، گفت: در این پرونده تعدادی از هموطنان ما به دام توطئه اطلاعاتی دشمن افتادند كه قوه قضائیه با 4 نفر از آنها برخورد كرد؛ البته تعداد آنها دهها نفر است كه سیستم اطلاعاتی با برخی از آنها برخورد كرده و بعضی از آنها چون سوءنیتشان اثبات نشد و یا اینكه از نخبگان و متخصصان كشور بودند و فقط فریب خورده بودند، برخورد با آنها ادامه پیدا نكرد.
وی تصریح كرد: 4 نفر از عوامل این شبكه كه با آنها برخورد شده، از سرشبكهها و عوامل اصلی بودند كه عامدانه با عناصر اطلاعاتی آمریكا در منطقه همكاری داشته و خواستههای آنان را مو به مو اجرا میكردند و غیر از تخلفات امنیتی، دارای مشكلات مالی، اخلاقی و حتی سوءاستفاده از ابزارهایی كه در اختیارشان بود، نیز هستند.
وی ایجاد بحرانهای اجتماعی، راهاندازی تظاهرات خیابانی و دخالت در مسائل قومیتی را از جمله مواردی دانست كه گروه مذكور به دنبال آن بوده است و تصریح كرد: به عنوان مثال در استان آذربایجان آنها توانستند تعدادی از افراد را به دام خودشان بیاندازند و با خود همراه كنند و بامطرح كردن تعصبات قومی، سعی در تحریك آنها داشتند و به دنبال آن بودند كه آنها نافرمانی مدنی و مبارزات بدون خشونت را دنبال كنند كه با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان این مساله توسط وزارت اطلاعات مدیریت شد.
مدیر كل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات با بیان اینكه آمریكاییها انجام اقدامات پنهان را همچنان دنبال میكنند، اظهار داشت: در مورد پرونده اخیر آنها به جامعه وافرادی مراجعه كرده بودند كه دور از انتظار بود وما فكر میكردیم كه آن افراد هوشیار تر باشند؛ افرادی مانند طراح لباس، نخبگان علمی، پزشكان، اساتید دانشگاه، روحانیون، ورزشكاران، هنرمندان و چندگروه اجتماعی دیگر.
وی ادامه داد: سرشبكههای اصلی این گروه در داخل ایران مستقر شده بودند كه از اتباع خومان نیز بودند. آنها از این گروهها دعوت میكردند كه سفر سههفتهای تا یك ماهه به آمریكا داشته باشند و بعد از مصاحبه اولیه روادید آمریكا را در امارات برای آنها صادر كرده و در گروههای 10-15 نفره به آمریكا اعزام میشدند و در آمریكا با نشستهای علمی و گردشهای علمی در ایالات مختلف متناسب با جایگاه خودشان مواجه میشدند؛ در این سفر آمریكاییها تلاش میكردند بر روی این افراد تاثیرگذاری فكری داشته و آمریكا را تنها منجی ایران نشان دهند تا پس از بازگشت به ایران، به مسئولان فشار بیاورند و بین مردم و مسئولان شكاف ایجاد كنند.
وی تصریح كرد: در این دوره یك ماهه، از این افراد در مورد اوضاع ایران نیز تحلیل میخواستند و از این طریق به جمعآوری اطلاعات نیز می پرداختند؛ خصوصا از همین گروهها كه به آمریكا مسافرت كردند در خصوص مسائلی از جمله موضوع میكروبی، پدافندغیرعامل و وضعیت مراكز زیربنایی، اطلاعات خواستند و این افراد نیز هر چه میدانستند ارائه دادند.
مدیر كل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات گفت: آمریكا در پوشش كار علمی در حال شبكهسازی در ایران بود و میخواست تجربیات انقلاب رنگین را از طریق ارتباط عمومی با نخبگان و افراد موثر دنبال كند كه در همین پرونده آمریكا از موسسات خیریه و مراكز غیردولتی نیز استفاده كرده و حدود 32 میلیون دلار از همان مبلغ 75 میلیون دلار را در همین پروژه هزینه كرد كه البته ما بقیه محلهای خرج شدن این مبلغ را میدانیم.
