زمان : 09 Esfand 1395 - 23:11
شناسه : 134424
بازدید : 9790
 نامزدهای احتمالی اصولگرایان نامزدهای احتمالی اصولگرایان نامزدهای احتمالی اصولگرایان برای شرکت در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، فعالیت های انتخاباتی خود را در روزهای گذشته افزایش داده اند؛ برگزاری نشست ها، سخنرانی ها و دیدار با برخی آیات عظام بخشی از تکاپوی سیاسی چهره های اصولگرا در روزهای گذشته است.

 

نامزدهای احتمالی اصولگرایان برای شرکت در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، فعالیت های انتخاباتی خود را در روزهای گذشته افزایش داده اند؛ برگزاری نشست ها، سخنرانی ها و دیدار با برخی آیات عظام بخشی از تکاپوی سیاسی چهره های اصولگرا در روزهای گذشته است.
فعالیت های انتخاباتی کم کم روز به افزایش است به نحوی که پس از برگزاری نخستین مجمع عمومی تشکل جمعی اصولگرایان و برگزاری همایش سراسری مجریان انتخابات، گویی تشکل ها، شخصیت های سیاسی، نامزدهای احتمالی و حتی مردم، بیشتر فضای انتخابات را درک کرده و برای برگزاری پرشورتر آن زمینه چینی می کنند. 
اعلام نام های 30 نفره شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی، دیدار مسوولان حزب موتلفه اسلامی با یکی از مراجع، سخنرانی انتخاباتی معاون اجرایی احمدی نژاد، تصویب نامزدی دبیر کل حزب مردم سالاری در پانزدهمین کنگره این حزب، برگزاری همایش سراسری مجریان انتخابات و ... مهمترین خبرهای انتخاباتی در روزهای گذشته بوده است که گزارش پیش رو به بررسی آن پرداخته است. 
 
**اعلام نام اعضای شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی
جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای نتایج آرای شورای مرکزی این تشکل را اعلام کرد. بر اساس این اطلاعیه مرضیه وحید دستجردی، غلامعلی حداد عادل، مهدی چمران، محمد حسن رحیمیان، مهدی محمدی، محمدباقر ذولقدر، رضا روستا آزاد، نادر طالب زاده، حسین فدایی، فاطمه رهبر، لطف الله فروزنده، علیرضا مرندی مرندی، لاله افتخاری، زهره الهیان، سید محمد حسینی، محمدصالح جوکار، محمود خسروی وفا، یحیی آل اسحاق، پرویز سروری، علی همتی، رضا نجابت، محمدرضا آشتیانی، فرشته حشمتیان، منیره نوبخت، حجت الله عبدالملکی، مجتبی ابراهیمی، الهه راستگو، محمدرضا کاشفی، محمد نبی حبیبی و ابوالقاسم جراره، 30 عضو شورای مرکزی جمنا هستند.
انتخابات برای تعیین اعضای شورای مرکزی و 10 نامزد ریاست جمهوری مورد حمایت این حزب در نخستین مجمع عمومی این تشکل پنجشنبه 5 اسفند برگزار شد. اگرچه نام 30 نفره شورای مرکزی اعلام شده است، اما بر اساس اطلاعیه جمنا، نام 10 نامزد مورد حمایت این تشکل برای ریاست جمهوری در دومین مجمع عمومی آن که در سال آینده برگزار می شود اعلام خواهد شد.
 
**کنایه مشاور روحانی به جبهه مردمی نیروهای انقلاب
پس از برگزاری مجمع عمومی جبهه نیروهای انقلاب اسلامی و برگزاری انتخابات برای گزینش 10 نامزد از میان فهرست 21 نفره این حزب، «حسام الدین آشنا» مشاور رییس جمهوری در توییتی جالب توجه به اصولگرایان کنایه زد و نوشت: 10 کاندیدا در انتخابات به مثابه فوتبال کافی نیست؛ باید یک دروازه بان هم استخدام کنید، به خصوص برای مراقبت از غضنفرها.
برخی چهره های اصولگرا در روزهای گذشته در مقام پاسخگویی به این توییت آشنا در چارچوب رقابت های جناحی برآمدند و برخی دیگر از چهره های سیاسی ادبیات و رویکرد آشنا در مورد اصولگرایان را مورد انتقاد قرار دادند.
 
