زمان : 28 Azar 1394 - 01:10
شناسه : 115764
بازدید : 19681
مصاحبه کامل و متفاوت سحر قریشی در برنامه دید در شب  با اجرای رضا رشید پور سوتی های سحر قریشی مصاحبه کامل و متفاوت سحر قریشی در برنامه دید در شب با اجرای رضا رشید پور

سحر قریشی (زاده ۶ دی ۱۳۶۶ در تهران) بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر ایران است. وی بعد از ایفای نقش یلدا در سریال دلنوازان به شهرت رسید. اولین کار بازیگری سحر قریشی بازی در فیلم لج و لج بازی به کارگردانی سید مهدی برقعی بود.

 

مهمان قسمت دوازدهم برنامه دید در شب سحر قریشی بود . مصاحبه ایی متفاوت با سحر قریشی که ابعاد تازه ایی از زندگی شخصی و حرفه ایی وی را بازگو می کند. فیلم کامل این مصاحبه را در ادامه بصورت آنلاین ببینید.

 

سحر قریشی در برنامه دید در شب پیرامون شخصیت های زیر اظهار نظر کرد.

* احمدی نژاد: من آقای احمدی نژاد را از نزدیک و بر سر سفره افطاری دیدم. خیلی جالب است! من هیچ احساسی به سیاست ندارم. بسیار خنثی هستم. چون سواد آن را ندارم و نمی فهمم، کوچکترین صحبتی درباره سیاست نمی کنم. جالب این است که من فکر می کردم اگر ایشان را ببینم، ایشان برای من با بقیه افراد که سر صحنه ی فیلم برداری می آیند فرقی نخواهد کرد.

وقتی آقای احمدی نژاد از یک متر و نیمی من رد شده و به همه ما خوش آمد گفتند، ناخودآگاه و یکدفعه تحت تاثیر کاریزمای ایشان، در همین حال خنده ای بر لبان من آمد و با ایشان احوال پرسی کردم. گویی که ایشان را ده سال است که میشناسم. در حالی که هیچ حسی نسبت به سیاست ندارم، در وجود ایشان یک کاریزمای عجیبی دیدم و از لبخند ایشان لبخند زدم و از وجود ایشان انرژی خوبی گرفتم.

* ظریف: نظر خاصی ندارم.

* روحانی: من یک کلیدی دست ایشان دارم که اگر آن را بدهند درب خیلی از گاو صندوق ها را باز می کنم و دیگر با کسی کار ندارم. اینستاگرامم را هم می بندم که کسی را اذیت نکنم. (با خنده) البته خیلی خوشحالم از اینکه رییس جمهورمان وقتی جایی می روند مترجم ندارند و به زبان مسلط هستند.

 

می گویند سبک فعالیت شما در اینستاگرام برگرفته از لیدی گاگا است این مطلب تا چه میزان صحت دارد؟

تا جایی که من ایشان را می شناسم یک فرد بسیار هنرمند و تحصیل کرده هستند اما ایشان الگوی من نیستند من عکاسی را دوست دارم و از یک سری دوستانم خواستم تا برایم سربندهایی طراحی کنند که ضمن داشتن حجاب کامل با روسری متفاوت باشد و هارمونی خاصی با لباس هایم داشته باشد که اگر شرایط فراهم باشد برای پوشش در کارهای طنز پوشش مناسبی است شغل من ایجاب میکند عکس بگیرم و اینکه من حجاب کامل داشته باشم و خاص باشم مشکلی برای نه از جانب ارشاد نه از جای دیگر به وجود نیاورده است.

سبک پست های شما طوریست که انگار خودتان دوست دارید حاشیه درست کنید؟

من بانوی حاشیه ایرانم هستم، خیلی خوب فحش می خورم ، وقتی من در اینستاگرامم عکس می گذارم خون آشام ها حمل می کنند
همکارانم به من میگویند چقد صبور هستی من هیچ کامنتی را پاک نمی کنم مگر اینکه موضوع خیلی حاد و بد باشد چون در فالویینگ ها افراد کم سن و سال نیز تعدادشان کم نیست.

