زمان : 18 Aban 1394 - 20:20
شناسه : 113906
بازدید : 11031
تکرار حیران در تبریز / جهانگیری: بابک زنجانی گردن‌کلفتی می‌کند بابک زنجانی از 89 تا 94 تکرار حیران در تبریز / جهانگیری: بابک زنجانی گردن‌کلفتی می‌کند

 تکرار حیران در تبریز

۲۸ شهريور ۱۳۹۴/زمین خواری ها و کویرخواری ها این روزها دیگر دارد آرام آرام تبدیل به شنیده های روزمره می‌شود. اگر دو سال پیش بابک زنجانی موردی یگانه محسوب می‌شد که معلوم نبود پول ایران کجاست ، اكنون از ماجراهای سپرده گذاشته شدن کویر لوت تا فروخته شدن فرودگاه متروکه و گم شدن دکل نفتی و ماجرای زمین خواری گسترده در گردنه حیران را شاهد هستيم.

به گزارش واحد تامین خبر یزدفردا:،  اکنون نوبت به تبریز و فضای سبز آن رسیده است. اگر در گردنه حیران و دور از چشم شهرنشینان و زیرگوش مدیران کشور هزاران کیلومتر از زمین به تصرف در آمد و ویلاهایی ناگهان در یکی از زیباترین منابع طبیعی ایران سبز شد این بار در تبریز و با مجوز رسمی بیش از 3 میلیون متر مربع از فضای سبز شهری تغییر کاربری داده شده  و در روند تراکم فروشی قرار گرفته است.

 شوق درآمدزایی این بار به سراغ فضای سبز کشور رفته و طی 8 سال ، حدود 364 هکتار از فضای شهری نابود شده است. جنون ساخت و ساز سبب شده بسیاری از فضاها که برای خدمات شهری باقی مانده بود هم با ترفندهای گوناگون تغییر کاربری پیدا کنند و «فضاهای سبز» به «کاربری تجاری و مسکونی» بدل شوند.

با فرمان خودکفایی شهرداری‌ها و تعدیل ساختاری و کوچک سازی دولت در اوایل دهه 70 خورشیدی، روی آوردن شهرداری کلانشهر‌ها به درآمد حاصل از فروش تراکم مازاد آغاز شد.این شیوه کسب درآمد ناپایدار و نامشروع در مرحله اول در تهران و سپس در دیگر شهرها  پیاده شد و بعد از چندسال، همچون ویروس به سایر شهرها سرایت کرد.جنون ساخت و ساز سبب شد بسیاری از فضاها که برای خدمات شهری باقی مانده بود هم با ترفندهای گوناگون تغییر کاربری پیدا کنند و «فضاهای سبز» به  «کاربری تجاری و مسکونی» تبدیل شوند.

حال از تبریز، این شهر تاریخی که گویا چند سال قبل از دید مجله سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی بهترین شهر برای سکونت در ایران شناخته شده بوده، خبر می‌رسد که در دوره هشت ساله دولت پاک‌دست محمود احمدی نژاد، پاکسازی عظیم و قابل توجهی در کاربری فضای سبز، جنگلکاری و باغ صورت گرفته، تا به جای تبریز مه آلود سال‌های دور، تبریزی دودآلود را در این سال‌ها داشته باشیم.فقط ۳۶۴ هکتار از اراضی داخل محدوده طرح تفصیلی تبریز طی تاریخ14/10/84 تا 5/6/92توسط کمیسیون ماده ۵تبریز از کاربری فضای سبز، جنگلکاری و باغ به کاربری‌های تجاری- مسکونی و خدمات عمومي‌و ۲۹/۶ هکتار به تجاری و ۲۶۷ هکتار به مسکونی تغییر یافته.

