زمان : 12 Aban 1394 - 23:03
شناسه : 113488
بازدید : 7747
جزییاتی تازه از تخلفات سعید مرتضوی در تامین اجتماعی / قانون: مصدق آسوده بخواب، نفت ملی نیست بابک زنجانی از 89 تا 94 جزییاتی تازه از تخلفات سعید مرتضوی در تامین اجتماعی / قانون: مصدق آسوده بخواب، نفت ملی نیست
۱۱ آذر ۱۳۹۲/روزنامه قانون نوشت: «داريم شاد و پخته می‌ميريم» مثل قورباغه آب پز . قورباغه اي بر آمده از مطالعات زيست شناختي و مشهور در بين علماي سياست و جامعه شناسي . مطالعات زیست شناختی نشان داده  که اگر قورباغه ای را در ظرفی بیندازیم و آن ظرف را با آب محیط زندگی‌اش پر کنیم و بعد آب را آرام آرام گرم کنیم قورباغه سر جایش می‌ماند و هیچ واکنشی نسبت به افزایش تدریجی حرارت (تغییر محیط) نشان نمی دهد. تا این که آب به جوش مي‌آید و قورباغه مي‌میرد. شاد و پخته مي‌میرد.

فساد و دزدي در ايران هم جامعه ما را با سرنوشتي مشابه مواجه كرده است. غمگين و متضرر از فساد اقتصادي ناظر وقايع پرسش‌برانگيز هستيم. حتي روزنامه نگاران هم چندان به سوي افشاگري روي نمی‌آورند و  از عواقب تلخ احتمالي در هراس هستند. اما در اين ميان هستند روزنامه نگاران افشاگري كه همچنان به اين‌گونه موضوعات می‌پردازند.

  سمفوني گوشخراش دزدي و فساد
دزدي و فساد جامعه را به تباهي می‌كشاند . ائمه در روايات و احاديث متعدد به لزوم پرهيز از فساد در جامعه تاكيد دارند . انقلاب اسلامی‌نيز  همواره به‌دنبال جامعه‌اي سالم و عاري از تباهي بوده‌است. رهبري انقلاب نيز طي سال‌هاي اخير بارها بر لزوم مقابله با اين ثروت ها و فساد و دزدي تاكيد كرده‌اند. با اين حال سمفوني گوشخراش دزدي و فساد همچنان در حال نواختن است . ثروت‌های بادآورده بسياري را پولدار می‌كند و پول بيت المال در جيب افرادي معدود ريخته می‌شود. افرادي كه از قضا بيشترشان هم جوان هستند و هم جوياي نام . از شهرام جزايري 29 ساله ( در زمان دستگيري ) تا مه آفريد 43 و فاضل خداداد (اعدام شده در ماجراي اختلاس مرتضي رفيق دوست ) براي كسب ثروت رشوه ها دادند و از اختلاس 123 ميلياردي (سال 1381)  تا فساد مالي 3 هزار ميلياردي ( سال 1390) . اما برخي از آن جوانان يك شبه پولدار شده هنوز به محضر عدالت كشانده نشده اند، مانند بابك زنجاني 43 ساله !؟

اين جوان هم سن و سال مه آفريد امير خسروي اما با يك تفاوت كوچك؛ بدهي بابك زنجاني ( بنا به گفته خودش ) 30 هزار ميليارد تومان است يعني دقيقا 10 برابر پرونده مه آفريد. ثروت بابك زنجاني بنا به گفته خودش 10 ميليارد دلار است . يعني بيش از 2 برابر تفاهمنامه‌اي ملي . يعني تفاهمنامه ژنو به ميزان  4 ميليارد و دويست ميليون دلار.

  تصويري مغشوش از جواني خوش تيپ
بابک زنجانی تصویری از خود ارائه مي‌دهد که نه تنها ستایش‌آمیز است بلکه مي‌تواند  الگوی جوانان کشور هم باشد. او مي‌گوید که بچه راه‌آهن است. پدرش کارمند راه آهن و از موسسان شرکت تی بی تی بوده و وضع مالی خانوادگی ایشان هم بد نیست. با اینکه تک پسر بوده ولی از زمان تحصیل در هنرستان در بازار کار کرده به‌طوری‌که قبل از سربازی حدود 100 میلیون سرمایه داشته است. در اواخر سربازی به بانک مرکزی منتقل مي‌شود و راننده مرحوم نوربخش مي‌شود. تا ورشكستگي و به زندان افتادن.

