حسین چاکرالحسینی گفت: در راستای اجرای طرح های کمیسیون مبارزه با قاچاق دام استان یزد و با بررسی دقیق محموله های دام و فراورده های خام دامی توسط کارشناسان دامپزشکی بیش از 900 راس دام بدون مجوز بهداشتی طی 4 ماه گذشته تاکنون در پست قرنطینه دامپزشکی شهرستان ابرکوه توقیف شده است.
وی در ادامه با یادآوری این نکته که پست مذکور به صورت 24 ساعته دایر و فعال است افزود: حمل و نقل دام در کشور در قالب مجوزهای بهداشتی و منوط به احراز بومی بودن دام ها و از دامداری های مجاز به مقصد کشتارگاه های دام می باشد.
چاکرالحسینی گفت: اعمال شرایط قرنطینه ای، استفاده از شماره گوش قابل ردیابی و بارکد دار و تجهیز خودروهای دام با دستگاه GPS از جمله شرایطی است که باید در تردد دام مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر آن صدور گواهی بهداشتی حمل برابر دستورالعمل های سازمان دامپزشکی کشور پس از هماهنگی ادارات کل دامپزشکی مبدأ و مقصد در قالب سیستم یکپارچه قرنطینه سازمان صورت گرفته و تأییدیه کشتارگاه های مجاز کشور جهت صدور مجوزهای بعدی ضروری می باشد. در این راستا وظیفه پست های قرنطینه بررسی محموله های دام و حصول اطمینان از رعایت شرایط مذکور می باشد.
معاون شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه در پاسخ به این سوال که سرانجام دام های توقیف شده چیست؟ گفت: بر اساس مصوبات ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دستور قضایی، دام های توقیفی پس از بررسی های اولیه در نزدیک ترین کشتارگاه ذبح شده و به فروش می رسد.