**سخنرانی انتخاباتی بقایی
«حمید بقایی» معاون اجرایی احمدی نژاد که به تازگی اعلام کرده به صورت مستقل در انتخابات آتی نامزد خواهد شد، این روزها فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرده است. او در سخنرانی خود در جمع هوادارانش در روز پنجشنبه به تشریح مواضع انتخاباتی خود پرداخت. 
اگرچه پیش از این «محمود احمدی نژاد» رییس جمهوری پیشین در بیانیه ای حمایت از هر جناح یا نامزدی را رد کرده بود، اما به نظر می رسد حلقه یاران نزدیکش قصد دارند تفکر و ایده او را در انتخابات پیش رو نمایندگی کنند. این نکته را می توان از متن سخنان بقایی دریافت.
بقایی در مورد انگیزه خود از شرکت در انتخابات به هواداران خود گفت: « من دیدم امید در جامعه خیلی پایین آمده است. مشکلات کشور سر جای خودش، اما به لحاظ روحی و روانی یک حالت انتظار در مردم بوجود آمده است. مردم وقتی به آقای احمدی‌نژاد جلوی در خانه ایشان مراجعه می‌کردند و ایشان امید می‌دادند و می‌گفتند اوضاع خوب می‌شود، مردم می‌پرسیدند آخر چطوری؟ با خودم حساب و کتاب کردم و گفتم بسم الله، می‌روم در صحنه. همه مشکلات را هم می‌دانم. گفتم خب، تکلیف مان را انجام می‌دهیم ومی‌رویم جلو، و قطعا موفق می‌شویم. قطعا موفق می‌شویم. اگر از الان بخواهیم حالت نگرانی داشته باشیم کار پیش نمی‌رود.» 
او در مورد گفتمان و عزم جزم خود برای شرکت در انتخابات گفت: حتما شنیده اید و آقایان علما بیشتر واردند. وقتی طارق بن زیاد نیروهایش را پیاده کرد در اسپانیای امروزی و اندلس آن روز، کشتی‌هایش را آتش زد و گفت پشت سر دریاست و رو به رو دشمن. اگر بجنگیم یا شکست می‌خوریم و یا پیروز می‌شویم، اما اگر عقب نشینی کنیم قطعاً غرق می‌شویم. ما هم می‌رویم و عقب نشینی هم نداریم، توکل بر خدا. 
بقایی در مورد گفتمان خود در انتخابات هم گفت: من فکر می‌کنم اساساً یک گفتمان بیشتر وجود ندارد. اصلاً راه دیگری وجود ندارد. کاری که آقای احمدی نژاد در دولت‌های گذشته انجام می‌دادند بینی و بین الله رقیبی دارد؟ آلترناتیوی وجود دارد؟ این‌هایی که علیه دولت قبل ادعاها می‌کردند که خودشان خراب کردند. اصلا افتخار و آرزو و خواست من از خداست که به من عمر و توان بدهد و شرایطی بسازد تا بتوانم این مسیر را ادامه دهم. آرزو می‌کنم و می‌گویم این عاقبت بخیری است. عاقبت بخیری این است که خدا این لیاقت را به کسی بدهد تا راه آقای احمدی‌نژاد را ادامه دهد. من آماده ام و تا آخرش هستم. ما آمدیم بمانیم و نیامدیم که با یک فشفشه و دوتا ترقه دَر برویم، ما هستیم. برای چه نباید باشیم؟
 
