گپ و گفتگو : ناگفته هایی از کمپ آموزشی دانشجویان دانشگاه پیام نور یزد!
گروه فن اوری و اطلاعات یزدفردا "اولین کمپ آموزشی تکنیک های تعمیر رایانه های شخصی" دانشگاه پیام نور یزد توسط انجمن علمی- تخصصی کامپیوتر این دانشگاه در سینما دانش آموز برپا شد و با استقبال باشکوه و بی نظیر دانشجویان دانشگاههای استان یزد روبرو شد. شاید بتوان گفت که چنین مراسم در سطح استان با حضور نزدیک به 500 دانشجو بی نظیر و قابل تامل باشد، حال آنکه دوره آموزشی 6 ساعته با نظم و برنامه ریزی مثال زدنی، اداره شد به گونه که اکثر شرکت کنندگان تا پایان همراهی نمودند.
به پاس زحمات دوستان و به احترام خوانندگان یزدفردا با "محمدحسین میرحسینی"، "دبیر انجمن علمی- تخصصی کامپیوتر پیام نور یزد" مصاحبه و گپی صورت گرفت که باهم مرور می کنیم:
یزدفردا : در خصوص برنامه کمپ آموزشی توضیحاتی را بیان کنید؟
دبیر انجمن : یک دوره آموزشی برپا شد که مباحثی نظیر تشخیص عیوب نرم افزاری از سخت افزاری، راهکارهای ابتدایی در رفع عیوب سخت افزاری، رفع عیوب ویندوز و راهکارهای پیشرفته در تعمیر سخت افزار در این دوره آموزشی ارایه شد.
یزدفردا : اهداف تشیکل کمپ آموزشی را به صورت مختصر بیان کنید؟
دبیر انجمن : کمپ آموزشی با هدف ایجاد خود باوری در بین دانشجویان پیام نور، زمینه سازی برای انجام کارهای بزرگ و در سطح گسترده از سوی دانشگاههای پیام نور ، بالابردن سطح علمی دانشجویان در زمینه ی تکنیکهای کاربردی سخت افزاری و نرم افزاری ، جبران ضعف دانشجویان پیام نور و به طور کلی کلیه ی دانشجویان استان در زمینه ی عملی و کاربردی کامپیوتر مدنظر بود که امیدواریم محقق شده باشد.
یزدفردا: از کمپ به صورت غیرقابل منتظره ای استقبال شد،برآوردتان از تعداد شرکت کنندگان به چه میزانی است؟
دبیر انجمن: به صورت تقریبی کمپ با حضور حدود 450 نفر برگزارشد، به طوری که صندلی های پایین سینما دانش آموز مملو از جمعیت بود وبسیاری از شرکت کنندگان در بالا مستقر بودند.
یزدفردا : یکی از نقاط برجسته کمپ زمان نزدیک به 6 ساعت دوره بود که شرکت کنندگان تقریبا تا آخرین لحظه حضور داشتند، چه تمهیداتی اندیشیده بودید؟
دبیر انجمن : دوره آموزشی ازساعت 14 بعداز ظهر آغاز و تا ساعت 20 عصر ادامه داشت بعبارتی شرکت کنندگان در مجموع حدود 6 ساعت در کمپ حضور داشتند البته مراسم در چند نشست جداگانه برگزار شد که مابین هر نشست یک برنامه تنفس و استراحت پیش بینی شده بود.
دو زمان استراحت شامل پذیرایی و مسابقه یا طرح سوال و قرعه کشی از بین برندگان پیش بینی شده بود که به کم کردن خستگی و ایجاد شادابی در بین شرکت کنندگان جهت بالا بردن بازده علمی برنامه کمک زیادی کرد. تلاش شده بود که دوره از نظر کمی و کیفی در سطح مطلوبی باشد.
یزدفردا : طیف شرکت کنندگان در این کمپ بیشتر چه افراد و گروههایی بودند؟
دبیر انجمن : ثبت نام در دوره آموزشی برای عموم آزاد بود و طیف گستردهای از دانشجویان دانشگاههای استان یزد اعم از پیام نور، دانشگاه سراسری و دانشگاه آزاد اسلامی در این دوره ثبت نام کردند که بیشتر آنها را دانشجویان دانشگاه پیام نور استان یزد تشکیل می دادند.
