زمان : 13 Azar 1394 - 20:03
شناسه : 115060
بازدید : 12248
شکل‌گیری شبکه‌های پربازده در مغز / دلیل طول عمر زنان شکل‌گیری شبکه‌های پربازده در مغز / دلیل طول عمر زنان

پایگاه خبری یزدفردا"دلیل طول عمر زنان/گزارشات و تحقیقات حاکی از آن است که معمولا زنان بیش از مردان عمر می‌کنند. تفاوت طول عمر زنان با مردان به‌طور میانگین ٥‌سال است اما چه عاملی باعث این تفاوت می‌شود؟ مردان از نظر روانشناختی و بیولوژیکی از زنان ضعیف‌ترند، دلایل این امر آن است که زنان در دوران جنینی از مردان مقاوم‌ترند؛ در دوران بارداری، جنین مذکر بیشتر در معرض عفونت‌های رحم قرار می‌گیرد و از نظر فیزیکی رشد کمتری نسبت به جنین مونث دارد و این بدین معناست که احتمال مرگشان به علت رشد ناکافی مغز بیشتر است.


حوادث غیرمترقبه، سومین دلیل مرگ‌ومیر مردان است، درحالی‌که حوادث غیرمترقبه برای زنان ششمین عامل مرگ‌ومیر است و این نیز به علت بیولوژی بدن مردان است، لوب پیشانی که مسئول محاسبه خطر است، در مردان بسیار آهسته‌تر از زنان عمل می‌کند.

به‌گفته محققان، زنان دیرتر از مردان دچار بیماری‌های قلبی می‌شوند؛ بیماری‌های قلبی - ‌عروقی برای هر دو جنس از عوامل اصلی مرگ‌ومیر است، اما برای مردان بیش از زنان اتفاق افتاده و کشنده‌تر است. بیماری‌های قلبی در ٣٠ تا ٤٠ سالگی به سراغ مردان می‌آید اما زنان معمولا ١٠‌سال دیرتر از مردان به این عارضه دچار می‌شوند و تا زمان یائسگی از بیماری‌های قلبی در امان‌ هستند.

همچنین زنان روابط اجتماعی قوی‌تری دارند؛ طبق پژوهش‌هایی که در ‌سال ٢٠١٠ در دانشگاه بیرمنگام صورت گرفت، مشخص شد: احتمال مرگ افراد با ارتباطات اجتماعی قوی ٥٠‌درصد کمتر از کسانی است که روابط اجتماعی ضعیفی دارند. اغلب مردان مایل هستند که استرس و مشکلات را نزد خود نگه دارند. این درحالی است که زنان مسائل و مشکلات خود را با دیگران در میان می‌گذارند.

از سوی دیگر، زنان بیش از مردان به سلامت خود اهمیت می‌دهند؛ براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، مردان در طول‌ سال ٢٤‌درصد کمتر از زنان به پزشک مراجعه می‌کنند و ٢٢‌درصد بیشتر از زنان از انجام آزمایش کلسترول می‌گریزند. درواقع بیش از یک چهارم مردان، مراجعات پزشکی به‌طور دایم ندارند.

شکل‌گیری شبکه‌های پربازده در مغز
۲۳ آذر ۱۳۹۳/اگر می‌خواهید در دوران سالخوردگی هم مغز فعال و سالمی داشته باشید در انتخاب شغل خود دقت کنید.

شما بر چه اساسی شغل خود را انتخاب کرده‌اید؟ در یک نظرسنجی در سایت «لینکد‌این» که یک شبکه اجتماعی برای افراد حرفه‌ای در تمام تخصص‌های شغلی است، ٥٦‌درصد از افراد می‌گویند که اعتبار و شهرت کارفرما، بیشترین تأثیر را به‌عنوان معیار انتخاب یک شغل از سوی آنها دارد اما حقیقت این است که اعتبار و شهرت نباید تنها ملاک انتخاب شغل باشد و باید دشواری‌ها و چالش‌های حرفه موردنظر را نیز در نظر بگیرید زیرا براساس نتایج یک مطالعه در مجله «نورولوژی»، تأثیر چالش‌های ذهنی و روانی که برای انجام یک حرفه با آنها درگیر هستید حتی پس از ترک آن شغل همچنان بر سلامت جسم و روان شما باقی می‌ماند.

در این مطالعه، متخصصان توانایی‌های ادراکی و ذهنی شامل ظرفیت حافظه و سرعت عمل و پردازش اطلاعات را در بیش از ١٠٠٠ داوطلب مورد مطالعه قرار دادند تا ببینند شغل پیشین آنها بر نتایج تست‌ها چه تاثیری دارد؟ آنها برای اندازه‌گیری این تاثیر، مشاغل هر یک را از نظر پیچیدگی شغلی با ٣ مقیاس شامل تعامل با افراد، حجم اطلاعات و استفاده از ابزار و دستگاه‌ها، طبقه‌بندی کردند.

