زمان : 18 Aban 1394 - 17:46
شناسه : 113882
بازدید : 9035
وزیر نفت احمدی‌نژاد: پسر مهاجرانی دلال دکل بود / نوبخت: خوشحال می‌شویم احمدی‌نژاد پاسخ دهد بابک زنجانی از 89 تا 94 وزیر نفت احمدی‌نژاد: پسر مهاجرانی دلال دکل بود / نوبخت: خوشحال می‌شویم احمدی‌نژاد پاسخ دهد

 

نوبخت: خوشحال می‌شویم احمدی‌نژاد پاسخ دهد

۰۶ مرداد ۱۳۹۴/سخنگوی دولت درباره رای گیری مجلس درخصوص «برجام» گفت: قرار نیست که مجلس به این توافق رای بدهد؛ طبق مصوبه مجلس توافق در شورای عالی امنیت بررسی می شود و مجلس می تواند نظراتش را به شورا منتقل کند.

محمدباقر نوبخت در نشست خبری امروز خود با اشاره به نحوه تعامل ایران با کشورهای اروپایی در دوران پساتحریم، گفت: تجربه به ما نشان داد که نحوه تعامل برخی از کشورها در دوران تحریم، منفی بوده است و حال موضع ما در شرایط پس از تحریم با این شرکت‌ها چیست؟

وی افزود: امروز نسبت به گذشته شرایط متفاوت است؛ در شرایط تحریم، شرایط شرکت ها تحمیلی و انحصاری بود، اما در شرایط پس از تحریم، ما قدرت انتخاب داریم و می‌توانیم شرکت‌ها را بر اساس منافع ملی خودمان انتخاب کنیم.

سخنگوی دولت تاکید کرد: هر کشوری که مناسب‌ترین پیشنهاد را در ارتباط با سرمایه‌گذاری در ایران داشته باشد، آن را انتخاب خواهیم کرد.

در ادامه خبرنگار مهر پرسید در ماجرای «میکونوس» که سفرای کشورهای اروپایی، ایران را ترک کردند به دلیل آنکه آلمان نقش اصلی را در ترک سفرای اروپایی ایفا کرده بود، هنگام بازگشت این سفرا، رهبر انقلاب فرمودند؛ سفیر کشور آلمان باید آخرین کشوری باشد که به ایران بازمی‌گردد. در روند مذاکرات هسته‌ای نیز فرانسه نقش بسیار منفی نسبت به سایر اعضای ۱+۵ ایفا کرد و به گونه‌ای نمایندگی رژیم صهیونیستی را در این مذاکرات داشت. حال چرا فابیوس باید اولین وزیری باشد که به ایران می‌آید؟

نوبخت در پاسخ گفت: بعضی از دولت‌ها در شرایط تحریم رفتار مناسبی نداشتند و حتی سخت‌گیری آنان بیشتر بود. اما همانطور که در مذاکرات، منافع خود را دنبال کردیم، نسبت به این کشورها هم که تا دیروز بر طبل تهدید و تحریم می‌کوبیدند، الان گام سبقت گذاشته‌اند که بیایند و در بهبود و توسعه اقتصادی‌مان مشارکت داشته باشند، قطعاً ما باز منافع ملی خود را در نظر خواهیم گرفت.

وی افزود: این قطعاً مورد نظر شما نیست، چون تا دیروز که ما را تحریم کرده بودند و حال که امروز رفع تحریم کرده‌اند، ما باز اجازه دهیم که این تحریم ادامه پیدا کند. این کشور هم مانند کشورهای دیگر می‌تواند بیاید نظراتش را اعلام کند و قطعا ما باید انتخاب کنیم.

سخنگوی دولت تاکید کرد: هیات‌هایی که از کشورهای دیگر به ویژه کشورهای اروپایی می‌آیند، اهداف خود را دنبال می‌کنند و شاید مناسب‌ترین وضع این باشد که از اقتصاد ایران استفاده کنند؛ اما ما نیز از آنان خواسته‌هایی داریم.

سه هدف ایران در مذاکرات اقتصادی با اروپا
نوبخت با اشاره به سه هدف ایران از تعامل با شرکت‌های اقتصادی غرب، گفت: همکاری برای سرمایه‌گذاری‌های مورد نیاز، همکاری در زمینه تکنولوژی مورد نیاز و همکاری در ایجاد بازارهایی برای صادرات کالاهای غیرنفتی ما؛ سه هدفی است که از سوی ایران در رایزنی و تعامل با شرکت‌های اقتصادی خارجی دنبال می‌شود.

