زمان : 18 Aban 1394 - 20:44
شناسه : 113910
بازدید : 9349
"خواهر و مادر زنجانی، مدعي اموال او شدند" / 5 روز تا اولین جلسه دادگاه میلیاردر نفتی بابک زنجانی از 89 تا 94 "خواهر و مادر زنجانی، مدعي اموال او شدند" / 5 روز تا اولین جلسه دادگاه میلیاردر نفتی

 5 روز تا اولین جلسه دادگاه میلیاردر نفتی

۰۶ مهر ۱۳۹۴/بعد از دو سال انتظار در نهایت اولین جلسه دادگاه بابک زنجانی یا همان میلیاردر نفتی معروف، شنبه آینده یازدهم مهرماه در دادگاه انقلاب تهران برگزار می شود.

به گزارش واحد تامین خبر یزدفردا، «ب. ز» وقتی برای اولین بار بر سر زبان ها افتاد همه بدنبال آن بودند که این اسم به چه کسی تعلق دارد؛ وزارت نفت اعلام کرده بود این فرد پول های حاصل از فروش نفت را به حساب دولت نریخته است و بیش از 2 میلیارد دلار به این وزارتخانه بدهکار است.

بابک زنجانی تاجری که تجارتش را با دباغی شروع کرد
بعد از مدتی کوتاه و قبل از بازداشت شدن این فرد، مشخص شد او کسی نیست جز بابک زنجانی؛ تاجری که در کنار تجارت، نفت، می فروخت، باشگاه فوتبال می خرید، شرکت هواپیمایی داشت، سهامدار بانک بود و در پروژه های سینمایی هم فعالیت می کرد.

از ادعای خود بابک زنجانی در دوران سربازی در اردکان و راننده مرحوم نوربخش رییس وقت بانک مرکزی بودنش، زندگی شخصی و تصمیم گیری اش مبنی بر تزریق دلارهای بانک مرکزی برای کنترل بازار که بگذریم، باید بگوییم که او ابتدا سالامبور یا دباغی بود که پوست گوسفند را به کشورهای خارجی از جمله ترکیه می فروخت.

بابک زنجانی، به گفته خودش دارای بیش از 70 شرکت از جمله شرکت هلدینگ توسعه سورینت قشم، «اولین بانک سرمایه گذاری اسلامی» در مالزی، سهامدار شرکت هواپیمایی انور ترکیه، مؤسسه مالی اعتباری در امارات و بانک ارزش تاجیکستان است. او همچنین شرکت هایی در دبی، ترکیه و تاجیکستان دارد.

زنجانی پیش تر در مصاحبه ای گفت بود که هم اکنون در ایران و دیگر کشورهای دنیا با 17 هزار نفر پرسنل مشغول ارایه تجارت و خدمات است.

دیماه 92، تاریخی که میلیاردر نفتی بازداشت شد
بابک زنجانی در تاریخ 9 دی 1392 توسط دادستانی کل کشور بازداشت شد و براساس اظهارات بیژن نامدار زنگنه، کمیته مشترک کمیسیون های اصل نود و انرژی مجلس طی ششم بهمن سال 1392 به منظور پیگیری پرونده بدهی نفتی وی تشکیل شد.

در این کمیته علاوه بر نمایندگانی از کمیسیون های اصل نود و انرژی مجلس، نمایندگان وزارت نفت و بانک مرکزی عضویت دارند؛ البته این در حالی است که به گفته ناصر سراج رییس سازمان بازرسی کل کشور، این سازمان پیش از بازداشت «ب.ز» به پرونده وی ورود کرده است.

اعلام دولت انگیس مبنی بر رفع تحریم بابک زنجانی
میلیاردر نفتی در سال 2012 در فهرست تحریم های اروپا و امریکا قرار گرفت. مهرماه سال گذشته (93) بود که دولت انگلیس اعلام کرد، چند شرکت و فرد از فهرست تحریم های اش خارج شده اند که یکی از آن ها بابک زنجانی بود.