در حالی شاهد نابودی سه میلیون و ششصد و چهل هزار مترمربع فضای سبز و تبدیل آن به‌حجم انبوه و متراکمي‌از ساختمان هستیم که بنا بر آمار، جمعیت تبریز در سال ۱۳۹۰ خورشیدی بالغ بر 988/494/1نفر بوده. یعنی با توجه به اینکه فضاهای سبز ریه‌های یک شهر هستند، با این حساب می‌توان گفت در این هشت ساله از هر شهروند تبریزی به طور متوسط نزدیک به5/2مترمربع فضای سبز شهری دزدیده شده است و با توجه به حجم گسترده تخلفات، شورای‌عالی شهرسازی نیز به این مسئله ورود کرده است.10 سال پیش یعنی زمانی که هنوز این حجم عظیم تخریب ریه شهر اتفاق نیفتاده بود، مدیر كل وقت محیط زیست آذربایجان شرقی، تبریز را دومین شهر آلوده كشور اعلام کرد که روز به روز آلودگی آن افزایش می‌یابد.

بنا بر گفته کارشناسان اقلیم‌شناسی، شهر تبريز يكي از شهرهايي است كه بر اثر عوامل متعدد ازجمله وارونگی دما، آلاينده‌هاي ثابت(تاسيسات صنعتي، غذايي، نيروگاه و خانگي)، متحرك (وسائط نقليه موتوري) و توپوگرافي (حصار كوهستاني از سه طرف) در بسياري از روزها و ساعات، هواي آلوده دارد. با این اوصاف و در چنین شرایطی تمرکز مدیریت شهری باید بر ایجاد فضای سبز بیشتر به عنوان یک ضرورت برای بقای شهر و سلامت مردم باشد ولی صد افسوس که مدیریت شهری در آن بازه‌زمانی سمت و سویی دیگر داشته است.

تراکم‌فروشی و تغییر کاربری در شهری چون تهران به پدیده‌ای رایج بدل شده و عوارض آن هم قابل مشاهده است. در این سیاست درآمدزایی غلط به جای درآمدزایی پایدار از ساده ترین راه پول درآوردن یعنی تراکم فروشی و در واقع فروش شهر استفاده می‌کنند. جای تأسف است که ساختار کمیسیون ماده 5 که به‌عنوان ابزاری برای انعطاف عاقلانه و منطقی طرح‌ها تعریف شده، به دستاویزی برای کسب درآمد و تضییع حقوق مرم بدل شود.
 

 

جهانگیری: بابک زنجانی گردن‌کلفتی می‌کند
 
۲۸ شهريور ۱۳۹۴ -/معاون اول رئیس‌جمهور با بیان این‌که «برخی مسائل مزمن حل نشده از گذشته باقی مانده است» گفت: ده‌ها و حتی صدها سال هم که طول بکشد، مسائل مزمن حل نشده از گذشته باید گفته شود.

به گزارش واحد تامین خبر یزدفردا  اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاحیه بیمارستان 140 تخت خوابی تامین اجتماعی ابوالفضل عباس بیرجند( میلاد 3) با تاکید بر این‌که «سازمان تامین اجتماعی سازمانی مهم در خدمتگزاری به بخش وسیعی از مردم است» خاطرنشان کرد: امروز بیش از 40 میلیون نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم از خدمات تامین اجتماعی استفاده می‌کنند. تامین اجتماعی یکی از سازمان‌هایی است که مردم برای روزهای مبادای زندگی خود در این سازمان عضو می‌شوند تا در سختی و پیری آن‌ها را از مشکلات عبور دهند.

وی با اشاره به «مدیریت سازمان تامین اجتماعی در دولت‌های نهم و دهم» خاطرنشان کرد: سازمان تامین اجتماعی نماد سازمانی است که در دوره‌ای از عمر خود دچار فرسودگی سازمانی شد. در مدیریت کشور در مقطعی مدیریت به جای آرام کردن فضا برای فعالیت،‌ فضا را متشنج می‌کرد که حتی این تشنج به سران قوا نیز می‌رسید. در آن مقطع دولت رئیسی برای سازمانی به طور مثال سازمان تامین اجتماعی تعیین می‌کرد ولی نهاد دیگری این انتصاب را خلاف قانون اعلام می‌دانست. نهاد دیگری نیز وزیری را که این انتصاب را انجام داده بود استیضاح می‌کرد و بدین ترتیب یک فرسودگی سازمانی در این سازمان اتفاق می‌افتاد.

