دکتر نجیب ا... محمدی با اعلام این خبر گفت: بیماری سل یک بیماری مزمن و مشترک بین انسان و دام می باشد که از دیر باز سلامت انسان و دام را تحت تاثیر خود قرار داده است. مبارزه با این بیماری در حیطه وظایف ادارات دامپزشکی تعریف شده و در صدر برنامه هاي این ارگان قرار دارد. گاوهای آلوده مخزن باکتری سل بوده و میکرب را از طریق شیر و ترشحات تنفسی هنگام سرفه دفع نموده و از این طریق انسان و سایر دام ها را مبتلا می سازد. لذا مهمترین راه پیشگیری از ورود بیماری به دامداری خودداری از خرید گاوهایی است که فاقد گواهی تست سل هستند.
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه واکسن خاصی برای پیشگيری از این بیماری وجود ندارد، انجام تست سل بر روی دام ها و تشخیص دام های آلوده به منظور جداسازی و کشتار دام آلوده بهترین راهکار موجود به منظور کنترل و مقابله با این بيماري مشترک می باشد. در همین راستا طی 10 ماهه سال جاری تعداد 4500 نوبت سر دام در شهرستان مهریز استان یزد تحت پوشش تست سل قرار گرفتند.
این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: پس از انجام تست سل در صورتی که از وجود این بيماری در دام اطمینان حاصل شود اقدام به کشتار دام آلوده و معدوم سازی تمام و یا قسمت هایی از لاشه دام نموده و در قبال آن به دامداران غرامت پرداخت می شود.
محمدی ضمن تاکید مجدد بر قابل انتقال بودن این بیماری به انسان اظهار داشت: بیماری سل یک بيماری واگیر باکتریایی است که می تواند از راه شیر و فراورده های لبنی غیر پاستوریزه و تماس با دام آلوده و حتی از طریق استنشاق هوای آلوده دامداری به انسان منتقل شود به همین دلیل رعایت نکات ایمنی در هنگام تماس با دام از جمله استفاده از ماسک و دستکش و خودداری از نگهداری دام ها به صورت متراكم در محیط های مرطوب و فاقد نور و تهویه مناسب؛ و اجتناب از مصرف فراورده های غیر پاستوریزه لبنی می تواند نقش بسزایی در کاهش آمار ابتلاء به این بیماری داشته باشد.