زمان : 10 Mordad 1395 - 20:29
شناسه : 126113
بازدید : 10697
نخستین مرحله شبکه ملی اطلاعات در هفته دولت رونمایی می شود نخستین مرحله شبکه ملی اطلاعات در هفته دولت رونمایی می شود
یزدفردا"وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: براساس برنامه کاهش قیمت پهنای باند اینترنت داخلی با بهره برداری از مرحله نخست شبکه ملی اطلاعات، مرحله نخست این شبکه همزمان با هفته دولت ( یکم تا هشتم شهریور ) رونمایی خواهد شد.
 
به گزارش ایرنا، محمود واعظی روز یکشنبه در نشست خبری در محل این وزارتخانه افزود:پهنای باند داخلی برای مردم ارزان می شود و این موضوع سبب خواهد شد رقابتی بین ارایه دهندگان خدمات شکل گیرد و افزایش کیفیت خدمات را به دنبال می آورد.
 
وی افزود: دولت یازدهم در دوره فعالیت خود اهتمام جدی بر سر توسعه زیرساخت های ارتباطی داشته و وضعیت اکنون به گونه ای است که برای نیاز همه اپراتورها در زمینه پهنای باند قابلیت پاسخگویی وجود دارد.
 
واعظی تصمیم های کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات درباره تعرفه های ارتباطی را یادآور شد و گفت : قیمت و کیفیت را باید درکنار هم مورد ارزیابی قرار داد و فقط رویکرد به سمت افزایش قیمت ها نباید باشد.
 
وزیرارتباطات یادآورشد: افزایش میزان استفاده اینترنت در سبد خانوار درزمان های مختلف، کاهش قیمت ها را به دنبال داشته تا مردم احساس نکنند به افزایش قیمت ها توجه می شود.
 
وی افزود: تعرفه های اینترنت ثابت و تلفن همراه کاهش داده شد و اکنون نرخ داده آزاد تلفن همراه از نیم به 0.4 ریال به ازای هر کیلوبایت کاهش یافته است.
 
واعظی ابراز داشت: اینترنت ثابت هم از 16 تا 30 درصد کاهش قیمت یافته که در برخی نقاط تا 47 درصد هم می رسد.
 
تاثیر برجام بر سرمایه گذاری در بخش آی.سی.تی 
 
وزیرارتباطات درباره احتمال سرمایه گذاری شرکت های خارجی در بخش آی سی تی کشور بعد از شرایط بوجود آمده پس از برجام گفت: فضای بین المللی بعد از برجام تغییر کرده و این تغییرها را به تدریج می توان مشاهده کرد، زیرا تاثیر سیاست خارجی تدریجی است.
 
وی یادآورشد: پیش از این هنگام برگزاری مناقصه، همه می دانستند که کدام شرکت های چینی حضور دارد و برنده می شود، اما با شرایط پیش آمده در پسا برجام رقابت بالا رفته و تجهیزات با کیفیت تری وارد کشور می شود.
 
واعظی گفت: اکنون شرکت های خارجی به ایران می آیند و با بخش خصوصی مذاکره می کنند و دولت نیز نمی خواهد تصدی گر کند، آنها را به سمت بخش خصوصی هدایت می کند.
 
وزیر ارتباطات افزود: اکنون یک اپراتور بین المللی در صدد خرید 49 درصد از شرکت فیبر نوری ایران (ایرانیان نت) است و الان چند شرکت در حال مذاکره با رایتل برای شراکت در سهام آن هستند.
 
وی درباره زمان اعمال کاهش تعرفه های اینترنت و بهره مندی مردم از این مزیت گفت: وظیفه تصویب و ابلاغ مصوبه ها بر عهده این مجموعه است که این کار انجام شد، اما هنوز برخی شرکت های اینترنتی برای کاهش تعرفه ها اقدام نکرده اند و برخی از آنها فرهنگ حرفه ای مشتری مداری را ندارند.
 
