زمان : 16 Khordad 1395 - 19:42
شناسه : 122880
بازدید : 8684
تکذیب ارسال نامه محرمانه موگرینی به ظریف/پاسخ ظریف به بیانیه غرب برای همکاری بانک‌ها تکذیب ارسال نامه محرمانه موگرینی به ظریف/پاسخ ظریف به بیانیه غرب برای همکاری بانک‌ها

یزدفردا"در حالی که برخی رسانه‌ها از ارسال نامه محرمانه موگرینی به ظریف خبر می‌دهند، یک مقام در وزارت امور خارجه ارسال چنین نامه‌ای را تکذیب کرد. 

 
به گزارش تسنیم، برخی رسانه‌ها اخیرا از نامه محرمانه فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران خبر دادند. 
 
بر اساس این خبر، موگرینی در نامه‌اش به ظریف نوشته است که طرف 1+5 به همه تعهداتش طبق برجام عمل کرده و مشکلات باقیمانده در حوزه مالی و بانکی جزو تعهدات آنها در برجام نبوده است. 
 
خبرنگار تسنیم این موضوع را از وزارت امور خارجه پیگیری کرد. یک مقام در وزارت امور خارجه در پاسخ، هر گونه ارسال چنین نامه‌ای در این زمینه را تکذیب کرد. 
 
وی گفت که مقامات وزارت امور خارجه از ارسال چنین نامه‌ای بی خبرند و چنین نامه‌ای وجود ندارد. 
 
موگرینی فروردین ماه امسال به تهران سفر کرد و با مقامات ایرانی از جمله وزیر خارجه ایران دیدار و گفتگو کرد. 
 
وی در جریان این سفر گفت: ما به‌سختی در حال کار کردن با تمامی بانک‌های اروپایی و بخش‌های مالی اروپایی هستیم تا در وهله اول برای آنها تشریح کنیم که وضعیت تغییر کرده است. از 16 ژانویه تمامی تحریم‌هایی که مرتبط با موضوع هسته‌ای بوده برداشته شده است، بنابراین بانک‌ها و بخش‌های مالی در اروپا کاملاً با وضعیت کاملاً متفاوتی مواجه هستند. ما اطلاعات کاملی را درباره شرایطی که تغییر کرده است در اختیار آنها گذاشته‌ایم. ممکن است بانک‌های بزرگ اندکی به زمان بیشتری برای هضم وضعیت جدید و تطبیق با آن نیاز داشته باشند، اما بانک‌های کوچک از همین هفته‌ها شروع به آمدن به ایران کرده‌اند، بسیاری دیگر نیز در حال آمدن هستند، و بسیاری از آنها با تعهدات و تعاملات جدید اروپایی‌ها در تجارت با ایران همراهی می‌کنند، زیرا به‌خوبی می‌دانیم که این امر اهمیتی کلیدی دارد.  
 
پاسخ ظریف به بیانیه غرب برای همکاری بانک‌ها
 ۰۱ خرداد ۱۳۹۵  
وزیر امور خارجه در مورد بیانیه مشترک اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا مبنی بر تشویق بانک‌های بزرگ جهت سرمایه‌گذاری در ایران، تصریح کرد: آنچه که اتفاق افتاده یک قدم است ولی هنوز ما به صورت کافی به آن چه که باید می‌رسیدیم نرسیده‌ایم و باید اقدامات جدی‌تری از سوی آمریکایی‌ها در این ارتباط انجام شود.

به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف،‌ ظهر شنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای نیوزلندی خود و در پاسخ به سوالی در مورد بیانیه مشترک اخیر آمریکا و چند کشور اروپایی جهت همکاری با ایران، گفت: در ماه‌ها و هفته‌های گذشته ما گفت‌وگوهای قابل توجهی در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور در قالب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و با استفاده از شرایط پسابرجام داشته‌ایم.

او با بیان این که گرایش و تمایل بنگاه‌های بزرگ اقتصادی جهت همکاری با ایران بسیار قابل توجه بوده است، گفت: در این راستا می‌بینیم که در جریان حضور هیأت‌های سیاسی مختلف در تهران همراه آن‌ها هیأت‌های بزرگ اقتصادی نیز به کشورمان سفر کرده‌اند و این نشان‌دهنده علاقه‌مندی جامعه اقتصادی دنیا جهت روابط با ایران است.

ظریف به موانعی که در طول یک دهه گذشته در ارتباط با روابط تجاری ایران با دیگر کشورها ایجاد شده اشاره کرد و افزود: قسمت عمده‌ای از این موانع به دلیل سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه ایران و تحریم‌هایی است که علیه کشورمان وضع شده است.

وی با بیان این که این موانع به تدریج در حال کنار رفتن است و برخی از آن‌ها در قالب برجام کنار رفته است، خاطرنشان کرد: ما تأکید بر آن داریم که در کنار صدور بیانیه باید اقدامات عملی نیز جهت رفع موانع صورت بگیرد.

وزیر خارجه ایران با اشاره به بیانیه‌ای که چندی پیش در حاشیه دیدار ظریف با کری در نیویورک از سوی وزیر امور خارجه این کشور صادر شد و هم‌چنین بیانیه اخیر مشترک آمریکا و چند کشور اروپایی جهت تشویق بانک‌ها برای همکاری با ایران، افزود: این نشان‌دهنده یک فضای سیاسی است و این که مجموع این کشورها احساس می‌کنند که لازم است تعهد خود را به اجرای برجام نشان دهند. البته همان‌طور که گفتم باید در کنار بیانیه اقدامات عملی نیز داشته باشیم.

وی با اشاره به دیدار چند هفته پیش خود با کری در نیویورک و هم‌چنین دیدار اخیرش با کری، هاموند و موگرینی در وین، اظهار کرد: در جریان این دیدارها توافق کردیم که اقدامات عملی برای رفع موانع صورت بگیرد و همکاری‌های گسترده‌ای بین بانک مرکزی ایران و موسسات پولی و اعتباری آن‌ها انجام شود.

ظریف افزود: در همین راستا تصمیم بر این گرفته شد که بانک‌های اروپایی جهت همکاری با ایران تشویق شوند و قسمتی از این توافقات در این چارچوب انجام شده و قسمتی دیگر در حال انجام گرفتن است و همان‌طور که پیش از این گفتم اقدام اخیر صورت گرفته یک قدم است ولی ما هنوز به صورت کافی به آن چه که باید می‌رسیدیم نرسیدیم و باید اقدامات جدی‌تری از سوی آمریکایی‌های انجام شود.