زمان : 26 Azar 1394 - 21:49
شناسه : 115146
بازدید : 18866
اعتیاد آورترین خوراکی‌های خوشمزه ومواد غذایی با بیشترین و حداقل اعتیاد آوری اعتیاد آورترین خوراکی‌های خوشمزه ومواد غذایی با بیشترین و حداقل اعتیاد آوری چه غذاهایی که می تواند علت اعتیاد به غذا خوردن باشند/ خوراکی که از هروئین هم بدتر است

پایگاه خبری یزدفردا"اعتیاد آورترین خوراکی‌های خوشمزه/برخی از مواد غذایی خوشمزه و به شدت رایج در دنیا می‌توانند خاصیت اعتیاد آوری شدید داشته باشند.

 
به گزارش باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران و متخصصان تغذیه در جدیدترین تحقیقات خود دریافته‌اند نوع خاصی از مواد غذایی می‌تواند به شدت خاصیت اعتیاد آوری داشته باشد و افراد را به خود وابسته کند.
 
گفتنی است، بر اساس این تحقیقات این غذاها می‌توانند باعث تغییرات خاصی در مرکز پاداش دهی مغز شوند که در نتیجه آن افراد مانند معتادان به مواد مخدر به سختی بتوانند از مصرف این نوع خوراکی ها خودداری کنند.
 
پژوهشگران از جمله این مواد غذایی خوراکی هایی مانند شکلات،‌پیتزا و سیب زمینی سرخ کرده را یاد می‌کنند که به شدت خاصیت اعتیاد آوری دارند.
 
پژوهش ها بر روی موش ها نشان داده است که مواد غذایی حاوی کربو هیدرات،چربی،‌شکر و مواد غذایی فرآوری شده توانسته اند به شدت موش‌ها را دچار اعتیاد غذایی به خود کنند کارشناسان امیدوار هستند از این کشف برای کمک به مقابله با چاقی در افراد مقاوم به درمان لاغری استفاده کنند.

چه چیزی باعث اعتیاد آوری مواد غذایی می شود؟

رفتار غذا خوردن اعتیادی در بسیاری شامل بیش از یک فقدان اراده است دلایل بیوشیمیایی وجود دارد که چرا برخی از مردم کنترل خود را بر مصرف آنها از دست می دهند.

این بارها و بارها به غذاهای فرآوری شده، به ویژه آنهایی که قند و یا چربی بالایی دارد مرتبط می شود.

غذاهای فرآوری شده معمولاً طعم فوق العاده خوب دارند.

آنها همچنین حاوی مقادیر بالایی از کالری و موجب عدم تعادل عمده در قند خون می شود این عوامل شناخته شده می تواند هوس های غذایی ایجاد کنند.

با این حال، بزرگترین عامل رفتار غذا خوردن اعتیاد آور، مغز شما است.

مغز دارای یک مرکز پاداش، که شروع به ترشح دوپامین و دیگر مواد شیمیایی کرده و به ما زمانی که می خوریم احساس خوبی دست می دهد.

پاداش این مرکز است که چرا بسیاری ازغذا خوردن "لذت" می برند این ما را مطمئن می سازد که به اندازه کافی غذا بخوریم تا انرژی و مواد مغذی مورد نیاز را به دست آوریم.

با خوردن تنقلات پردازش شده مقدار عظیمی از مواد شیمیایی آزاد می شود و به ما احساس خوب می دهد در مقایسه با غذاهای فرآوری نشده این منجر به یک "پاداش" بسیار قوی تر در مغز می شود.

پس از آن به دنبال پاداش های بیشتر مغز، میل به مواد غذایی بیش از حد می شود این احتمالاً می تواند به دور باطل، به نام رفتار غذا خوردن اعتیاد آور و یا اعتیاد به مواد غذایی منجر شود.

 

اعتیاد غذایی چیست؟
گاهی از اوقات میبینید که نمی توانید جلوی خوردن چیزی را در خـــودتان بگیرید، به آن اعتیاد غذایی گفته می شود. اعــتیاد غـذایـــی در شکل ها و انواع مختلف وجود دارد کـه میـتـواند به چاقی بیش از حد، دیابت، جوع و سایر بیماری های خطرناک منجر شود. فهمیدن دلیل ابتلا به این اعتیاد هـای غذایـی کـار سـاده ای نیــست، امـا اگر می بینید که نمـی تــوانید در خوردن چیزی جلوی خودتان را بگیرید، این مقاله را حتما مطالعه کنید.

