زمان : 02 Dey 1394 - 08:01
شناسه : 115952
بازدید : 4123
نشست مسؤولان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های استان یزد با معاون استاندار در دانشگاه یزد برگزار شد نشست مسؤولان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های استان یزد با معاون استاندار جمعی از مسؤولان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌ها و مراکز علمی استان دوشنبه ۳۰ آذرماه جاری در نشستی که با حضور محمدعلی طالبی معاون سیاسی، امنیتی و فرهنگی استاندار یزد و رییس دانشگاه یزد در سالن کنفرانس این دانشگاه برگزار شد، دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود را در خصوص مشارکت حداکثری مردم درانتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان مطرح کردند.

طالبی در این نشست که مدیر کل دفتر سیاسی و دبیر ستاد انتخابات استان نیز حضور داشت، گفت: انتظاری که از مجموعه تشکل‌های دانشجویی وجود دارد این است که تشکل‌ها به عنوان نمایندگان سلایق مختلف دانشجویی حاضر در دانشگاه‌ها نقش بسیار برجسته و موثری در ارتقای سطح مشارکت دانشجویان در عرصه‌های مختلف دارند.
وی افزود: بحث برگزاری همزمان انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی خود عرصه بسیار مناسبی برای حضور و مشارکت فعالانه دانشجویان در این امر است.

وی تصریح کرد: جدای از بحث انتخابات، موردی که ما تاکید داریم بحث ارتقای نشاط سیاسی و اجتماعی در قشر داانشجوست، چرا که هرچه بتوانیم این نشاط را در محیط دانشجویی و دانشگاه به وجود آوریم قطعا به انتشار این نشاط در جامعه کمک کرده‌ایم و دانشگاه می‌تواند برای انتقال این نشاط در سطح جامعه بسیار مؤثر باشد.
به گفته وی، ما در محیط‌های دانشجویی با یک قشر تحصیل‌کرده و فرهیخته مواجه هستیم، اگر ما بتوانیم نمونه‌ای از فعالیت‌های خوب را در سطح دانشگاه شاهد باشیم و اگر بتوانیم با اینگونه نشست‌ها یک فضای گفتگو و مکالمه‌ای ایجاد کنیم که افراد با دیدگاه‌های مختلف نظرات خود را اعلام کنند این گفتگوها می‌تواند تاثیر خود را برجامعه بگذارد. احزاب مختلف نیز می‌توانند از فضایی که بر دانشگاه‌ها حاکم است الگو بگیرند.

طالبی اظهار داشت: اگر ما بتوانیم در دانشگاه‌ها یک فعالیت آرام و قانونمند و بانشاطی را شاهد باشیم قطعا به گسترش فعالیت‌های کمی و کیفی‌ تشکل‌ها کمک خواهد کرد و این فعالیت‌ها می‌تواند یک دانشگاه زنده را به جامعه نشان دهد.
به گفته وی دانشگاه که نماینده همه افکار و سلایق است و مطالبات جامعه را از دریچه فرهیختگی، دریچه‌ای که کمتر عواطف و احساسات در آن حاکم است و بیشتر بر پایه تعقل است، می‌بیند. دانشگاه با پایبندی به اصول و موازین در فعالیت‌های سیاسی خود، یک فعالیت قانونمندی را دنبال می‌کند.
وی ابراز امیدواری کرد در انتخابات امسال با حضور و فعالیت خوب دانشجویان شاهد ارتقای وضعیت مشارکت جامعه و مردم در سطح استان در روز رای‌گیری باشیم.
به گفته وی علی‌رغم اینکه استان یزد در انتخابات ریاست جمهوری در ادوار گذشته یکی از استان‌های برتر از لحاظ مشارکت و حضور مردم بوده است، در انتخابات مجلس معمولا جزو استان‌های متوسط کشوری است.

وی افزود: انتظار می‌رود که در سال جاری که سال همدلی دولت و ملت است و تاکید مقام معظم رهبری بر مشارکت حداکثری مردم است، با حضور و مشارکت همه تشکل‌ها با سلایق مختلف در صحنه انتخابات شاهد ارتقای مشارکت مردم استان در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی باشیم.
طالبی اظهار داشت: زمان رای‌گیری مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی در مقطعی است که دانشگاه‌ها فعال هستند و این کمک می‌کند به ما که تاثیرگذاری بیشتری را از دانشگاه‌ها شاهد باشیم بر خلاف انتخابات ریاست جمهوری که در مقطع امتحانات بود و ممکن بود که به نوعی ذهن دانشجویان درگیر مسایل امتحانات باشد و در انتخابات مجلس این فرصت برای نقش‌آفرینی هرچه بهتر تشکل‌های دانشجویی در بحث انتخابات وجود دارد.

وی تصریح کرد: این انتظار می‌رود که تشکل‌های دانشجویی در رابطه با مسایل حساس و همچنین مسایل توسعه استان و مسایل خارج از دانشگاه نیز نظر و پیشنهاد دهند و نکات و پیشنهادهایی که می‌تواند پیگیری آنها باعث پیشرفت و خدمت بهتر به جامعه و مردم شود را بیان کنند. 
وی با اشاره به اینکه ما نباید خط قرمزها را تنگ کنیم گفت: ما باید نقدهای خود را به راحتی مطرح کنیم ولی شان خود را به عنوان دانشجو حفظ کنیم. فضاها باید به گونه‌ای فراهم شود که همه شنونده خوبی باشیم و هرکس با سلایق مختلف حرف خود را بزند و پاسخگوی سؤالات باشد.
دکتر کاظم مندگاری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یزد نیز در ابتدای این نشست گفت: با توجه به در پیش بودن انتخابات و نقش مؤثری که تشکل‌های اسلامی می‌توانند در روشنگری و هدایت جامعه در موضوع بسیار مهم انتخابات داشته باشند این نشست برگزار شد.
در این نشست همچنین مسؤولان تشکل‌ها نظرات و دغدغه‌های خود را مطرح کردند که از جمله آنها می‌توان به آزادی بیان افراد با سلیقه‌های مختلف، جلوگیری از جهت‌دهی فضای دانشگاه‌ها، رعایت خطوط قرمز در دانشگاه‌ها، اجرای برنامه‌های سخنرانی سیاسی در سطح استان، بالابردن بصیرت در سطح دانشگاه‌ها، بازتر شدن جو دانشگاه‌ها، جلوگیری از حضور سخنرانان مسأله‌دار، حمایت از تشکل‌ها برای دعوت از سخنرانان انتخاباتی و ... اشاره کرد.