زمان : 04 Shahrivar 1396 - 15:13
شناسه : 140527
بازدید : 16840
بومی بودن شهردار اهواز و بدهی۵۰۰ میلیارد تومان شهرداری اهواز/گزینه شهرداری اهواز به یزد رفت بومی بودن شهردار اهواز و بدهی۵۰۰ میلیارد تومان شهرداری اهواز/گزینه شهرداری اهواز به یزد رفت
یزدفردا:اهواز ـ رئیس شورای شهر اهواز گفت: بومی و غیربومی بودن را برای انتخاب شهردار مبنا قرار ندادیم بلکه شرایط و همچنین وضعیت موجود را برای انتخاب گزینه مناسب در اولویت قرار دادیم.

، جعفر فلسفی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: قرار بود امروز ساعت ۹ جلسه ای به منظور انتخاب شهردار داشته باشیم که لغو شد.

وی افزود: در فرآیند رسیدن به گزینه نهایی تمام توجهات روی یکی از گزینه ها به اسم «جمالی نژاد» شهردار قبلی اصفهان متمرکز شد؛ در نشست های با این گزینه یک سری نکات را به ما اعلام کرد که باید مبنایی برای پیگیری های بعدی قرار می گرفت.

رئیس شورای شهر اهواز تصریح کرد: یکی از نکات اعلامی ضرورت وحدت و همدلی در بین اعضای شورای شهر برای انتخاب شهردار بود. انتظار داشتیم حداقل۱۰ تا ۱۱ نفر از اعضای شورای شهر به جمع بندی برای انتخاب وی رسیده باشند.

فلسفی بیان کرد: تقاضای دیگر از سمت استان های دیگر هم برای انتخاب جمالی نژاد وجود داشت؛ آن حد نصاب حداقلی یعنی کسب هشت رأی موافق برای جمالی نژاد در شورای شهر به دست آمد.

وی تأکید کرد: تمام تلاش خود را تا آخرین لحظه برای انتخاب این گزینه به کار گرفتیم و این پیام به جمالی نژاد منتقل شد که هشت رأی موافق برای شهردار شدن وی وجود دارد ولی به هر حال متوجه مباحثی مثل گزینه بومی از استان هم شده و به ما تأکید داشت که اگر گزینه بومی مناسبی هست واقعا در اولویت قرار بگیرد.

رئیس شورای شهر اهواز عنوان کرد: همزمان با ما یزد هم دنبال انتخاب جمالی نژاد بود که در آخرین لحظات این فرد به عنوان شهردار یزد انتخاب شد.

فلسفی ادامه داد: بومی و غیربومی بودن را برای انتخاب شهردار مبنا قرار ندادیم بلکه شرایط و همچنین وضعیت موجود را برای انتخاب گزینه مناسب در اولویت قرار دادیم.

وی یادآور شد: دوست داریم شاهد اتفاقات مثبت و جدیدی در شهرداری اهواز باشیم؛ قطعا یکی از نکات کلیدی که به آن توجه داریم همین عدم دخالت در انتصابات و کارهای اجرایی شهرداری است.

رئیس شورای شهر اهواز اضافه کرد: در ارتباط با سایر گزینه ها امکان اظهارنظر ندارم چون امکان ایجاد شائبه را به وجود می آورد و در نهایت برای انتخاب شهردار تابع جمع بندی نهایی هستم.

فلسفی در ارتباط با تهدید پیامکی جمالی نژاد گفت: چنین نکته ای به من اعلام نشده و اولین بار است که چنین مسئله ای را می شنوم. جمالی نژاد با بررسی فضای مجازی متوجه ایجاد حواشی شده بود.

وی در ادامه گفت: اینکه خیلی ها به شورای شهر نظر دارند به هر حال وجود دارد؛ در کنار مسئولان، نهادها و حتی مردم هم نظراتی دارند چون برایشان مهم است که شهردار آینده چه کسی است.

رئیس شورای شهر اهواز تأکید کرد: زیربار هیچ نوع دخالتی نمی رویم و این نوع انتخاب با لابی و فشار را برای شهردار سم می دانیم. البته توصیه داشتن خوب است و به صورت مداوم پیامک هایی برای ما ارسال می شود ولی اصلا زیربار هیچ دخالتی نمی رویم.