چگونه این اعتیاد به مواد غذایی ایجاد می شود:
غذاهای آشغال فراوری شده یک اثر قدرتمند روی مراکز پاداش در مغز دارد که انتقال دهنده های عصبی مغز مانند دوپامین را درگیر می کند. مشکل سازترین غذاهای آشغال حاوی شکر یا آرد گندم تصفیه شده و یا هر دو آنها می باشد. اعتیاد به مواد غذایی به علت عدم اراده و یا چیزی شبیه به آن نیست اعتیاد توسط سیگنال شدید دوپامین "ربایش" بیوشیمی مغز ایجاد می شود. مطالعات بسیاری مبنی بر اینکه اعتیاد به مواد غذایی یک مشکل واقعی است وجود دارد.

بعضی از انواع غذاهای اعتیادآور:
کافئین:چای و قهوه حاوی کافئین است که یکی از محرکان اعتیاد آور سیستم عصبی به شمار می رود.

شکر: مصرف شکر زیاد، مکانیسم تولید گلوکز را در بدن مختل می کند. مهمترین منبع گلوکز در بدن کربوهیدرات ها هستند، به همین دلیل اگر کسی به مقدار زیاد از شکر استفاده کند، که یکی دیگر از منابع گلوکز است، بدن برای انرژی به شکر وابسته میشود.

شکلات: شکلات حاوی تئوبرومین است—ماده ای شبیه به کافئین—همچنین حاوی فنتیلامین (PEA)، ماده ای که روی وضعیت روانی تاثیر می گذارد و شهوت جنسی را بالا می برد.

 

غذاهای افیونی:یک نظریه می گوید مواد لبنی و حبوبات مثل پاستا، نان و چیپس می توانند اعتیادآور باشند. این باور وجود دارد که پروتئین موجود در این غذاها حاوی پپتیدهای اعتیادآور است که افیون نامیده می شود و باعث می شود که بدن اکسورفین تولید کند. اکسورفین تاثیرات بسیاری روی بدن میگذارد، از قبیل: بالا بردن شهوت و میل جنسی و اعتیاد.

بعضی بر این عقیده اند که لبنیات و حبوبات به این دلیل تاثیر اعتیادآور روی بدن میگذارند چون بدن ما برای استفاده از چنین غذاهایی طراحی نشده است. مثلاً ماکارونی یا پنیر را به صورت عادی در طبیعت نمی بینیم. این غذاها میتواند در بدن ایجاد حساسیت و آلرژی نیز بکند.

 

خوردن بیش از حد غذا و با ولع خوردن یکی از علائم اعتیاد غذایی می باشد.

 

  نشانه های اعتیاد غذایی:
هیچ آزمایش خون برای تشخیص اعتیاد به مواد غذایی در دسترس وجود ندارد. درست مانند دیگر اعتیاد ها، از روی علائم رفتاری تشخیص داده می شود.
در اینجا 8 علائم رایج در معتادان مواد غذایی عبارتند از:
1 - با وجود احساس سیری شما اغلب برای دریافت غذاهای خاص هوس می کنید.


2 - هنگامی که شروع به غذا خوردن می کنید با ولع می خورید و اغلب خودتان احساس می کنید خیلی بیشتر از آنچه که برایتان در نظر گرفته شده است می خورید.


3 - هنگامی غذا خوردن با ولع غذا می خورید و گاهی شما احساس بیش از حد خوردن دارید.


4 - شما اغلب احساس گناه بعد از خوردن غذاهای خاص دارید هنوز غذا خوردن پایان نیافته دوباره به زودی شروع به غذا خوردن می نمایید.
5 - شما گاهی اوقات بهانه در سر می سازید که در موقع هوس غذایی غذا بخورید.
6 - شما بارها و بارها سعی به ترک خوردن و یا مقرراتی ( شامل وعده های غذایی در روز ) در مورد غذاهای خاص تنظیم می کنید اما ناموفق بوده اید.
7 - شما اغلب مصرف مواد غذایی ناسالم را از دیگران مخفی می کنید.
8 - شما احساس ناتوانی در کنترل مصرف مواد غذایی ناسالم دارید با وجود دانستن این که این غذاها باعث آسیب فیزیکی ( شامل افزایش وزن ) شما می شود.
اگر شما 4 - 5 مورد از این مشکلات را دارید احتمالا شما یک مشکل جدی با مواد غذایی دارید. اگر شما به 6 مورد یا بیشتر مبتلا هستید سپس شما به احتمال زیاد معتاد به مواد غذایی هستید.