** سخنان انتخاباتی میرسلیم در حضور آیت‌الله علوی‌گرگانی
«سید مصطفی میرسلیم» نامزد حزب موتلفه اسلامی برای انتخابات96، روز جمعه 6 اسفند به همراه «محمد نبی جبیبی» دبیر کل و جمعی از اعضای شورای مرکزی حزب به دیدار آیت الله «سید محمدعلی علوی گرگانی» از آیات عظام رفت. سخنان میرسلیم و حبیبی در این دیدار، را می توان انتخاباتی تلقی کرد. 
میرسلیم می گوید: برای مشکلاتی که امروز در کشور وجود دارد و مردم را ناراحت کرده است، باید با تدبیر و دانش وارد صحنه شد. بسیاری از مسائل همچون معیشت مردم و معضلاتی مانند آلودگی های زیست محیطی که مردم برخی استان‌ها را گرفتار خود کرده است، با وعظ و نصیحت درست نمی‌شود بلکه حل آنها چاره علمی و فنی دارد و باید بر مبنای دانش و شناخت دقیق به مسائل مردم رسیدگی کرد.
میرسلیم با تاکید بر این که همواره باید از افراد با تجربه در صحنه مدیریت کشور استفاده کرد، گفت: یک فرد با تجربه یعنی کسی که اشتباهاتش را در موقعیت‌های گوناگون کرده باشد و دیگر نخواهد در عرصه‌های مدیریتی جمهوری اسلامی دست به آزمون و خطا بزند و بر مصائب و مشکلات مردم بیفزاید.
دبیرکل حزب مؤتلفه هم میرسلیم را مدیری قابل و توانمند دانست و تاکید کرد: ما می‌توانیم خلاءهای مدیریتی که در کشور داریم را با حضور ایشان جبران کنیم. آقای میرسلیم تالیفات بسیاری در حدود 25 کتاب دارند و امروز استاد دانشگاه در رشته‌های مهندسی هستند. امروز نامزدهای متعددی برای انتخابات ریاست جمهوری مطرح هستند، اما ما اعتقاد داریم صلاحیت آقای میرسلیم ارجح از همه این افراد است.
 
**احتمال تک دوره ای شدن روحانی از دید اصولگرایان
اصولگرایان مدتی است با برجسته کردن ایده تک دوره ای شدن روحانی، به دنبال افزایش انگیزه فعالان سیاسی همفکر خود در انتخابات پیش رو هستند. این بار «محمدرضا باهنر» رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری این ایده را مطرح کرده است.
باهنر در گفت‌وگو بایکی از رسانه های داخلی با تاکید بر اینکه انتخابات ریاست جمهوری قابل‌پیش‌بینی نیست، گفت: همواره در تمام انتخابات ریاست جمهوری که در جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است، اتفاق تازه‌ای رخ داده است، از این رو محتمل است که حسن روحانی اولین رییس‌جمهور تک‌دوره‌ای ایران باشد.
رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه ریزش آرای آقای روحانی قطعی است و هیچ‌کس در آن تردید ندارد گفت: اگر قرار باشد روحانی در محدوده دوره قبل رأی داشته باشد حتماً شکست خواهد خورد.
 
**کنگره حزب مردم سالاری 
روز جمعه 6 اسفند ماه، پانزدهمین کنگره حزب مردم سالاری با حضور برخی چهره های سیاسی، اعضای شورای مرکزی و نمایندگان استانی این حزب برگزار شد. مهمترین خروجی این گردهمایی، تصویب نامزدی «مصطفی کواکبیان» دبیر کل حزب مردم سالاری و نماینده مجلس در انتخابات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود.
برخی رسانه های اصولگرا اظهارات محدود چهره های سیاسی در این کنگره را نشانگر بروز اختلافات عمیق در میان اصلاح طلبان در آستانه انتخابات عنوان کردند. به عنوان نمونه اظهارات کواکبیان در مورد اینکه احزاب اصلاح طلب نباید در انتخابات شوراها دخالت کنند به عنوان «اختلاف نظر میان اصلاح طلبان در مورد تمرکز بر انتخابات ریاست جمهوری و یا نقش آفرینی در انتخابات شوراها» تعبیر شد.
این در حالی است که کواکبیان در این گردهمایی اعلام کرده بود که برای ما اصل، شورای هماهنگی جبهه اصلاحات است و ان ‌شاء الله با همین وحدت در انتخابات‌ پیش رو کار خود را ادامه می‌دهیم.
 
**تداوم استراتژی انتخاباتی اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو
«علی صوفی» سخنگوی پیشین شورای سیاست گذاری اصلاحات در گفت و گو با یکی از رسانه های داخلی با بیان این که استراتژی اصلاح طلبان در انتخابات پیش رو مانند دو انتخابات پیشین تمرکز روی کاندیدای واحد در ریاست جمهوری و لیست واحد در شورای شهر خواهد بود، گفت: البته در شورای شهر تهران و شهرستان ها رسیدن به لیست واحد یک مقدار مشکل خواهد بود.
صوفی در خصوص برنامه های اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری آینده و شورای شهر گفت: اصلاح‌طلبان خوشبختانه همان استراتژی را که از سال 92 در پیش گرفتند و در سال 94 ادامه دادند، یعنی تمرکز روی کاندیدای واحد در ریاست جمهوری و لیست واحد در شورا و مجلس، را ادامه می دهند.
 