یزدفردا : نقاط ضعف و نقاط قوت کمپ را به صورت مختصر بیان کنید.
دبیر انجمن : در مورد نقاط ضعف و قوت کمپ فکر کنم باید دیگران به خصوص صاحب نظران تفسیر کنند، گرچه در هفته آینده طی جلساتی برآوردها و گزارش مفصلی خواهیم داشت، اما فکر کنم دانشجویان پیام نور دراین دوره آموزشی توانمندی خودشان را بازهم اثبات کردند.
یزدفردا : به چه میزانی به اهداف و برنامه های پیش بینی شده خود دست یافته اید؟
دبیر انجمن : اعضای انجمن نزدیک به دو هفته تلاش شبانه روزی داشته اند، یک جمله قصار، در بین اعضای انجمن، بعنوان شعاراست، "ممکن از ناممکن می پرسد: "خانه ات کجاست؟" پاسخ می دهد: "در رویاهای یک ناتوان."" ، امیدوارم در آینده بتوانیم کارهای بزرگتری انجام دهیم.
یزدفردا : در خصوص برگزار کنندگان این کمپ آموزشی جزییاتی را بفرمایید.
دبیر انجمن : بسیاری از مسؤولین دانشگاه پیام نور یزد، اساتید و دانشجویان در برپایی این دوره آموزشی نقش داشتند که متولی اصلی برگزاری آن انجمن علمی- تخصصی کامپیوتر دانشگاه پیام نور یزد بود.
یزدفردا : در مورد انجمن علمی- تخصصی کامپیوتر دانشگاه پیام نور یزد توضیحاتی را ارایه دهید.
دبیر انجمن : انجمن علمی- تخصصی کامپیوتر دانشگاه پیام نور یزد کمتر از یک ماه است از دانشگاه مجوز فعالیت دریافت نموده است و این اولین فعالیتی ست که انجمن انجام داده است. به طور حتم اگر مسؤولین دانشگاه مساعدت و همیاری نمایند، در انجمن توانمندی انجام کارهای بزرگتر وجود دارد که امیدواریم با همکاری مسؤولین گامهای موثرتری برداریم.
یزدفردا: با این حساب شروع خوبی داشتید، برنامه های آتی انجمن چیست؟
باید اعضا تصمیم بگیرند که در آینده چه برنامه هایی را دنبال کنیم، به طور یقین اعضا اثبات کردند که دانشجوی پیام نور توانمندی فعالیت بسیار سنگین و حجیم را دارد، اگر مسؤولین دانشگاه حمایت کنند به طور یقین می توانیم گامهای بلندتری برداریم.
یزدفردا : بخش خصوصی و همچنین دولتی تا چه حد پشتیبانی کردند ؟
دبیر انجمن : گروه ، کمتر با بخش دولتی مذاکره کردند، فقط سازمان آموزش و پرورش بود که سالن را با کمی تخفیف در اختیارمان گذاشت، و دانشگاه نیز قول تقبل قسمتی از هزینه ها را داده است، بخش خصوصی با اینکه مذاکرات زیادی صورت گرفت، اما پشتیبانی کمی انجام داد، به جز یک موسسه آموزشی بزرگ که در حد اهدا جوایز کمک مالی داشتند ، یک مرکز ارائه دهنده کتب تخصصی پیام نور و یک آموزشگاه ، اونهم خیلی کم بود.
یزدفردا : پس هزینه های جاری دوره آموزشی چطور تامین شد؟
دبیر انجمن : در ابتدا بخش عمده که نیرو انسانی بودند از جمع دانشجویان علاقمند بود که بدون چشم داشتی، تلاش شبانه روزی داشتند، هزینه های پذیرایی و سالن و مشابه که گریزی از آن نبود هم تنها از طریق ثبت نام شرکت کنندگان و اخذحق ورودی محقق شد که اینهم تا حدی جوابگو بود البته همانطور که بیان شد، مسؤولین هم قول مساعدت دادند که امیدوارم انجام شود.