چطور از اعتیادهای غذایی جلوگیری کنید:
همانطور که قبلاً ذکر شد، غذاهایی هستند که ذاتاً اعتیادآورند و اگر کسی زیاد از آنها استفاده کند ممکن است به آن معتاد شود. نوشیدن 2 تا 3 فنجان قهوه در روز میتواند باعث اعتیاد شود. همچنین مصرف زیاد شکر، شکلات و بعضی محصولات لبنی و حبوبات نیز می تواند اعتیاد بیاورد. هنوز مشخص نشده است که فرد باید چه میزان از این مواد را مصرف کند تا به آن معتاد شود.

حفظ تعادل در خوردن مهمترین چیز است. همیشه به واکنش بدنتان بعد از صرف هر غذایی توجه کنید. اگر دیدید گرسنه تر شدید، بدانید که آن از غذاهای آلرژی زا بوده است.

شراب خواری به خاطر وجود مشکلات در زندگی نیز جزء همین اعتیاد ها است. مردانی که متعلق به خانواده ای هستند که سابقه ی مشکلات روانی در آن وجود داشته است، بیشتر دچار این مسئله می شوند. برای کنار گذاشتن آن حتماً باید با متخصص مشورت کنند.

استفاده از برنامه غذایی سازماندهی شده یکی از راههای غلبه بر اعتیاد غذایی است.

چطور بر اعتیاد غذایی غلبه کنیم؟
رهایی از اعتیاد غذایی یک فرایند است، و چیزی که اهمیت دارد، رهایی از غذاست . بازگرفتن قدرت از دست غذا، اغلب نیازمند یک رویکرد گروهی است تا رهایی کامل و درست حاصل شود در اینجا چند قدم که باید برای کمک به ترک اعتیاد به مواد غذایی برداشته شود را می آوریم:

• رابطه سالم و درستی با غذا ایجاد کنید.
در شیوه‌های سنتی دوازده مرحله‌ای ترک این اعتیاد، معتادان برای خویشتن‌دار باقی ماندن به چالش کشیده می‌شوند با این‌حال، کسی که اعتیاد غذایی دارد به سادگی نمی‌تواند با نخوردن خویشتن داری کند چون غذا برای زنده ماندن لازم است از این رو، کسی که از این اعتیاد رنج می‌برد باید یاد بگیرد با ایجاد رابطه سالم با غذا، به‌طور مناسب بخورد.

• درمورد غذاهای ناسالم، حد و حدود تعیین کنید.
مخصوصا، غذاهای “ناسالم” یا برانگیزاننده را از رژیم غذایی حذف کنید و حد و حدودهایی را مشخص نمایید تا مدیریت این غذاها به شیوه‌ای سالم‌تر دوباره فراگرفته شود اگر کسی هنگام استرس درخوردن بستنی زیاده‌روی می‌کند، بهترین کار این است که بستنی در خانه نگهداری نشود حذف عامل وسوسه تا زمانی‌که او دوباره به شیوه‌ای متعادل بستنی بخورد، راهی قابل اعتماد است.
• از یک برنامه غذایی سازماندهی شده پیروی کنید.
کسی که از رابطه ناسالم با غذا رنج می‌برد می‌تواند با پیروی از یک برنامه غذایی و الگوهای نرمال خوردن، در مسیر درست ترک این اعتیاد قرار بگیرد این شیوه به فرد کمک می‌کند شرایط قابل اعتمادی برای غذا قائل شده و احساس رضایت کند، بنابراین نیاز روانی به خوردن پیدا نمی‌کند وقتی محرومیت فیزیکی از غذا وجود داشته باشد، ازدست دادن کنترل دربرابر غذا، وسوسه‌انگیزتر خواهد بود.

