زمان : 28 Dey 1394 - 12:47
شناسه : 116946
بازدید : 6144
مناظره کاندیداهای انتخابات آمریکا برگزار شد/ بحث نامزدهای دموکرات درباره روابط با ایران مناظره کاندیداهای انتخابات آمریکا برگزار شد/ بحث نامزدهای دموکرات درباره روابط با ایران

یزدفردا" رقبای کسب نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یکشنبه شب در مناظره ای تلویزیونی از پیشرفت در اجرای موافقتنامه جامع اتمی با ایران تمجید کرده و درباره چشم انداز روابط دو کشور بحث کرده اند.


به گزارش بی بی سی، برنی سندرس، سناتور اهل ورمانت، هیلاری کلینتون وزیر خارجه و سناتور سابق و مارتین اومالی فرماندار سابق ایالت مریلند سه رقیب باقی مانده در کارزار انتخاباتی دموکرات ها هستند.

آنها در این مناظره در کارولینای جنوبی که شبکه ان بی سی میزبان آن است عمدتا در مورد نظام بیمه درمانی و مساله کنترل سلاح برای کاهش جرایم خشن بحث کردند.

اما ایران هم از مسائل مهم مورد بحث بود.

برنی سندرس از رئیس جمهور آمریکا به خاطر نحوه مدیریت مذاکرات و اجرای توافق اتمی با ایران تقدیر کرد.

هیلاری کلینتون هم گفت که این توافق مایه افتخار اوست و نقش خود را در مذاکرات به عنوان وزیر خارجه پررنگ کرد. او در چهار سال نخست ریاست جمهوری باراک اوباما وزیر خارجه بود.

با این حال کلینتون گفت که پیش از گرم شدن روابط با ایران باید به دقت مراقب رفتار ایران بود.

سناتور سندرس هم گفت که او مایل به بهبود بیشتر روابط با ایران است اما آماده نیست که همین فردا سفارتخانه آمریکا را باز کند.

این در تضاد با مواضع رقبای کارزار انتخاباتی جمهوری خواهان است که بعضی از آنها می گویند در صورت رسیدن به ریاست جمهوری قصد باطل کردن توافق اتمی را دارند.

سندرس گفت: "فکر می کنم کاری که باید بکنیم این است که با حداکثر شدت در جهت عادی سازی روابط با ایران حرکت کنیم. البته یادمان هست که از بسیاری جهات رفتار ایران را قبول نداریم: حمایت آنها از تروریسم و شعارهای ضدآمریکایی که از رهبران این کشور می شنویم برای ما قابل قبول نیست."

ایران اتهام حمایت از تروریسم را رد می کند.

او گفت: "بنابراین اگر سوال شما این است که آیا من می خواهم روابط در آینده مثبت تر شود؟ بله. اما آیا می توانم بگویم که باید فردا در تهران سفارتخانه باز کنیم؟‌ نه فکر نمی کنم باید چنین کنیم. اما فکر می کنم که هدف باید همانی باشد که با کوبا کرده ایم، یعنی به سوی روابط گرم با یک کشور خیلی قدرتمند و مهم در جهان حرکت کنیم."

او در مورد سیاست آمریکا در منطقه خاورمیانه گفت:‌ "در مورد اولویت های ما در منطقه باید بگویم که اولین اولویت ما باید نابودی داعش باشد. اولویت دوم ما باید خلاص شدن از دست اسد باشد، از طریق راه حلی سیاسی در همکاری با ایران و روسیه."

کلینتون هم به نقش خود در اعمال تحریم ها علیه ایران، که به اعتقاد او از عوامل پای میز مذاکره آوردن ایران بود اشاره کرد، و در مورد چشم انداز آینده گفت:‌ "ایرانی ها تا این مرحله به تعهدات خود براساس توافق عمل کرده اند. اما من فکر می کنم هنوز باید با دقت آنها را زیر نظر داشته باشیم. بعد از ۳۶ سال یک روز خوب داشته ایم و من فکر می کنم باید روزهای خوب بیشتری داشته باشیم تا بتوانیم با سرعت بیشتری به سوی هرگونه عادی سازی روابط حرکت کنیم."

او همچنین گفت: "به علاوه باید آنها را در مورد بسیاری دیگر از رفتارهای بدشان در منطقه که باعث مشکلات عظیم در سوریه، یمن، عراق و سایر کشورها می شود تحت فشار قرار دهیم."

او گفت "سناتور سندرس پیشنهاد کرده است که نیروهای ایرانی در تلاش برای پایان جنگ سوریه به کار گرفته شوند که من از آن انتقاد دارم."

کلینتون در نظرسنجی های ملی پیش است اما سناتور سندرس تهدیدی جدی برای او در ایالات مهمی است که اولین انتخابات را برگزار می کنند و با این کار به مسیر انتخابات جهت می دهند.

اومالی به فاصله زیاد از این دو عقب است و ناظران شانس زیادی برای او قائل نیستند.

این آخرین مناظره دموکرات ها قبل از رای گیری روز اول فوریه در ایالت آیووا است.