زمان : 03 Ordibehesht 1396 - 22:26
شناسه : 135721
بازدید : 9482
حجاج ایرانی از مرداد ماه  اعزام خواهند شد حجاج ایرانی از مرداد ماه اعزام خواهند شد رئیس سازمان حج و زیارت گفت: حاجیان ایرانی از اوایل مرداد ماه به مراسم حج تمتع اعزام شده و طی یک بازه زمانی یک‌ماهه تمام حاجیان به مراسم حج مشرف می‌شوند.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: حاجیان ایرانی از اوایل مرداد ماه به مراسم حج تمتع اعزام شده و طی یک بازه زمانی یک‌ماهه تمام حاجیان به مراسم حج مشرف می‌شوند.

 
به گزارش میزان، حمید محمدی گفت: نگرانی‌ها در رابطه با اعزام زائران ایرانی به مراسم حج برطرف شده و افرادی که تا تاریخ 31 شهریور ماه سال 95 برای حضور در مراسم حج ثبت نام کرده اند می‌توانند به بانک‌ها مراجعه و روند ثبت نام خود را تکمیل کنند.

وی افزود: افرادی که پیش از این با مراجعه به بانک ملی اقدام به ودیعه گذاری کرده اند می‌توانند بار دیگر به این بانک مراجعه کرده و باقی مانده مبلغ در نظر گرفته شده را پرداخت کنند.

رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص مبلغ نهایی اخذ شده از متقاضیان تشرف اظهار کرد: مبنای تشرف به مراسم حج در سال 96 ثبت نام اولیه در بانک و در نهایت پرداخت مبلغ 10 میلیون تومان است.

محمدی ادامه داد: لازم نیست افراد 10 میلیون تومان را به طور کامل پرداخت کنند بلکه افرادی که یبش از این یک میلیون تومان ودیعه گذاری کرده اند می‌توانند سود مبلغ پرداختی خود را نیز دریافت کرده و در نهایت در مجموع این رقم را پرداخت کنند.

وی از اقدامات صورت گرفته به منظور مشخص کردن کاروان‌های حاجیان ایرانی خبر داد و تصریح کرد: به زودی کاروان‌های اعزامی از سوی سازمان حج و زیارت معرفی و افراد می‌توانند کاروان خود را انتخاب کنند.

رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به این پرسش که وضعیت اعزام حاجیان به حج عمره به چه صورت خواهد شد؟، خاطر نشان کرد: پس از اعزام حاجیان ایرانی به حج عمره در سال 94 و اقدام ناشایست دو مامور فرودگاه جده، اعزام زائران به حج عمره متوقف شده بود اما پس از محاکمه دو پلیس عربستان و گذراندن دوران محکومیت، شرایط اکنون برای اعزام حاجیان ایرانی بار دیگر مهیا شده است.

محمدی تاکید کرد: اعتقاد ما این است که حاجیان ایرانی باید با عزت و کرامت به مراسم حج اعزام شده و اکنون مقدمات این اتفاق نیز فراهم شده‌است.

رئیس سازمان حج و زیارت با ارائه آماری از تعداد سهمیه ایران به منظور اعزام حجاج به حج تمتع اذعان کرد: سهمیه ایران در آخرین سالی که حجاج ایرانی راهی کشور عربستان شده بودند 64هزار نفر بود اما در سال جاری این سهمیه رشد 35 درصدی داشته و قرار است 86هزار و 500 نفر از زائران ایرانی به حج تمتع اعزام شوند.

وی در خصوص زمان اعزام حجاج ایرانی به مراسم حج تمتع گفت: از اوایل مرداد ماه کار اعزام حاجیان ایرانی آغاز شده و طی یک دوره یک ماهه تمام زائران به حج تمتع مشرف می‌شوند.

برگزاری عمره منوط به موفقیت تمتع

 

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با بیان این که تضمین امنیت، عزت و سلامت زائران ایرانی در حج تمتع مورد پذیرش عربستان قرار گرفته است، گفت: برگزاری حج عمره منوط به موفقیت آمیز بودن برگزاری حج تمتع است.

به گزارش ایرنا، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با بیان این که تضمین امنیت، عزت و سلامت زائران ایرانی در حج تمتع مورد پذیرش عربستان قرار گرفته است، گفت: برگزاری حج عمره منوط به موفقیت آمیز بودن برگزاری حج تمتع است.

اکبر رنجبرزاده در حاشیه جلسه علنی مجلس در جمع خبرنگاران درباره جلسه غیرعلنی صبح چهارشنبه اظهار کرد: این جلسه با حضور رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت‌الاسلام قاضی عسگر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت برگزار شد. در این جلسه قاضی عسگر و صالحی امیری گزارش مفصلی در مورد اعزام حجاج ایرانی به بیت‌الله‌الحرام ارائه کردند.

وی افزود: وزارت حج عربستان سعودی مطابق همیشه نامه ای به ایران مبنی بر اینکه در صورت آمادگی ایران این دولت می‌تواند پذیرای حجاج ایرانی باشد، ارسال کرد و جمهوری اسلامی ایران نیز در پاسخی مکتوب اعلام کرده است که اعزام حجاج همچنان برای ما میسر نیست و ابتدا باید هیاتی برای مذاکره با طرف سعودی اعزام شود تا ضمانت‌های لازم برای حفظ سلامت زائران ایرانی و عزت آنان در مراسم حج داده شود.