• استراتژی های درست غلبه را یادبگیرید.
دلایل غلبه براین اعتیاد را مورد ملاحظه قرار دهید . مکانیسم‌های پیروزی‌های بهتر را شناسایی کرده تا بتوانید یادگیری راه‌های سالم‌تر غلبه بر احساسات را شروع کنید.

• به دنبال توصیه‌های حرفه‌ای باشید.
غلبه بر اعتیاد غذایی یک فرایند است و یک شبه اتفاق نمی‌افتد؛ اغلب به یک متخصص تغذیه و یک روانپزشک که در زمینه اختلالات خوردن تخصص دارد نیاز است این حرفه‌ای‌ها به فرد معتاد به غذا کمک می‌کنند تا استراتژی‌های مناسب را بکار بسته و به او توصیه‌های توجیه‌پذیر و منطقی ارائه می‌دهند.

خوراکی که از هروئین هم بدتر است

چربی‌های غذایی برخلاف آنچه فکر می‌کنیم منشا چاقی و ابتلا به امراضی نظیر ناراحتی‌های قلبی‌عروقی و بیماری‌های حاد نیست بلکه در حقیقت قندها مسببان اصلی هستند.
 

چربی‌های غذایی برخلاف آنچه فکر می‌کنیم منشا چاقی و ابتلا به امراضی نظیر ناراحتی‌های قلبی‌عروقی و بیماری‌های حاد نیست بلکه در حقیقت قندها مسببان اصلی هستند.

 نوشابه در بین ایرانیان پرطرفدارترین نوشیدنی به شمار می‌رود و كنار گذاشتن آنها از وعده های غذایی غیرممكن به نظر می‌رسد. این در حالی است كه با ورود و عرضه‌ی انواع نوشابه‌های رژیمی و بدون قند، معدود افرادی هم كه از ترس جانشان از خیر مصرف نوشابه گذشته بودند، دوباره به سمت این نوشیدنی مخرب جذب شده‌اند. مطمئناً شما هم در اینكه مصرف انو‌اع نوشابه‌ها عوارض سوئی بر بدن دارد، شكی ندارید ولی اغلب، این طعم نوشابه است كه بر ترس از بروز عوارض آن غلبه می‌كند.

 http://www.yazdfarda.com/media/news_gal/file_112208.jpeg

آمار نشان می‌دهد که سرانه مصرف‌ قند و شکر در کشور ما نسبت به وضعیت جهانی، بسیار بالاست، به طوری که برآورد می‌شود هر ایرانی به طور متوسط سالانه مقدار 29 تا 30 کیلوگرم قند و شکر مصرف می‌‌کند که از میانگین جهانی که حدود 19 تا 20 کیلوگرم است، به مراتب بیشتر می‌باشد.
 
دکتر پیام فرحبخش متخصص تغذیه  با بیان اینکه سالانه میلیون‌ها نفر در دنیا بر اثر بیماری‌های قلبی و عروقی  جان خود را از دست می‌دهند، گفت: 9 میلیون نفر از این افراد به علت فشار خون می‌میرند که علت اصلی فشار خون نیز مصرف نمک و شکر است.
 
چقدر در روز قند بخوریم؟


ما ایرانی‌‌ها دوست داریم کام‌مان شیرین باشد و هنوز عادت نکرده‌ایم که تلخی چای را تحمل کنیم. اما واقعیت این است که تلخی شروع به نوشیدن چای تلخ، به مراتب کمتر از ادامه دادن آن است و اگر چند روز اول را تحمل کنیم، روزهای بعد، نوشیدن آن به مراتب راحت‌‌تر خواهد شد.
 
حذف کردن قند و شکر از کنار چای و سایر نوشیدنی‌ها، پس از سالها عادت، کار نسبتا مشکلی است، اما با وجود این همه تاثیرات سوء استفاده از قند و شکر، ضروری است که ذائقه خود را با کمی صبر تغییر داده و ضمن کاهش عادت به شیرین خوری؛ به جای شیرینی‌های مصنوعی از قندهای طبیعی مثل خرما، انواع قند طعم‌دار خرما، توت، عسل طبیعی، عسل خرما، قند مایع خرما، شکر سرخ و سایر شیرینی‌های طبیعی استفاده شود که نه تنها مضر نبوده بلکه هر یک دارای فوائد خاص خود نیز می باشند.
 
