زمان : 09 Esfand 1396 - 22:56
شناسه : 144171
بازدید : 8116
وزیر نیرو خبرداد:‌ حل مشکل کم آبی هرمزگان با آب شیرینکن ها وزیر نیرو خبرداد:‌ حل مشکل کم آبی هرمزگان با آب شیرینکن ها

 رضا اردکانیان عصر چهارشنبه در سفر به شهرستان میناب و با شرکت در جلسه شورای اداری این شهرستان گفت: امسال یکی از سالهای خشک در طول ٥٠ سال گذشته در کشور هستیم، از لحاظ میزان بارندگی کاهش چشمگیری طی سال جاری سپری کرده ایم. بحران آب در جای جای ایران افزایش یافته است همین امر موجب نابودی محیط زیست شده است و این پدیده سبب به وجود آمدن پدیده خشکسالی خواهد بود.

اردکانیان بیان داشت: استان هرمزگان یکی از استانهای مورد توجه دولت است و در تلاش هستیم که بتوانیم در همه حوزه هایی که با مشکلاتی مواجه هستیم آنها را مورد بررسی و مرتفع بسازیم.

وزیر نیرو با اشاره به مشکلات مطرح شده از سوی مسئولان در جلسه شورای اداری گفت: خشکسالی و کمبود آب در کشور مشکلات بسیاری را در قسمتهای مختلف و زندگی مردم به وجود آورده است، اما این مشکلات با برنامه ریزی های دقیق و همکاری متقابل می توان برطرف کرد.

اردکانیان با اشاره به موضوع مطرح شده از سوی یکی از حاضران در جلسه شورای اداری به نقل از استاندار سابق هرمزگان که بیان کرده است، آب شهرستان میناب در اختیار خود شهرستان قرار می گیرد گفت: همه با هم تلاش خواهیم کرد تا این وعده عملی شود و دیگر شاهد انتقال هیچ آبی به شهرستانهای همجوار نباشیم.

وزیر نیرو در خصوص احداث آب شیرینکن ها در بندرعباس گفت: طرحها و پروژه های شیرین سازی آب پیشرفت خوبی داشته اند و با وارد مدار کردن آب شیرین کن ها برای تامین آب شرب مردم بندرعباس نیاز آبی این شهرستانها هم برطرف خواهد شد.

وی در خصوص احداث نیروگاه بزرگ در شرق هرمزگان که زمینه اشتغال خوبی هم در پی دارد عنوان داشت: این پروژه یکی از بزرگترین پروژه های کشور و استان است که بیشتر کارهای مورد نیاز آن انجام شده و تا کنون ٨٥میلیون یورو از اعتبار سرمایه گذاری آن با کشورهای خارجی محقق و بخش دیگری از این پروژه بزرگ هم در حال انجام است.

اردکانیان گفت: دولت عزم خود را برای توسعه و پیشرفت استان هرمزگان جزم کرده و در این سفر طرح ها و پروژه های بزرگی به بهره برداری خواهد رسید

رضا اردکانیان (متولد ۱۳۳۷ در یزد) هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و متخصص بین‌المللی مدیریت منابع آب و محیط زیست است

 

او همچنین نایب‌رییسی انجمن آب‌شناسی ایران و مدرس در دانشگاه شریف بوده است و طرح‌ها و ‏پروژه‌های مختلفی را به انجام رسانده. اردکانیان در مدیریت مجامع مختلف علمی و تخصصی بین المللی مرتبط با آب از جمله ‏فرهنگستان بین المللی آب، شورای حکام موسسه آموزشی آب یونسکو، انستیتوی آب و محیط زیست دانشگاه ملل متحد فعالیت کرده و ‏مسوولیت داشته است. ‏

نمک‌زدایی یا شیرین کردن آب چیست؟

نمک‌زدایی یا شیرین کردن آب (به انگلیسی: Desalination or desalinisation) اشاره به هر یک از چند فرایندی است که مقداری نمک و سایر مواد معدنی را از آب شور جدا می‌کند. همچنین به‌طور کلی، منظور از نمک‌زدایی حذف نمک‌ها و مواد معدنی همانند نمک‌زدایی خاک است.
آب شور جهت تولید آب شیرینی که برای مصرف انسان یا آبیاری مناسب است، نمک‌زدایی می‌شود. یک محصول جانبی بالقوه از نمک‌زدایی، نمک است. نمک‌زدایی در کشتی‌های بزرگ و زیردریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیشتر سرمایه‌گذاری‌های اخیر در نمک‌زدایی، بر توسعه راه‌های مقرون به صرفه تأمین آب شیرین برای استفاده انسان، متمرکز شده‌است. در کنار بازیافت آب از فاضلاب، این یکی از چندین منابع تأمین آب مستقل از بارش است.

در مقیاس بزرگ، نمک‌زدایی به‌طور معمول با استفاده از مقدار زیادی انرژی، زیرساخت‌های اختصاصی و گران‌قیمت انجام می‌شود که آن را از آب تازه بدست آمده از منابع معمول مانند رودخانه‌ها یا آبهای زیرزمینی گران‌تر می‌سازد.

نمک‌زدایی به ویژه مناسب کشورهایی مانند استرالیا است، که به‌طور سنتی بر روی جمع‌آوری بارش پشت سدها برای تأمین منابع آب آشامیدنی خود اتکا می‌کند. به گفته انجمن بین‌المللی نمک‌زدایی در سال ۲۰۰۹، ۱۴۴۵۱ واحد نمک‌زدایی در سراسر جهان در حال بهره‌برداری بوده که ۹/۵۹ میلیون مترمکعب در روز تولید می‌کرده‌اند، با افزایش تولید سالیانه برابر ۳/۱۲٪. تولید در سال ۲۰۱۰ برابر ۶۸ میلیون مترمکعب بوده و انتظار می‌رود که تا سال ۲۰۲۰ به ۱۲۰ میلیون مترمکعب برسد، ۴۰ میلیون مترمکعب در خاورمیانه برنامه‌ریزی شده‌است.[۳] بزرگترین کارخانه آب شیرین کن در جهان کارخانه نمک‌زدایی جبل علی (فاز ۲) در امارات متحده عربی است.

 

 

منبع:مهر-ویکی پدیا