 رفتن به تركيه و تجارت در آنجا و بازگشت به ايران و عهده داري مبادله نفت ، طلا و ارز در سطحي بسيار عجيب و غريب. اما واقعيت اين است كه  گفته‌های بابك زنجاني چهره‌اي  مغشوش و مه آلود از جواني خوشتيپ و خوش‌خنده  به نمایش مي‌گذارد . او به طرز عجيبي از ذكر دقيق تاريخ وقايع و رويدادهاي زندگي اش طفره می‌رود تا جايي كه رضا زندي خبرنگار مجله آسمان كه يكي از تفصيلي‌ترين گفت و گوها را با بابك زنجاني داشته  در بخشي از مصاحبه خود ميلياردر جوان را مورد خطاب قرار داده و می‌گويد: « تا اینجای مصاحبه، یک نکته برایم جالب است. آقای زنجانی که کاسبی مي‌کند و کارهای بانکی بزرگ انجام مي‌دهد، آن وقت تاریخ‌های مهم زندگی اش به دقت یادش نیست! »


  افشاگري عليه آقاي ميلياردر
در 43 سالگي چگونه می‌شود به ثروتي اينچنين رسيد؟ آقاي خوش‌تيپ و بور با خنده می‌گويد : خدا خواست .  اما فقط پاي «خدا» درميان بوده؟ آيا خداوندتبارك و تعالي تنها براي بابك زنجاني خواسته است؟ وقتي اين را به فواد صادقي می‌گويم می‌خندد و  سر می‌چرخاند.

فواد صادقي، روزنامه نگار جنجالي و سردبير سايت افشاگر بازتاب و بازتاب امروز بود كه هر دوي آنها فيلتر شدند. بعد از يكي از بازداشت‌های صادقي رسانه ها مدعي شدند پاي بابك زنجاني در ميان است. خودش البته اين را تاييد يا رد نمی‌كند ولي به ماجراي تماس آقاي «ش» اشاره كرده و می‌گويد«اين آقا ابتدا خواست ما را تطميع كند ولي وقتي ناكام ماند تهديد كرد.»


فواد صادقي كه هم اكنون در اداره سايت فيلتر شده « آينده آنلاين» مشاركت دارد در ماجراي استيضاح وزير كار دولت دهم در مجلس شوراي اسلامی‌نيز اسنادي را منتشر كرد. در آن زمان احمدي ن‍‍ژاد وقتي به مدعي باج‌خواهي برادر علي لاريجاني از مرتضوي در يك پرونده شد از فردي به‌نام «ب . ز» نام برد . تا آن زمان بابك زنجاني تقريبا در حاشيه بود. ولي آن روز و در حالي‌كه هنوز احمدي نژاد در حال سخنراني بود، آينده آنلاين نام فرد مورد اشاره او را افشا كرد و به معناي واقعي بابك زنجاني را به دردسر انداخت. 

او در سایت فیلتر شده بازتاب امروز نه تنها اسناد و مدارکی از برخی مسائل مالی منتشر کرد بلکه با رسانه ای کردن تصاویر بابک زنجانی در جمع اسلحه به‌دستان تصویری گانگسترگونه از وی به نمایش گذاشت. شاید یکی از دلایل سرمایه گذاری بابک زنجانی در امور فرهنگی، ورزشی و ورود به عرصه هایی مانند سینما و باشگاه‌داری زدودن چنین تصویرهايي است.


به هر حال براي تهيه اين گزارش به دفتر 50 متري صادقي رفتم، او پشت میزی که در دفاتر مشابه جای منشی است نشسته و  آب و تاب اسناد و مداركي را كه در پوشه داشت برايم نشان می‌داد و من با خود فكر می‌كردم  بابك زنجانی تنها با فروش ساعت 100 میلیون تومانی‌اش مي‌تواند دفتر کار صادقی را  معامله کند. پس او با چه اميدي به اين جدال وارد شده است.

فواد صادقي کمتر لبخند مي‌زند . بیشتر از حرف زدن سکوت مي‌کند و شمرده شمرده و به قول دکتر روحانی بلند و رسا سخن مي‌گوید.  بر عكس بابک زنجانی كه به نوشته خبرنگار آسمان ، صدایی نازک دارد و البته پر خنده و قهقهه.  البته صادقي، تا به‌حال چند بار دستگير و آزاد شده است و می‌گويد كه به اين شيوه عادت دارد و سعي می‌كند با داشتن سندهاي قوي پاسخگوي مقامات امنيتي و قضايي باشد.

  مصدق! راحت بخواب نفت ديگر «ملي» نيست
يكي از مسائل مرتبط با بابك زنجاني تغيير قانون نفت در سال 1390 است. محمد مصدق كه بعد از آن در تاريخ ايران به نامی‌ماندگار تبديل شد كه بعد از كش و قوس‌های بسيار توانست نفت، ثروت ملي ايرانيان را ملي كند . او اما خيلي زود هزينه اين خدمت خود را پرداخت و با كودتايي آمريكايي از تخت نخست وزيري پايين كشيده شد. پيرمرد به روستاي احمد آباد تبعيد شد و همانجا به استقبال مرگ رفت و بدين ترتيب دوراني نوستالژيك در تاريخ معاصر ايران رقم خورد. موقعيتي آميخته از افتخار ملي شدن نفت و آه و حسرتي از سرنوشتي تلخ براي رهبر جنبش . شايد به‌خاطر همين نگاه است كه ايراني ها هنوز هم كه هنوز است نمی‌توانند ماجراي كودتاي 28 مرداد سال 1332 را فراموش كرده و آمريكايي ها را ببخشند .

