عاقبت استفاده طولانى مدت کودکان از کامپيوتر
یزدفردا -فاطمه جعفري يزدي:کودکانى که ساعت هاى طولانى از کامپيوتر استفاده مى کنند از ساير فعاليت هاى لازم براى رشد مانند فعاليت هاى تحصيلي، ارتباطى و اجتماعى عقب مى مانند و استفاده زياد از کامپيوتر منجر به چاقي، افت عملکرد ارتباطى و اجتماعى و افزايش احساس تنهايى و افسردگى مى گردد.
مهمترين عامل براى تعيين اثر مثبت و يا منفى کامپيوتر يکى مدت زمان استفاده کودک و نوجوان است و ديگرى نوع فعاليت هايى که وى درگير آن مى شود. استفاده از بازى هاى خشن کامپيوترى به خصوص در کودکانى که نظر سرشتى و يا محيط خانوادگى مستعد پرخاشگرى و يا اختلالات رفتارى هستند با افزايش پرخاشگرى همراه است.
استفاده از برنامه هاى صحيح آموزشى فرصتى را براى خلق کردن و اکتشاف در اختيار کودک قرار مى دهد، نرم افزارهاى متناسب با سطح رشدى کودک، فرصتى را براى تفکر، اکتشاف و بدست آوردن پاسخ در اختيار کودک قرار مى دهد و قدرت تفکر و خلاقيت وى را شکوفا مى کند و توانايى تفکر حل مسئله را در وى تقويت مى کند.
به طور مثال نرم افزارهاى گرافيکى مى تواند براى کودک جالب باشد، چرا که اثر خودش را در محيط امتحان مى کند و انگيزه خلق تصاوير نمادين را در وى بيدار مى کند.
استفاده از کامپيوتر براى کودکان زير سه سال توصيه نمى شود و تا اين مرحله سنى بهتر است انرژى کودک صرف يادگيرى مهارت هاى حرکتي، زباني، ارتباط برقرارکردن و بازى کردن شود.
فعاليت کامپيوترى مورد استفاده از سوى کودک بايد باعث افزايش خلاقيت و انگيزه وى شود و به وى فرصتى براى باز کردن به کشف کردن و تجربه کردن بدهد.
یزدفردا