دلیل این فحاشی ها در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی را در چه می بینید؟

بیکاری ممکن است یکی از دلایل اصلی این موضوع باشد وقتی شما درگیر دانشگاه مدرسه ، کار، کلاس زبان و باشگاه باشی وقت نداری به چیز به غیر از خودت فکر کنی.

برای اینکه حالتان خوب شود چه می کنید؟

من با آرایشگاه رفتن تمیزی و تغییر حالم خوب می شود و زمانیکه بخواهم حالم عوض شود به آرایشگاه می روم مادر من سالها سال آرایش داشت و من در آنجا بزرگ شدم و خودم هم مدرک آرایشگری دارم و در چهارده سالگی مدرک بین المللی گریم و میکاپ گرفتم.

شما تحصیلات بازیگری ندارید؟

نه متاسفانه ندارم اما در حال حاضر تایم پیک کاری من هست ولی تصمیم گرفتم بعد از این دوران کارگردانی بخوانم زیرا از لحاظ تجربی به درجه ای رسیدم که بخواهم فیلم بسازم و باید علم این کار را هم یاد بگیرم.

در حوزه بازیگری مطالعه دارید؟

دروغ چرا، نه ! بیشتر سعی می کنم فیلم ببینم و دوره های عملی بازیگری یا کارگردانی را شرکت کنم.

عده ای می گویند که شما دیپلم ندارید؟

دیپلم تجربی از مدرسه بنت الهدی دارم، این شایع هایی بود که همسر سابقم برایم به وجود آورد زمانی که من متراکه کردم عروس اقای زبر دست از تهیه کننده فیلم و سریال که از دوستان من بودند مرا به ایشان معرفی کردند که دنبال یک نابازیگر برای کارشان بودند قبل از اینکه اتفاق سینمایی بیفتد من درخواست طلاق داده بودم، سال ۸۴ عقد کردم و اولین درخواست طلاقم سال ۸۵ بود پدر و مادرم در ایران زندگی نمی کردند و همسرم با معرفی خود به عنوان مدیر برنامه های من در زمانی که ابتدای معروف شدنم بود با سایت ها و روزنامه های مختلف صحبت می کرد، ولی شما بدانید هیچ زنی از خوشبختی فرار نمی کند من یکبار زندگی می کنم و می خواهم این یکبار را خوش بخت زندگی کنم.

همسر سابقتان می گوید فراموش کردید که چه کسی بودید و چه شدید اصطلاحا جو گرفته بود؟

نه من راحت می گویم جو گیر نشدم من آنجا خوش بخت نبودم من در سن هفده سالگی انتخاب شدم و الان یکی از افرادی هستم که به شدت با ازدواج در سن کم مخالفم پدرم در آمریکا زندگی می کند به من می گوید تو جهان سومی فکر می کنی ولی من در آن دوره دوست داشتم وارد زندگی شوم و بچه دار شوم و ساده زندگی کنم.

الان تنها زندگی می کنید؟

پدر من آمریکا و مادرم در انگلیس است که بعد از جدایی من با برادرم پیش من آمدند تا من تنها نباشم.

بازیگرانی که از کشور خارج شدند اظهاراتی در مورد وضعیت سینمای ایران کردند که شرایط بد و نامناسبی دارد نظر شما در مورد این حرف ها چیست؟

تا به این لحظه به من هیچ پیشنهاد بی شرمانه ای نشده و اتفاق ناشایستی برای من نیفتاده است، ببینید ادمها خودشان هستند که به خود عزت و احترام می دهند من با یک لباس به سر صحنه می روم و با یک لباس به مهمانی اگر جای این دو عوض شود اتفاق های قشنگی نمی افتد ولی من این موضوع را تا این لحظه در سینمای ایران درک نکردم و هر چه دیدم فضای صمیمی و در حین حال پر احترام بوده است.

 

 

شما آدم پولداری هستید؟

پولدار نه ولی من آدم ثروتمندی هستم ، یک ادم از وضعیت مالی متوسط هستم.