اما گويا هنوز خيلي ها خبر ندارند كه حدود 2 سال پيش براي نخستين بار نفت از انحصار ملي در آمد. آن هم كاملا قانوني و با همكاري قواي نظام. بدنبال افزايش تحريم‌های حوزه انر‌ژي بانک مرکزی جمهوری اسلامی ايران در گزارشی رسمی اعلام کرده است که صادرات نفت خام در سه ماهه چهارم سال ۱۳۸۹ نسبت به سه ماهه قبل از آن، هفت درصد کاهش يافته است.

 بر اساس گزارش بانک مرکزی که در هفته جاری منتشر شد، صادرات نفت خام ايران در سه ماهه چهارم سال ۱۳۸۹، با هفت درصد کاهش به زير دو ميليون بشکه در روز رسيده و رقم يک ميليون و ۹۹۵ هزار بشکه را به ثبت رسانده است. اين آمار در حالی منتشر می شود که مدير عامل شرکت ملی نفت ايران ميزان صادرات روزانه نفت خام کشور را بيش از دو ميليون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز اعلام کرده بود.

رستم قاسمي‌ وزير نفت وقت هم در همان زمان تحريم‌های بين المللی عليه ايران را «فرصت بسيار مناسبی برای توسعه کشور» عنوان کرده و گفته بود «دشمنان در برنامه‌ريزی خود برای تحريم ايران در گام اول جلوگيری از فروش نفت ايران را هدف قرار دادند اما مرغوبيت نفت ايران همواره مانع از تحقق اين هدف دشمنان می‌شود.» گويا وي از برنامه مجلس براي تغيير قانون خبر داشته است.

زنجانی تحت حمایت کیست؟
زنجاني در گفت‌و‌گو با آسمان از ارتباطش با‌هاشمي‌رفسنجاني سخن مي‌گويد، موضوعي كه دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت آنرا تكذيب مي‌كند. اما ماجرا محدود به اين نيست روزنامه «وطن‌امروز» متعلق به بذرپاش نماينده نزديك به احمدي نژاد نيز با انتشار خبري تلويحا از ديدار بابك زنجاني و حسن روحاني خبر مي‌دهد. اين روزنامه گرچه اسمي‌از آن «مقام عاليرتبه اجرايي» نبرد ولي انتشار اين خبر از سوي برنامه 20:30 بر اين ادعا كه پاي روحاني در ميان است دامن زد. ادعايي كه هنوز از سوي دفتر رئيس جمهور تائيد يا تكذيب نشده است !

 زنجاني البته سعي اش بر اين است كه بگويد چهره اي غير‌سياسي و كاملا اقتصادي است. اما آنچه او نتوانسته كتمان كند به اوج رسيدنش در دوره احمدي‌نژاد است او تنها بر اين ادعا پاي فشرده است، كه از سال‌ها قبل از احمدي‌نژاد وارد كار اقتصادي شده. همه مصاحبه‌هاي بابك زنجاني را وقتي زير و رو مي‌كنيد مي‌بينيد كه وی در دوره احمدي ن‍ژاد صفرهاي ثروت ميلياردي اش را بيشتر كرده است. اينكه رقم واقعي بدهي بابك زنجاني چقدر است و چه ميزاني از اين بدهكاري را خود او مي‌پذيرد و چه مبلغ ديگري همچنان بلاتكليف است، هنوز مشخص نيست.

فواد صادقي اين پرسش را چنين پاسخ مي‌گويد: بابك زنجاني حامياني دارد. اين جريان متولد ماجراي تحريم‌هاست. به اين معنا كه بعد از افزايش دامنه تحريم‌ها و عملي شدن تحريم‌هاي بانكي و مالي تمهيداتي براي دور زدن تحريم‌ها انديشيده شد كه نوع اجراي آن فساد انگيز شد. بابك زنجاني مولود همان ايام است. او به بهانه اينكه توانايي دور زدن تحريم‌ها را دارد از امكانات بسياري بهره برده و تحت حمايت افراد مختلف قرار گرفت. صادقي از اين جريانات و نهادها و همچنين اسامي‌مرتبط نام مي‌برد و به بابك زنجاني و عقبه آن توصيه مي‌كند: بهتر است قبل از اينكه دستگاه قضايي وارد عمل شود وي پول بيت‌المال را برگرداند.

