زمان : 29 Azar 1395 - 09:03
شناسه : 132793
بازدید : 7953
با درخواست امام جمعه علي آباد صورت پذيرفت: ديدار صميمانه فعالان محلي با فرماندار و مديرعامل آب منطقه اي يزد در خصوص شايعات مربوط به رادار سايت باروري ابرها با درخواست امام جمعه علي آباد صورت پذيرفت: ديدار صميمانه فعالان محلي با فرماندار و مديرعامل آب منطقه اي يزد در خصوص شايعات مربوط به رادار سايت باروري ابرها

باعنايت به برخي شائبه ها و طرح شايعات مختلف در خصوص كاهش بارندگي هاي اخير در برخي مناطق شهرستان و ارتباط آن با استقرار دستگاههاي مرتبط با سايت باروري ابرها نشستي با حضور فرماندار و مديرعامل آب منطقه اي يزد، امام جمعه علي آباد و جمعي مسئولان شهرستاني و محلي در فرمانداري تفت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي فرمانداري تفت، "محمود زارع رشكوييه" در ابتداي اين نشست با اشاره به وضعيت ناگوار و بحراني خشكسالي هاي اخير در شهرستان تفت گفت: شهرستان تفت به دليل كثرت روستاها و قلت نزولات آسماني با شرايط سخت و دشواري در تامين آب موردنياز شرب و كشاورزي به ويژه در مناطق روستايي دست و پنجه نرم مي كند به نحوي كه تعداد قناتهاي آبده شهرستان به كمتر از نصف كاهش يافته است.

فرماندار تفت با اشاره به گسترش شايعات در فضاي مجازي مبني بر تاثير منفي قرار گرفتن دستگاههاي راداري سايت باروري ابرها بر بارش هاي منطقه علي آباد و برخي نواحي ديگر، برگزاري اين نشست را گام مديريت ارشد شهرستان براي پاسخگويي به شبهات و شايعات موجود در اين رابطه عنوان كرد.

زارع همچنين خواستار شفاف‌سازي دستگاههاي ذيصلاح در خصوص ارتباط و يا عدم ارتباط سايت باروري ابرها و شايعات موجود در اين رابطه شد.

رییس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها مستقر در استان یزد نيز در اين نشست با استقبال از برگزاري اين گونه نشست ها براي تبيين واقعيت هاي موجود و پاسخگويي به شبهات گفت: از سال 77 رادارهاي سايت باروري ابرها در سه مكان شهربابك، كوهپايه و كرد آباد يزد مستقر گرديد تا از اين طريق وضعيت ابرها در فلات مركزي ايران مشخص و اطلاعات آن احصاء شود.  

"محمدمهدی جوادیان زاده" ادامه داد: به بيان ديگر، اين دستگاه رادار به مانند يك دوربين عمل كرده و گستردگي، ضخامت، رطوبت، سرعت و جهت ابرها را نشان مي دهد، لذا كاربري اين دستگاه، تنها نمايش وضعيتي از ابرهاست و فاقد هر گونه كاركرد ديگري است.

مدیرعامل جدید شرکت آب منطقه‌ای در استان یزد خاطرنشان كرد: باروري ابرها كاري مشابه انجام كار طبيعت است و علم همواره مغلوب حكمت خداوندي است.

وي با بيان اين كه كار باروري ابرها تنها در زماني ميسر است كه ابرها داراي رطوبت لازم باشند اظهار داشت: تاكنون از سوي هيچ سازمان علمي و آموزشي به اثبات نرسانده است كه امكان تغيير مسير ابرها وجود داشته باشد چرا كه اين كار نيازمند اعمال انرژي هاي عظيم است.

جواديان زاده با اشاره به وضعيت تاسف بار خشكسالي هاي پي در پي يزد و تاثيرات منفي آن بر منابع آب زيرزميني گفت: نبايد از ياد برد كه تنها يزد درگير خشكسالي نيست بلكه اين موضوع در كل كشور وجود دارد كه وضعيت تاسف بار درياچه اروميه، باتلاق گاوخوني و درياچه پريشان گواه اين ادعاست هرچند كه وضعيت استان يزد در قياس با ساير مناطق بسيار شديد تر و بحراني‌تر است.

رییس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها مستقر در استان یزد با بيان اين كه از آبانماه امسال، عمليات باروري ابرها شروع شده اما به دليل نبود ابر مناسب، حتي يك پرواز هم در اين رابطه صورت نگرفته است ادامه داد: همچنين در سال گذشته به دليل كمبود  اعتبار لازم، اصلا اقدامي براي باروري ابرها صورت نگرفته است ولي در اين حال شاهد تماس هاي متعدد مردمي مبني بر تاثير منفي اقدام باروري ابرها بر بارشها بوديم كه اين مسئله، نشان دهنده شايعه بودن اين حرفها به دليل ابعاد شديد خشكسالي در منطقه است.

وي همچنين با دعوت از منتقدان و فعالان محلي و رسانه ها براي بازديد از سايت كردآباد تاكيد كرد: رادار سايت باروري ابرها در منطقه كردآباد، بيش از 5 سال است كه از كار افتاده و اقدامي از سوي اين رادار براي جمع اوري اطلاعات از ابرها صورت نگرفته است كه تاثيري بر بارشها داشته و يا نداشته باشد.

جواديان زاده همچنين با اشاره به ميزان تاثير باروري ابرها بر ميزان بارشها اظهار داشت: بر اساس آمار رسمي، در دنيا باروي ابرها 10 تا 15 درصد مي تواند منجر به افزايش بارش شود و در كشور ما نيز به طور متوسط حدود 15 درصد باعث افزايش بارش گرديده است.

مدیرعامل جدید شرکت آب منطقه‌ای در استان یزد با اشاره به وضعيت بحراني آب در استان يزد گفت: يزد 8 درصد مساحت كشور را به خود اختصاص داده و اين در حالي است كه ميزان آب تجديد شونده اين استان، 7 دهم درصد است و اين وضعيت بحراني آب در استان يزد را به روشني آشكار مي سازد.

وي با اشاره به پيگيري هاي صورت گرفته براي اجراي طرح كشوري احيا و تعادل بخشي آب افزود: يكي از مهم ترين راهكارها در شرايط كنوني، مديريت مصرف است و در اين رابطه، جلوگيري از اضافه برداشت و حفر چاه‌هاي غيرمجاز، جلوگيري از توسعه كشت و رشد بي رويه صنعت و پيگيري براي اجراي طرحهاي انتقال آب از منابع مختلف و گسترش كشاورزي و آبياري مدرن و نوين و توسعه كشتهاي كم آبخواه مدنظر است.

 در اين نشست جمعي از فعالان و مسئولان محلي به بيان ديدگاهها و موارد مطرح در سطح جامعه در خصوص برخي دستگاههاي مرتبط با سايت باروري ابرها پرداختند و مديرعامل آب منطقه اي يزد توضيحات لازم را ارائه كرد.