زمان : 26 Shahrivar 1396 - 20:47
شناسه : 141018
بازدید : 22712
 آزمون های زبان تولیمو, تافل , آیلتس وMSRT چه تفاوتی با هم دارند؟ آزمون های زبان تولیمو, تافل , آیلتس وMSRT چه تفاوتی با هم دارند؟
تولیمو آزمون زبان انگلیسی پیشرفته سازمان سنجش کشور ایران برای دوره های فوق لیسانس و دکتری می باشد.این آزمون شامل 140 سوال چهارگزینه‌ای و یك سوال در بخش نوشتاری در حیطه‌های زبانی نوشتاری (یك سوال و مدت پاسخگویی 30دقیقه)، ساختار و نوشتار زبانی (40 سوال و مدت پاسخگویی 30 دقیقه)، خواندن و درك مطلب (50 سوال و مدت پاسخگویی 55 دقیقه) و درك مطلب شفاهی (50 سوال و مدت پاسخگویی 35 دقیقه) است. گفتنی است، نمره هر قسمت آزمون در مقیاس معمول محاسبه و ده برابر میانگین این نمرات به عنوان نمره كل منظور می‌شود. دامنه نمره كل از 310 تا 677 است. نمره بالاتر از 600 عالی، بین 520 تا 599 خوب، بین 480 تا 519 متوسط و كمتر از 479 ضعیف تلقی می شود. لازم به ذكر است كه بخش نوشتاری نمره جداگانه دارد و نمره آن بین 1 الی 6 می‌باشد كه در كنار نمره كل در كارنامه درج می‌شود.
 
تافل آزمونی است که افراد غیرانگلیسی زبان را از نظر توانایی در استفاده و فهم مهارتهای شنیداری، گفتاری، خواندن، و نوشتاری زبان انگلیسی در محیطهای دانشگاهی مورد ارزیابی قرار می دهد.
 
 نحوه برگزاری آزمون تافل نسبت به محل و کشور برگزاری آزمون متغیر است. اکثر افراد آزمون تافل را بعنوان پیش نیاز قبولی در دانشگاه ها و دانشکده های انگلیسی زبان نیاز دارند. بعلاوه بسیاری از موسسات دولتی و خصوصی که برنامه های تبادل و بورسیه دانشجویی دارند، از تست تافل بعنوان سنجش توانایی انگلیسی افراد بهره می گیرند.
 
آزمون آیلتس هم از جمله آزمون ‌های معتبر و شناخته شده در زمینه زبان انگلیسی است و تنها تفاوتش با تافل این است كه تافل به روش آمریكن و آیلتس به روش بریتیش برگزار شده، در تافل writing كمتر مطرح مورد تأكید بوده ولی در آیلتس هر چهار مهارت (writing, speaking, listening, reading) ارزیابی می‌شود. در گذشته آزمون آیلتس توسط British Councils، دانشگاه کمبریج ، و آیلتس استرالیا برگزار می‌شد و مستقیماً تحت نظارت دولت بریتانیا بوده، و دانشگاه‌ها نیز مجبور بودند برای تعیین سطح دانشجویان خود از این ساختار پیروی كنند. همچنین دانشگاه‌های نیوزیلند و استرالیا برای تعیین قابلیت زبانی دانشجویان خارجی خود از این روش بهره می‌جستند.


 
تفاوت بین آزمون TOLIMO و MSRT
 
 
 
داوطلبان آزمون های TOLIMO و (MSRT (MCHE را اغلب دانشجویان و داوطلبان دکترا و افرادی که نیاز به ارائه مدرک معتبر زبان انگلیسی به مراکز دولتی داخلی دارند تشکیل میدهد. میتوان گفت منابع این آزمون ها یکسان است و تفاوت در ساختار و نوع برگزاری آزمون است. تفاوت دیگر در سازمان برگزار کننده‌ی آن‌ها است، که برگزار کننده‌ی آزمون تولیمو سازمان سنجش و برگزار کننده‌ی آزمون MSRT وزارت علوم میباشد. در زیر به مقایسه‌ی این دو آزمون میپردازیم:
 
 
 
ساختار آزمون
 
MSRT
 
آزمون MSRT در واقع همان MCHE است که توسط  وزارت علوم نام آن تغییر پیدا کرده است. اما تفاوتی در آزمون ایجاد نشده است و کلیه سرفصل ها مانند قبل در قالب چهار مهارت شنیداری، درک مطلب، لغت و ساختار مورد آزمایش قرار می گیرد. مدرک این آزمون تنها در داخل کشور اعتبار دارد. این آزمون از سه قسمت تشکیل شده است:
 