با خارج شدن او از فهرست تحریم ها بارقه های امید را در بازگرداندن اموال مردم ایجاد کرد و این سووال در اذهان شکل بست که آیا اموال بلوکه شده او به کشور بازمی گردد یا نه؟

رفع تحریم تاثیری بر بازگرداندن اموال نداشت
معاون اول قوه قضاییه در شصت و هفتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، گفته بود که در رابطه با این پرونده پنج تن بازداشت هستند و اکنون تعداد بازداشتی ها بیشتر شده است و یکی از مدیران نفتی و 2 یا سه تن در ارتباط با این پرونده هم بازداشت شده اند که این بازداشتی های مستقیم تعدادشان بیشتر شده است و برخی ارتباط مستقیم پولی با این پرونده نداشتند اما در هر صورت ارتباط هایی وجود داشته است و باید گفت که آن مدیر یکی از مسوولان فعلی هم هست.

حجت الاسلام والسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در شصت و هشتمین نشست خبری اش از ادامه داشتن تحقیقات وهمچنین صادق نبودن این فرد خبر داده بود و اظهار داشت که اتفاق جدیدی به لحاظ نقدینگی در این پرونده نیفتاده است و در مورد سایر اموال، کارشناسان در حال بررسی و شناسایی هستند.

هفتادمین نشست خبری سخنگوی قضا، سووال واقعیت داشتن یا نداشتن رفع تحریم بابک زنجانی از سوی دولت انگلیس و اینکه آیا این موضوع در بازگرداندن اموال تاثیری دارد یا نه مطرح شد و محسنی اژه ای اینگونه پاسخ داد که درباره موجودی و نقدینگی در بانک های تاجیکستان و مالزی مربوط به وی چیزی اثبات نشده است.

وی همچنین گفت که متهم ادعا می کرد در بانک های این دو کشور و برخی بانک های اروپایی ارز دارد که آن هم به اثبات نرسید اگر هم باشد مبلغی ناچیز است که عددی نیست.

محسنی اژه ای اضافه کرد: برخی اموال غیرمنقول همانند سهام در بعضی کشورهای همسایه و منطقه متعلق به وی، مورد شناسایی قرار گرفته است و اقداماتی هم بر روی آن صورت داده ایم که وکلایش در جریان این موارد هستند؛ اما در حال حاضر رفع تحریم، تأثیر چندانی در این قضیه ندارد.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: اگر ادعای داشتن مبالغی پول و نقدینگی در خارج از کشور از سوی وی ثابت شده باشد، رفع تحریم ها موثر است اما تاکنون چیزی به اثبات نرسیده است. از جزئیات آن خبری ندارم و من هم همانند شما تنها مطلع هستم.

پول هایی که وجود دارد اما میلیاردر نفتی همکاری نمی کند
سخنگوی دستگاه قضا در نشست های خبری متعدد از عدم همکاری بابک زنجانی در بازگرداندن پول ها خبر داده و گفته بود، میلیاردر نفتی با کارشناسان و دستگاه قضا آنگونه که باید همکاری نمی کند و اگر همکاری خوبی می داشت زودتر از این ها می شد به نتیجه رسید.

عزت الله یوسفیان ملا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا با تاکید این مطلب که پول حاصل از فروش نفت در جایی وجود دارد، گفت: با رفع تحریم بابک زنجانی، بهانه او مبنی بر وجود مانع تحریم برای بازگرداندن اموالش از بین رفت.

وی با بیان اینکه زنجانی تاکنون واقعیت را نگفته است، اظهار کرد: آدرس هایی که او درخصوص اموالش داده نادرست بوده است اما به هرحال، پول ها وجود دارد.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه وزارت امور خارجه برای پیدا شدن پول ها باید تلاش بیشتری انجام دهد، ادامه داد: این پول ها که به آتش زده نشده است و مطمئنا در جایی وجود دارد و با تلاش بیشتر وزارت امور خارجه امیدواریم هرچه زودتر بازگردانده شود.

پرونده ای 209 جلدی با هر جلدی 200 صفحه
سخنگوی قوه قضاییه در هشتاد و سومین نشست خبری در مورد پرونده بابک زنجانی گفت: این پرونده 209 جلد دارد که هر جلد حداقل 200 صفحه است.

حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در هشتاد وسومین نشست خبری خود با بیان اینکه هشت وکیل مشغول مطالعه پرونده بابک زنجانی هستند، افزود: پرونده نفتی آقای بابک زنجانی و دو نفر از متهمین، هشت وکیل دارد که چهار نفر از طرف وزارت نفت، یک نفر از طرف بابک زنجانی و سه نفر از طرف دو متهم دیگر مشغول مطالعه آن هستند.

وی با بیان اینکه این پرونده، سنگین است و اوراق زیادی دارد، ادامه داد: 11 مهر سال جاری، جلسه رسیدگی به این پرونده تعیین شده است که اگر وکلا تا آن موقع مطالعه را تمام کنند، دادگاه برگزار می شود.

تقاضای استمهالی که پاسخی دریافت نشد
وکیل بابک زنجانی در همین راستا در گفت وگو با ایرنا از حجم وسیع پرونده موکلش گفته و از مطالعه تمام پرونده تا زمان دادگاه اظهار عجز کرده بود.

رسول کوهپایه ای زاده با بیان اینکه تا زمان دادگاه نمی توانم دوسوم پرونده را مطالعه کنم از دادگاه تقاضای استمهال کرد و خواستار به عقب انداختن اولین جلسه دادگاه میلیاردر نفتی شد که البته ظاهرا به این درخواست او پاسخی داده نشده است و قرار است دادگاه در همان تاریخ مقرر یعنی یازدهم مهرماه امسال شنبه آینده برگزار شود.

علنی بودن یا نبودن جلسه دادگاه
دادگاه میلیاردر نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار خواهد شد اما در مورد علنی یا غیرعلنی بودن جلسه دادگاه، چیزی مشخص نیست.

سخنگوی دستگاه قضا در آخرین نشست خبری اش دراین مورد گفت: علنی یا غیر علنی بودن جلسه دادگاه میلیاردر نفتی بر عهده و به تشخیص قاضی پرونده است.

وکیل مدافع بابک زنجانی نیز در این باره گفت: هنوز به ما اعلام نشده است که جلسه دادگاه علنی است یا نه؛ اما من و موکلم خواستار علنی برگزار شدن جلسه دادگاه به منظور تنویر افکار عمومی هستیم.

کوهپایه ای زاده ، همچنین گفته بود به لحاظ حساس بودن و پیچیدگی های خاصی که این پرونده دارد نمی توان پیش بینی کرد دادگاه علنی برگزار می شود یا غیرعلنی.

به هر حال، پس از دو سال انتظار، درنهایت جلسه دادگاه بابک زنجانی تا پنج روز دیگر برگزار می شود و همه و همه به ویژه مردم بار دیگر در انتظار اجرای عدالت از سوی قوه قضاییه هستند؛ از آنجا که قوه قضاییه طی دو سال اخیر گام بلندی در راستای عدالت و پرونده های کلان اقتصادی برداشته است، این انتظار پابرجاست که به این پرونده نیز به نحو احسن رسیدگی شود و پول بیت المال به کشور برگردد.
اميرعباس سلطاني
"خواهر و مادر زنجانی، مدعي اموال او شدند"
۰۸ مهر ۱۳۹۴/در فاصله سه روز تا برگزاري جلسه دادگاه بابك زنجاني، سخن از شكايتي جديد از اين متهم نفتي به ميان مي‌آيد؛ شكايت خانوادگي از او. موضوعي كه اميرعباس سلطاني، رييس كميته پيگيري پرونده زنجاني در مجلس آن را يك «جنگ زرگري» مي‌خواند. او در گفت‌وگو با «اعتماد» مي‌گويد مادر و دو خواهر بابك زنجاني هم به جمع مدعيان اموال او در داخل پيوسته‌اند و مدعي شده‌اند اموال معرفي شده متعلق به آنها بوده، نه بابك زنجاني.

