زمان : 06 Dey 1395 - 00:23
شناسه : 132957
بازدید : 10838
عالی ترین مقام وزارت صنعت،معدن و تجارت در سفر خود به طبس از کارخانه کک و کارخانه زغالشویی ممرادکو بازدید کرد "وزارت صنعت،معدن و تجارت" عالی ترین مقام وزارت صنعت،معدن و تجارت در سفر خود به طبس از کارخانه کک و کارخانه زغالشویی ممرادکو بازدید کرد محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در دومین روز سفر به خراسان جنوبی روز یکشنبه از چهار واحد تولید زغاسنگ شهرستان طبس بازدید کرد.

در این بازدید سید علی اکبر پرویزی استاندار خراسان جنوبی، چند تن از معاونان و مشاوران وزارتخانه، مدیران زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت در استان، فرماندار و امام جمعه طبس ، نعمت زاده را همراهی کردند.

**کارخانه زغال کک طبس

کارخانه زغال کک طبس با ۹۶درصد پیشرفت فیزیکی یکی از طرح های مهم اقتصاد مقاومتی در خراسان جنوبی است، محصول تولیدی آن کک متالوژیکی است که برای استفاده در صنعت فولاد و ریخته گری مورد استفاده قرار می گیرد.

ظرفیت اولیه سالانه طرح بر اساس پارامترهای مالی، اقتصادی و فنی ۴۵۰ هزار تن در سال است که پس از بررسی های انجام شده ظرفیت نهایی آن سالانه ۶۰۰ هزار تن برآورد شده است.

با راه اندازی خط تولید این کارخانه زمینه اشتغال ۳۰۰ نفر از جویندگان در منطقه فراهم خواهد شد.

همچنین از انرژی حرارتی هدر رفته کوره های کک سازی ۳۲ مگاوات برق تولید خواهد شد که با تامین سه مگاوات برق مورد نیاز این کارخانه بقیه به شبکه برق سراسری یا صنایع و معادن همجوار منتقل خواهد شد.

احداث این کارخانه اواخر سال ۸۳ با سرمایه گذاری اولیه هزار میلیارد ریال آغاز شد، میزان سرمایه ثابت از بانک توسعه صادرات ۴۵۰ میلیارد ریال است.

**کارخانه زغالشویی « ممرادکو » طبس

نعمت زاده و هیات همراه از مراحل مختلف پیشرفت ۵۵ درصدی کارخانه زغالشویی « ممرادکو» طبس که کار احداث آن در سال ۱۳۹۲با ظرفیت اسمی سالانه ۵۰۰ هزار تن آغاز شده است، بازدید کرد و در جریان مسایل و مشکلات این واحد تولیدی قرار گرفت.

سرمایه گذاری این واحد تولیدی ۸۰۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و میزان تسهیلات دریافتی حدود ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال (۴.۵ میلیون یورو) است که با راه اندازی این کارخانه برای ۷۲ نفر اشتغالزایی خواهد شد.

یکی از مشکلات کارخانه برای راه اندازی نیاز به آب زیاد است که با توجه به ظرفیت تولید سالانه طرح، نیاز به آب حدود ۱۴ لیتر بر ثانیه اعلام شد.

همچنین وزیر صنعت و معدن و تجارت و هیات همراه از معدن در حال بهره برداری زغالسنگ پروده طبس که ذخیره آن ۲میلیارد و ۷۰۰میلیون است، بازدید کرد.

در سال ۹۴حدود یک میلیون و ۱۰۰هزار تن زغالسنگ در این معدن استخراج و برنامه تولید امسال آن یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن برنامه ریزی شد .

هم اکنون حدود هزار نفر به صورت مستقیم در معدن زغالسنگ پروده طبس فعالیت دارند.

همچنین نعمت زاده و هیات همراه که متشکل از کارشناسان، مشاوران و معاونان وزارتخانه بود از کارخانه معدنجو شماره ۵ و ۶ که در حال بهره برداری است بازدید کرد و در جریان مشکلات این واحدهای تولیدی قرار گرفت.

ذخیره قطعی معدنجو پروده پنج ، هشت میلیون و ۱۳۳هزار و ۲۵۰تن و میزان استخراج سالانه آن ۲۵۰هزار تن و ذخیره قطعی معدنجو پروده ۶، یک میلیون و ۳۶۶و ۷۵۰ تن و میزان استخراج سالانه آن ۸۰هزار تن است.

این شهرستان دارای شش ناحیه اصلی زغالسنگ پروده، مزینو، نایبند، آبدوغی، کلشانه و کالشور است.

زغالسنگ طبس شامل دو نوع کک شو و حرارتی است، بیشترین استفاده زغال کک شو مربوط به ذوب آهن اصفهان است و زغال حرارتی عمدتا به چین و ترکیه صادر می ‌شود.

این شهرستان دارای چهار کارخانه زغالشویی است که سه کارخانه در حال بهره برداری و یک کارخانه در حال ساخت است که با تکمیل آخرین کارخانه زغالشویی ظرفیت کارخانه های زغالشویی منطقه سالانه به حدود سه میلیون تن زغال خواهد رسید.

ذخیره زغالسنگ شهرستان طبس، ۷۶ درصد ذخایر زغالسنگ کشور را شامل می شود که ذخیره معدنی پروانه های بهره برداری صادر شده بیش از ۸۶۰ میلیون تن و ذخیره زمین شناسی شهرستان بیش از پنج میلیارد تن است.

سالانه بیش از ۱.۷ میلیون تن زغالسنگ از حوزه معادن زغالسنگ طبس استخراج می‌شود و بیش از چهار هزار نفر در این حوزه مشغول کار هستند.

سرویس عکس طبس فردا"سعید قلی زاده ثالث