«آلن‌گو» مولف این مطالعه می‌گوید: هر شغل بر این اساس پیچیده محسوب می‌شود که از نظر کار کردن با افراد نیاز به چانه‌زنی‌های فراوان و کلنجارهای زیاد به‌ویژه برای یادگیری دستورالعمل‌های حرفه‌ای داشته باشد و در مقابل، شغلی که پیچیدگی کمتری دارد شامل مشاغل آموزشی یا امدادی می‌شود. افراد دارای مشاغل پیچیده شامل وکلا، فعالان اجتماعی، جراحان و ماموران ناظر هستند و در مقابل کارگران کارخانه، نقاشان و نصابان موکت کمترین پیچیدگی شغلی را دارند. اما آیا پیچیدگی شغلی بر هوشیاری ذهنی افراد در آینده تاثیر دارد؟

اگرچه این تأثیر خیلی شدید نیست اما طبق یک بررسی  افراد ٧٠ ساله که در گذشته مشاغل پیچیده‌ای داشتند در آزمون‌های حافظه‌ای و تفکری نتایج بهتری کسب کردند و مشاغلی که سطح بالایی از روابط و پیچیدگی‌های اطلاعاتی را می‌طلبند می‌توانند منجر به ساختن ذخیره ادراکی شما شوند. مغز انسان یک شیوه معین برای فعالیت خود دارد و خط سیری را ایجاد می‌کند که می‌تواند کارآمد یا غیرکارآمد باشد.

«راس اندل»، استادیار مطالعات کهولت سن دانشگاه فلوریدای جنوبی با بیان این مطلب افزود: اگر در یک محیط پرتنش و پرچالش کار کنید در مغز شما شبکه‌های پربازده بیشتری شکل می‌گیرد که این شبکه‌ها توانایی خنثی کردن جنبه‌ها و تاثیرات منفی کهولت سن بر توان ذهنی‌تان را دارند. داشتن منبع بزرگتر ادراکی همچنین به معنای حفظ بیشتر حجم و ظرفیت مغز در طول عمر است که در نتیجه توانایی بیشتری برای حل مشکلات و مسائل دارد.

«اندل» می‌گوید: اگر شغل‌تان از نظر روانی شما را به چالش بکشد مثلا روزی ٨ یا هفته‌ای ٤٠ ساعت ذهن شما را درگیر کند، این شغل در مقایسه با روزی نیم ساعت یا یک ساعت کتاب خواندن یا حل جدول به مفهوم یک تمرین سنگین ذهنی است و جایگزین کردن شغلی که شما را از شر این ٨ ساعت چالش ذهنی خلاص کند، خطرناک است. البته این بدین معنی نیست که اگر شغل‌تان از نظر روانی شما را به اندازه کافی به چالش نکشید باید تسلیم ناتوانی و کم‌تحرکی ذهنی شوید بلکه افراد ممکن است شغل کم‌چالشی به لحاظ درگیر کردن ذهنشان داشته باشند اما می‌توانند با جایگزین کردن سایر فعالیت‌های جسمی و اجتماعی در زمان فراغت‌ها، ذهن خود را فعال نگه دارند. مثلا باید مغز خود را به گونه‌ای پرورش دهند تا حتی پس از بازنشستگی نیز عملکرد مطلوب ذهن‌شان حفظ شود.

به گزارش فوربس، در این مقاله به برخی شیوه‌های آسان حفظ عملکرد مطلوب مغز و قدرت ذهن اشاره می‌شود:  

- یافتن سرگرمی
دفتر کار یا اداره تنها مکانی نیست که مغز شما را به چالش می‌کشد. شرکت در فعالیت‌های فوق برنامه در مواقع فراغت از کار به‌ویژه فعالیت‌هایی که در آنها موضوعات ادراکی و اجتماعی گنجانده شده، مانند کتاب خواندن یا ثبت نام در باشگاه می‌تواند از این حیث بسیار مفید باشد.

- ارتباط با همکاران
آیا تمام روز  به میز خود غل و زنجیر شده‌اید؟ کمی زمان به ارتباط مستقیم و رودررو با همکاران خود اختصاص دهید. مثلا دور آبسردکن جمع شوید و کمی گپ بزنید یا به جای دادن ایمیل یا پیامک با رئیس خود به صورت خصوصی و مستقیم صحبت کنید.

- شروع تمرین مغزی
حل جدول تنها کمک می‌کند در یک مهارت، خبره شوید که آن هم تنها حل جدول است! این مهارت‌ها کاملا شخصی هستند و قابل انتقال نیستند. پس برای حفظ قدرت ذهن، تنها فعالیت‌های ادراکی جوابگو نیستند بلکه فعالیت جسمی نیز بسیار موثرند. شما باید سلامت قلب خود را حفظ کنید تا خون بهتر به مغز برسد. این بهترین کار برای بهبود عملکرد ادراکی و تفکراتی ذهن و مغز است.

 

این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

پروانه انتشار

پایگاه خبری
به موجب ماده 13 قانون مطبوعات

مصوب 1364/12/28مجلس شورای اسلامی
پروانه انتشار پایگاه خبری "یزدفردا "

در زمینه " اقتصادی،سیاسی"

به زبان "فارسی"

به شماره

ثبت "76093"

صادر گردید .

value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
مخاطبان آن لاین یزدفردا -فرداییان همیشه همراه یزدفردا در سراسر جهان

محتویات این صفحه را به زبان  مورد نظر خود ترجمه کنید

This page is translated into your language 

 



  •  پایگاه خبری" یزدفردا" نظراتی را که حاوی توهین باشد منتشر نمی‌کند.
  • لطفآ از نوشتن نظرات خود با حروف لاتین خودداری نمائید.
  • نظرات ارسالی شما پس از مطالعه دقیق، به قسمتهای مختلف تحریریه ارجاع داده خواهد شد.
  •  ایمیل  "info@yazdfarda.com" پل ارتباطی مخاطبان با یزدفرد و آماده دریافت نظرات،گزارش ها ومسنندات خبری شماست.