زمان : 24 Bahman 1394 - 20:18
شناسه : 118659
بازدید : 8334
 لیست هاشمی برای خبرگان حاوی چه  پیام های است؟ لیست هاشمی برای خبرگان حاوی چه پیام های است؟

یزدفردا"حسن روحانی، موحدی کرمانی، امامی کاشانی، ابراهیم امینی، دری نجف آبادی، ری شهری، میرمحمدی و محسنی قمی نامزدهای مشترک هاشمی و جامعه مدرسین برای انتخابات خبرگان هستند.

حسن روحانی، موحدی کرمانی، امامی کاشانی، ابراهیم امینی، دری نجف آبادی، ری شهری، میرمحمدی و محسنی قمی نامزدهای مشترک هاشمی و جامعه مدرسین برای انتخابات خبرگان هستند.

به گزارش اعتدال به نقل از عصر ایران؛ هاشمی رفسنجانی و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به صورت همزمان لیست‌های خود را برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری منتشر کردند.

شاید این اولین بار است که در تاریخ انتخابات جمهوری اسلامی ایران فهرست "یک فرد" در مقابل فهرست "یک نهاد" قرار می‌گیرد. جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به زعامت آیت‌الله محمد یزدی تصمیم گرفت نام هاشمی رفسنجانی را در فهرست خود قرار ندهد تا مشخص شود که اختلاف فکری میان رئیس جمهور اسبق با برخی از جامعه مدرسین حوزه علمیه قم جدی و پررنگ است.

هاشمی رفسنجانی در فهرست منتشره خود پیام‌های ویژه‌ای را به جریان‌های سیاسی و مردم مخابره کرده است.

در لیست های جامعه مدرسین و هاشمی، 8 نام مشترک وجود دارد. حسن روحانی، موحدی کرمانی، امامی کاشانی، ابراهیم امینی، دری نجف آبادی، ری شهری، میرمحمدی و محسنی قمی نامزدهایی هستند که وجه اشتراک جامعه مدرسین و هاشمی هستند.

حضور این 8 نفر اولین پیام هاشمی است. او می‌خواهد بگوید با جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم کلام است اما با بخشی که در جامعه مشهور به اعتدالیون هستند. هاشمی بر این باور است که جامعه مدرسین حوزه علمیه قم باید نماد اعتدال باشد و مردم باید این جامعه را به عنوان روحانیون معتدل بشناسند.

هاشمی پیام دوم خود را با گذاشتن نام موحدی کرمانی در لیست «خبرگان مردم» مخابره کرد. حضور موحدی کرمانی بدین معناست که پیوند هاشمی و جامعه روحانیت مبارز تهران همچنان پابرجاست. بسیاری تلاش کردند در این سال‌ها حلقه وصل هاشمی به جامعه روحانیت را پاره کنند اما به نظر می‌رسد پیوند این سیاستمدار کهنه کار و نهاد «مذهبی- سیاسی» جامعه روحانیت همچنان پابرجاست.  حضور موحدی کرمانی در لیست مورد حمایت هاشمی نشان می‌دهد که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در لیست مورد حمایت جامعه روحانیت برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری حضور دارد و حضور هاشمی شاید تنها وجه افتراق لیست جامعه روحانیت مبارز تهران با جامعه مدرسین حوزه علمیه قم باشد.

مخالفان هاشمی رفسنجانی سرلیست‌های جامعه مدرسین هستند. آیات یزدی، جنتی و مصباح یزدی سه نفری هستند که از منتقدان جدی رفتار سیاسی هاشمی طی سال‌های اخیر بوده‌‎اند. کسانی که سال‌ها هاشمی را راه‌حل بسیاری از مشکلات سیاسی ایران می‌دانستند امروز رئیس جمهور سابق ایران را مشکل اساسی و سد راه خود می‌دانند.

مصباح یزدی با کنایه می‌گوید:« گروهی که دنیا برایشان اصالت دارد، بر حسب تغییر موقعیت‌ها، مواضعشان نیز ممکن است فرق کند؛ یک روز طرفدار انقلاب‌اند، و روز دیگری رو در روی انقلاب؛ یک روز طرفدار رهبری فردی هستند، و روز دیگر از لزوم رهبری شورایی دم می‌زنند؛ این عده در عمل هم به فکر فریب‌دادن یک‌دیگر هستند .فردی برای از دست ندادن موقعیت و مقام خود، با کسانی سازش کرده است که قبلاً بدترین اهانت‌ها را به وی کرده‌اند؛ اما او برای حفظ جایگاه و موقعیت خود، چشمش را بر همه آن‌ها بسته، و با آنها سازش کرده است.»

هاشمی نیز با رقابت بر سر ریاست مجلس خبرگان چهارم با جنتی و یزدی نشان داد که از نظر فکری فاصله زیادی با این افراد دارد. آیت‌الله به طور مثال درباره رقابت با آیت‌الله یزدی بر سر ریاست مجلس خبرگان می‌گوید:«نمی‌توانستم و نتوانستم ساکت بنشینم. با پاگذاشتن بر ٨٠ سال آبرو و حیثیت سیاسی‌ام، به آخرین وظیفه و تکلیفم برای انقلاب و نظام عمل کردم»

انتشار لیست هاشمی حکایت از این معنا دارد. او فهرستی را منتشر کرد که این سه تن در آن حضور ندارند و این یعنی اینکه هاشمی رفسنجانی تلاش دارد راه برای روی مخالفان اصلی خود ببندند و شاید بتوان گفت این اصلی ترین هدف هاشمی از انتشار فهرست مورد حمایت خود است.

همین رفتارها باعث شده است بر خلاف چهار دوره گذشته، انتخابات مجلس خبرگان رهبری به رقابتی ترین انتخابات این مجلس در تهران تبدیل شود. انتخاباتی که درست است رقابت فهرست‌هاست اما بیش از آن رقابت افراد با تفکرهای گوناگون است.