زمان : 29 Khordad 1395 - 22:09
شناسه : 123690
بازدید : 9350
گروه خونی‌  چه راز هایی را  فاش می‌کند؟؟ گروه خونی‌ چه راز هایی را فاش می‌کند؟؟

یزدفردا"لابد شما هم بارها آزمایش خون داده اید تا بدانید چه مشکلی دارید و درواقع خون به عنوان مرجعی برای شناخت بدن به کار می رود. خون یکی از مهم‌ترین موادی است که در بدن ما جاری است و روزی چندصدبار در بدن ما جریان می یابد.

لابد شما هم بارها آزمایش خون داده اید تا بدانید چه مشکلی دارید و درواقع خون به عنوان مرجعی برای شناخت بدن به کار می رود. خون یکی از مهم ترین موادی است که در بدن ما جاری است و روزی چندصدبار در بدن ما جریان می یابد.

بنابراین می تواند در بسیاری از مسائل و حتی مشکلات دخیل باشد. حتما شما هم می دانید که نوع گروه خونی در بسیاری از مسائل مهم است، یعنی با دانستن گروه خونی خود، می توانید اطلاعات بیشتری راجع به بدن خود به دست آورید. 
 


تا آنجا که از اوایل قرن بیستم تا به امروز محققان توانسته اند ارتباط هایی بین نوع گروه خونی و برخی بیماری ها بیابند. به علاوه از طریق دانستن گروه خونی می توانید بفهمید که به چه کسانی می توانید خون بدهید یا از چه کسانی خون بگیرید. در این مطلب به برخی از این یافته ها درباره گروه خونی اشاره می کنیم. اگر گروه خونی خود را می شناسید و می خواهید اطلاعات بیشتری در این باره داشته باشید این مطلب مخصوص شماست. 
 
تحقیقات چه می گویند؟ 
خون انسان از عناصر حیاتی و ضروری مشابه ساخته شده است، اما در همین زمینه، تفاوت هایی وجود دارد که باعث شده چهار گروه خونی مختلف ایجاد شود (که هر کدام به دو گروه مثبت و منفی تقسیم می شوند). 

چیزی که باعث تفکیک این چهار گروه می شود پادگنِ آنهاست؛ همان سیستم دفاعی ایمنی که بر سطح گلبول های قرمز قرار دارد. تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده که نشان می دهد چگونه جزئیات نوع گروه خونی می تواند الگوهایی از سلامت شخصی را نشان دهد. به علاوه گفته می شود انواع گروه های خونی می توانند از ما در برابر بیماری های مختلف محافظت کنند. 
 
اگر گروه خونی تان A باشد  

گروه خونی A دارای پادگن A روی گلبول های قرمز پادتن های B در پلاسماست؛ اگر گروه خونی تان A باشد، می توانید به گروه خونی A و B خون بدهید. ترکیب پادگن های یک فرد در گلبول های قرمز این مسئله را مشخص می کند که چه میزان هورمون می تواند منتشر شود. اگر گروه خون تان A باشد، میزان هورمون استرس یعنی همان کورتیزول در بدن تان بیشتر خواهد بود. از طرفی خطر پیشرفت سرطان معده در مقایسه با گروه خونی O و B در این افراد ۲۰ درصد بیشتر است. 
 
از طرفی آمار نشان می دهد که خطر بیماری قلبی در این افراد در مقایسه با افرادی که گروه خونی O دارند هم ۵درصد بالاتر است. علاوه بر این، خطر انواع سرطان ها مانند برخی از انواع سرطان لوزالمعده و سرطان خون هم بین افرادی که این گروه خونی را دارند بیشتر گزارش شده است. افرادی که این گروه خونی را دارند اغلب افرادی جدی و کوشا، خلاق، حساس، محافظه کار، صبور و مسئولیت پذیر هستند. 
 
اگر گروه خونی تان B باشد 
اگر گروه خونی تان B باشد، تنها پادگن B روی گلبول های قرمز پادتن های A در پلاسمای شما وجود دارد. شما می توانید به افرادی که گروه خونیB و AB دارند خون بدهید. خطر بیماری قلبی در افرادی که گروه خونی B دارند نسبت به افرادی که گروه خونی شان O است، ۱۱ درصد بیشتر گزارش شده است. 

محققان دانشگاه هاروارد دریافتند زنانی که گروه خونی AB یا B دارند خطر پیشرفت سرطان تخمدان در آنها بیشتر وجود دارد، اما اگر گروه خونی تان B باشد، اصلا جای نگرانی نیست. آن دسته از افرادی که گروه خونی B دارند، تعداد دسته های باکتری های خوب و مفید در آنها ۵۰ هزار برابر بیشتر از افرادی است گروه خون شان A یا O است. افرادی که این گروه خونی را دارند اغلب افرادی هستند که می توانند به شور و شوق، فعال بودن، خلاقیت و مقاومت خود افتخار کنند. 
 
