زمان : 16 Aban 1394 - 16:51
شناسه : 113721
بازدید : 7024
داغ 22 میلیارد دلاری /اسحاق جهانگیری:ممکن است پای فرد دیگری به پرونده زنجانی باز شود بابک زنجانی از 89 تا 94 داغ 22 میلیارد دلاری /اسحاق جهانگیری:ممکن است پای فرد دیگری به پرونده زنجانی باز شود
اسحاق جهانگیری:ممکن است پای فرد دیگری به پرونده زنجانی باز شود

۲۷ دی ۱۳۹۳ /معاون اول رییس‌جمهور گفت: قرار نیست کلاه سر ما برود. دوستان دیگری به اسم فساد آدرس اشتباه به ما ندهند. ما به اشتباه جای دیگری نمی‌رویم تا از جاهایی که باید غافل شویم.
 
اسحاق جهانگیری در چهل و سومین جلسه نمایندگان اتاق ایران خطاب به جمع حاضر اظهار کرد: ما به عنوان بخش دولت و شما به عنوان نمایندگان بخش خصوصی باید چند وقت یک بار دور هم بنشینیم و مروری بر مسائل ملی، فرصت‌ها و تهدیدهایی که روبروی کشورمان است داشته باشیم.

گزیده اظهارات جهانگیری را در ادامه می‌خوانیم:
  • حساسیت و دغدغه‌های مشترک می‌تواند نهاد دولت و بخش خصوصی را به اقدام مشترک برای رفع موانع موجود همچنین افزایش ظرفیت‌های ملی رهنمون کند. ما می‌توانیم با همدیگر به این نتیجه برسیم که باید کشور را از تنگناها و مخاطراتی که بخصوص در سال‌های اخیر شکل گرفته نجات دهیم.
  • همه باید به صورت واقعی صورت مساله‌ها را شناسایی کنیم و بدانیم عدم درک صحیح از صورت مساله‌ها ما را به راهکار صحیح نمی‌رساند، ما در شروع دولت یازدهم به صورت جدی با مشکلاتی مواجه شدیم و واقعیت این است که وقتی مسئولیت پذیرفتیم و عمیق‌تر وارد مسائل شدیم فکر نمی‌کردیم که وضع کشور این‌چنین شده باشد.
  • مسائل مربوط به تحریم و کیفیت و نوع سیاست‌های اقتصادی دو ریشه اصلی مشکلات کشور است. در بخش خارجی تیم متبحر، عاقل، کاردان و فهیم انتخاب شد. مذاکرات آغاز و نتیجه آن این بود که روز به روز تزاید تحریم‌ها متوقف شد و ما شاهد وضع تحریم جدید نبودیم. در این راستا بخشی از منابع کشور آزاد و تا حدی فضای بین‌المللی نسبت به ما تغییر کرد.
  • ما از حقوق قانونی ملت ایران دفاع می‌کنیم و عقب‌نشینی نخواهیم کرد و در میز مذاکره و طی گفت‌وگو نیز خواهیم توانست حق خود را به اثبات برسانیم.
  • ما از همان ابتدا باید به سرعت آرامش و ثبات را به کشور باز می‌گردانیم و تورم فزاینده را کنترل می‌کردیم و جلوی رکود عمیق که بر اقتصاد کشور وارد شده بود را می‌گرفتیم، باید دانست که تیم اقتصادی دولت تیم کارآمد، مجرب و عاقل و باتجربه‌ای است که در تاریخ دولت‌ها کم از آن داشته‌ایم. این تیم چکیده تجربه جمهوری اسلامی ایران است و قطعا با چنین تیمی خواهیم توانست از مشکلات عبور کنیم.
  • موضوع کاهش بهای نفت در این مقطع می‌تواند دردسر ساز باشد، نمی‌دانم یک جوانی از کجا وارد سیستم ایران شد و هم‌اکنون دو میلیارد و 700 میلیون دلار پول مملکت در اختیار ایشان قرار گرفته است. اگر این پول به کشور بازگردانده نشود این موضوع برای کشور مایه روسیاهی خواهد شد. مردم منتظرند که ما اعلام کنیم که این پول به کشور چه وقت باز می‌گردد.
  • ما از روزهای اول که سر کار آمدیم متوجه این موضوع شدیم و قوه قضاییه این فرد را دستگیر کرد. البته هم‌اکنون چیزی دستگیرمان نشده است. از همان اول هم تقاضای ما از دوستمان‌مان در قوه قضاییه این بود که به جای این‌که به حواشی بپردازیم این پول برگردد.
  • سوال ما این است که با این پول چقدر می‌شود به سفر، عیش و نوش پرداخت. این پول حتما در جایی است و باید مشخص شود که کجاست. همچنین موضوع دوم این است که این فرد چگونه به این سیستم ورود پیدا کرده است. اگر چنین موضوعی مشخص نشود ممکن است فرد دیگری نیز وارد شود.
  • من شنیده‌ام که وقتی این شخص به بانک می‌رفت رییس کل بانک مرکزی از جلسه بیرون می‌آمد تا با او صحبت کند همچنین وزرا به ملاقات او می‌رفتند. حال باید پرسید چه کسی پشت پرده بوده و این دست‌های پشت پرده باید رو شوند.
  • مطمئن بدانید تیمی که امروز سر کار آمده تیم مسئولیت‌پذیری است و ما آمده‌ایم که با پذیرفتن مسئولیت برخی از مشکلات کشور را حل کنیم و البته ما با تمام آبرو و توان‌مان آمده‌ایم و قرار نیست ملاحظه کسی را کنیم.
  • برای کنترل ارز تدبیری به کار گرفتند و گفتند ارز را به صرافی‌های دبی و استانبول بفرستید و دیدیم که ظرف هجده ماه 22 میلیارد دلار به خارج از ایران رفت.
  • قرار نیست کلاه سر ما برود. دوستان دیگری به اسم فساد آدرس اشتباه به ما ندهند. ما به اشتباه جای دیگری نمی‌رویم تا از جاهایی که باید غافل شویم. قرار ما این است که با هر جا که فساد و رانتی وجود دارد برخورد کنیم و مبنای دولت در مبارزه با فساد، عمل به قانون و صراحت و صداقت در مقابل افکار عمومی است.
  • دولت مبارزه با فساد را پشت درهای بسته مطلوب و ممکن نمی‌داند، باید رسانه‌ها در صحنه باشند و افکار عمومی نسبت به این موضوع حساس شوند.
  • من محوری‌ترین سیاست دولت را مبارزه با رانت‌های اقتصادی و جلوگیری از منافذ فساد و همچنین قانون‌گریزی می‌دانم و امیدوارم با حمایت قوای دیگر چنین سیاستی را پیش ببریم.
  • معتقدم جامعه سالم، حکومت و بخش خصوصی سالم پایه کشور است و تجربه جهانی نشان داده که کشور به توسعه نرسیده، مگر این‌که بخش خصوصی کارآمد و سالمی داشته است و به خاطر همین موضوع ما باید به بخش خصوصی‌مان اعتماد کامل داشته باشیم و دولت نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند.
  • عراق بیشتر از ما نفت صادر می‌کند و پولدار است. برخی موضوع نبود امنیت را مطرح می‌کنند و می‌گویند رقبای جدی نمی‌توانند در بازار عراق حضور پیدا کنند، اما باید دانست که ما با دولت عراق در بهترین شرایط از نظر سیاسی هستیم و احتمالا من ماه آینده به این کشور سفر خواهم کرد و امیدواریم بتوانیم با این کشور اقدامات جدی‌تری را دنبال کنیم.
  • ما در صندوق حدود 10 میلیارد دلار داریم و این پول گذاشته شده تا برای سرمایه‌گذاری از آن استفاده شود.
  • به این نتیجه رسیدیم که اگر طرح‌های عمرانی فقط در اختیار دولت باشد سال‌های سال حل نمی‌شود، بنابراین خرید خدمت را مطرح کردیم و در این راستا تصمیمات مهمی اتخاذ شده است.
داغ 22 میلیارد دلاری
۲۸ دی ۱۳۹۳ -/خبرگزاری ایرنا نوشت: گفته ای کوتاه اما بسیار هنگفت: 22 میلیارد دلار در 17 ماه از کشور خارج شد.