نامه بابك زنجاني به رييس‌جمهوري و نمايندگان را ديده‌ايد، نظرتان راجع به محتواي آن چيست؟
من قبلا نامه را ديده بودم اما از طريق خود بابك زنجاني يا وكلاي او در اختيار ما قرار نگرفته بود. البته نامه اصلا به دست نمايندگان هم نرسيده بود و من خودم از طريق وزارت نفت آن را گرفتم و مطالعه كردم. البته در اينجا بحث دو تا نامه است. بابك زنجاني يك نامه براي رييس‌جمهوري نوشته و يكي هم براي نمايندگان. نامه رييس‌جمهوري همان نامه كوتاهي بود كه منتشر هم شده است. اما نامه نمايندگان طولاني و حدود پنج صفحه بود.

در آن نامه بلندي كه مي‌گوييد خطاب به نمايندگان است، چه نوشته بود؟

مطالب آن نامه هم همين‌هايي بود كه اينجا گفته بود. فقط هم خيلي مفصل‌تر شرح داده بود و هم توهين‌هاي آن به مراتب بيشتر از اين نامه‌اي بود كه منتشر شد. در آن نامه‌اي كه براي نمايندگان نوشته بود خيلي بر «اقدامات انقلابي» خودش و خدماتش تاكيد كرده بود و باز هم تكرار كرده بود كه بسيجي اقتصادي است و حتي منتقدانش را ضد انقلاب خوانده بود.

تاريخ هر دو نامه يكي است يا فرق مي‌كند؟
اين نامه‌ها مربوط به تيرماه هستند. گويا هر دو در يك تاريخ نوشته شده‌اند. البته توهين‌هايش به نمايندگان خيلي زياد بود.

چه توهين‌هايي؟
حالا فكر مي‌كنم خيلي آن توهين‌ها در كنار اصل قضيه اهميت نداشته باشند.

با توجه به آنكه مي‌گوييد به نمايندگان توهين كرده بود چرا محتوا و متن آن را منتشر نكرديد؟
چون آن نامه به دست نمايندگان نرسيده بود و البته اگر منتشر مي‌شد فقط اصل قضيه را به حاشيه مي‌برد و باعث مي‌شد تا موضوع وارد يك سري دعواهاي لفظي بشود. يعني اصلا شيوه بابك زنجاني همان موقع كه به كميسيون هم مي‌آمد همين بود كه بازي را با حاشيه‌هايي كه طراحي مي‌كرد از مسير اصلي خارج كند. همين نامه را با عنوان نامه به نمايندگان مطرح كرده بودند اما هيچ نامه‌اي به مجلس نرسيده بود و من از طريق وزارت نفت آن را پيگيري كردم و توانستم به دستش بياورم.

آقاي كوهپايه‌زاده، وكيل بابك زنجاني اصرار دارد با وجود گفته‌هاي شما او تنها وكيل اين پرونده است و بابك زنجاني شش وكيل ندارد و تنها يك وكيل روي پرونده كار مي‌كند.
ايشان اشتباه مي‌كند. اگر واقعا اين‌طور فكر مي‌كند من به او مي‌گويم كه آقاي كوهپايه‌زاده شما هم سر كار هستيد. مگر اينكه ايشان هم بخواهد مثل موكلش ديگران را سر كار بگذارد. ما الان با آدرس و مشخصات و به صورت مستند مي‌دانيم كه شش تيم حقوقي به عنوان وكلاي بابك زنجاني مشغول كار هستند.

به صورت مجزا كار مي‌كنند يا مرتبط با هم هستند؟
با شش وكيل مجزا كه احتمالا هر كدام سر گروه يك تيم حقوقي هستند قرارداد امضا كرده و همه اينها الان روي پرونده او كار مي‌كنند. اينها شش گروه هستند كه به طور دايم و جدي پرونده را پيگيري مي‌كنند. اصلا آيا عقلاني است كه پرونده‌اي با اين وسعت و حجم را به يك وكيل بسپارند. اصلا اين پرونده را يك نفر چقدر طول مي‌كشد تا فقط بخواند. حالا بگذريم كه بايد كلي درباره آن كار و تحقيق كند و فكر كند و به راهكارهايي برسد. اگر در آينده لازم باشد تمام اطلاعات و مشخصات اين شش تيم حقوقي را منتشر مي‌كنيم.