دولتمردان اقتصادی نیز مانند دولتمردان دیپلماسی در برابر زیاده خواهی های غرب مقاومت کنند
وی رایزنی‌های اقتصادی با شرکت‌های خارجی را در ادامه مذاکرات هسته‌ای عنوان کرد و گفت: این رایزنی‌ها استمرار همان مذاکرات است که در گذشته در موضوع هسته‌ای بوده و امروز در موضوع اقتصادی است. همان‌گونه که مردان دیپلماسی ما در آنجا تلاش کردند که در برابر زیاده‌خواهی ۱+۵ ایستادند و مقاومت کردند، الان هم از مردان اقتصادی‌مان انتظار داریم در برابر شرکت‌های غربی که می‌خواهند خواسته‌های خود را تحمیل کنند، مقاومت کنند و خواسته‌ها و منافع ملی خودمان را تامین کنیم.

سخنگوی دولت گفت: بنابراین ما باید از آمدن هیچ هیاتی ذوق‌زده نشویم، قدرت انتخاب باید داشته باشیم، برای چیزهایی که توسعه کشور را به دنبال خواهد داشت.

جلسه اقتصادی دولت برای چگونگی سرمایه گذاری در شرایط پساتحریم
نوبخت با اشاره به جلسه صبح امروز تیم اقتصادی دولت با حضور رئیس‌جمهور برای چگونگی سرمایه‌گذاری در شرایط پس از تحریم، گفت: در همین جلسه‌ای که با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد و هر یک از دستگاه‌های اقتصادی برنامه‌هایشان را برای شرایط بعد از تحریم اعلام می‌کردند، تاکید رئیس‌جمهور این بود که به هیچ وجه نباید اقتصادمان را بازار واردات کالاهای خارجی کنیم، بلکه باید دنبال تامین منابعی باشیم که احتیاج داریم.

وی گفت: البته عده‌ای حتما با نگاهی دلسوزانه می‌گویند که ما نباید با بعضی از کشورها ارتباطی داشته باشیم که اشاره شد به فرانسه.

سخنگوی دولت یکی از مشکلات کشور را حمل و نقل هوایی دانست و گفت: من از شما سئوال می‌کنم فرانسه می‌تواند در خصوص هواپیماهای ایرباس و میراژ، نیازهای کشور را تامین کند؟ رقیب دیگر او بوئینگ است. حال فرانسه را به خاطر برخی از مسائل بیاییم کنار بگذاریم و آنطرف هم که آمریکا است، یک‌جور دیگر کنار بگذاریم؛ آیا این سیاست معقولی است؟

نوبخت با بیان اینکه ما باید به شرایط جدید پس از تحریم فکر کنیم، گفت: ما باید در این شرایط به منافع خودمان باید بیاندیشیم، نگرانی‌های برخی افراد قابل تحمل است، می‌توانند نظر خود را بیان کنند اما وقتی حاکمیت در ارتباط با توسعه کشور نظر دارد، قطعا باید خودشان را با حاکمیت کشور منطبق کنند و به منافع ملی و منافع مردم فکر کنند.

وی با بیان اینکه ما از روند مذاکرات و گذشته باخبر هستیم، گفت: مطمئن باشید فرآیند تصمیمات ما طوری خواهد بود که منافع ملی و سرفرازی ایرانیان تامین شود.

تخصیص دو هزار و ۱۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبارات طرح های عمرانی تا پایان مرداد ماه
نوبخت در بخش دیگری از نشست خبری خود خبر از پرداخت بالغ بر دو هزار و ۱۳۷ هزار میلیارد تومان اعتبارات طرح های عمرانی تا پایان مرداد ماه خبر داد و گفت: این رقم در سال ۹۳ تا این تاریخ ۵۲۸ میلیارد تومان بود که مقایسه پرداخت امسال نسبت به سال گذشته بیش از ۴ برابر است.

