به گزارش فرارو، امیر عباس سلطانی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گویی با روزنامه شرق با بیان این مطلب افزود: «زنجانی هم در وزارت نفت و هم در برخی دیگر از نهادها آدم دارد. یعنی افرادی که دنبال منافع او هستند و پیگیر موضوع. خیلی از اینها در لایههای میانی به بالا هستند و برخیشان هم نفوذ زیادی دارند. نمیخواهیم اشاره مستقیم کنیم تا سرنخها از دست نرود.»
او درباره نحوه فعالیت "لابی" زنجانی گفت: «لابی این آقایان صرف تغییر و دستکاری برخی اسناد میشود و برخی چانهزنیها و تلاش برای کاهش میزان بدهی زنجانی به بیتالمال. به قول معروف اینها میخواهند تا جایی که شده مفری بجویند و در پی وقتکشی هستند.»
سلطانی نگفته است که لابی های زنجانی در کدام نهادها فعالیت می کنند، اما اظهار کرد: «شاید برخی سازمانها و نهادها بهطور هدفمند و سازمانیافته پشت زنجانی نبودهاند اما باید مشخص شود که امثال ح.م از کجا حمایت شده و افراد دیگری مانند او چطور در پشت نام زنجانی به ثروت رسیدهاند.»
چند روز پیش نیز شایعاتی درباره آزادی زنجانی منتشر شد، گفته می شد او در فرودگاه مهرآباد دیده شده است. اما دو روز پیش دادستان تهران در گفت و گویی با خبرگزاری مهر این شایعه را تکذیب کرد. جعفری دولت آبادی گفت: «هیچ تغییری در وضعیت (ب. ز) ایجاد نشده و وی همچنان در زندان است.»
بابک زنجانی یکی از متهمان فساد اقتصادی است که 19 دی ماه سال 92 پس از نامه 12 نماینده مجلس به سران قوا درباره فعالیت های او بازداشت شد.
چندی پیش دادستان تهران اعلام کرد که اگر زنجانی بدهی هایش را پرداخت کند آزاد می شود.
وزارت نفت شاکی اصلی بابک زنجانی است این وزارت خانه می گوید زنجانی حدود دو میلیارد و هشتصد میلیون دلار بدهکار است. بدهی که تاکنون پرداخت نشده است. بنا به گفته مسئولان وزارت نفت اموال زنجانی کفاف بدهی او را نمی دهد.
در همین حال گفته می شود بدهی زنجانی بیشتر از آن چیزی است که اعلام شده است. امیر عباس سلطانی می گوید: «کمتر سازمانی را میشود بررسی کرد که ردپای زنجانی در آن بهجا نمانده باشد،»
محسنی اژه ای در نشست خبری
34 هیات کارشناسی برای ارزیابی املاک بابک زنجانی تعیین شده است
۰۹ تير ۱۳۹۳/ سخنگوی قوه قضاییه از بازداشت سه نفر در پرونده بابک زنجانی خبر داد.
نشست خبری حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه امروز بر گزار شد. اژه ای در این نشست اخبرا مهمی از پرونده های قضایی ارائه کرد. گزیده سخنان اژه ای را در ادامه می خوانید: پرونده بابک زنجانی
- در مورد متهمی که مربوط به وزارت نفت است چهار نفر بازداشت هستند یعنی غیر از متهم اصلی، سه نفر دیگر بازداشت شدهاند. مدیرعامل بانک مسکن بازداشت شده است، از تعدادی از مدیران بانکهای ملت، مسکن، مرکزی، وزارت نفت و تعدادی از مدیران قبلی و فعلی تحقیق شده است و اینها با قرار مناسب آزاد شدهاند.
- متهم در این پرونده رسما و به طور مکتوب اعلام کرده است که حاضرم کل اموال من را ارزیابی کنید. اگر میخواهید آنها را همین الان بفروشید، اگر نه همه آنها را در اختیار دولت و وزارت نفت قرار بدهم یا به نام آنها سند صادر کنم.