شما از قول زنجاني گفته‌ايد كه او ٢٥ ميليارد يورو در بانك‌هاي ژاپن سرمايه‌گذاري كرده است. ماجراي اين پول چيست؟ چون اگر واقعيت باشد او الان بيستمين ثروتمند بزرگ دنياست.
اين درست است و نوار ضبط شده آن وجود دارد.

منظور من از سوال اين است كه چقدر آن موضوع قرين به صحت است؟
اين حرف خودش است. خودش گفت من اين مبلغ را بردم در ژاپن و به «ين» تبديل كردم. اين را زماني مي‌گفت كه مي‌خواست اثبات كند پول براي بازپرداخت بدهي دارد و قصدش هم پرداخت آن است. مي‌گفت من اينقدر پول دارم كه اين بدهي پاي آن چيزي نيست. خودش هم مدعي بود كه مبلغ هنگفتي هم به طرف ژاپني داده تا با وجود تحريم‌ها آنها بپذيرند او پولش را در بانك‌هاي اين كشور سرمايه‌گذاري كند.

ادعايي را كه مي‌گوييد او درباره اين سرمايه‌گذاري مطرح كرده تا الان پيگيري كرده‌ايد تا راست و دروغش مشخص شود؟
نه. آنها كه چنين اطلاعاتي را به ما نمي‌دهند و ما به راحتي نمي‌توانيم اين اطلاعات را از بانك‌هاي ژاپن بگيريم كه موجودي حساب فلاني چند است.

ولي خيلي مهم است كه معلوم شود اصل موضوع چيست.
اين به هر حال ادعاي خودش است و الان نوار ضبط شده آن موجود است. او از اين ادعاها خيلي مطرح كرده. ما از قوه قضاييه هم خواستيم بيايند و ببينند كه ما چه مي‌گوييم اما آنها نيامدند. او البته اين اظهارات را در اوج قدرت مطرح مي‌كرد و احتمال نمي‌داد كه كارش به بازداشت و زندان برسد. الان با بازداشت او و وضعيتي كه برايش پيش آمده اوضاع خيلي فرق مي‌كند.

بحث اموال او به كجا رسيد؟ چيز ديگري از اموال او پيدا شد يا نه؟
الان مساله اموالش اين است كه كفاف بدهي را نمي‌دهند. هنوز هم اطلاعات جديدي در كار نيست. ليست همه اموال را داريم اما به درد ما نمي‌خورد. در ايران دو هزار و صد ميليارد اموال دارد كه مدعي آنها هم زياد است. هم بانك مسكن و تامين اجتماعي و اشخاص حقيقي و حقوقي بسياري مدعي آنها هستند. حتي خواهرها و مادر بابك‌ زنجاني هم مدعي مالكيت اين اموال هستند و دارند پيگيري مي‌كنند كه اين اموال و دارايي‌ها تعلق به بابك زنجاني ندارد و متعلق به آنهاست.

چقدر اين دعوا جدي است؟
در ظاهر نشان مي‌دهند دعواي خانوادگي است اما ما مي‌دانيم كه جنگ زرگري است و حقيقت ندارد. ولي با اين حال خيلي جدي دنبال اين هستند كه اينها اموال آنهاست، نه بابك زنجاني و حتي شكايت كرده‌اند كه بابك زنجاني اموال متعلق به آنها را به عنوان اموال خودش معرفي كرده است.

يك بحثي كه در نامه زنجاني بود اين است كه نوشته مي‌خواسته پول را پس بدهد، ولي چون بازداشت شده نتوانسته. توضيح شما در اين رابطه چيست؟
حرف بي‌حساب مي‌زند. چون تاريخ آخرين چك بابك زنجاني به قبل از تحريم‌ها برمي‌گردد و اين نشان مي‌دهد كه اين موضوع دور زدن تحريم‌ و اينكه تحريم‌ها نگذاشت بدهي‌هايش را پرداخت كند هم يك سناريويي است براي اينكه پول نفت را ندهد. تاريخ چك‌هاي زنجاني اين را ثابت مي‌كند.