وی با بیان اینكه تجربیات موسسه سوروس در این پرونده كاملا دیده میشود، افزود: مراكز خیریه آمریكایی مانند آیركس و وودرو ویلسون از دیگر مراكز آمریكایی هستند كه در این پروژه با آمریكاییها همكاری میكردند.
وی تصریح كرد: افرادی از جمله ویلیام برنز، گلی عامری، رامین عسگر و تعدادی از عناصر وابسته به سرویس اطلاعاتی آمریكا در منطقه دراین پروژه نقش مستقیم داشتند و علاوه بر هدایت سفرها، از افراد حاضر در سفر یك ماهه به آمریكا میخواستند كه افراد دیگر را نیز به این شبكه وصل كنند و اینكار به شكل هرم وارونه دنبال میشد.
مدیر كل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات خاطرنشان كرد: این پروژه در همان موارد اولیه توسط گزارشاتی از افرادی كه در سفر به آمریكا حضور داشتند به ما اطلاع داده شد و مورد توجه سیستم ضداطلاعاتی كشور قرار گرفت و توانستیم در مواردی افراد خود را به این شبكه نفوذ داده و حتی در مواردی انحراف اطلاعاتی ایجاد كنیم و با تشخیص اهداف CIA، عناصر اطلاعاتی آنها راشناسایی و مسیر را كاملا تشخیص دادیم و گاهی نیز مزاحمتهایی را برایشان ایجاد كردیم و در دایره صبر و حوصله، در مقطعی اجازه دادیم كارهای خود را ادامه دهند اما این از باب اتمام حجت بود.
وی با هشدار نسبت به فرهیختگان، نخبگان و دانشمندان كشور اظهارداشت: نخبگان كشورمان فریب هر نشست و یا موسسه اطلاعاتی را نخورند و در عین حال كه مجاز هستند در مبادلات بینالمللی شركت كنند و نقش اصلی خود را به عنوان یك ایرانی انجام دهند، اما باید متوجه ترفندهای اطلاعاتی دشمن نیز باشند.
وی تصریح كرد: آمریكاییها در این پرونده لطمات زیادی خوردند و در واكنش به اقدام وزارت اطلاعات در این زمینه، در این چند روز اظهارنظرهای عجیبی نیز هم داشتند كه اظهارات گلی عامری از جمله آنهاست.
مدیر كل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات گفت: دست آمریكاییها دراین پروژه برای ما رو شد و پروژه آنها به شدت ضربه خورد و به همین جهت آنها به دنبال راههای جدید نیز خواهند بود. اما لازم است به هیات حاكمه جدید آمریكا این نكته را گوشزد كنیم كه راه دولت قبلی آمریكا را تكرار نكنیم؛ به صلاح مراكز سیاسی و مطالعاتی آمریكا نیست كه مراكز امنیتی و اطلاعاتی آمریكا از پوشش آنها برای اقدامات پنهان خود استفاده كنند.
چراكه استفاده از مراكز ارزشی، خیریه و بینالمللی برای كارهای اطلاعاتی، باعث بدبینی فزاینده نسبت به این مراكز می شود كه پاك كردن این بدبینی بسیار دشوار خواهد بود.
وی ادامه داد: دولت جدید آمریكا باید مراقب باشد كه شكست اطلاعاتی خود در عراق را در مورد ایران نیز تكرار نكند.
وی خاطرنشان كرد:این پروژه نشان داد، پروژه براندازی نرم كه از سوی سوروس، آیركس، وودرو ویلسون و آیپك دنبال میشود، كاربردی ندارد و سرگردانی نیروهای اطلاعاتی آمریكا در دوبی، باكو و استانبول برای اجرای چنین طرحی باعث سرگردانی بیشتر سرویس اطلاعاتی آمریكا میشود.
مدیر كل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات اظهار داشت: این شبكه در اقدامات پنهانی خود می خواست اعتراضات اجتماعی و صنفی را گسترش دهد، تظاهرات خاص را سازمان دهی كند و دریافت دستور العمل از شبكه های ماهواری را مدون سازد كه همه اینها با شكست مواجه شد.