- 34 هیات کارشناسی برای ارزیابی املاک بابک زنجانی تعیین شده است.
- اموال زنجانی به مزایده گذاشته شده ولی هنوز به فروش نرفتهاند، افرادی از داخل و بیرون کشور که سه دسته هستند پیغام دادند یا مستقیما مراجعه کرده و اعلام کردند که حاضرند بدهی متهم را بپردازند و اموال او به نام آنها شود که این در حال بررسی است.
- اگر اینها بتوانند اموال را با قیمت مناسب بردارند و با شرایط مناسبی پرداخت کنند کار خوبی است و مسلما در رسیدگی به پرونده تسریع خواهد شد اما اگر دولت و وزارت نفت حاضر نباشند و با مشتریانی که پیدا شدهاند به نتیجه نرسند طبیعی است که رسیدگی به پرونده طولانیتر میشود.
- طولانی شدن رسیدگی به برخی پروندهها در اختیار قاضی نیست، در رابطه با همان زمینی که در ایران زمین در غرب تهران قبلا به آن اشاره شده باید گفت که قبل از بازداشت ایشان این زمین یک نوبت کارشناسی شده و قیمت آن 821 میلیارد تومان تعیین شده است. در نوبت دیگر این زمین کارشناسی شده و قیمت آن 1700 میلیارد تومان تعیین شده است. اخیرا بار دیگر کارشناسی انجام شده و قیمت زمین 745 میلیارد تومان تعیین شده است. عنایت کنید در مورد یک زمین در فاصله نه چندان دور با سه کارشناسی با این اختلاف فاحش قیمت مواجه هستیم.
پرونده فساد سه هزار میلیاردی
- در رابطه با مهرگان امیرخسروی برادر مهآفرید، این فرد غیابی محاکمه شده و تشریفات صدور حکم غیابی به پایان رسیده و پرونده به اجرای حکم رفته است، البته اموال مهرگان نیز در حال شناسایی است.
- وی در رابطه با متهمان بانک ملی در مورد همین پرونده، اخیرا 22 نفر محاکمه شده و حکمشان قطعی شد و در مرحله اجرای احکام قرار دارند.
- پرونده فردی که در این پرونده فراری بود و به ایران مسترد شده است، در حال تکمیل است. پرونده دو سه نفر دیگر در رابطه با همین موضوع تکمیل شده که این افراد تقاضای آزادی مشروط داشتند و سه نفر از آنها خانم بودند که مجازاتی که برای آنها در نظر گرفته شده بود حبس بود و اگر آنها شرایط آزادی مشروط را داشته باشند به احتمال قوی پذیرفته میشود.
- پلیس اینترپل هنوز موفق نشده خاوری را دستگیر کند. مقدمات محاکمه غیابی این فرد فراهم شده و امیدواریم زودتر انجام شود.
متهمان اتفاقات 88
- تعداد دیگری از متهمان فراری فتنه سال 88 به صورت غیابی محاکمه شدند و پرونده این افراد به اجرای احکام میرود.
- دو سه نفر در هفتههای اخیر ممنوعالخروج شدند و چند نفر دیگر که به خارج از کشور رفته بودند در حین بازگشت بازداشت شده و کیفرخواست این افراد صادر و در انتظار محاکمه هستند.
- یکی دیگر از این افراد اخیرا به کشور بازگشته و بازداشت شده که پرونده وی در حال رسیدگی است. همچنین سه نفر از کسانی که قبلا در این پرونده محکوم شده بودند و حکمشان اجرا شده بود زمانی که از زندان آزاد شدند بعد از آزادی مجددا اقدامات مجرمانه داشته که تحت تعقیب قرار گرفته و پرونده آنها دوباره باز و در حال رسیدگی قرار گرفته است.
پرونده نگین غرب
- این پرونده دارای دو متهم اصلی است و پرونده در حال حاضر در دادگاه تجدیدنظر است، اما حکم قطعی برای آن صادر نشده است.
