شهرستانها سهم میخواهند
یزدفردا - نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانهای در مراکز استانها به دنبال حضور نماینده خود در هیئت رئیسه کشوری هستند.
به گزارش عصر ارتباط، سه شنبه هفته جاری انتخابات هیئت رئیسه سازمان نظام صنفی کل کشور با حضور نمایندگان 16 استان از سراسر کشور و دارندگان 154 راي در حالی برگزار میشود که اخبار رسیده از عزم راسخ نمایندگان شهرستانی برای نفوذ در هیئت مدیره دور دوم حکایت دارد.
در این انتخابات که به منظور معرفی سه نماینده مطلوب سازمان به ریاست جمهوری جهت انتخاب نهایی ریاست سازمان توسط وی صورت میگیرد، با وجود آنکه نمایندگان تهران با در اختیار داشتن بزرگترین بلوک آرا – 20 رای- و ضریب نفوذ بالای تجاری و رسانهای همچنان از شانس بالایی برای رای آوردن برخوردارند اما ظاهرا رایزنیهای اولیه نشان از همداستانی نسبی چند استان صاحب نفوذ دیگر همچون خراسان رضوی، اصفهان، فارس و مازندران در ایجاد یک اتحاد ضمنی برای نفوذ به هیئت مدیره دور دوم دارد که معادلات سابق در خصوص تکرار موفقیت رئیس هیئت مدیره استان تهران و نوابش در انتخابات کشوری را دستخوش تغییر کرده است.
ذخیره
موفقیت استانی
هرچند هنوز هیچ یک از نمایندگان استانی رسما تمایل خود را برای حضور در انتخابات کشوری اعلام نکردهاند اما در میان شنیدهها نام کاظم آیتاللهی- رئیس هیئت مدیره سازمان در اصفهان- و حمید رضا قمی همتای وی در یزد بیش از سایرین به گوش میرسد.
آیتاللهی که استان خودش در کنار خراسان رضوی در رده دوم بزرگترین بلوکهای رایگیری قرار دارد احتمال کاندیدا شدن خود را رد نمیکند ولی معتقد است تصمیم نهایی به فضای موجود در مجمع کشوری بستگی دارد. او تاکید میکند افراد بسیاري صاحب صلاحیت در مجمع کشوری هستند و میگوید: اگر این افراد نامزد ریاست شوند لزومی برای حضور شخص من در انتخابات وجود ندارد ولی در غیر این صورت احتمال دارد به عنوان نماینده استان اصفهان شرکت کنم.
ریاست هیئت مدیره اصفهان وجود رقابت میان استانها و تهران را که حتی در دور اول انتخابات ریاست سازمان کل کشور هم به چشم میخورد را منطقی دانست ولی گفت: با وجود آن که این دیدگاه عمومی وجود دارد که اگر شما در هیئت رئیسه صاحب کرسی باشید سازمان استانی تحت مدیریت شما شانس بیشتری برای برقراری ارتباط با شورای مرکزی و طرح دیدگاههایش دارد اما تمامی این رقابتها در چارچوب صلاح کلیت سازمان است و تلاش موجود برای ایجاد تنوع در سطح دیدگاهها است.
او در پایان ابراز امیدواری کرد: چون مجمع کشوری نقش مهمی در ایجاد استراتژیهای کلی سازمان در تمامی استانها دارد کسانی برای این امر انتخاب شوند که خواست و توان صرف وقت برای آن را داشته باشند.
اگرچه آیتاللهی به سبب بزرگ بودن بلوک رای استانش- 13 راي- و سابقهای قابل ملاحظه در خاستگاه سازمان نظام صنفی رایانهای یعنی انجمن شرکتهای انفورماتیک که یک تجارت موفق شخصی آن را تقویت میکند صاحب شانس بسیاری در انتخابات هیئت رئیسه سازمان است، ولی به نظر میرسد رقابت دشواری را با ریاست خوشبرخورد سازمان نظام صنفی یزد در پیش داشته باشد که مدد کاراکتری محبوب در میان اغلب اعضای باز انتخابشده سایر استانها و حتی تهران شانس بالایی برای جذب آرای سرگردان دارد.