فلسفی در ارتباط با بدهی۵۰۰ میلیارد تومان شهرداری اهواز بیان کرد: اعضای شورای شهر پنجم دغدغه های به جایی داشتند و به صورت شبانه روزی تلاش هایی را داشتند؛ نوع بدهی ها متفاوت است و به شکل های مختلف می توان برای پرداخت آن تلاش کرد.

وی در ارتباط با زمان مشخص پرداخت بدهی ها و شکل وصول آن اظهار کرد: هیچ اطلاعی ندارم و نمی توانم وعده ای در این زمینه بدهم؛ به هر حال بحث درآمدزایی و وصول این مطالبات باید خود شهردار تصمیم بگیرد.

 قبلا هم در این رابطه عنوان شده بود

آخرین روند انتخاب شهردار اهواز از زبان سخنگوی شورا


سخنگوی منتخبان شورای پنجم شهر اهواز آخرین وضعیت روند انتخاب شهردار اهواز را تشریح کرد.

جاسم موسی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تاکنون مصاحبه و ارزیابی هشت گزینه بر اساس شاخص‌ها و فرایند پیش‌بینی شده به پایان رسیده است. فقط  مصاحبه از یک گزینه دیگر باقی مانده که عصر امروز انجام می‌شود و پس از آن وارد مراحل بعدی می‌شویم. این 9 گزینه شامل هشت گزینه بومی و یک گزینه غیربومی هستند.
 
وی ادامه داد: تاکنون از آقایان مهدی جمالی‌نژاد شهردار فعلی اصفهان، سیدعلی بحرینی‌مقدم معاون اقتصادی استانداری خوزستان، محمد صفری معاون فنی و عمرانی شهرداری اهواز، سیدکریم حسینی معاون اسبق استانداری خوستان، محمودرضا شیرازی شهردار اسبق آبادان، محمدعلی داویی‌فر شهردار اسبق دزفول،  محسن وطن خواه معاون اسبق حمل و نقل و ترافیک شهرداری اهواز و علیرضا عالی‌پور سرپرست شهرداری منطقه دو اهواز مصاحبه شده و فرآیند ارزیابی و مصاحبه این 8 نفر به پایان رسیده است.
 
سخنگوی منتخبان شورای پنجم شهر اهواز افزود: مصاحبه از یک گزینه باقی مانده است که فعلا نمی‌توان از این فرد نام برد. امروز مصاحبه از این گزینه بومی نیز انجام و شورا طی امروز و فردا وارد فرآیند مشورت، بررسی گزینه‌ها و نتایج مصاحبه‌ها می‌شود و در مرحله اول براساس شاخص‌های موجود از این نه نفر چهار گزینه اصلی معرفی خواهند شد. پس از آن از میان این چهار گزینه، شهردار اهواز را معرفی خواهیم کرد.
 
موسی‌پور تصریح کرد: در مجموع آقای جمالی‌نژاد به عنوان یک گزینه در کنار سایر گزینه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد و گزینه قطعی شورا نیست اما مذاکرات با آقای جمالی‌نژاد همچنان ادامه دارد. در تلاش هستیم و امیدواریم قبل از آغاز به کار رسمی شورای پنجم شهر اهواز یعنی روز سه‌شنبه هفته جاری، بتوانیم شهردار اهواز را معرفی کنیم.
 
وی بیان کرد: معتقدم با توجه به اهمیت فراوان کلانشهر اهواز و حجم عقب‌ماندگی این کلانشهر در اکثر شاخص‌ها، نسبت به مدیریت شهرداری اهواز باید نگاه ملی داشت. در این راستا از چهره‌های ملی متعددی خواهش کردیم تا دعوت ما را برای قرارگرفتن در فرآیند انتخاب شهردار بپذیرند که متاسفانه در این زمینه به دلایل مختلفی توفیق چندانی نداشتیم.
 
سخنگوی منتخبان شورای پنجم شهر اهواز ادامه داد: نکته جالب و قابل توجه برای من در این مدت این است که یکی از علل مخالفت این افراد و چهر‌ه‌های ملی با دعوت شورای پنجم، چهره خشنی است که از کلانشهر اهواز با مسائلی نظیر آلوده‌ترین و گرمترین شهر کشور و ... ارائه شده است. به ویژه آن‌که شرط ما این بود که شهردار پروازی نمی‌پذیریم و سکونت در اهواز برای شهردار ضروری است.
 