یک حبه قند یا یک قاشق شکر

از لحاظ شیمیایی میان این دو فرق زیادی وجود ندارد. هردوی آنها حاوی ساکاروز هستند. قند در صنعت به صورت فشرده درآمده و شکر به صورت پودر شده است. درست مانند خاک قند و شکر که هیچ تفاوتی با هم ندارند. اما درباره انواع قند از نظر بهداشت مواد غذایی: قند های خردشده کارخانه ای بهتر از کله قند‌های خردشده غیرکارخانه ای هستند.

مگر اینکه فرد کله قند را از کارخانه خریداری کرده و خود در منزل آن را خرد کند. در غیراین صورت ممکن است فردی که این کله قندها را خرد می کند، ابزار یا دستانش آلوده باشد و این آلودگی را به قند ها انتقال دهد. پس اگر امکان خردکردن کله قند در منزل برایتان وجود ندارد، بهتر است از قند های آماده کارخانه‌ای استفاده کنید.

http://www.yazdfarda.com/media/news_gal/file_112209.jpeg

سمی مهلک و اعتیادآور به نام نوشابه

متأسفانه نوشابه در بین ایرانیان پرطرفدارترین نوشیدنی به شمار می رود و كنار گذاشتن آنها از وعده های غذایی غیرممكن به نظر می‌رسد. این در حالی است كه با ورود و عرضه‌ی انواع نوشابه‌های رژیمی و بدون قند، معدود افرادی هم كه از ترس جانشان از خیر مصرف نوشابه گذشته بودند، دوباره به سمت این نوشیدنی مخرب جذب شده‌اند.
 
ماده شیمیایی جدیدا در نوشابه‌های رژیمی به عنوان جانشین قند به كار می‌رود و بیش از 90 عارضه جانبی دارد كه از جمله می‌توان به اعتیاد تومور مغزی، معلولیت جنین، دیابت، عدم تعادل حسی و بروز حمله‌های صرع اشاره كرد.
 
از قند بپرهیزید؛ نسل‌های آینده در خطرند!

یك چهارم مصرف سالیانه نوشیدنی‌ها را انواع سودا تشكیل می‌دهد. امروزه مقدار متوسط مصرف نوشابه‌های غیرالكلی و گازدار (سودا) بسیار بالا است. هر قوطی نوشابه گازدار سرشار از شكر، كالری و رنگ‌های مصنوعی است. این حجم شكر، كالری و مواد افزودنی مضر در یك محصول كه هیچ ارزش غذایی ندارد، بسیار نگران كننده است. زنگ خطر اصلی زمانی به صدا در می آید که نوجوانان و كودكان، از مصرف كننده‌های اصلی این نوشیدنی‌ها هستند.
 
چای شیرین، آنقدرها که فکر می کنید مفید نیست

اضافه کردن آب لیموترش به چای تنها طمع آن را تغییر می‌دهد. لیموترش یکی از بهترین منابع ویتامین C یا اسید اسکوربیک است. این ماده از لحاظ شیمیایی خاصیت اسیدی ضعیفی دارد و از طرف دیگر چای یک ماده قلیایی ضعیف است؛ زمانی که آب لیموترش را در چای می‌ریزیم، باز ضعیف چای با اسید ضعیف لیموترش واکنش نشان می‌دهد و اثر ویتامین C از بین می‌رود. تنها اسیدسیتریکی که از طریق لیمو به چای اضافه می‌شود، باعث ترش شدن طعم چای خواهد شد. اگر آب لیموترش به چای اضافه کردید، باید بدانید که ویتامین C در محیط قلیایی به سرعت از بین می رود و در نتیجه چای شما دارای ویتامین C نیست.

تکنیک‌های فرار از مصرف قند و شکر

1)غذا خوردن خود را تنظیم کنید: از آنجایی که مشغله کاری افراد مانع از نظم غذایی آنها شده است، همواره سطح قند خون آنها افت پیدا کرده که به تبع آن تمایل به مصرف مواد قندی پیدا می‌کنند. لذا توصیه می‌شود که 3 وعده غذایی به همراه دو میان وعده و یا پنج وعده غذایی کوچک را در طول روز داشته باشید تا به این طریق بتوانید به حفظ قند خون خود کمک کرده باشید.
 