از اینکه احمدی نژاد مسئولیت اقدامات دولت خود را همچون بابک زنجانی قبول کند استقبال می کنیم
وی همچنین درخصوص شکایت احمدی نژاد از جهانگیری گفت: ما بعد از این دولت یازدهم فعالیت خود را آغاز کرد عده ای این انتظار را داشتند که اسناد تخلف دولت قبل را دولت یازدهم رسانه ای کند اما دولت نمی خواست وقت خود را مصروف دعوا کند بنابراین این سیاست را دنبال نکرد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت یازدهم اسناد تخلف دولت گذشته را به قوه قضاییه فرستاد گفت: خوشحال می‌شویم آقای احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور دولت سابق مسئولیت اقدامات دولت قبل از جمله کارهای بابک زنجانی را قبول کند. آقای جهانگیری که رئیس مبارزه با مفاسد اقتصادی است که هم اطلاعات لازم را در این خصوص دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: ما استقبال می کنیم که هر یک مسئولان دولت قبلی در قبال مسئولیت نسبت به این تخلف ها بیایند و در قوه قضاییه پاسخگو باشند. لذا از اینکه دفاعیات خود را به قوه قضاییه انعکاس دهند استقبال می کنیم و داوری محاکم قضایی را پذیرا هستیم.

حوزه ها و مکان هایی که باید سرمایه گذاری شود مشخص شده
نوبخت همچنین درخصوص شرایط پس از تحریم گفت: اولویت های ما درخصوص حوزه هایی که باید سرمایه گذاری اقتصادی صورت بگیرد مشخص شده است و حوزه ها و مکان های خاصی که باید مورد سرمایه گذاری قرار گیرد را تعیین کرده ایم لذا این بخش های اولویت دار برای سرمایه گذاری را در مذاکرات اقتصادی با هیات های اروپایی مطرح می کنیم.

جذب فارغ التحصیلان بیکار با سرمایه گذاری دوران پساتحریم
وی همچنین درخصوص بیکاری افراد فارغ التحصیل گفت: تا امروز امکانات برای استفاده از این ظرفیت ها ناکافی بود و ما امکان استفاده از این ظرفیت ها را نداشتیم. با شرایط پسا تحریم و سرمایه گذاری های مناسب از نیروهای تحصیلکرده نیز استفاده خواهیم کرد.

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به این سوال که هزینه های جاری بودجه سال ۹۴ نسبت به بودجه سال ۹۳ افزایش داشته آیا در بودجه ۹۵ هم هزینه های جاری افزایش خواهد یافت گفت: در بودجه ۹۴ هزینه های جاری ۱۱ درصد و عمرانی ۱۶ درصد افزایش داشت و بودجه ۲۳۶ هزار میلیارد تومانی را مجلس به ۲۲۰ هزار میلیارد تومان تغییر داد اما باز ما نتوانستیم این درآمد را کسب کنیم لذا کشور را متناسب با اعداد و ارقامی که قابل وصول است اداره می کنیم بنابراین باید صرفه جویی کنیم و به همین منظور سازمان مدیریت و برنامه ریزی بخشنامه ای را مبنی بر صرفه جویی دستگاه ها ابلاغ کرد.

هدف از همکاری با شرکت های خارجی توسعه صادرات است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با اشاره به هدف ایران از تعامل و همکاری با شرکت های خارجی گفت: هدف ما توسعه صادرات است و نه واردات.

تشکیل کارگروهی برای رسیدگی به سیل اخیر و شناسایی مقصران
نوبخت همچنین در مورد وقوع سیل در تهران و شهرهای شمالی کشور گفت: هم از سوی وزارت کشور و هم سازمان مدیریت کارگروهی به ریاست مهندس تولایی تعیین شد و قرار شد که تمام فرآیند این رخداد غم انگیز بررسی شود تا مقصران و راهکارهایی که می شود از تکرار این موارد جلوگیری کرد شناسایی شود و وظیفه سازمان مدیریت و برنامه ریزی این است که در حد مقدور برای این حوادث و پیشگیری از آن تامین مالی کند.

روابط دولت و مجلس ندارد رابطه دو قوه بسیار صمیمانه است
وی همچنین درخصوص طرح استیضاح های وزیران در مجلس گفت: این طرح ها هیچ تاثیری در روابط دولت و مجلس ندارد رابطه دو قوه بسیار صمیمانه است و تلاش می کنیم که نهایت تعامل را با یکدیگر داشته باشیم.

سخنگوی دولت همچنین درخصوص افزایش قیمت خودرو که مورد سوال یکی از خبرنگاران بود گفت: شورای رقابت در این ارتباط وارد عمل می شود و وظایف خود را انجام می دهد.