یزدفردا : بیشتر دانشجو دانشگاه پیام نور بعنوان یک دانشجو جدا از دانشگاه تصور می شود؟ تا چه میزان این تصور درست است؟
دبیر انجمن : در پیام نور دانشجویان مانند دانشگاههای دیگر درکلاس حضور می یابند، فقط یک گروه خاص کلاس ندارند، ببینید در دانشگاه پیام نور دانشجویان توانمند، خلاق و با سواد و دانش فنی بالایی وجود دارند، از بین همین اعضای انجمن، برنامه نویسان کارآمدو کاربلدی داریم برای مثال یکی از دوستان ما نرم افزار تحت وب ژتون را طراحی کردند، تمام تلاشمان این است که دانشگاه پیام نور که به نسبت دیگر دانشگاهها نوپاست را به جایگاه واقعی خودش برسانیم.
یزدفردا : در کنار درب ورودی طوماری بودو شرکت کنندگان مطالبی روی آن درج و امضا می کردند فکر کنم در آخر طول آن به 6 متر رسید؟ داستان طومار چیست؟
دبیر انجمن : در مورد کارهای جنبی، برگزارکنندگان یک طوماری رو آماده کرده بودند که شرکت کنندگان در زمان نشست یا هنگام خروج نظرات و پیشنهاداتشون رو در مورد این برنامه و برنامه های آینده، نحوه برگزاری و نظایر آن با اسم و امضای خودشان اعلام کنند، که با استقبال خوبی روبرو شد و بعنوان یادگار و برای بررسی نظرات دوستان در انجمن نگهداری خواهد شد.
یزدفردا : در مورد مسابقه ای که همزمان برگزار شد بیشتر توضیح بدهید.
دبیر انجمن : دو سوال توسط مدرس از مطالب ارایه شده مطرح شد؛ سوال اول: "سی دی مخفف چیست؟"، سوال دوم "در کیس ها ATX عنوان PG مخفف چیست؟"، قرار شد که به دانشجویانی که حداقل یک سوال جواب دهند، به قید قرعه جایزه داده شود، در زمان استراحت دوم توسط مجری قرعه کشی صورت گرفت و به ده تن از شرکت کنندگان فلش مموری به رسم یادبود اهدا شد.
یزدفردا : شیوه و روش آموزشی در این دوره چگونه بود ؟
دبیر انجمن : در قالب نزدیک به 50 مورد از عیوب سخت افزاری و نرم افزاری رایج را ارایه دادیم، هر یک به صورت جداگانه؛ عنوان عیب، شرح آن و در نهایت تکنیک و روش رفع مشکل را بیان می شد.
در داخل فولدر هم جزوه ای شامل توضیح مختصری از تکنیکها برای یادآوری و یادداشت شرکت کنندگان پیش بینی شده بود.
یزدفردا : دراین دوره آموزشی چه برنامه های آموزشی را دنبال می کردید؟
دبیر انجمن : آشنایی با عیوب سخت افزاری و نرم افزاری رایج و راهکارهای رفع آنها، آموزش تعمیر بدون نیاز به داشتن تخصص زیاد و اطلاعات قبلی، عدم پرداخت هزینه و اتلاف وقت جهت تعمیر رایانه و حفظ امنیت اطلاعات شخصی به واسطه تعمیر توسط خود فرد از اهدافی بود که شورای برنامه ریزی کمپ دنبال می کردند.
یزدفردا: سوالی بوده که نپرسیده باشم و بخواهید بیان نمایید؟
دبیر انجمن : تک تک اعضای انجمن و دیگر دانشجویان با همدلی و فعالیت شبانه روزی خود توانستند تا حد مطلوبی نشست را برگزار کنند و خرسندیم که تلاش این عزیزان به ثمر نشست از تمام مسؤولین که ما را یاری کردند، از تمام دانشجویان پیام نور به خصوص اعضای انجمن تشکر می کنم و امیدوارم برنامه های بزرگتری در اینده انجام دهیم.
یزد فردا: سخن آخر شما؟
یک نکته اینکه از وب سایت یزدفردا که در انعکاس اخبار استان یزد به خصوص مسایل مربوط به جوانان تمام تلاشش را می کند تشکر کند که در انعکاس خبر کمپ کمال همکاری را انجام داد، امیدواریم این وبسایت محبوب مردم استان یزد، همیشه پرجا باشد.
یزدفردا