وی با اشاره به اظهارات برخی مبنی بر این‌که «نباید دیگر راجع به گذشته صحبت شود» خاطرنشان کرد: گاهی اوقات دوستان می‌گویند که دیگر راجع به گذشته صحبت نشود، اما برخی مسائل مزمن حل نشده از گذشته باقی مانده است و ده‌ها و حتی صدها سال هم که طول بکشد، مسائل مزمن حل نشده از گذشته باید گفته شود. کسی نباید از تکرار برخی مسائل حل نشده مربوط به گذشته ناراحت شود. منافع ملت را نمی‌توان برای خوشایند افراد فدا کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به پرونده اقتصادی بابک زنجانی با تاکید بر این‌که «بابک زنجانی در مقطعی دو میلیارد و 700 میلیون دلار پول دریافت کرده و دیگر آن را پس نداده است» خاطر نشان کرد: او تاکنون یک سال است که در زندان به سر می‌برد اما با گردن کلفتی هیچ گاه این پول‌ها را پس نداده است. این آقا در مقطعی به تامین اجتماعی پیشنهاد داد که به امضای خرید شرکت‌های این سازمان 4 میلیارد و 200 میلیون یورو پول می‌پردازد و طبق توافقی که در این زمینه انجام گرفته است، این مبلغ را به صورت فرضی و بر روی کاغذ پرداخت می‌کند و چک تضمینی به معادل مبلغ 17 هزار میلیارد تومان از تامین اجتماعی دریافت می‌کند. او این چک را به سازمان بازنگردانده است. سازمان تامین اجتماعی در مقاطعی از حوزه کارکرد خود خارج شد و چنین سازمانی که باید به ضعیف‌ترین و مستضعف‌ترین افراد جامعه کمک کند در مقطعی دچار چنین مشکلاتی شد.

وی با اشاره به «اقدامات دولت یازدهم در بازگرداندن آرامش به کشور» تاکید کرد: یکی از افتخارات دولت یازدهم بازگرداندن آرامش و ثبات به کشور برای آن بود که نهادها به وظایف خود عمل کنند، همان‌طور که اکنون نیز مشاهده می‌کنید دیگر سازمان‌هایی از جمله تامین اجتماعی در آرامش کار خود را انجام می‌دهند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان این‌که «اجرای طرح تحول سلامت مهمترین کاری است که دولت یازدهم پس از بازگرداندن آرامش به جامعه انجام داده است» به اقدامات دولت در حوزه سلامت و بهداشت اشاره و خاطرنشان کرد: همزمان با اجرای طرح تحول سلامت طرح دیگری اجرا شد که طی آن افراد فاقد بیمه تحت پوشش بیمه درمانی قرار گرفتند. در جریان این طرح وزارت کار در مدتی محدود بیش از 9 میلیون نفر از افراد فاقد بیمه را تحت پوشش بیمه درمانی قرار داد و امروز می‌توان گفت که تقریبا همه مردم تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند.

جهانگیری همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد: نکته مهم و مثبت عملکرد دولت این بود که در شرایطی که در سال 94 سخت‌ترین سال درآمدی را تجربه می‌کرد، توانست تدابیری بیاندیشد که کارهای کشور با هیچ خللی مواجه نشود.

وی با تاکید بر این‌که «اطمینان می‌دهم که مشکلات کشور را یکی پس از دیگری حل خواهیم کرد» اظهار کرد: اطمینان می‌دهم که با اقداماتی که در بخش‌های مختلف از جمله بخش سیاست خارجی انجام گرفته است حتما به فضل الهی مشکلات کشور را یکی پس از دیگری حل خواهیم کرد.