زمان : 24 Azar 1394 - 12:22
شناسه : 115626
بازدید : 4317
بازدید وزیر مخابرات و فناوری اطلاعات افغانستان از دانشگاه یزد با هدف بررسی بسترهای توسعه همکاری‌های علمی مشترک انجام شد بازدید وزیر مخابرات و فناوری اطلاعات افغانستان از دانشگاه یزد روز سه‌شنبه ۱۷آذرماه جاری در بازدید "عبدالرزاق وحیدی" وزیر مخابرات و فناوری اطلاعات افغانستان از دانشگاه یزد زمینه‌های توسعه همکاری‌های علمی و دانشگاهی کشور افغانستان با این دانشگاه بررسی شد.

عبدالرزاق وحیدی در این بازدید که هیأت‌رییسه دانشگاه و جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه یزد و تنی چند از مسؤولان استان نیز حضور داشتند، گفت: ایران و افغانستان دارای تاریخ چندین‌هزارساله‌اند و به همین دلیل باید خود را برای یک برنامه چندین‌هزارساله آماده کنند. به گفته وی، بستر مناسب برای برنامه چندین‌هزارساله می‌تواند بستر ارتباطات باشد.

وی تصریح کرد: برای این امر زیرساخت‌های کار مخصوصا زیرساخت‌های فیزیکی مهم است. بازدید از استان یزد و دانشگاه‌ یزد یک زمینه‌ای خواهد بود که یک بستر نرم‌افزاری و محتوایی را ایجاد کنیم و در موضوعات مختلف می‌توانیم همکاری بین استان یزد و کشور افغانستان به‌ویژه با وزارت مخابرات و تکنولوژی ارتباطات را توسعه دهیم.
وی اظهار داشت: در کشور افغانستان در وزارت مخابرات و تکنولوژی ارتباطات یک دانشکده آی‌سی‌تی داریم که قصد داریم سبک فعالیت‌های آکادمیک این دانشکده را ارتقا دهیم و برای این کار نیاز به همکاری‌های علمی و تبادل استاد و دانشجو و ایجاد رابطه دیجیتال و به شیوه ویدئوکنفرانس داریم.

وزیر مخابرات افغانستان یادآور شد ما می‌توانیم برای موتورجستجوگر پارسی‌جو در کشور افغانستان امکانات لازم ارایه دهیم و در این کشور فعالیت این موتور جستجوگر را افزایش دهیم و همکاری مشترکمان را توسعه دهیم. همچنین امیدواریم در دانشکده آی‌سی‌تی افغانستان نیز بتوانیم از تجربیات این طرح استفاده کنیم.
وحیدی خاطرنشان کرد: در زمینه پذیرش دانشجو ما با کمال میل خواستار همکاری دانشگاه یزد هستیم و این قسمت می‌تواند یک زمینه خوب برای توسعه مشارکت در آینده ایجاد کند.
وی با بیان اینکه نیروهای افغانستان جوان و بسیار پرانرژی و بااستعداد هستند، اظهارکرد: هم اکنون بسیاری از جوانان افغان برای تحصیل به کشورهای دیگر می‌روند.
به گفته وی لازم است سطح مشارکت افغانستان با مراکز دانشگاهی و مخصوصا مراکزی که بیشتر در زمینه فعالیت‌های کارآفرینی فعالیت دارند بیشتر شود. بنابراین می‌توان بین نخبه‌های افغانستان و نخبه‌های ایرانی ارتباط برقرار کرد و زمینه همکاری بیشتری را فراهم آورد.

رییس دانشگاه یزد نیز در این نشست گفت: دانشگاه یزد هم اکنون حدود شصت نفر دانشجوی خارجی از جمله از کشور دوست و همسایه افغانستان دارد و به طور ویژه در زمینه آی‌سی‌تی تمایل داریم افرادی را به‌خصوص در مقطع تحصیلات تکمیلی جدا از ظرفیت‌های موجود، با مجوز هیأت امنا به عنوان بورسیه بپذیریم و درصورت نیاز به کمک مالی برای شهریه و خوابگاه، می‌توانیم به توافق برسیم.
دکتر محمدصالح اولیاء افزود: دانشگاه یزد در حوزه‌های پژوهشی، تبادل استاد، گسترش تحقیقات به‌خصوص در زمینه موتور جستجوگر پارسی‌جو برای همکاری با کشور افغانستان و دانشگاه‌های آن آمادگی دارد.
وی پیشنهاد کرد: یک نماینده از طرف افغانستان و یک نماینده هم از سوی دانشگاه یزد معرفی شوند تا زمینه‌های همکاری دوطرف را بررسی کنند.
شریفی رییس دانشکده آی‌سی‌تی افغانستان نیز در این نشست با ارائه اطلاعاتی در خصوص دانشگاه‌های افغانستان افزود: ایران و افغانستان می‌توانند مبادلات علمی و آکادمیک در زمینه مخابرات و تکنولوژی ارتباطات داشته باشد و با همکاری‌های مشترک، مسیرهای جدیدی را برای اجرایی کردن بهتر اهداف خود بیابند.

در این نشست دکتر فرهاد نژادکورکی مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه یزد گزارشی اجمالی از توانمندی‌های استان و دانشگاه یزد ارایه کرد. دکتر محمدتقی صادقی رییس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه یزد نیز در ادامه برخی از زمینه‌های همکاری با این دانشکده را تشریح کرد. دکتر علی‌محمد زارع عضو هیأت علمی دانشکده برق و کامپیوتر و سرپرست تیم اجرایی طرح ملی پارسی‌جو هم در این نشست به معرفی این موتور جستجوگر و توانمندی‌های آن پرداخت.