رنجبرزاده یادآور شد: عربستان سعودی در ابتدا اعلام کرد که ایران مانند دیگر کشورها حجاج خود را اعزام کند و ما نیز پذیرای آنان هستیم اما جمهوری اسلامی ایران این موضوع را رد کرد و در نهایت عربستان سعودی شروط ما را برای اعزام حجاج پذیرفت.

وی ادامه داد: شروط جمهوری اسلامی ایران برای اعزام حجاج، حفظ سلامت، عزت و امنیت زائران و پرهیز از هر نوع برخورد نامناسب و ناشایست با آنان است، زیرا ایران در عربستان سعودی سفارت ندارد، ازاین‌رو این کشور به‌طور حقوقی و نیز کتبی پذیرفت که از موعد ورود حجاج ایرانی به فرودگاه‌هایش تا پایان حضور آنان به‌طور صد درصدی سلامت آنان را ضمانت کند.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تنها شرط عربستان سعودی برای زوار ایرانی این بود که مراسم دعای کمیل به دلیل رعایت مسائل امنیتی و خطر داعش لغو شود، چراکه نگران بودند مشکلی برای حجاج ایرانی پیش آید. بنابراین تصمیم گرفته شد که دعای کمیل در فضای دربسته همچون سالن هتل‌های محل اقامت زائران قرائت شود و سایر مراسم‌ها ازجمله مراسم برائت از مشرکین همچون گذشته و بدون تغییر انجام خواهد شد.

رنجبرزاده با اشاره به این که برگزاری حج عمره منوط به موفقیت‌آمیز بودن برگزاری حج تمتع است، تاکید کرد: برپایی حج عمره مشروط به پایبندی عربستان سعودی به تعهدات خود در حج تمتع است.

وی درباره پرداخت دیه شهدای ایرانی در حج دو سال پیش نیز گفت: دیه شهدای حادثه جرثقیل در مسجد حرام پرداخت شده است اما ایران اعلام کرده دیه شهدای فاجعه منا نیز باید همزمان پرداخت شود که این درخواست مورد پذیرش عربستان واقع نشده است، چراکه تقبل پرداخت دیه برای شهدای منا به معنای پذیرش قصور آنان در این فاجعه خواهد بود.

عضو هیات رئیسه مجلس در عین حال تصریح کرد: ما مستندات فراوانی در اختیار داریم و با 800 نفر از زائران نیز مذاکره کرده‌ایم و گزارش‌ و اسناد متعدد داریم که در این حادثه قصور از سوی سعودی‌ها بوده است.

رنجبرزاده افزود: مقرر شد عربستان در این خصوص تحقیقات لازم را انجام دهد، مذاکرات ما با آنان در این راستا ادامه می یابد.

پیشرفت نسبیِ مذاکرات ایران و عربستان

سازمان حج و زیارت با صدور اطلاعیه‌ای، جزئیاتی را درباره روند مذاکرات میان ایران و عربستان برای تصمیم‌گیری به منظور اعزام حجاج در سال آینده ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، در این اطلاعیه آمده است: «پیرو اطلاعیه قبلی درباره مذاکرات حج سال آتی به اطلاع هموطنان عزیز می‌رساند، فرایند مذاکرات تاکنون با تامین نظر جمهوری اسلامی ایران پیشرفت نسبی داشته است، ضمن احترام به عزیزانی که دغدغه‌های به حق خود را از طریق رسانه‌ها بیان می‌کنند، اعلام می‌دارد رایزنی‌ها در راستای تحقق انتظارات منطقی حجاج جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد.

بدیهی است، همچنانکه کراراً اعلام شده است، هرگونه توافق نهایی صرفا در صورت فراهم شدن بستر حضور عزت‌مندانه حجاج جمهوری اسلامی ایران در حج، انجام خواهد گرفت. بر این اساس نتایج مذاکرات طی روزهای آتی به اطلاع مردم شریف ایران خواهد رسید.»

پیش از این حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر، سرپرست حجاج ایرانی و نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت اعلام کرده بود، «تقریبا بیشتر مسائل مورد بحث حج حل شده و یکی دو مورد باقی مانده است، چرا که مسئله شهدای منا برای ما بسیار مهم است و باید هرچه زودتر تکلیف آن‌ها مشخص شود.»

وی در این‌باره اظهار کرد: همین که آن‌ها بپذیرند چه کسانی در این قضیه دخالت داشته‌اند، مسئله حل می‌شود. امیدواریم موانع اعزام حجاج برداشته شود.

قاضی عسکر در رابطه با موضوعی که در فرودگاه رخ داد نیز گفت: خاطیان از سوی دولت عربستان به چهار سال به زندان محکوم شدند و ۱۰۰۰ ضربه شلاق و انفصال از خدمت برای آن‌ها در نظر گرفته شده است. البته مسئولان عربستان اعلام کردند که ما درخواست مجازات بیشتری داشته‌ایم، اما چون قوه قضاییه رأی آخر را داده آن‌ها نتوانستند کاری کنند. اگر این مشکلات حل شود و برای ما مسجل شود که خاطیان مجازات شده‌اند، مسئله حج عمره هم مجددا پس از حل مشکل حج واجب حل می‌شود و مجددا حج عمره نیز به راه می‌افتد.