مسئول رسیدگی به پرونده زنجانی"زنجانی با شکایت وزارت نفت دستگیر شد"
۲۴ دی ۱۳۹۲/مسئول رسیدگی به پرونده بابک زنجانی در وزارت نفت با اعلام این که زنجانی با شکایت وزارت نفت دستگیر شده است گفت: وی از دی ماه 91 هیچگونه معامله نفتی برای ایران انجام نداده است.
به گزارش ایسنا، در مورد مدت زمان همکاری زنجانی با وزارت نفت، اقدامات صورت گرفته برای بازگشت نفت فروش رفته توسط وی و برخی جزییات این پرونده گفت وگویی با عبدالرحمن ندیمی بوشهری - مشاور وزیر نفت و مسئول رسیدگی به پرونده بابک زنجانی در وزارت نفت - انجام داده است که مشروح آن به شرح زیر است...
از چه زمانی آقای بابک زنجانی وارد معامله با وزارت نفت شده است ؟
شروع حضور آقای بابک زنجانی در معاملات نفتی به خرداد سال 1391 برمی گردد و از تاریخ اول دی ماه 1391 هم وزارت نفت با وی دیگر هیچ معاملهای نداشته است . البته قبل از آن وی از طریق بانک خود اقداماتی در جهت جابه¬جایی پول انجام میداد.
علت حضور بابک زنجانی در معاملات نفتی چه بود ؟
در شرایط فشارهای ناشی از تحریم و لزوم پذیرش ریسک، به تشخیص مقامات وقت وزارت نفت و بانک مرکزی برای عبور از این شرایط دشوار، فروش نفت به وی انجام گرفت.
میزان طلب شرکت نفت از وی چقدر است؟
اصل مطالبات شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای تابعه آن از آقای بابک زنجانی حدوداً بالغ بر دو میلیارد یورو - معادل حدود دومیلیارد وهفتصد میلیون دلار- است که این رقم بابت فروش نفت و دیگر مطالبات است.
تاکنون وزارت نفت برای وصول مطالبات خود چه اقداماتی کرده است؟
وزارت نفت ستاد ویژهای برای وصول مطالبات از آقای زنجانی تشکیل داد و پس از بررسی راهکارهای مختلف، باتوجه به پیگیریهای مستمر در سه ماه گذشته و عدم وصول مطالبات، وزارت نفت اقدام به طرح شکایتی علیه نامبرده کرده که نهایتاً منجر به دستگیری وی شد.
زنجانی به طور مکرر عنوان کرده که مطالبات دولت را پرداخت کرده است، واقعیت چیست؟
ادعاهای مطرح شده از طرف وی مبنی بر پرداخت مطالبات نفت چیزی جز انحراف اذهان و تلاش در جهت به تاخیر انداختن پرداخت مطالبات دولت نبوده و تاکنون وزارت نفت وجهی بابت بدهی خود پرداخت نکرده است. انتظار میرود، پول نفت هرچه زودتر با قاطعیت دستگاه قضایی وصول و به حساب دولت واریز شود.
علت این که عده ای وانمود می کنند انجام معاملات در دولت یازدهم صورت گرفته، چیست؟
بهتراست علت این مساله را از خود این عده سؤال کنید ولی همانطور که در سؤال اول پاسخ داده شد، آخرین معامله وی در سال 1391 بوده و آنچه مسلم است نه تنها هیچگونه معاملهای با آقای زنجانی در دولت آقای روحانی صورت نگرفته، بلکه بهشدت از ابتدا پیگیر وصول مطالبات دولت بودهایم و تا وصول نهایی آن پیگیری خواهیم کرد.
۲۴ دی ۱۳۹۲/عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از تشکیل ۲ تیم ویژه در دادستانی تهران و سازمان بازرسی برای پیگیری پرونده بابک زنجانی و سفر کارشناسان دادستانی و سازمان بازرسی به کشورهای روسیه و تاجیکستان برای بررسی اسناد ارائه شده از سوی بابک زنجانی درباره پرداخت بدهی نفتی خبر داد.
عزتالله یوسفیانملا نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در گفتوگو با فارس، با اشاره به مطرح شدن پرونده بابک زنجانی در ستاد مذکور، گفت: این ستاد در جلسه گذشته خود بحثهای مفصلی پیرامون این پرونده انجام داد.
وی با بیان اینکه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی پروندهها را به صورت کلی بررسی کرده و در برخی مواقع به دنبال راهکارهایی برای پشتیبانی است، تصریح کرد: زمانی که رئیس یک شرکت به زندان میافتد، شرکت از هم میپاشد که برای جلوگیری از این اقدام ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی وارد میشود تا کارخانه فعالیت خود را ادامه داده و ضمن حفظ نیروها در راستای تولید حرکت کند.
عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی افزود: قوه قضائیه نیز در راستای پرونده به وظایف خود عمل میکند و مباحث قضایی را پیگیری میکند.
یوسفیانملا با اشاره مجدد به پرونده بابک زنجانی اعلام کرد: سازمان بازرسی کل کشور، دادستان تهران و دیوان محاسبات به صورت جدی این پرونده را پیگیری میکنند؛ البته 2 تیم در سازمان بازرسی و دادستانی تهران برای پیگیری ویژه این پرونده تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه کارشناسان دادستانی تهران و سازمان بازرسی کل کشور برای پیگیری پرونده سفرهای برونمرزی هم داشتهاند، خاطرنشان کرد: این کارشناسان طی سفرهایی به روسیه و تاجیکستان اسناد ارائه شده درباره پرداخت بدهی نفتی بابک زنجانی توسط وی را پیگیری کردند تا مشخص شود این اسناد چگونه به دست آقای زنجانی رسیده است.