**برگزاری همایش مجریان انتخابات
روز شنبه هفتم اسفند ماه 1395 همایش سراسری مجریان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای 96 با حضور رییس جمهوری، معاون اول رییس جمهوری، وزیر و مسوولان وزارت کشور و دیگر مسوولان نظام در سالن بزرگ وزارت کشور برگزار شد. انتخابات آتی یکی از مهمترین محورهای سخنان رییس جمهوری در این همایش بود.
رییس جمهوری در سخنرانی خود در این همایش، انتخابات را بزرگترین قدرت ایران اسلامی در برابر دشمنان دانست و با تاکید بر اینکه رای مردم، حق الناس است و همه باید از آن مراقبت کنند، گفت: امیدوارم در سال 96، شاهد انتخاباتی رقابتی، باشکوه و خیره کننده برای همه دشمنان و امیدوارکننده برای همه دوستان در سراسر دنیا باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی ضمن تاکید بر اینکه نباید بگذاریم انتخابات قطبی شود، از همه دست اندرکاران برگزاری انتخابات خواست مراقب باشند از امکانات دولتی و عمومی، به نفع جناح و فرد استفاده نشود که این کار حرام است.
رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه برای انتخابات سال آینده نیز وظیفه سنگینی بر عهده داریم، یادآور شد: اولین وظیفه و مسئولیت این است که مردم را نه با زبان بلکه با عمل خود به حضور در پای صندوق‌های رأی تشویق کنیم، چنانچه احساس کنند که اگر حضور نیابند، مغبون شدند و این حضور برای سرنوشت و عظمت ایران در سطح جهان بسیار مهم است، لذا همه باید تلاش کنیم که مشارکت وسیعی با امنیت و آرامش کامل در پای صندوق‌های آراء صورت بگیرد.
وی همچنین تصریح کرد: همه باید مراقبت باشیم که در جریان انتخابات از امکانات عمومی و دولتی به نفع فرد، گروه و جناح خاصی استفاده نشود، چرا که این حرام و ممنوع است.
«علی لاریجانی» رییس مجلس هم با حضور در این همایش سخنانی را در مورد انتخاتبات ایراد کرد. 
به گفته لاریجانی، انتخابات امر بزرگی است که مردم احساس می‌کنند در سرنوشت خود سهیم و تصمیم‌گیر هستند، این شعف سیاسی حاصل از انتخابات بسیار ارزشمند است و برای پایبندی سیاسی و امنیتی و توسعه اقتصادی کشور مهم است..
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انتخابات به ظرفیت ‌سازی کشور کمک می‌کند و جامعه را نسبت به سرنوشت خود هوشیار می‌کند به شرط اینکه تبدیل به سایش‌های بلا وجه و درگیری‌های دیگر نشود، حال شما مدل این درگیری‌ها را در کشورهای دیگر مشاهده کرده‌اید.
لاریجانی ادامه داد: انتخابات میدان تاخت و تاز سیاسی برای از بین بردن ظرفیت های رقیب نیست، میدان انتخابات برای این است که مردم صحنه را کاملا بشناسند تا بتوانند در انتخابات تصمیم‌گیری کنند، تخریب کردن باعث می‌شود امرمبارک انتخابات تنزل پیدا کند، همچنین کار انتخاب‌های بهینه ممکن نشود و باعث درگیری و دلخوری در کشور می‌شود که به کاهش ظرفیت‌ها نیز منتهی می‌شود بنابراین اینکه چارچوب نزاکتی برای امر انتخابات داشته باشیم یک امر ضروری است.
 
**ممنوعیت سفر خارجی مجریان انتخابات
«علی اصغر احمدی» معاون سیاسی وزارت کشور و رییس ستاد انتخابات کشور در حاشیه برگزاری همایش مجریان برگزاری انتخابات 96 ، از ممنوعیت مسافرت‌های خارجی استانداران و فرماندارن سراسر کشور خبر داد و گفت:‌ از امروز بنا به دستور وزیر کشور تمام مسافرت های خارجی استانداران، فرمانداران و مجریان ممنوع شد.
وی افزود: نباید در مردم یاس و ناامیدی ایجاد کرد، باید مردم را برای حضور در پای صندوق‌های رای تشویق کرد. باید با دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی کشور در ارتباط باشیم.