زمان : 08 Farvardin 1395 - 17:16
شناسه : 120531
بازدید : 10087
 مسئولین از شعار و سیاست زدگی بیرون آیند مسئول بسیج مهندسین صنعتی استان یزد: مسئولین از شعار و سیاست زدگی بیرون آیند



مسئول بسیج مهندسین صنعتی استان یزد گفت: مسئولین از شعار و سیاست زدگی بیرون آیند. راه نجات کشور همدلی، کار و تلاش است.
حسن بلندیان در گفتگویی تلفنی با خبرنگار” بافق فردا” در رابطه با نامگذاری سال جدید بنام سال اقتصاد مقاومتی “اقدام و عمل”اظهار داشت: دقیقاً دو سال پیش در تاریخ ۲۹ بهمن ۹۲ مقام معظم رهبری ابلاغیه ای را تحت عنوان سیاست های اقتصاد مقاومتی را جهت اجرا ابلاغ کردند در این ابلاغیه که شامل ۲۴ بند بود به صورت شفاف و واضح , اقتصاد مقاومتی و اهداف آن تبیین شده است.
وی اضافه کرد: در مقدمه آن ضرورت ها، ویژگی ها و اهداف اقتصاد مقاومتی و روش عملکرد گفته بیان شده است . با کمال تاسف با گذشت دو سال از این ابلاغیه غالب جامعه آشناییتی با سیاست های ابلاغ
و ماهیت اقتصاد مقاومتی ندارند.
حتی مسئولینی که مخاطب اصلی ابلاغیه هستند بعضا با این ابلاغیه بیگانه هستند.
مهندس بلندیان تصریح کرد: شایسته بود در این دو سال به جای تکرار مواردی که از حضرت اقا شنیده شد برای اجرایی کردن بندها گامی برداشته شده بود.
کاش فرمایشات رهبری و بتدهای ۲۴ گانه , در دو سال گذشته به عنوان درس در دانشگاه ها و مدارس گنجانده شده بود.
کاش مسئولین استان به استان، شهر به شهر و صنعت به صنعت بندهای سیاست های ابلاغی را در صنعت خود نهادینه کرده بودند.
وی ادامه داد:به عنوان مثال در بند اول از این ابلاغیه تاکید بر تامین شرایط و فعالسازی کلیه امکانات، منابع مالی و سرمایه های انسانی به منظور توسعه کارآفرینی دارد. باز در همان بند اول مشارکت آحاد جامعه در فعالیت های اقتصادی، تشویق همکاری جمعی مردم، ارتقاء درآمد و نقش طبقات کم درآمد بیان می شود. خوب در این دوسال همین یک بند را در استان به کجا رسانده ایم.
مسئول بسیج مهندسین صنعتی استان یزد یادآور شد: چند سالی هم که رویکرد و توجه دولت به سمت چند کشور خارجی خاص رفت و بجای توجه به توانمندی ها و ظرفیت های داخل, نگاه ها به سمت بیرون و تقریبا موضوع به صورت کامل مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفت. سال جدید مقام معظم رهبری علیرغم تاکیدات در بازه های زمانی مختلف در سالهای گذشته و در فواصل مختلف داشتند , مجددا و با تاکید فرمودند که حرف بس است, به سوی عمل بروید و اقدام کنید.
حالا وقت عمل است, معیارهای اقتصاد مقاومتی کاملا مشخص است, الان باید دقیقا بدانیم در کجای راه هستیم, هدف کجاست, و به کجا و از چه مسیری و با چه زمان بندی و چگونه باید حرکت کنیم؟
در این سال باید متوجه بود به صورت منطقه ای و بومی به صنعت و اقتصاد نگاه کنیم. نگاه ها و تصمیم گیری ها باید بر اساس اقتصاد مقاومتی قابل توجیه باشد.
باید هرگونه تسهیلات و خدمات به مجموعه هایی تعلق گیرد که در راستای اقتصاد مقاومتی حرکت کرده باشند.
وی با اشاره به سند چشم انداز ایران ۱۴۰۴ گفت: ۹ سال دیگر تا پایان چشم انداز بیست ساله کشور فاصله وجود ندارد.
براستی چقدر در لایه اقتصاد، فرهنگ و …کار شده است؟
کجا بودیم?
الان کجا هستیم؟
کجا بایستی باشیم?
چقدرراه رفتیم؟

