زمان : 15 Aban 1394 - 12:34
شناسه : 113654
بازدید : 6610
میراث بابک زنجانی، سنگ بنای شاهین بوشهر / ظریف مأمور ردیابی اموال خارجی بابک زنجانی شد بابک زنجانی از 89 تا 94 میراث بابک زنجانی، سنگ بنای شاهین بوشهر / ظریف مأمور ردیابی اموال خارجی بابک زنجانی شد
ظریف مأمور ردیابی اموال خارجی بابک زنجانی شد

۱۷ خرداد ۱۳۹۳/عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: وزیر خارجه کشور مکلف شد که از طریق سفارت‌خانه‌های ایران در کشورهای هدف رسیدگی به پرونده بابک زنجانی، اموال وی در این کشورها را پیگیری کند.

 
عزت‌الله یوسفیان‌ملا در گفتگو با خانه ملت، افزود: با توجه به اینکه پیش از این از سوی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به رئیس کل بانک مرکزی مأموریت داده شده بود موضوع معوقات بانکی و راهکارهای لازم برای وصول آن‌ها را از سوی بانک‌ها پیگیری کند، بنابراین به دلیل اینکه تاکنون اقدامات‌ای جدی در این زمینه از سوی بانک مرکزی انجام نشده، تشکیل کمیته‌ای 7 نفره برای پیگیری معوقات در این جلسه به تصویب اعضا رسید.
 
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در ادامه، اظهار داشت: این کمیته 7 نفره متشکل از نمایندگانی از دادستانی، سازمان بازرسی کل کشور، کمیسیون اصل 90 مجلس، وزارت اطلاعات، دیوان محاسبات، سازمان ثبت و وزارت اقتصادی و دارایی که البته قرار شده این وزارتخانه زیر نظر بانک مرکزی در این زمینه فعالیت کند.
 
یوسفیان‌ملا در همین زمینه افزود: البته قرار شد این کمیته 7 نفره به دور از هرگونه تبعیض و سیاسی‌کاری و جناحی عمل کردن، فهرست یک دستی از معوقات بانکی تهیه و گزارش  آن را به ستاد اعلام کند.
 
عضو کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس در ادامه به لیست 575 نفری از بدهکاران بانکی که توسط دولت اعلام شده اشاره و تأکید کرد: در بخش دیگری از این جلسه، این فهرست که چندی پیش توسط دولت اعلام شده بود، مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که این فهرست جدیدی نیست، به طوری که پرونده 23 تن از آن‌ها در حال حاضر در دادستانی تهران در حال بررسی است و پرونده تعدادی دیگر از آن‌ها نیز در تعزیرات و سازمان ثبت در حال رسیدگی است.
 
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ،اضافه کرد: در بخش دیگری از این جلسه بعضی از اعضا و به خصوص قوه قضاییه معتقد بودند که این کمیته 7 نفره باید لیستی به دور از سیاسی‌کاری تدوین

میراث بابک زنجانی، سنگ بنای شاهین بوشهر
۱۱ خرداد ۱۳۹۳/شاهین بوشهر را یادتان هست؟ همان تیمی که محمود احمدی‌نژاد در سفر سوم استانی خود به استان بوشهر درباره‌اش گفته بود: «بوشهری‌ها یک شاهین در لیگ برتر دارند که می‌درخشد و دولت هم قول می‌دهد که با مصوبات سفر استانی به بوشهر کاری کند که بدون تیم دغدغه در لیگ برتر بدرخشد.» همانجا بود که دولت مصوب کرد سالانه ۱۰‌میلیارد تومان توسط وزارت نفت در اختیار اداره کل ورزش و جوانان (که آن زمان سازمان تربیت بدنی بود) قرار بگیرد که نیمی از آن برای شاهین و نیمی در جهت ارتقا سایر تیم‌ها و رشته‌ها هزینه شود. نام تیم شاهین بوشهر به شاهین پارس‌جنوبی تغییر کرد و مردم بوشهر خوشحال از این اتفاق شبانه به خیابان‌ها ریختند و رئیس‌جمهوری وقت را می‌ستودند اما این وعده هم مانند بسیاری از وعده‌های دیگر عملی نشد. مصوبه احمدی‌نژاد بعدها به نصف تقلیل یافت و همان ۵‌میلیارد هم فقط یک‌سال پرداخت شد.