چرا شما مصاحبه جدی در مورد سینما و مسائل پیرامون آن ندارید و مطالبی که در پایگاههای خبری و روزنامه و مجلات موجود است بیشتر اختصاص دارد به تعداد عمل های زیبایی و بحث های این چنینی؟

واقعا نمی دانم چرا این اتفاق نمی افتد شاید نگاه مردم موجب می شود سوالات به این سمت برود نگاه مردم و قضاوت های مردم به گونه ای دیگر است اگر زیبایی می بینند فکر می کنند عمل زیبایی صورت گرفته و فیک است و برروی درستی حرفشان اصرار دارند اما من عمل زیبایی انجام ندادم.
شاید در سی و پنج سالگی از سینما خداحافظی کنم پدرم می گفت هر چقدر محبوب شوی محدود می شوی

دلخوری از چیست که میخواهید به این زودی خداحافظی کنی؟

دوست داشتم به عنوان یک دختر بیست و هفت ساله الگوی جامعه باشم و بتوانم فرهنگ سازی کنم، سفیر فلان برنامه ای که می شویم مبلغ به عنوان هدیه ای در نظر گرفته می شود ما هیچ مبلغی را نمی گیرم حضور ما هیچ اتفاقی مثبتی نمی افتد

شما چرا مشهور شدید؟

نمی دانم خودم شوکه شدم از این اتفاق

به خاطره چهره زیبا یا بازیگری خوبتان؟

ما داریم بازیگرانی که بسیار هنرمند هستند و چهره هایشان در مقایسه با سوپر استارها متفاوت است.

شما الگویتان در بازیگری کیست؟

الگوی خاصی ندارم ولی خیلی ها را دوست دارم مثل مهتاب کرامتی

شما در تلویزیون ممنوع الکارید؟

بله، با توجه به اینکه من از تلویزیون ستاره شدم اما ممنوع الکارم

شما خودتان را بازیگر گیشه می دانید؟

بله

یکی از همکارانتان به کنایه گفت شما فالور های اینستاگرامتان را خریده اید؟

فالور را مگر می خرند! نه من از موضوع خرید و فروش فالور بی اطلاع هستم و اینقدر دغدغه ندارم که بخواهم روی آن هزینه کنم.

نظر خود را در مورد اسم های زیر بگویید:

فاطمه معتمد آریا: بی نظیر
نیکی کریمی: بعدی
الناز شاکر دوست : گولم زده ، ولی دوستش دارم
گوهر خیر اندیش: یکی از بهترین پارتنرهای زندگی من
مهناز افشار: از نزدیک با ایشان آشنایی ندارم ولی دوستش دارم
هانیه توسلی : دختر خوب
باران کوثری : حرف نداره
ترانه علیدوستی:
سمانه پاکدل : جایش در قلب من است
فریبا نادری : ته معرفت هستند
سیاوش خیرابی : با اسرار او بعد از کار لج و لجبازی برای تست سریال دلنوازان به دفتر آقای سهیلی زاده رفتم
اکبر عبدی: واقعا حقش را در سینما نگرفت

امید علومی چه نسبتی با شما دارد؟
من به هر حال در شرایطی نیستم که تنها بخواهم به زندگی ام ادامه بدهم ، البته من امید را از قبل می شناختم ولی الان در مرحله نامزدی آن هم به صورت محرم برای آشنایی بیشتر با هم هستیم.

 

بررسی علل این حجم از کم سوادی عمومی در بازیگران

گفت‌وگوی تازه یک بازیگر زن سینما با یکی از مجریان تلویزیون و پاسخ‌های عجیب این بازیگر به برخی از بدیهی‌ترین پرسش‌های قابل تصور در حالی به بحث روز بدل شده که سوای دانش این چهره و نظایر او، موقعیت اجتماعی که با تکیه بر این سطح از سواد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی به دست آورده محل تامل است.