خوردن یک صبحانه مناسب و کامل برای پیشگیری از مصرف مواد قندی بسیار ضروری می‌باشد سعی کنید پروتئین، سبزی، میوه و چربی سالم را جایگزین کربوهیدراتها و غذاهای شیرین وعده صبحانه خود کنید.
 
2 ) غذا خوردن احساسی

این تفکر همواره وجود دارد که خلق و خوی بد، استرس و اضطراب باعث مصرف هر چه بیشتر غذاهای شیرین و مواد قندی می‌شود پس لازم است که با خودتان رو راست بوده و در مورد مساله عاطفی اطرافتان که باعث اعتیاد شما به قند می‌شود، آگاه باشید.

 http://www.yazdfarda.com/media/news_gal/file_112211.jpeg

3) کمبود مواد معدنی

کمبود برخی مواد معدنی نظیر کروم، وانادیم، منیزیم و روی که با تولید گلوکز و سوخت و ساز بدن سر و کار دارند، می‌توانند تمایل شما را به خوردن مواد قندی افزایش دهند.
 
از جمله مواد طبیعی که حاوی کروم می‌باشد می‌توان به گوشت بدون چربی، مارچوبه، پنیر و غلات سبوس دار اشاره کرد. منیزیم ماده معدنی ضروری که کمبود آن وسوسه مصرف قند را در افراد بالا می‌برد، به وفور در موادی مثل اسفناج، لوبیا، بادام‌، فندق، برنج قهوه‌ای و سبوس جو دو سر یافت می‌گردد.
 
4) سمت غذاهای فرآوری‌شده نروید!

مقدار قند موجود در اینگونه غذاها به شدت بالاست. شاید برخی از این غذاهای فرآوری شده به ظاهر حاوی قند نباشند اما لازم است بدانید که میزان مواد قندی در آنها بسیار زیاد است. لازم است که پیش از مصرف بررسی و خواندن برچسب روی این مواد خوراکی را برای خود به یک عادت تبدیل کنید.
 
5) خواب کافی داشته باشید

آن دسته از افرادی که قصد دارند وزنی سالم داشته و از مصرف مواد قندی فرار می‌کنند توصیه می‌شود که همواره خواب کافی داشته باشند. گفتنی است که خستگی باعث ایجاد گرسنگی در افراد شده و افرادی که خواب کافی نارند 100 کالری بیشتر به مصرف مواد قندی (بیش از حد شیرینی ناسالم غذایی) تمایل پیدا می‌کنند.

 http://www.yazdfarda.com/media/news_gal/file_112210.jpeg

6) تا می‌توانید آب بنوشید

یک راه ساده و موثر این است که نوشیدن آب را جایگزین دیگر نوشیدنی‌های مضر چون چای، قهوه و نوشابه‌های گاز دار کنید. باید گفت که نوشیدن آب کمک می‌کند تا همواره بدنی سالم داشته و به وزن مورد دلخواه خود برسید. میزان توصیه شده برای بزرگسالان دولیتر در روز می‌باشد که به این طریق سوخت و ساز بدن خود کمک به سزایی خواهند کرد.
 
7) مراقب میوه‌های خشک باشید


شاید این نوع میوه‌ها به نظر گزینه‌ مناسبی به جای تنقلات باشند، اما میوه‌های خشک دارای مقدار زیادی کالری و شکر هستند لذا توصیه می‌شود که افراد در مصرف این خوراکی‌ احتیاط کنند اگر هوس خوردن میوه خشک به سرتان زد، یک قطعه میوه تازه را جایگزین آن کنید.
 
همه چیز درباره ویار شیرینی

پیام فرح‌بخش با اشاره به کالری مواد قندی گفت: هر 4 حبه قند چیزی حدود 60 کالری و 15 گرم شکر به میزان 60 کالری به بدن انرژی می‌دهد.
 
رعایت اعتدال، مهمترین اصل

وی افزود: از آنجا که مصرف مواد قندی و شیرین سطح هورمون سروتونین مغز را بالا می‌برد و باعث می‌شود که افراد به آرامش برسند، لذا آنها به هنگام استرس، تنش روحی و عصبی بودن به خوردن این مواد روی می‌آورند. که متاسفانه این وضعیت وزن آنها را بالا برده و آنها را در معرض بیماری‌های قلبی –عروقی و دیابت قرار می‌دهد.
 