سوءمدیریت در شاهین

شاهین همه دلخوشی مردم بندر بود. تیمی که برد و باختش توازن دقایق زندگی مردم آن دیار را در دست داشت. شاهین وقتی گرفتار سوءمدیریت‌ها شد و از پیکره نفت به دامان بانک صادرات غلتید روزهای تیره و تاری را تجربه کرد. اختلاس ۳‌هزار میلیاردی مدیریت، آن بانک را هم دچار سونامی کرد و همه‌چیز در چشم برهم زدنی چنان به‌هم ریخت که حالا خیلی‌ها نمی‌دانند اصلا شاهین کجاست.  

مشتری که رد شد

درست در همان روزهایی که شاهین برای بقا در لیگ برتر دست‌وپا می‌زد مشتری دست به‌نقدی سراغ آنها رفت. مردی که بدهی‌ها را تمام و کمال می‌پرداخت و پاداشی هم به موسسان می‌داد اما پاسخ به اصطلاح مالکان منفی بود. همان مشتری بعدها جایی دیگر در فوتبال سر برآورد. بابک زنجانی و هواپیمایی فراز قشم مالک راه‌آهن سورینت شدند. شاهینی که فروختنی نبود در مزایده‌ای حقوقی از سوی قوه‌قضائیه به یک هوادار طلبکار رسید و تیم حتی از حضور در لیگ دسته سوم هم بازماند.  هواداری که یک‌میلیارد تومان به تیم قرض داده بود و به واسطه همین مبلغ امتیاز شاهین به او منتقل شد.

سقوط پشت سقوط

شاهین در این چند‌سال روزهای سختی را تجربه کرد. تیمی که به پشتوانه هواداران خونگرم خود توانسته بود به لیگ برتر صعود و مردم بوشهر را غرق در شادی کند، به لیگ یک رفت، بعد از آن، حضور در لیگ دو را تجربه کرد و در عین ناباوری به‌خاطر مشکلات مالی به‌قدری ضعیف شد که از دسته دوم هم پایین رفت و باید در لیگ سه شرکت می‌کرد این تیم هزینه‌های حضور در لیگ سه را هم نداشت و به ناچار انصراف داد تا مشکلات یکی، پس از دیگری شاهین را درنوردد.

شاهین زنده شد

این مشکلات ادامه داشت و شاید دیگر مردم بوشهر هم فراموش کرده بودند تیمی به نام شاهین دارند تا این‌که هفته گذشته وزیر ورزش و جوانان در سفر به بوشهر از آن تیم به‌یاد ماندنی یاد کرد. محمود گودرزی در دیدار با نعمتی مالک باشگاه شاهین به او پیشنهاد داد در ازای دریافت ۴۰۰‌میلیون سهام باشگاه را به مردم منتقل کند. نعمتی می‌گفت طلب من بیش از این رقم است و وزیر می‌گفت باشگاهی که چندین‌میلیارد بدهی دارد و در لیگ سه هم حضور دارد بیش از این آیا می‌ارزد؟ طلبکاران دیگر هم ضرر داده‌اند و قرار نیست فقط تو منتفع شوی. مرغ نعمتی یک پا داشت. همین شد که وزیر تصمیم جدیدی درباره شاهین گرفت و به جمشیدی مدیرکل اداره ورزشی و جوانان بوشهر دستور داد مقدمات ثبت یک شاهین جدید را فراهم کند و نعمتی را با تیمش تنها بگذارد. گویی وزیر ورزش فکر همه‌چیز را کرده بود.  شاهین جدید؟ بله، وزیر ورزش به خیلی چیزها فکر کرده بود، به این‌که چگونه شاهین را احیا کند. گودرزی خوب می‌داند، ماجرای مه‌آفرید خسروی روی سرنوشت شاهین و بانک صادرات تاثیر داشت و حالا که نفر اول آن تشکیلات در قید حیات نیست با خودش گفته بد نیست دوباره شاهین بر آسمان بوشهر به پرواز درآید.  