بخش مهارت شنیداری (Listening Comprehension) شامل ۳۰ سوال شنیداری در ۱۵ دقیقه
 
گرامر و ساختار (Structure and Written Expression) شامل ۳۰ تست در ۲۰ دقیقه
 
مهارت درک مطلب (reading comprehension) شامل ۴۰ تست در ۴۰ دقیقه
 
این آزمون بر خلاف تولیمو فاقد بخش Writing میباشد.
 
TOLIMO
 
آزمون تولیمو یا TOLIMO توسط سازمان سنجش آموزش کشور طراحی و اجرا می شود. در جلسه آزمون به هر یک از داوطلبان زبان انگلیسی پیشرفته (TOLIMO) دو دفترچه سوال داده می شود که یک دفترچه تشریحی (دفترچه شماره ۱) و دفترچه دیگر تستی(دفترچه شماره ۲) خواهد بود. داوطلبان باید پاسخ سوال تشریحی را در همان دفترچه و پاسخ سوالات تستی را در پاسخنامه پاسخ بدهند.
 
– دفترچه شماره ۱:
 
یک سوال تشرحی نوشتاری (Writing) که داوطلب ۳۰ دقیقه فرصت دارد پاسخ را در همان دفترچه سوال بنویسد.
 
– دفترچه شماره ۲:
 
حاوی ۱۴۰ سوال تستی شامل ساختار و نوشتار زبانی (Structure and written expression)، خواندن و درک مطلب (Reading comprehension) و درک مطلب شفاهی یا شنیداری (Listening comprehension) می باشد که داوطلبان باید طبق زمان بندی زیر به این سوالات پاسخ بدهند:
 
– ساختار و نوشتار زبانی (۴۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۰ دقیقه)
 
– خواندن و درک مطلب (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۵۵ دقیقه)
 
– درک مطلب شفاهی (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۵ دقیقه)
 
 
 
منابع آزمون
 
همانطور که گفتیم منابع هر دو آزمون تا حد زیادی یکسان است. برای آمادگی شرکت در این آزمون باید روی لغات، گرامر و ساختار تمرکز کنید. لغات آزمون MSRT چندان سخت نیست و با مطالعه کتاب هاب ۵۰۴ و کلمه های ضروری تافل (کتاب Essential Words for the TOEFL) می توانید تا حد زیادی از نظر لغات خود را برای این آزمون آماده کنید. برای مهارت گرامر نیز شما باید کتاب های مرجعی مانند گرامر تافل کاغذی لانگمن (  Longman Preparation Course for the TOEFL Test – PBT) و کتاب “گرامر زبان انگلیسی” انتشارات پوران پژوهش را مطالعه کنید. برای بخش درک مطلب شما نیاز به تمرین و تکرار زیاد دارید که می توانید با مطالعه نمونه سوال های سالهای گذشته و کتاب “لغات و درک مطلب” انتشارات پوران پژوهش، خود را به سطح آمادگی مطلوب برسانید. برای مهارت شنیداری هم کتاب TOEFL Test Preparation Kit (که در بازار با عنوان تافل کیت میشناسند) توصیه میشود. 
 
 
 
نمره دهی و تاریخ اعلام نتایج
 
TOLIMO
 
نتایج آزمون TOLIMO معمولا بین ۳۰ تا ۴۰ روز پس از آزمون آماده می شود و از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org منتشر می شود و ضمنا همزمان با اعلام نتیجه از طریق سایت، نسخه ای از کارنامه به اداره پست تحویل می شود تا به نشانی اعلام شده در پروفایل داوطلبان ارسال شود.
 
 نمره هر قسمت آزمون در مقیاس معمول محاسبه و ده برابر میانگین این نمرات به عنوان نمره کل منظور می شود. دامنه نمره کل از ۳۱۰ تا ۶۷۷است. نمره بالاتر از ۶۰۰ عالی، بین ۵۲۰ تا ۵۹۹ خوب، بین ۴۸۰ تا ۵۱۹ متوسط و کمتر از ۴۷۹ضعیف تلقی می شود. لازم به ذکر است که بخش نوشتاری نمره جداگانه دارد و نمره آن بین ۱ الی ۶ می باشد که در کنار نمره کل در کارنامه درج می شود.
 