وی افزود: نخبگان جامعه باید مراقب و هوشیار باشند كه در مراودت و سفرها خصوصا در قالب مبادلات علمی مانند اكس چنچ مراقبت داشته باشند چرا كه اگر چه آغاز این كار علمی و و مبادله فرهنگی است اما در فرایند زمان، شامل اقدامات ضد امنیتی نیز می شود كه سیستم اطلاعاتی امریكا از آن به نفع خود استفاده می كند، همان گونه كه در این پروژه نیز چنین استفاده ای كرد؛ افرادی كه با چنین مواردی برخورد می كنند می تواند موضوع را به مراكز حراستی و امنیتی و یا 113 اطلاع دهند.
مدیر كل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در پاسخ به سوال یكی از خبرنگاران در مورد تعداد افراد جذب شده به این شبكه و كشوری كه مسئولیت آن را بر عهده داشت گفت: در این پروژه فقط آمریكا دست داشت و دهها نفر نیز مشغول فعالیت بودند.
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد محل فعالیت افراد جذب شده به این شبكه افزود: این افراد به صورت متمركز در چند استان و حتی در شهرهای كوچك فعالیت داشتند.
خبرنگاری این سوال را مطرح كرد كه آیا دستگیری اعضای این شبكه فقط بر اساس اعترافات بوده و یا اسنادی نیز در اختیار دارید كه این مقام اطلاعاتی كشورمان ادامه داد: یكی از مهمترین مستندات قضایی، اعتراف است كه صدا وسیما نیز به زودی مقداری از اعترافات اعضای این شبكه را پخش میكند امادر مورد این پرونده ما مستندات كافی نیز داریم كه هم قاضی پرونده آن را پذیرفت و وكلای متهمان نیز نتوانستند دفاع درستی در مقابل این مستندات داشته باشند، علاوه بر اینكه دستگیرشدگان تخلفات دیگری نیز داشتهاند.
مدیر كل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در پاسخ به سوال دیگر خبرنگاران توضیحاتی را در باره جنگ سرویسهای امنیتی با یكدیگر ارائه داد و گفت: اطلاعات غلط یك سرویس به سرویس دیگر آغاز یك مبارزه و جنگ اطلاعاتی است؛ در همین پرونده در چند مرحله آمریكاییها متوجه شدند كه اطلاعات ایران وارد موضوع شده و متقابلا ما هم متوجه شدیم كه برخی از اقدامات آنها نیز برای فریب ما انجام شده است؛ در همین ماجرا یك نبرد كامل بین سرویس اطلاعاتی ایران و آمریكا عملی شد كه اینها نیز جزو همان مستندات است.
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد نوع اطلاعات داده شده توسط افراد در این پروژه به آمریكا، گفت: خیلی از اطلاعاتی كه دادند شاید عمومی بود اما با تحلیل بود و مورد استفاده آمریكا قرار میگرفت و به همین جهت به افراد تذكرات لازم را دادیم و در مورد اطلاعات ارائه شده نیز ارزیابی كاملی داریم.
خبرنگاری اسامی 4 فرد دستگیر شده را از این مقام اطلاعاتی كشورمان جویا شد كه وی پاسخ داد: دو نفر از این افراد دو دكتر به نامهای آرش و كامیار علایی هستند.
وی در پاسخ به سوال دیگری در باره شبكههای آموزش اطلاعاتی در كشورهای همسایه، وجود شبكههای آموزشی در اطراف كشورمان را تایید كرد و گفت: گاهی مراكز آموزش را در آمریكا قرار میدهند و حتی ازخبرنگاران نیز استفاده میكنند.
خبرنگاری این سوال را مطرح كرد كه در پروژه براندازی اخیر آیا دولت مورد هدف بوده یا نظام كه مدیر كل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات پاسخ داد: در این موضوع كل نظام مورد هدف بوده است و فرآیند كارهای اطلاعاتی ما نشان میدهد كه فرآیند اقدامات پنهان دشمن همواره همه اركان نظام را نشانه گرفته است.
وی در پاسخ به این سوال كه آیا افراد همكاری كننده با این پروژه از گروه سیاسی خاصی بودند گفت: آنها گرایشی به گروه سیاسی نداشتند و حتی برخی از آنها افرادی سیاسی نبودند؛ در همین پروژه دشمن تعدادی از قضات را نیز تحت پوشش گرفته بود.
یزدفردا