موضوع چیست؟

بابک زنجانی همچنان در بازداشت به‌سر می‌برد؛ همین مساله سبب شده تا باشگاه راه‌آهنش را مثل بقیه مال و اموالش تحت‌نظارت و اداره قوه‌قضائیه ببیند. از طرفی وزارت نفت میلیاردها تومان از زنجانی طلبکار است. وزارت نفت ۳‌سال است سهمیه ۵میلیاردی بوشهری‌ها را پرداخت نکرده است و بوشهری‌ها نیز سال‌هاست انواع آلایندگی نفتی را تحمل می‌کنند.  از طرفی استاندار بوشهر خاستگاهش وزارت نفت است.  حالا خبر می‌رسد وزارت نفت در قبال بخشی از مطالباتش باشگاه راه‌آهن را مالک خواهد شد و در قبال دیون خود به مردم بندر این تیم را روانه جنوب می‌کند. زنجانی اگر مالک شاهین نشد اما شاید شاهین مالک میراث او شود. انتقال یک تیم از تهران به استانی دیگر مجوز اداره کل ورزش تهران را می‌خواهد. نژادفلاح گفته بود مجوز انتقال راه‌آهن را نمی‌دهیم. باید دید آیا نژادفلاح مقابل وزیر هم می‌تواند مقاومت کند؟

منبع: روزنامه شهروندکند.
 
یوسفیان‌ملا،  در ادامه به بخش دیگری از جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی اشاره کرد و گفت: در بخش دیگری از این جلسه پرونده  تخلفات بابک زنجانی مورد بررسی قرار گرفت.
 
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه براساس قانون نظام سلامت اداری تمامی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها خودشان مسئول مبارزه با مفاسد هستند، گفت: با توجه به این قانون، یکی از ایراداتی که در رسیدگی به پرونده زنجانی وجود دارد، این است که دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مربوطه اقدامی برای به پیشبرد این پرونده انجام نمی‌دهند که در نهایت این ستاد وارد عمل شده است.
 
یوسفیان‌ملا در ادامه، تأکید کرد: وزیر امور خارجه براساس قانون نظام سلامت اداری باید پیگیر اموال بابک زنجانی در خارج از کشور باشد، اما به دلیل اینکه این وزارتخانه اقدامی در این زمینه انجام نداده، درآخرین  جلسه ستاد مبارز با مفاسد اقتصادی وزیر خارجه مکلف شد که  از طریق سفارت‌خانه های کشورمان در کشورهای هدف رسیدگی به این پرونده، اموال زنجانی در این کشورها را پیگیری کند.
 
وی با انتقاد از سفر هیئتی متشکل از دادستانی تهران و سازمان بازرسی به کشورهای روسیه و تاجیکستان برای پیگیری اموال بابک زنجانی در این کشورها، گفت: مگر ما در این کشورها سفارتخانه نداریم که این هیئت باید به آن‌جا اعزام شود؟ پیگیری اموال زنجانی در خارج از کشور باید از طریق سفارت‌خانه‌ها انجام شود.
 
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با اشاره به اینکه برخی وزارتخانه‌ها در داخل کشور جولانگاه بابک زنجانی بوده است، گفت: در حال حاضر این وزارتخانه‌ها اعتنایی به تخلفات زنجانی ندارند و عدم همکاری آن‌ها باعث شده تا پرونده وی با کندی پیش رود که بنده به طور قطع اسامی آن‌ها را اعلام می‌کنم، اما امیدوارم اقدامی جدی از سوی آن‌ها صورت گیرد تا اسامی‌شان اعلام نشود.