سحر قریشی در برنامه دید در شب با اجرای رضا رشیدپور با پرسش‌هایی مواجه شد که با صراحت به آنها پاسخ داد و همین موضوع بسیار چالش‌زا بود. سحر قریشی در مواجهه با تصاویر چهره‌هایی که مقابلش قرار می‌گرفت، «کوئنتین تارانتینو» نویسنده، کارگردان و بازیگر سرشناس سینمای آمریکا را نشناخت و همین اتفاق درباره «فرانسیس فوردکاپولا» کارگردان پدرخوانده نیز اتفاق افتاد.

رشیدپور از نشان دادن چهره «فوردکاپولا» به قریشی گفت که این چهره کارگردان سه گانه پدرخوانده است که قریشی این بار «فوردکاپولا» را با آل پاجینو اشتباه گرفت و گفت: «چقدر پیر شده است»، تا در ادامه این بازی، رشیدپور چهره «یوکیو آمانو» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی را به او نشان دهد و سحر قریشی طبیعتاً این چهره را نیز نشناسد.




 

مجری برنامه دید در شب از این موقعیت استفاده کرد و به قریشی گفت: «خانم، ایشان آقای وینچستر برنده اسکار بهترین بازیگری هستند. چطور نمی‌شناسید». در ادامه وقتی قریشی کاملاً این گفته رشیدپور را پذیرفت و اصراری بر سوادش ننمود، رشیدپور از شوخی‌اش و دست انداختن این بازیگر سینما و تلویزیون پرده برداشت. با این حال جالب‌تر از همه اینها، عدم شناختن محمدسرافراز رئیس صداوسیما بود و در واقع قریشی هنوز رئیس مجموعه‌ای که در آن به شهرت رسیده را نیز نمی‌شناسد.

البته این گفت‌وگو، با گفته‌های تاسف آور دیگری نیز همراه بود اما شاید هیچ بخشی تاثربرانگیزتر از دیالوگ‌های فوق نبود؛ دیالوگ‌هایی که نشان می‌دهد سطح سواد عمومی و آگاهی از مسائل روز کشور نزد برخی از چهره‌های مطرح کشورمان تا چه حد پایین است و حتی این چهره‌ها شناختِ حداقلی در خصوص حوزه تخصصی‌شان یعنی سینما نیز ندارند.

این نگاه همراه با تاسف، صرفاً به واسطه سطح سواد این چهره‌ها نیست، بلکه به واسطه تاثیرگذاری این چهره‌ها با وجود این سطح سواد محدود است. در واقع نگرانی از بابت کم‌سوادی چهره‌هایی چون قریشی وجود ندارد، بلکه نگرانی از دو میلیون و صد هزار دنبال کننده صفحه اینستاگرام قریشی است که طبیعتاً بخش قابل توجهی از آنها طرفدارانش هستند.

شاید این حجم طرفدارای و همراهی با چنین چهره‌ای را بتوان در کنار مخاطب محدود نخبگان و نوابغ حال حاضر ایران قرار داد که کتب شناخته شده آنها از چند ده هزار نسخه فزونی نمی‌رود و شاید اگر در چنین فضاهایی حضور یابند، مخاطب‌شان در خوشبینانه ترین برآورد از چندصدهزار تن فزونی نیابند.

یک نگاه کلی به مخاطبان این بازیگر و چهره‌هایی نظیر او به مدد جادوی تصویر یک شبه ره صدساله را پیموده‌اند، نشان می‌دهد که قریب به اتفاق طرفدارانش از طبقه نوجوان و جوان هستند و گروه سنی که علاقمندی‌ها و سبک زندگی امثال قریشی را پی می‌گیرد، در رده سنی 12 تا 25 سال قابل تعریف است.

با این حال تلخ ترین بخش ماجرا که نمی‌توان از کنارش به سادگی گذر کرد این است که بخشی از این طیف سنی نیز سبک زندگی و معلوماتی شبیه به قریشی دارند. در واقع قریشی را می‌توان در جمعیت آماری قابل توجهی مشاهده کرد. به همین دلیل اینکه تصور شود چنین عارضه‌ای در این بازیگر محدود شده، یک خیال خام خواهد بود. آنچه سحر قریشی نمایندگی کرد، واقعیت تلخ و تصویری از یک گروه است که در آینده کشور آثار پررنگی خواهد داشت.