MSRT
 
آزمون زبان MSRT تقریبا هر ماه توسط وزارت علوم برگزار می گردد و نتایج آن معمولا ۳ تا ۴ روز بعد از طریق وب سایت این آزمون اعلام می گردد. داوطلبین می توانند کارنامه خود را از طریق وب سایت دریافت کنند یا با مراجعه به سازمان دانشجویان خارج از کشور آن را دریافت کنند.
 
نمره قبولی در آزمون ۵۰ به بالااست که البته در مواردی بسته به دانشگاه مورد نظر متغیر است و از ۴۵ تا ۷۵ تغییر می کند.
 
 

معرفی آزمون تولیمو TOLIMO و شیوه برگزاری
آزمون تولیمو یا TOLIMO توسط سازمان سنجش آموزش کشور طراحی و اجرا می شود که در واقع آزمونی استاندارد برای تعیین سطح دانش زبان انگلیسی می باشد. بیشتر متقاضیان این آزمون را داوطلبان دکتری تشکیل می‌دهند زیرا داشتن یک نمره زبان (تولیمو، تافل، MCHE و …) برای قبولی در آزمون دکترا لازم است.

دفترچه سوالات و نحوه پاسخگویی آزمون تولیمو:
در جلسه آزمون به هر یک از داوطلبان زبان انگلیسی پیشرفته (TOLIMO) دو دفترچه سوال داده می شود که یک دفترچه تشریحی (دفترچه شماره ۱) و دفترچه دیگر تستی(دفترچه شماره ۲) خواهد بود. داوطلبان باید پاسخ سوال تشریحی را در همان دفترچه و پاسخ سوالات تستی را در پاسخنامه پاسخ بدهند.
تعداد سوالات و مدت پاسخگویی آزمون تولیمو :
– دفترچه شماره ۱:
یک سوال تشرحی نوشتاری (Writing) که داوطلب ۳۰ دقیقه فرصت دارد پاسخ را در همان دفترچه سوال بنویسد.
– دفترچه شماره ۲:
حاوی ۱۴۰ سوال تستی شامل ساختار و نوشتار زبانی (Structure and written expression)، خواندن و درک مطلب (Reading comprehension) و درک مطلب شفاهی یا شنیداری (Listening comprehension) می باشد که داوطلبان باید طبق زمانبندی زیر به این سوالات پاسخ بدهند:
– ساختار و نوشتار زبانی (۴۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۰ دقیقه)
– خواندن و درک مطلب (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۵۵ دقیقه)
– درک مطلب شفاهی (۵۰ سوال و مدت پاسخگویی ۳۵ دقیقه)
دانلود منابع آزمون تولیمو TOLIMO
برای آمادگی آزمون زبان آزمون تولیمو TOLIMO نیاز به ۵ مهارت زبان خواهید داشت. ابتدا باید کتاب های مرجع آزمون زبان آزمون تولیمو TOLIMO شامل کتاب های لغت و گرامر را مرور کنید.  با مطالعه کتاب هاب ۵۰۴ و کلمه های ضروری تافل می توانید تا حد زیادی از نظر لغات خود را برای این آزمون آماده کنید. برای مهارت گرامر نیز شما باید کتاب های مرجعی مانند گرامر تافل کاغذی و لانگ من را مطالعه کنید. برای بخش درک مطلب شما نیاز به تمرین و تکرار زیاد دارید که می توانید با مطالعه نمونه سوال های سالهای گذشته این آزمون خود را به سطح آمادگی مطلوب برسانید.  برای کسب نمره بالای ۵۰۰ که نمره مورد نیاز اکثر دانشگاه ها است برنامه فشرده ای نیاز دارید که هم از نظر درک مطلب و لغت و هم از نظر مهارت شنیداری و نوشتاری به سطح مطلوب برسید
بدين‌وسيله به اطلاع کليه داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون زبان انگلیسی پیشرفته مي‌رساند: 
1- صد و بيستمين دوره آزمون زبان انگلیسی پیشرفته، صبح روز پنجشنبه مورخ 96/6/30 منحصراً در شهر تهران برگزار خواهد شد. برگ راهنما و كارت شرکت در آزمون از روز سه‌‌شنبه 96/6/28 بر روي پايگاه اطلاع‌رساني سازمان سنجش آموزش کشور به آدرس: www.sanjesh.org قرار مي گيرد تا داوطلبان بتوانند با وارد كردن اطلاعات خود شامل: شماره پرونده، نام و نام‌ خانوادگي، سال تولد و شماره کارت ملی نسبت به پرينت آن اقدام نمایند. بديهي است كه هر داوطلب براي شرکت در جلسه آزمون باید، علاوه بر پرينت کارت شرکت در جلسه آزمون، اصل کارت ملی يا اصل گذرنامه خود را ارائه نماید.
توضیح: چنانچه داوطلبان متقاضی شرکت در آزمون هر گونه اشکالی در کارت ورودی خود مشاهده نمودند، مي‌توانند در روز چهارشنبه مورخ 96/6/29 صبح از ساعت 8:00 تا 12:00 و بعدازظهر از ساعت 14:00 تا 18:00 با در دست داشتن کارت شناسايي معتبر و دو قطعه عکس به نماینده این سازمان مستقر در باجه رفع نقص مراجعه نموده و نسبت به اصلاح و رفع اشكال احتمالي کارت خود اقدام نمایند.
تذكر مهم:داوطلباني كه شماره پرونده و كدپيگيري ثبت نام خود را فراموش نموده‌اند، براي دريافت شماره پرونده با مراجعه به سايت سازمان سنجش و ورود به سيستم پاسخگويي اقدام نمايند و به هيچ وجه به باجه رفع نقص مراجعه ننمايند. 
2- آدرس باجه رفع نقص كارت:
 دانشکده زبان ها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران: ‌تهران، خیابان کارگر شمالی (اميرآباد)، بعد از تقاطع جلال آل احمد، بين خيابان هاي 15 و 16
ضمناً به اطلاع مي‌رساند كه واحد اطلاعات و پاسخگويي به سوالات در این باره از این تاریخ لغایت 96/6/30 همه روزه بغیر از ایام تعطیل و در وقت اداری آماده پاسخگويي به سوالات داوطلبان است؛ لذا داوطلبان گرامی به منظور پاسخگويي به سوالات خود مي‌توانند به بخش پاسخگويي اینترنتی سايت سازمان سنجش آموزش كشور به نشاني: www.sanjesh.org مراجعه و يا با شماره تلفن 42163- 021 تماس حاصل نموده و از مراجعه حضوری خودداري نمايند.
 