واعظی افزود: پیش از این کاهش 15 درصدی تعرفه های اینترنت اجرا شد که دشواری های زیادی داشت، اکنون به رگولاتوری گفته شده که هر کسی کاهش تعرفه برای مشترک نهایی داشت، از کاهش تعرفه زیرساخت بهره مند شود.
 
وزیرارتباطات خاطر نشان کرد: مردم هرجایی شاهد تخلف شرکتهای اینترنتی و بالا رفتن قیمت های آنها بودند، مراتب را به شماره 195 اعلام کنند تا به سرعت رسیدگی شده و احقاق حق شود.
 
وی خواستار انعکاس مداوم نظرات مردم در رسانه ها شد و از روابط عمومی این وزارتخانه خواست تا روند رسیدگی به مشکلات مطرح شده از سوی مردم را اطلاع رسانی کند.
 
تعرفه های تلفن ثابت بالاخره مصوب شد
 
واعظی درباره تعیین تکلیف تعرفه های تلفن ثابت پس از ارجاع به کارگروه تنظیم بازار گفت: طبق مصوبه های صادر شده، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تعرفه های پیشنهادی را در بخش تلفن ثابت به کارگروه تنظیم بازار فرستاده و سازمان تنظیم مقررات و مخابرات در آن کارگروه به دفاع از این تعرفه ها پرداختند که درنهایت تصویب و ابلاغ شد.
 
وزیرارتباطات درباره طرح ملی جابجایی اپراتور تلفن همراه بدون نیاز به تغییر شماره ( ترابردپذیری) شماره های تلفن همراه و آخرین وضعیت آن نیز گفت: این طرح به نفع مردم انجام شده و یک سال و نیم است که در این زمینه اقدام شده و قرار بود این طرح در 27 اردیبهشت ماه افتتاح شود، اما برخی اپراتورهای که احساس می کردند با اجرای آن مشترکانشان را از دست می دهند، مدعی وجود مشکل در سیستم اجرای ترابردپذیری بودند ودر آخر طرح به صورت آزمایشی عملیاتی شد.
 
به گفته وی وزارت ارتباطات درحال برطرف سازی اشکالات است و احتمال می رود طرح نهایی در هفته دولت شکل اجرایی به خود گیرد.
 
وی موضوع پیوست فرهنگی را یادآور شد و گفت : زمانی که بحث پیوست فرهنگی در شورای عالی فضای مجازی مطرح شد، اعضا طرح را نپسندیدند و گفتند خیلی جزیی به موضوع ورود شده و آن را پس فرستادند و اصلاحاتی بر روی آن انجام شد.
 
واعظی افزود: شورای یاد شده منتظر بحث پیوست نبوده و در نشست های مختلفی آن را مورد بحث و تبادل نظر قرار داده و در این زمینه به وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی تکلیف شده که موضوع را جدی گرفته و روی آن کار کنند و برای ساماندهی آن نیز کمیته هایی در نظر گرفته شده است .
 
وزیرارتباطات درباره طرح کددار کردن گوشی های تلفن همراه (رجیستری) اضافه کرد: طرح یاد شده بر این وزارتخانه تکلیف شده و ظرف دو ماه آن را انجام خواهیم داد، رجیستری چهار بخش اعم از گمرک، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارتخانه های صنعت و ارتباطات را شامل می شود و ترجیح براین بوده که یکی از همین سازمان ها مسوولیت کار را برعهده بگیرد.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: اجرای کامل طرح رجیستری نیاز به برطرف شدن همه مشکلات دارد، بنابراین نمی توان برای آن تاریخ مشخصی اعلام کرد.
 
وی در باره اختلال ایجاد شده در بازار گوشی های تلفن همراه گفت: موضوعی که از سوی یک مقام مسئول در یکی از سازمان ها اعلام شده بود به هیچ عنوان معتبر نیست وتنها باعث اخلال در بازار گوشی شده است .
 
طرح رجیستری یا کددار کردن گوشی تلفن همراه طرحی است که برای مقابله با قاچاق تلفن همراه در دستور کار قرار گرفته و این طرح یک بار دیگر در سال 1385 اجرا شده بود که در عمل با شکست روبرو و متوقف شد.