در آغاز مسؤول سازمان بسیج اساتید استان هدف از تشکیل جلسه را پیگیری دغدغههای مقام معظم رهبری عنوان کرد. در ادامه دکتر عباس عسگری مباحث تخصصی خود را درباره وضعیت جمعیت در جمهوری اسلامی ایران و روندهای پیشبینی شده برای آن، ارایه کرد.
وی پس از تبیین روند تحولات باروری در دنیا و جایگاه ایران، روند تحولات در رشد و ساختار جمعیت کشور، چالشها و فرصتهای ناشی از تحولات جمعیتی و راهکارها و اقدامات سیاستی مرتبط با آن را مطرح کرد.
دکتر عسگری با نگاهی به تحولات جمعیتی کشور در چند دهه اخیر، گفت: جمهوری اسلامی ایران یک سری تحولات چشمگیر و قابل توجهی را پشت سر گذاشته است، تجربه باروری بالا در دهه 1360 را داشته به دنبال آن با اجرای تنظیم جمعیت خانواده از نیمههای دهه 60 میزان باروری در کشور روند نزولی طی کرد و در سال 1379 سطح باروری کشور به سطح جانشینی رسید که سطح جانشینی 2.1 فرزند در نظر گرفته میشود.
وی افزود: معمولا یک زوج باید دو فرزند را جایگزین خودشان بکنند اما در طول دهه 80 روند کاهش باروری تقریبا یک حالت تثبیتشدهای به خود گرفت تا اینکه در تاریخ ۳۰ اردیبهشتماه ۹۳ با ابلاغیه مقام معظم رهبری در سیاستهای کلی جمعیت بازنگری شد. سیاستهای جدید در خصوص افزایش جمعیت در 14 بند بیان شد.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد خاطر نشان کرد: رکورد باروری در دنیا در سالهای 1975 تا 1980 از 6.3 با کاهش شدیدی به 1.8رسیده است. وی ناباروری، زمان بندی و فاصلهگذاری، افزایش سن ازدواج و افزایش سن فرزندآوری را از مهمترین عواملی ذکر کرد که باعث پرهیز از فرزندآوری و کاهش جمعیت شده است.
در پایان نیز با محوریت سوالات برخی از حاضران بحث و تبادل نظر شد.