اگر گروه خونی تان AB باشد 

این افراد هم پادگن های A و هم B روی گلبول های قرمز دارند و پادتن های A و B در پلاسمای شان وجود ندارد. اگر گروه خو ن تان AB مثبت باشد، می توانید به کسی که گروه خونی اش AB است، خون بدهید. افرادی که گروه خونی AB دارند خطر بیماری قلبی در آنها نسبت به گروه خونی O حدود ۲۳ درصد بیشتر است.

 در واقع داشتن گروه خونی AB احتمال این مسئله را دو برابر بیشتر می کند که مادری از مشکلات مربوط به فشار خون - که آن را پره اکلامپسی می نامند – رنج ببرد. تحقیقات نشان می دهد آن دسته از افرادی که گروه خونی AB دارند ۸۲ درصد احتمال بروز مشکلات شناختی در آنها در مقایسه با افرادی که گروه های خونی دیگری دارند بیشتر است؛ خصوصا مواردی مانند یادآوری خاطره، زبان و دقت و توجه. اگر گروه خونی تان AB است، فردی خونسرد، آرام، منطقی و انعطاف پذیر یا فردی مردد و دودل، فراموشکار و بی مسئولیت هستید. 
 


اگر گروه خونی تان O باشد 
اگر در دسته گروه خونی O قرار دارید، پادگن های A و B روی گلبول های قرمزتان وجود ندارد اما هر دو پادتن A و B در پلاسمای تان هست. گروه خونیO مثبت یکی از شایع ترین گروه های خونی است؛ گروه خونی O منفی فقط می تواند به Oمنفی خون بدهد. اگر گروه خونی تان O است، معمولا جراحت ها در مقایسه با دیگر افراد دیرتر در بدن تان بهبود می یابد. در شما و نیز خطر وبا بیشتر است. 
 
خبر خوب این است افرادی که گروه خونی O دارند خطر بروز سرطان لوزالمعده و میزان مرگ و میر ناشی از مالاریا در آنها کمتر از افرادی است که گروه های خونی دیگری دارند. افرادی که این گروه خونی را دارند، افرادی با اعتماد به نفس، مصمم و با اراده و اهل شهود هستند اما متاسفانه ممکن است سردمزاج، غیرقابل پیش بینی و نیز معتاد به کار هم باشند. 
 
چرا گروه های خونی متفاوت است؟ 

عامل تفاوت گروه خونی افراد «وجود یا عدم وجود مولکول های پروتئینی مشخصی به نام آنتی ژن و آنتی بادی» است. «آنتی ژن ها» (در صورت حضور) بر سطح گلبول قرمز و «آنتی بادی ها» داخل پلاسما یا همان مایع خون هستند. پس خون من و شما از نظر کلیات آن یکسان است و آنچه باعث می شود ما امکان اهدای خون به یکدیگر را داشته یا نداشته باشیم همین پروتئین های ذکر شده است. 
 
«گروه خونی» هر فرد به طور مستقیم به پدر و مادر و آنچه از آنان به او ارث می رسد، ارتباط دارد. یکی از روش های معمول و مهم ارزیابی تفاوت بین انواع خون ها، سیستم ABO است. به طور قطع شما فردی با گروه خونی O - B - A یا AB هستید و راه فراری هم ندارید. براساس این سیستم دسته بندی خون و باتوجه به آنچه درمورد آنتی ژن و آنتی بادی گروه خونی گفته شد: 
 
۱ـ اگر شما گروه خونی A داشته باشید به این معناست که بر سطح گلبول های قرمزتان آنتی ژن A و در پلاسمای خون تان آنتی بادی B دارید. 
 
۲ـ گروه خونی B در سطح گلبول های شان آنتی ژن B و در پلاسما آنتی بادی A دارند. 
 
۳ـ فرد گروه خونی AB روی گلبول قرمزش هر دو نوع آنتی ژن A و B را دارد و واضح است که در پلاسما هیچ مخالفی نداشته باشد و آنتی بادی موجود نباشد. 
 
۴ـ و نهایتا گروه خونی O به دلیل نداشتن هیچ کدام از آنتی ژن های A و B بر سطح گلبول، آزادانه هر دو نوع آنتی بادی A و B را در پلاسما دارد. 
  
تشکیل‌دهنده‌های خون 

1- گلبول قرمز (RBC) نوعی سلول است که حدود ۱۲۰ روز در بدن ما زنده است و ۲۰ثانیه طول می کشد تا هر کدام آن تمام بدن را دور بزند و ۴۰درصد خون را تشکیل می دهد. 
 
۲ـ گلبول سفید (WBC) که مسئول جنگ با عفونت ها و مواد بیگانه در خون است. 
 
۳ـ پلاکت (PLT) که کوچک ترین سلول خونی است و در امر انعقاد خون نقش اساسی دارند و پلاسما نیز جزو اصلی خون است که ۹۵درصد آن را آب و ۵درصد باقی مانده را هورمون، پروتئین و مواد غذایی تشکیل می دهد.
 
منبع: جام جم