خود قمی هم معتقد هرچند روابط دوره قبل میتواند در انتخابش موثر باشد ولی پیشبینی رفتارهای انتخاباتی اصولا تا پیش از لحظه خود انتخابات چندان امکان پذیر نیست.
او که استان خودش حق رای نسبتا بالایی در انتخابات دارد - 13 راي- مدافع انتخابات آزاد فارغ از سهمیهبندی یا سهم خواهی است و میگوید: مکانیزم منطقهای نباید مانع از مشارکت عمومی تمامی استانها شود، توصیه من به تمامی حاضران در انتخابات آتی این است که فارغ از ملاحظات استانی به کسانی رای بدهند که دیدگاهها و افکار عمومی تمامی استانها را جذب میکنند و در برطرف کردن مشکلات تمامی آنها مصمم هستند. رئيس سازمان نظام صنفی یزد ضمن اصرار بر در نظر گرفتن شایستگی به جای حوزه انتخابی، گفت: این درخواست من به این معناست که حتی خود ما هم اگر فرد شایستهای در خود استان تهران هم موجود است نباید شایستگیاش را به سبب خاستگاهش نادیده بگیریم.
او در برخوردی کاملا شفاف وجود رایزنیهای پیش از انتخابات را تکذیب نکرد و تاکید کرد: برنامهریزی برای انتخابات نشان از بلوغ در بهرهگیری از یک حق قانونی دارد و تلاش ما این است که شهرستانها با توجه به جایگاه رو به گسترششان در فناوری اطلاعات کشور جایگاه به حقی در انتخابات به دست بیاورند چرا که متاسفانه در بسیاری موارد همچون فرصتهای شغلی رده بالا نیروهای غیر تهرانی، به ویژه در IT، نادیده انگاشته شدهاند.
فارغ از دیدگاهای این دو کاندیدای احتمالی شهرستانی، عدم حضور و سکوت نمایندگان خراسان رضوی – با 14 راي- تا اینجای کار از موارد قابل بحث است که نشان میدهد این قطب رو به گسترش IT کشور سرانجام بهای سنگینی برای اختلافات درون سازمانیاش میپردازد.
در تهران خبری نیست
بی شک تمام گمانهزنیهای اولیه از حضور و شانس بالای انتخاب رئیس استان تهران و نایبان وی در مجمع کشوری دارد. هرچند هر سه این مدیران اولین دوره حضور خود در مجمع کشوری را تجربه میکنند و همین امر شانس پیروزی شهرستانیها را افزایش داده ولی حمایت ابراز نشده روسای موسس دوره قبل از آنها همچنان کفه قدرت را به نفع آنها پائین برده است؛ دست کم برای پرویز رحمتی و نائبرئیس اولش- مهران خوانساری ابیانه شرایط به همین گونه است.
شاید در این میان تنها استثنا باقر بحری -نائب رئيس دوم خبرساز سازمان در تهران- باشد که علیرغم رای آوردن دراماتیکش در انتخابات عمومی و داخلی هیئت رئیسه گویا این بار تمایلی به آزمودن بخت خود در انتخابات پیش رو ندارد.
او طی گفت و گوی کوتاهش با عصر ارتباط با اشاره به تمایل رو به گسترش شهرستانها برای داشتن یک کرسی در هیئت رئیسه کشوری که نشان از بلوغ و حق قانوني آنهاست، گفت: در شرایطی که شرایط انتخاب برای دو نماینده از تهران فراهمتر و دست کم يک کرسي حق شهرستانيهاست و با توجه به توان مدیریتی آقای خوانساری ترجیح میدهم از این فرصت استفاده نکنم تا آرای متعلق به ایشان و آقای رحمتی شکسته نشود و ديگر استانها نيز به حق خود برسند.
یزدفردا