زمان : 11 Khordad 1395 - 14:34
شناسه : 122628
بازدید : 10128
نشاط اجتماعی شهروندان  دستیابی به رفاه و توسعه همه جانبه  را فراهم می کند. نشاط اجتماعی شهروندان دستیابی به رفاه و توسعه همه جانبه را فراهم می کند. حسین کمالی میرزایی/وقتی نشاط و شادی از یک جامعه شهری بعلتهای مختلف از جمله عدم اهتمام جدی مسئولان فرهنگ شهری و امور اجتماعی حذف و یا کم رنگ گردد ، جامعه دچار بروز عواملی مانند افسردگی، انفعال، انحرافات اخلاقی مختلف فردی و جمعی و فرهنگی و .... می‌شود.

جامعه ای که دارای نشاط اجتماعی نیست ، افراد آن جامعه از زندگی خود لذت نبرده و زندگی برای آنها معنا نداشته و  اصولا دارای پویایی لازم و امید و انگیزه نخواهد بود ، لذا  نشاط اجتماعی شهروندان  موجب تعلق اجتماعی، همبستگی اجتماعی، مسئولیت‌پذیری اجتماعی، وفاق اجتماعی، ارتقاء شاخص‌های سلامت روانی و اجتماعی، افزایش رضایت از زندگی یا رضایت شغلی و ... ، پویایی اجتماعی، کاهش هزینه‌های مردم، افزایش امید در جامعه، زندگی متعادل و با ثبات، ارتقاء کیفیت زندگی، افزایش خلاقیت و نوآوری، کاهش آسیب‌های اجتماعی(خصوصاً در جوانان) شده و بدون شک دستیابی به رفاه و توسعه همه جانبه یک جامعه شهری را  فراهم می آورد.

وقتی نشاط و شادی از یک جامعه  شهری بعلتهای مختلف از جمله عدم اهتمام جدی مسئولان فرهنگ شهری و  امور اجتماعی حذف و یا کم رنگ گردد  ،  جامعه دچار بروز عواملی مانند افسردگی، انفعال، انحرافات اخلاقی مختلف فردی و جمعی و فرهنگی و .... می‌شود.

عدم وجود نشاط اجتماعی در میان جوانان نیز ، افسردگی و سرخوردگی را به همراه دارد و  باعث  افزایش آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد ، خودکشی و... می‌شود .


نگاه  به آمار افزایش خودکشی ها در یک جامعه شهری می تواند ، یک زنگ خطر برای مسولان باشد که بهداشت و سلامت روانی و اجتماعی شهروندان را نادیده گرفته و   سرمایه گذاری در نشاط اجتماعی  را نوعی هزینه می دانند .

نشاط اجتماعی در جامعه مذهبی ما گاهی باعث سوء برداشت نیز میشود بطوریکه که برداشت برخی افراد از نشاط اجتماعی  رقص و پایکوبی برای نشاط در جامعه  و عبور از عرف دینی و مذهبی میباشد ، اما آنچه مسلم است نشاط اجتماعی بمعنای  آرامش فکری به دور از هرگونه دغدغه اضافه یا افکار پریشان در بین شهروندان  است که باعث  نشان از پویایی، حرکت و نشاط میشود.

 کاهش میزان مشارکت اجتماعی  شهروندان  در  برنامه های مختلف اجتماعی و سیاسی  و بروز   کندی حرکت  در کارآفرینی و کاهش خلاقیتهای فردی و گروهی  ، افزایش هزینه های بهزیستی ، درمان و ندامتگاهها و مراکز ترک اعتیاد از جمله اثرات عدم پرداختن منطقی و صحیح به نشاط اجتماعی شهروندان است .

عوامل مختلفی در ایجاد نشاط اجتماعی شهروندان تاثیر دارند از جمله خانواده ، مراکز آموزشی و رسانه های یک جامعه شهری می توانند در این زمینه نقش محوری ایفا نمایند اما ایجاد نشاط در جامعه با استفاده از ابزارهای مختلف بویژه ارتقای کیفیت مبلمان شهری، احداث پارک های تخصصی در سطح شهر از جمله پارک بانوان و احداث واحدهای ورزشی،برنامه ریزی جامع شهری بویژه درباره فضاهای شهری، زیباسازی مکان های مراجعه مردم   می تواند عاملی برای ایجاد روحیه نشاط و شادابی در بین اقشار مختلف مردم بویژه جوانان باشد.