تذکر مهم در رابطه با آزمون تولیمو :

– در جلسه آزمون منحصرا سوالات بخش شنیداری از بلندگو پخش می شود و داوطلبان باید با توجه به متن سوال که از بلندگو پخش می شود، نسبت به انتخاب یکی از ۴ گزینه ای که در رابطه با سوال مربوط به این بخش درج گردیده، اقدام و با توجه به شماره سوال مربوط در پاسخنامه، علامتگذاری نمایند.
– متن سوالات شنیداری فقط یک بار از بلندگو پخش می شود و قابل تکرار نیست.

محاسبه نمره آزمون تولیمو :

نمره هر قسمت آزمون در مقیاس معمول محاسبه و ده برابر میانگین این نمرات به عنوان نمره کل منظور می شود. دامنه نمره کل از ۳۱۰ تا ۶۷۷است.

نمره بالاتر از ۶۰۰ عالی، بین ۵۲۰ تا ۵۹۹ خوب، بین ۴۸۰ تا ۵۱۹ متوسط و کمتر از ۴۷۹ضعیف تلقی می شود.

لازم به ذکر است که بخش نوشتاری نمره جداگانه دارد و نمره آن بین ۱ الی ۶ می باشد که در کنار نمره کل در کارنامه درج می شود.

نتایج آزمون تولیمو معمولا چند روز بعد از آزمون اعلام می شود؟

نتایج آزمون معمولا بین ۳۰ تا ۴۰ روز پس از آزمون آماده می شود و از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org منتشر می شود و ضمنا همزمان با اعلام نتیجه از طریق سایت، نسخه ای از کارنامه به اداره پست تحویل می شود تا به نشانی اعلام شده در پروفایل داوطلبان ارسال شود .لازم به ذکر است که نشانی مورد استفاده برای ارسال کارنامه برای هر آزمون حدودا ۱۵ روز قبل از هر آزمون از پروفایل داوطلبان استخراج می شود و اگر پس از این زمان نشانی داوطلبی در پروفایل تغییر کند کارنامه به همان نشانی قبلی ارسال خواهد شد