- این پرونده دارای پانزده هزار و 42 نفر شاکی است که یکی از آنها 12 هزار و 800 و خردهای شاکی دارد و دیگری دو هزار و 239 شاکی.
- بعضی از شکات اگر کمی دقت میکردند اینگونه سرشان کلاه نمیرفت و اگر قرارداد را به درستی مطالعه میکردند با این مشکل مواجه نمیشدیم. بسیاری از اموال آنها در دو سه مرحله کارشناسی شده است. این پرونده وقت زیادی را از قوه قضاییه گرفته و قوه قضاییه در این پرونده کارهایی را انجام داده که شاید در اقدام اول جزو وظایفش نبوده است.
- تا امروز از این تعداد شاکی با شش هزار و 302 نفر از آنها تسویه حساب شده و امیدواریم تا آخر سال 93 تعداد شش هزار و 302 نفر به سیزده هزار نفر افزایش پیدا کند و با آنها تسویه حساب کنیم.
پرونده محمود احمدی نژاد
- درباره آخرین وضعیت پرونده محمود احمدینژاد رییسجمهور سابق ایران و برخورد قوه قضاییه در صورت عدم حضور او در دادگاه، من در این باره قبلا توضیحاتی ارائه کردهام که رسیدگی به این پرونده چگونه است.
- این پرونده در دادگاه در حال رسیدگی است و به حکم نرسیده و مختومه نیز نشده است. چگونگی رسیدگی به این پرونده به تشخیص قاضی و طبق قانون است.
پرونده محمد رضا رحیمی
- در این پرونده حکم صادر نشده است. جلسات دادگاه ایشان تمام شده است اما ختم رسیدگی اعلام نشده و طبعا حکم هم صادر نشده است.
انتقاد از صدا و سیما
- اولا صداوسیما واقعا خدمات زیادی چه به قوه قضاییه و چه به سایرین داشته و از این بابت از آنها تشکر میکنم. در برنامه پایش مسائلی مطرح میشود که آن مسائل همانطور که گفتید از سوی آیتالله آملی لاریجانی مورد نقد قرار گرفت. در این برنامه از برخی افراد سوال میشود و آنها میگویند راضی نیستند. تا اینجا مشکلی نیست زیرا در هر صورت افرادی که حکم به نفع آنها صادر نشده راضی نیستند. یک مساله دیگر که وجود دارد این است که مسائلی را بین ایران و خارج تطبیق میدهند بدون اینکه مبانی آن مشخص شود.
- من بارها به مسئولان ذیربط گفتهام فرض کنید فلان کشور در تعداد مشخصی از جمعیت چند زندانی دارد و ایران را مقایسه کنید. من بررسی کردم و دیدم مبنا و تعریف از زندانی در کشور ما با کشور آنها متفاوت است. حالا آیا میتوانیم بگوییم که ما از لحاظ تعداد زندانی از آنها بالاتریم یا نه؟
- یکی از اشکالات موجود در این رابطه نحوه کار مجری و مسائلی بود که در آن برنامه مورد انتقاد قرار گرفت، در همین راستا دادستان تهران نامهای نوشته که بررسی کنند تا اگر قصور یا تقصیری صورت گرفته خود صداوسیما به موضوع رسیدگی کند.
- اعضای هیات نظارت بر عملکرد صداوسیما به وظایف خود عمل میکنند و در مواردی تذکر میدهند اما اینکه در خصوص این مورد تذکر دادهاند یا نه، خبر ندارم.
پرونده مهدی هاشمی
- آقای سراج از این پرونده نقص گرفت و پرونده به دادسرا بازگشت اما بعد از رفع نقص، پرونده به شعبه دیگری ارجاع شد و قاضی دیگری به این پرونده رسیدگی خواهد کرد.
- شعبه رسیدگیکننده به این پرونده دهم یا یازدهم مرداد را به عنوان زمان رسیدگی به این پرونده تعیین کرده است.