فرح بخش توصیه داشت: در صورتی که افراد به استرس دچار می‌شوند بهتر است مشکل خود را با مصرف داروهای ضد استرس و یا مراجعه به مشاوره‌های روانشناسی و روانپزشکی مهار کنند.  همچنین بهتر است به جای مصرف مواد قندی به سراغ سبزیجات غیر نشاسته‌ای نظیر کاهو، کلم، هویج، خیار، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، قارچ، کرفس و سبزی خوردن روی آورند‌.

18 ماده غذایی اعتیاد آور

 

اعتیاد به برخی از خوراکی ها یکی از بزرگترین مشکلاتی است که انسان ها می توانند به آن دجار شوند. برای آنکه از اعتیاد به دور باشید باید مهمترین خوراکی های اعتیاد آور را شناخته و از زیاده روی در آن ها اجتناب کنید.

 اعتیاد به برخی از خوراکی ها یکی از بزرگترین مشکلاتی است که انسان ها می توانند به آن دجار شوند. برای آنکه از اعتیاد به دور باشید باید مهمترین خوراکی های اعتیاد آور را شناخته و از زیاده روی در آن ها اجتناب کنید.

مواد غذایی برای حیات انسان لازم هستند پس نمی توان آن ها را نادیده گرفت. خوراکی ها همانطور که می توانند ما را در مقابل بیماری ها محافظت کنند گاهی نیز خود به بلای جان انسان ها تبدیل می شوند.

اعتیاد به برخی از خوراکی ها یکی از بزرگترین مشکلاتی است که انسان ها می توانند به آن دجار شوند. برای آنکه از اعتیاد به دور باشید باید مهمترین خوراکی های اعتیاد آور را شناخته و از زیاده روی در آن ها اجتناب کنید.

 
اعتیاد به شکلات در حالی که همه ما در مورد خطرات ناشی از الکل، مواد مخدر و سیگار اطلاع داریم آیا می دانید که شما می توانید به مواد غذایی مورد علاقه خود نیز معتاد شوید؟
 
 اعتیاد به شکلات در حالی که همه ما در مورد خطرات ناشی از الکل، مواد مخدر و سیگار اطلاع داریم آیا می دانید که شما می توانید به مواد غذایی مورد علاقه خود نیز معتاد شوید؟ تا 20٪ از مردم ممکن است از اعتیاد به مواد غذایی و یا رفتار غذا خوردن اعتیاد آور رنج ببرند. اعتیاد به مواد غذایی شامل مواد غذایی که فرد به آن معتاد می شود مانند داروهایی که معتادان به آن اعتیاد پیدا می کنند.

افرادی که اعتیاد به مواد غذایی دارند قادر به کنترل مصرف خود نسبت به مواد غذایی خاص نیستند. با این حال، مردم نمی تواند به هیچ ماده غذایی معتاد نباشند برخی از مواد غذایی هستند که احتمال بیشتری برای بروز علائم اعتیاد دارند.

http://www.yazdfarda.com/media/news_gal/file_112212.jpeg

غذاهایی که می تواند علت اعتیاد به غذا خوردن باشند

محققان در دانشگاه میشیگان علت اعتیاد به غذا خوردن در 518 نفر را مطالعه کردند.

آنها مقیاس اعتیاد غذایی (YFAS) را  به عنوان یک مرجع استفاده کردند این ابزار بیشتر برای ارزیابی اعتیاد به مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

تمام شرکت کنندگان یک لیست از 35 مواد غذایی، هر دو فراوری شده و فرآوری نشده را استفاده کردند.

تجربه مشکلات آنها با هر یک از 35 مواد غذایی، در مقیاس از 1  (اصلا اعتیاد آور) تا 7 ( بسیار اعتیاد آور ) امتیاز دهی شد.

در این مطالعه، 7 - 10 درصد از شرکت کنندگان با اعتیاد تمام عیار به مواد غذایی تشخیص داده شدند.

92 درصد از شرکت کنندگان رفتار اعتیادی به برخی از مواد غذایی داشتند آنها بارها و بارها هم میل به ترک خوردن آنها را کردند اما قادر به ترک نبودند.