مردم باید آثار رفع تحریم ها را احساس کنند
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور همچنین درخصوص بالا رفتن سطح توقع جامعه در پی رفع تحریم ها گفت: همانگونه که تحریم ها باعث شد مردم آن را بر سر سفره های خود لمس کنند با لغو تحریم ها نیز این توقع را دارند که نتایج آن را لمس کنند اما لغو تحریم ها هنوز انجام نشده است و زمانی که لغو تحریم ها صورت بگیرد در یک دوره متوالی و محدود با برنامه ریزی می توانیم نسبت به مطالعات به حق مردم تلاش کنیم و پاسخگو باشیم چراکه مردم باید آثار رفع تحریم ها را احساس کنند.

بررسی توافق در شورای عالی امنیت ملی/ مجلس نظراتش را به شورا منتقل کند
نوبخت همچنین در واکنش به این خواسته نمایندگان که باید توافق هسته ای به صورت لایحه به مجلس برود گفت: این حرف جدیدی است که من می شنوم مجلس مصوب کرد که در چارچوب تصمیمات شورای عالی امنیت ملی این کار شروع شود و قطعا دبیر محترم شورا نیز حسب مورد و نیاز گزارشات خود را اعلام خواهد کرد.

وی تاکید کرد: مجلس نیز قرار نیست به این توافق رای دهد بلکه می تواند دغدغه های خود را به شورای امنیت بیان کند و شورای امنیت نیز در چارچوب موارد ذکر شده و خط قرمزها آن قطعنامه را بررسی کند.

رسانه ملی از اعمال یک سلیقه خاص سیاسی اجتناب کند
نوبخت در ادامه در مورد رئیس سازمان رسانه ملی گفت: بنده با احترام به آقای سرافراز به این جمله بسنده می کنیم که ما جز اجرای قانون و آنچه که این رسانه ملی زیر نظر سه قوه اداره شود هیچ انتظار دیگری نداریم و همواره انتظارمان از این دستگاه این است که در جایگاه ملی نظر دهند و از اعمال یک سلیقه خاص سیاسی اجتناب کنند که حتما این کار را می کنند و امیدواریم که در امورشان موفق باشند.

دولت مصوبه ای در خصوص افزایش قیمت ها نداشته است
سخنگوی دولت درخصوص اعلام افزایش ۶ درصدی کالاهای اساسی توسط وزیر صنعت گفت: در این رابطه دولت هیچ مصوبه ای نداشته و تحقیق من نشان داد که نایب رئیس ستاد هدفمندی یارانه ها بخشنامه ای را صادر کرد و در تفکیک انواع کالاها به سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده اعلام کرد که تحت هیچ شرایطی از ۶ درصد نباید کالاهای اساسی گران تر شود و سازمان حمایت از تولید و مصرف کننده که مرجع نظارت بر قیمت ها است نیز عدم موافقت خود را با افزایش قیمت ها اعلام کرد.

من از موضع دولت مطلع هستم
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با بیان اینکه من از موضع دولت مطلع هستم گفت: دولت هیچگونه مجوزی در این رابطه صادر نکرده و سازمان حمایت از تولید و مصرف کننده نیز مخالفت خود را با این اطلاعیه اعلام کرده بود.

وی همچنین درباره ذخایر ارزی دارایی های بلوکه شده ایران گفت: از مجموعه دارایی های بلوکه شده که آزاد می شود ۲۳ میلیارد دلار مربوط به بانک مرکزی و ۶ تا ۷ میلیارد دلار نیز مربوط به دولت است که بخشی از ذخایر نیز قبلا به ریال تبدیل شده است.

نوبخت با بیان اینکه بانک مرکزی دو کار می تواند با ذخایر آزاد شده خود انجام دهد گفت: بانک مرکزی می تواند همچنان این دلارها را در ذخیره خود داشته باشد یا اینکه آن را تبدیل به ریال کند.

اموال بلوکه شده موجب افزایش نقدینگی و تورم هولناک نمی شود
سخنگوی دولت در واکنش به این اظهارات مبنی بر اینکه آزاد شدن اموال بلوکه شده باعث افزایش نقدینگی و تورم هولناک می شود افزود: بانک مرکزی ۲۳ میلیارد دلار در اختیار دارد اگر بخواهد آن را تبدیل به ریال کند دلارهایش را با قیمت دو هزار و ۸۵۰ تومان به جامعه می فروشد و ریال آن را دریافت می کند و اگر هم بخواهد می تواند این رقم را سرمایه گذاری کند. بنابراین با این دو کار پایه پولی تغییر نمی کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تصریح کرد: من نمی دانم از چه جهت برخی رسانه های می گویند که با آزاد شدن اموال بلوکه شده ۵۱ درصد نقدینگی افزایش پیدا می کند و یا تورم هولناک در جامعه ایجاد می شود آیا درست است که موج گرانی در جامعه ایجاد کنیم.