از ضرب و تقسیم 22 میلیارد دلار در بازار خیابانی که هر دلار برابر با حدود 35000 ریال است و تعیین سهم سرانه خودمان بگذریم که اصلا کار ما و حدود 99 درصد ملت ایران نیست.

اما اسحاق جهانگیری حرف های دیگری هم گفت که این داغ را بسیار بیشتر کرد تا داغ های سه هزار میلیاردی و 12 میلیاردی و خیلی قبل تر ها هم پرونده «فاضل خداداد» را از یاد ببریم.

معاون اول رییس جمهوری که پیش تر از هزینه کرد خارج از قانون حدود 300 میلیارد دلار درآمد نفتی 800 میلیاردی در سال های قبل از دولت یازدهم سخن گفته بود، دیروز (شنبه) ما را بیشتر داغدار کرد و افزود: با وجود اعلام سیاست واگذاری فروش نفت به بخش خصوصی در دولت گذشته، اما هیچگاه فروش نفت به بخش خصوصی واقعی سپرده نشد و این در شرایطی بود که 2 میلیارد و 700 میلیون دلار کشور در اختیار فردی به نام بابک زنجانی قرار گرفت که معادل این پول، یا نفت یا پول به او دادند که بین پیمانکاران فروش نفت توزیع کند.

همین یک گفته کافی بود تا گیج و منگ شویم و به دیگر گفته های هنگفت جهانگیری توجه نکنیم، اما یکی از حاضران که از شنیدن این ارقام کمتر «هنگ» کرده بود، سخنان معاون اول رییس جمهوری را بازگویی کرد تا ما را داغدارتر کند.

جهانگیری در چهل و سومین نشست فعالان بخش خصوصی هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر این پول به خزانه برنگردد، روسیاهی آن برای کشور باقی خواهد ماند، زیرا مردم منتظرند خبرهای بازگشت این پول به خزانه را بشنوند.

وی تصریح کرد: تا این لحظه که نزدیک به یک سال از دستگیری او می گذرد، ما به عنوان دولت چیزی عایدمان نشده است. این پول در جایی است که باید به بیت المال برگردد.

معاون اول رییس جمهوری افزود: براساس تدبیر دولت گذشته و برای کنترل قیمت ارز، میلیاردها دلار از پول کشور را در قالب حواله یا پول نقد به صرافی های دوبی و استانبول فروختند و ظرف 17 ماه، 22 میلیارد دلار پول کشور به خارج صادر شد، در حالی که این رقم بسیار تعجب آور است.

سخن معاون اول که به فرار 22 میلیارد دلار نفتی از ایران به مقصد دوبی و استانبول رسید، دیگر ترجیح دادیم برای سلامت مغز «فوق هنگ کرده» و قلب خود، از ادامه سخنان معاون اول رییس جمهوری خیلی زود عبور کنیم و باز مشغول ضرب و تقسیم شویم که به نتیجه زیر رسیدیم که هر ماه نزدیک به یک میلیارد و 300 میلیون دلار پول بی زبان از تهران به مقصد دوبی و استانبول مهاجرت بی بازگشت کرده است.