در زیر، نتایج این تحقیق در حداقل ترین و اعتیاد آورترین غذاها آورده شده است.

4 خوراکی اعتیادآور جهان


* نان سفید: یکی از مهمترین عناصر در میان مواد غذایی نان است ولی دقت داشته باشید که نان های سفید مانند انواع نان های باگت یا لواش بدترین نان هایی هستند که می توان از آن استفاده کرد. این نوع نان از آرد فرآوری شده پخته میشود همچنین هیچ ماده مقوی برای بدنی در آن ها دیده نمی شود. برای داشتن بدنی سالم تر بهتر است نان سنگک را جایگزین نان سفید کنید.

* ماکارانی: یکی از خوراکی های محبوب افراد تپل است که کمتر از خوردن آن دل می کنند.  ماکارانی یکی از اعتیاد آورترین خوراکی هایی است که در سبد غذایی ما وجود دارد. با تمام خواص و فوایدی که می توان در این خوراکی پیدا کرد اما زیاده روی در آن باعث چاق شدن و افزایش وزن می شود. همچنین اعتیاد به ماکارانی چربی های بد بدن را افزایش می دهد.

* چیپس: یکی از خوشمزه ترین تنقلات دنیا که به طور عجیبی مملو از چربی و نمک است چیپس سیب زمینی نام دارد. این خوراکی حتی در انواع سبزیجات نیز چربی بسیاری دارد. با همه مشکلات، چیپس باز هم طرفداران بسیاری دارد والبته سالانه انسان های فراوانی را معتاد خود می کند. بسیاری از پزشکان اعتیاد به چیپس را حتی از اعتیاد به سیگار برای بدن مضرتر می دانند.

* بستنی: فصل تابستان شروع شده و بستنی یکی از مهمترین خوراکی های این فصل است اما این نکته را در یاد داشته باشید که بستنی نیز می تواند اعتیاد آور باشد. اگر روزانه در خیابان ها قدم میزنید و همیشه یک بستنی می خورید مراقب معتاد شدن خود باشید. بستنی بدن را خنک می کند و قند خون را بالا می برد اما از طرفی دیگر در ناحیه شکم شما چربی های بسیاری به وجود می آورد که از بین بردن آن ها کار مشکلی است.

18 ماده غذایی با بیشترین اعتیاد آوری



جای تعجب نیست، که بسیاری از مواد غذایی اعتیاد آور، امتیاز غذاهای فرآوری شده است این غذاها معمولاً در قند، چربی و یا هر دو بالا هستند.

شماره های زیر میانگین نمره داده شده در مطالعه ذکر شده در بالا برای هر غذا، در مقیاس 1 ( اعتیاد آور نیست ) تا 7 ( بسیار اعتیاد آور ) آورده شده است.

پیتزا (4.01)

شکلات (3.73)

چیپس (3.73)

کوکی ها (3.71)

بستنی (3.68)

سیب زمینی سرخ شده (3.60)

چیز برگر (3.51)

نوشابه ( نه نوع رژیمی) (3.29)

کیک  (3.26)

پنیر (3.22)

بیکن (3.03)

مرغ سرخ شده (2.97)

Rolls (ساده) (2.73)

پاپ کورن (با کره) (2.64)

غلات صبحانه (2.59)

آب نبات چسبنده (2.57)

استیک (2.54)

کلوچه (2.50)


17 مواد غذایی با حداقل اعتیاد آوری



مواد غذایی با حداقل اعتیاد آور عمدتاً غذاهای کامل فرآوری نشده بود.

خیار (1.53)

هویج (1.60)

لوبیا (بدون سس) (1.63)

سیب (1.66)

برنج قهوه ای (1.74)

کلم بروکلی (1.74)

موز (1.77)

ماهی قزل آلا (1.84)

ذرت (بدون کره یا نمک) (1.87)

توت فرنگی (1.88)

Granola bar نوار گرانولا (1.93)

آب (1.94)

کراکر ساده (2.07)

چوب شور (2.13)

سینه مرغ (2.16)

تخم مرغ (2.18)

آجیل (2.47)

منابع"

بیتوته
منابع:healthmag.ir

foodregime.com

justfortoday.blogsky.com