نوبخت گفت: ما در ارتباط با احقاق حق ملت ایران مبنی بر غنی سازی با محدودیت ۴ درصد و رفع تحریم ها را همزمان به دست آوردیم که این کار ارزشمندی در ارتباط با غرور ملی ایرانیان بود و درست نیست که این ارزش ملی را به اقتصادی و اقتصادی اش را تبدیل به میزان دارایی ها کنیم.

بانک مرکزی مرجع اعلام آمار است نه اوباما و سناتورهای آمریکایی
وی با بیان اینکه آنچه که در رفع تحریم ها در عرصه اقتصاد به ما کمک می کند تنها آزاد شدن دارایی ها و اموال بلوکه شده نیست، توضیح داد: تنها مرجعی که می تواند اعلام کند که ذخایر ما چقدر است بانک مرکزی است نه اوباما و سناتورهای آمریکایی.

سخنگوی دولت با بیان اینکه آزاد شدن دارایی های بلوکه شده تنها بخشی از آثار رفع تحریم ها است گفت: ما برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد نیازمند سرمایه گذاری های خارجی و داخلی هستیم و آنچه که می تواند موجب رشد فزاینده اقتصادی ما شود شرایط ناشی از تحریم ها و افزایش سرمایه گذاری های داخلی و خارجی است؛ لذا نباید دستاوردهای توافق را به اموال دارایی های بلوکه شده محدود کنیم.

وزیر نفت احمدی‌نژاد: پسر مهاجرانی دلال دکل بود
۰۸ مرداد ۱۳۹۴/روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران در گزارشی به ماجرای دکل گمشده پرداخته است. این روزنامه به نقل از مسعود میرکاظمی وزیر نفت محمود احمدی نژاد نوشته است که فرزند عطالله مهاجرانی وزیر فرهنگ دوران اصلاحات دلال دکل نفتی گمشده بوده است.

روزنامه جوان نوشت:
 يكي ازمديران فعلي وزارت نفت كه در سمتي استراتژيك قرار دارد پاي قرارداد خريد دكل از شركت دين را امضا و مبلغي نيز بابت امضاي خود دريافت كرده است و اين روزها در سمت خود با دادن آدرس‌هاي غلط اطلاعات جهت‌داري را به مراجع ذي‌صلاح ارائه مي‌كند.

اين مدير نفتي دولت يازدهم، ارتباط نزديكي با رضا مصطفوي طباطبايي و محمد مهاجراني داشته و در جريان خريد دكل فورچونا نقش آفريني بزرگي كرده است، از همين رو عضو كميسيون انرژي مجلس با برملا كردن جزئياتي از معامله اين دكل به نسيم گفت: يكي از كساني كه پاي نامه خريد اين دكل را امضا كرده، امروز يكي از مديران ارشد وزارت نفت است و وي در آن زمان دلال بوده و واسطه خريداري اين دكل شده است.

مسعود ميركاظمي گفت: گزارش اين تخلف در مجلس آمده و ما در حال تحقيق و تفحص هستيم و اگر اين خبر صحت داشته باشد، آن مدير بايد عزل شود و وزير نفت هم بايد پاسخگو باشد، بنابراين خواهش مي‌كنم آقاي اژه‌اي ماجراي اين دكل را هم پيگيري كند؛ اينكه اين افراد چه كساني بوده‌اند كه اين كار را انجام داده‌اند و امروز از مديران مهم نفتي كشور هستند.

ميركاظمي تصريح كرد: ماجراي دكلي كه آقاي وزير نفت مطرح كردند، در پايان سال 90 اتفاق افتاده است، توسط شركت تأسيسات دريايي خريداري شده و ربطي هم به وزير وقت ندارد. در آن زمان يك دكل خريداري مي‌شود، پرداخت اوليه‌اي صورت مي‌گيرد، ولي پرداخت بعدي با تأخير انجام مي‌شود، بنابراين فروشنده مايل نيست با تأخيري كه در پرداخت انجام شده آن دكل را تحويل دهد و اين يك دعواي حقوقي است.