و چه میزان این بحث به صورت گفتمان در جامعه و بین مردم و نخبگان مطرح است؟ صاحبان صنایع, مدیران, فعالان اقتصادی , دانشگاهیان و اساتید با نگاه جدی تری اقتصاد مقاومتی را دنبال کنند.
این مدرس دانشگاه اظهار داشت: امروز نسخه شفابخش صنعت و اقتصاد کشور اقتصاد مقاومتی است و باید به دانش فن آوری، عدالت، نگاه درون زا و برون گرا توجه کرد.
وی ضمن سفارش و توجه جدی تر مسئولین به این مقوله عنوان کرد: توصیه اول به مسئولین این است که شرایط را برای نقش آفرینی آحاد مردم استان فراهم کنند. و ظرفیت سرشار مردمی را در تحقق اقتصاد مقاومتی به کار گیرند.
در دوران دفاع مقدس, با بسیج ظرفیت های مردمی , ۸ سال جنگ. نابرابر توسط همین مردم اداره شد.
امروز نیز باید با اتکا به توانمندیها ی داخلی و تقویت باور مردم, بستر نقش آفرینی را مهیا کرد.
اگر همچنان مانند سال های گذشته مسئولین بخواهند در اتاق های دربسته خود و بصورت دولتی اقتصاد مقاومتی را دنبال هیچ ثمره ای نخواهد داشت. و این اقتصاد مقاومتی نخواهد بود.
مسئول بسیج مهندسین صنعتی استان یزد ادامه داد: دو سرمایه مهم کشورما، منابع طبیعی ارزشمند و سرمایه انسانی است. جوانان استان یزد به تلاش صادقانه و روحیه خدمت شهرت دارند و این یک برند برای یزدی هاست. قطعا این روحیه منحصر بفرد, با قرار گرفتن در کنار دانش تقویت می شود. جوانان در دانشگاه ها و صنعت با یکسری مطالب محض علمی سروکار دارند.
اتصال دانشگاه به صنعت و صنعت به دانشگاه و برنامه ریزی برای جذب جوانان در بخش صنعت از مواردی است که مسئولین باید آن را در این سال در عمل اجرا کنند.
وی افزود:چگونه است که پزشک بیش از نیمی از تحصیل خود را در بیمارستان در کار عملی می گذاراند اما برای بحث

صنعت و اقتصاد این موضوع تدبیر نشده است .
اگر این موضوع عملی شود و بحث توسعه منابع انسانی در صنعت جدی گرفته شود قطعا جوانان تحصیلکرده ما از این وضعیت بیرون خواهند آمد.
اما چنانچه صنعت برای خود، دانشگاه برای خود و مسئولین نیز در گوشه ای دیگر برای خود بچرخند چیزی جز بلاتکلیفی عائد جوانان، اقتصاد و صنعت استان نخواهد شد.
این مقام مسئول عنوان کرد: چنانچه قرارگاه اقتصاد مقاومتی تشکیل شود و روحیه جهادی، خدمت و باور ملی در مردم بکار گرفته شود, مشکلات یکی پس از دیگری به لطف خدا حل خواهد شد.
وی خطاب به مسئولین گفت: توصیه برادرانه و درخواست خاضعانه از همه مسئولین استان این است که از شعار و سیاست زدگی بیرون آیند. راه نجات در همدلی،کار و تلاش بی وقفه است.
اعتماد به وعده خداوند و تکیه بر بدنه اصلی جامعه که همان مردم هستند، نگاه بومی به اقتصاد و صنعت، شناسایی توانمندی های هر منطقه باعث رشد و شکوفایی. استان می شود.

وی در بخشی دیگر ازسخنان خود اشاره ای به عملکرد بانک ها در اقتصاد مقاومتی نمود و اظهار داشت: یکی از معضلات صنعت عملکرد بانک ها هستند. مقام معظم رهبری فرمودند “بانک ها برخی صنایع ما را به تعطیلی کشانده اند”. مصادیق متعددی از آن در استان وجود دارد و صنایعی وجود دارندکه بانک ها باعث تعطیلی آنها شده اند و میشد که تعطیل نشوند.
کجای دنیا به این شکلی که در کشور ما بانک ها عمل می کنند میتوانید پیدا کنید؟
بانکها معمولا برای ارائه خدمات پولی و تسهیل جریان مالی هستند , اما در کشور ما بانک ها وارد بحث های اقتصادی، بنگاه داری، زمین و ملک و … می شوند.
سرمایه ها باید به سمت و سوی بازار سرمایه هدایت شود نه به سمت بانکها.
وی عنوان کرد: وقتی بانک تسهیلات تعریف می کند بدون در نظرگیری مشارکت واقعی, بانک صرفا در سود مشارکت می کند. البته این که در منابع فقهی مشارکت باید هم در سود باشد و هم در زیان. اما بانک کار به سود و ضرر صنعت ندارد,
به شخصه با این. شکل پرداخت تسهیلات موافق نیستم. بانکها در پرداخت تسهیلات توجهی به الزامات اقتصاد مقاومتی ندارند.
معتقدم تامین سرمایه برای بخش صنعت باید از طریق بازار سرمایه انجام شود قطعا اگر این اتفاق بیفتد و سرمایه های مورد نیاز و منابع مالی مورد نیاز از طریق بازار سرمایه یا بورس تامین شود صنایع کوچک و بزرگ دچار گرفتاری بانکی نمی شود.
حسن بلندیان گفت:چقدر خوب است بازار سرمایه، کارکردها، نحوه بهره برداری و استفاده از بازار سرمایه به جوانان و کارآفرینان و صنعتگران آموزش داده شود تا به جای مراجعه به بانک و گرفتار شدن در پیچ و خم بانکی به سمت بازار سرمایه واقعی و موثر هدایت شوند.