وی بیان کرد: مرتضی سقاییان‌نژاد شهردار فعلی قم و دارای سابقه 13 ساله شهرداری اصفهان، علی نیکزاد وزیر اسبق راه و شهرسازی، علیرضا نوین شهردار سابق تبریز، سیدصولت مرتضوی شهردار فعلی مشهد و علی ترکاشوند شهردار فعلی کرج و ... برخی گزینه‌های غیر بومی بودند که دعوت ما را نپذیرفتند.
 
موسی پور گفت:در عصر پست مدرن، خوزستانی یا خوزستانی نبودن امتیاز محسوب نمی‌شود. معتقدم نفت و گاز سرمایه اصلی خوزستان نیست بلکه فرزندان خوزستان سرمایه اصلی این استان محسوب می‌شوند و شاید بتوان از میان نخبگان خوزستانی چندین کابینه ارائه داد.
 
وی افزود: هرچند گزینه بومی هم دلسوزی بیشتری دارد و هم شناخت بیشتر از کوچه پس کوچه‌های شهر دارد، اما فضای جناحی، تعصبات منفی و احیانا فشار باندهای زر و زور و تزویر هم آفت گزینه بومی است. متاسفانه نگاه‌های بیمارگونه جناحی و منفعت گرایانه رمق را از اهواز گرفته است. نباید فراموش شود که ما هم اهوازی و نگران شهر هستیم و این مسائل موجب شده است با احتیاط بیشتری در مورد انتخاب شهردار گام برداریم.
 
موسی پور اظهار کرد: گزینه‌هایی که در این روز‌ها در رسانه‌ها نام‌ برده می‌شوند، افرادی هستند که توسط یک یا چند نفر از اعضای شورا جهت ارائه برنامه دعوت شدند و یا شخصا برای قرارگیری در فرآیند ارزیابی اظهار تمایل کردند. داشتن سابقه‌های مدیریتی کلان از جمله شهردار یک کلانشهر یا معاونت شهرداری کلانشهرها، استاندار یا معاونت استانداری و سطوح بالاتر جز فیلترهای اولیه بود.
 
سخنگوی منتخبان شورای پنجم شهر اهواز تصریح کرد:خوشبختانه در این دوره، شورای پنجم بررسی گزینه‌ها را بر اساس شاخص‌ها و روند ارزیابی پیش‌بینی شده و همچنین برنامه‌های ارائه شده از سوی گزینه‌ها، انجام می‌دهد و آن لابی‌ها و فشارهای خارج از مجموعه به شورا در چنین روندی جایی ندارد. روندی که شورا پنجم برای انتخاب شهردار تعیین کرده است، احتمال سوء استفاده‌ها، لابی‌گری‌ها، ‌زدوبندها و نشست‌های غیررسمی و شبانه را خیلی کم می‌کند.
 
وی بیان کرد: متأسفانه برخی از رسانه‌ها با نظرسازی و هجمه‌های تبلیغاتی می‌خواهند این روند را تحت تأثیر قرار دهند. در حالیکه این کار از اخلاق حرفه‌ای به دور است و درست نیست. از رسانه‌ها خواهشمندیم ما را در ایجاد فضای منطقی و عقلانی برای انتخاب شهردار یاری کنند. احیانا با فضاسازی منفی و نظرسازی‌های ساختگی مسیر انتخاب شهردار منحرف نشود.
 
موسی پور گفت: منتخبان شورای پنجم به صورت اساسی سه موضوع قدرت مدیریتی، برنامه‌محوری و پاکدستی را در فرایند مصاحبه‌ها و تحقیقات از گزینه‌های مطرح شده برای شهرداری اهواز دنبال می‌کنند. در بحث تخصص شهردار انتخابی نیز با توجه به این‌که حوزه‌های مختلفی نظیر حمل و نقل، ترافیک، شهرسازی، مسائل فرهنگی، اجتماعی، خدماتی و ... در حوزه وظایف شهرداری قرار دارد، آنچه که مدنظر ما است، در واقع مدیریت استراتژیکی است که شهردار باید برتمام این حوزه‌ها داشته باشد.