وزير اسبق نفت افزود: مديرعامل سابق شركت تأسيسات دريايي آقاي دكتر طاهري گفت كه در اين زمينه نامه‌اي را به وزير وقت نفت نوشته است كه اين مسئله را بايد پيگيري حقوقي بكنند، زيرا آنها يك ادعايي دارند و ايران هم يك ادعايي ديگر.

وزير اسبق نفت افزود: دلال اين دكل فردي به نام مهاجراني بوده كه فرزند وزير اسبق ارشاد است و با توجه به غير قابل استفاده بودن اين دكل، دكل مذكور چندين سال در بندر شارجه باقي مي‌ماند و كشور براي نگهداري اين دكل 6 تا 7 ميليون دلار هم هزينه به اماراتي‌ها پرداخت كرده است.

ميركاظمي با انتقاد از زنگنه گفت: متأسفانه به جاي اينكه اين ماجرا را حل كنند، آمدند و اين را رسانه‌اي كردند. آقاي زنگنه و دوستانش به اين دليل ماجراي اين دكل را مطرح كردند كه مي‌خواستند كرسنت را تحت پوشش قرار دهند، زيرا ايشان 9 دي سال گذشته بخشي از مديران مسئول رسانه‌هاي همفكر خودش را جمع كرده و اصرار داشته كه نام بابك زنجاني را مطرح كنند تا ماجراي كرسنت فراموش شود.

وزير اسبق نفت بيان كرد: چرا ماجراي كرسنت بايد مسكوت بماند و چرا زماني كه وزير ارشاد در خصوص جريمه سنگين كشور توسط كرسنت صحبت مي‌كند مجلس نبايد از آن خبر داشته باشد؟
ميركاظمي خاطرنشان كرد: آقاي وزير نفت بايد پرونده دكل را پيگيري حقوقي كند و هيئت مديره شركت تأسيسات دريايي هم بايد از وزير نفت بخواهد كه ماجراي اين دكل را پيگيري حقوقي كند و اگر مالك اين دكل حرفي براي گفتن دارد درآنجا حرف‌هايش را مطرح كند، همچنين با هركس در اين پرونده كوتاهي كرده بايد برخورد شود.

بر اساس اين گزارش، طباطبايي كه پول دكل در اختيار وي قرار گرفته يكي از سرحلقه‌هاي اصلي كرسنت است كه هم اكنون در فرانسه به گذر زمان مشغول بوده و اقوام نزديك وي در ايران در حال فروش اموال و خارج كردن پول‌هاي وي از ايران هستند. اين در حالي است كه با آغاز كار دولت يازدهم، ماجراي دكل به عنوان «دكل گمشده» مطرح شده بود اما مسئولان وزارت نفت بدون واكنش به اين پرونده، سكوت كامل در قبال آن پيش گرفتند و در مقابل، رسانه‌هاي اصولگرا با پردازش زواياي ديده نشده اين پرونده، خواستار پيگيري اين پرونده از سوي وزارت نفت و نهادهاي نظارتي شدند تا اينكه ماه گذشته، زنگنه به يكباره با تأييد اين خبر كليد واژه دكل گمشده را راهي رسانه‌ها كرد.

اطلاعات موثق نشان مي‌دهد ايران پيگيري حقوقي مهمي را در دادگاه‌هاي بين‌المللي انجام نداده است و شركت تأسيسات دريايي به عنوان شركتي كه پول دكل را پرداخت كرده است در انفعال كامل به سر مي‌برد. يك منبع آگاه در گفت‌و‌گو با «جوان» با بيان اينكه وزير نفت پيگير وضعيت حضور اين مدير در پرونده دكل است گفت: تحقيقات اخير نشان مي‌دهد نقش وي در اين پرونده محرز شده است و جداي از اين پرونده، دو پرونده ديگر نيز در حال رسيدگي است ولي هم اكنون قصدي براي بركناري وي وجود ندارد.

اين منبع آگاه افزود: موضوع خريد چند دكل دريايي توسط تأسيسات دريايي و حيف شدن حدود 100 ميليون دلار از منابع اين شركت بنا بر يك «تصميم شخصي» نيز از جمله پرونده‌هايي است كه در حال رسيدگي است.