 او مي‌گويد: «اگر چنين نكند احتمالا فرار خواهد كرد. لذا بهتر است نهادهاي امنيتي او را تحت مراقبت ويژه قرار دهند.» اما ظاهرا فواد صادقي خوشبين است. چرا كه هنوز پاي بابك زنجاني به دادگاه كشيده نشده فردا (سه شنبه) صادقي بايد در دادگاه حاضر شود و درباره چرايي انتشار برخي مطالب عليه آقاي ميلياردر پاسخگو باشد.

مجلس شورای اسلامی با تصويب بخشی از لايحه بودجه در سال ۱۳۹۱ به بخش خصوصی اجازه داد تا نسبت به واردات و فروش نفت خام و فرآورده‌های نفتی اقدام کند و اينچنين بود كه اقدام افرادي مانند بابك زنجاني رخت قانون بر تن گرفت.
نمایندگان مجلس در گفتگو با فرارو مطرح کردند
۱۱ آذر ۱۳۹۲ /یک نماینده مجلس گفت: «تخلفات مختلفی در سازمان تامین اجتماعی انجام شده است. به طور مثال عزل و نصب هایی که در سیستم سازمان و به خصوص هیات مدیره ها صورت گرفته خارج از ضوابط بوده است.»

تحقیق تفحص مجلس شورای اسلامی درباره عملکرد سازمان تامین اجتماعی به مرحله پایانی رسیده است. تحقیقی که نشان می دهد سعید مرتضوی مدیر عامل سابق سازمان تامین اجتماعی مرتکب تخلفات گسترده ای شده است.

تخلفات نشات گرفته از سوء مدیریت حاکم بر سازمان تامین اجتماعی بوده است
سید سعید زمانیان دهکردی عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در گفتگو با فرارو گفت: «تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در رابطه با مسائل درمانی، هولدینگ ها، پرداخت ها، سیستم های اقتصادی تامین اجتماعی همچون شستا به صورت مفصل صورت گرفته و موارد دارای تخلف جمع آوری شده است.»

این نماینده مجلس ادامه داد: «مستندات این تخلفات هم از گذشته و هم از اکنون جمع آوری و به روز شده است.»

زمانیان در پاسخ به این سوال که آیا تخلفاتی در حوزه ریاست سابق سازمان تامین اجتماعی هم صورت گرفته است؟، گفت: «همه این تخلفات نشات گرفته از سوء مدیریت حاکم بر سازمان تامین اجتماعی بوده است و این امر برای ما احصاء شده است.»

وی ادامه داد: «در مجلس هشتم هم تحقیق و تفحصی صورت گرفت و موارد جمع بندی شده بود که متاسفانه مطرح نشد. اما در این دوره انشالله موارد جمع بندی شده مطرح خواهد شد.»

زمانیان در پاسخ به این سوال که آیا میان تخلفات صورت گرفته و رابطه بابک زنجانی با سازمان تامین اجتماعی ارتباطی وجود دارد؟، گفت: «در تحقیق و تفحص صورت گرفته به همه این موارد پرداخته شده و درباره این موضوع نیز از صفر تا صد اشاره شده است.»

چک 17 هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی در دست بابک زنجانی
اما نادر قاضی پور دیگر عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در گفتگو با فرارو گفت: «قرار است سه شنبه ساعت 10 صبح آقای محجوب جزئیاتی از تحقیق و تفحص صورت گرفته را ارائه دهند و بعداز ظهر بنده جزئیات تخلفات مسئولان رده بالا را در اختیار رسانه ها قرار می دهم.»

قاضی پور با طرح این سوال که چک 17 هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی در دست بابک زنجانی چه می کند؟، گفت: «آقای بابک زنجانی در زمان ریاست آقای مرتضوی بر سازمان تامین اجتماعی یک شبه بخشی از کارخانجات شستا را که حدودا 50 هزار میلیارد تومان قیمت دارد به 17 هزار میلیارد تومان خریداری کرده است.»

پرونده قضایی جدید برای مرتضوی
همچنین سید حسین دهدشتی دیگر عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در گفتگو با فرارو گفت: «تخلفات مختلفی در سازمان تامین اجتماعی انجام شده است. به طور مثال عزل و نصب هایی که در سیستم سازمان و به خصوص هیات مدیره ها صورت گرفته خارج از ضوابط بوده است.»

وی ادامه داد: «بنده که مسئول کارگروه تحقیق و تفحص از شستا بودم در تحقیقات به تخلفاتی در هیات مدیره، سوءمدیریت، خرید و فروش ارز به خصوص در زمان نوسانات شدید نرخ ارز و فروش محصولات دست پیدا کردیم.»

وی افزود: «در بررسی حدود 178 شرکت شستا متوجه شدیم بیش از 4000 سمت در هیات مدیره ها وجود دارد که عملا با 1500 نفر پوشش داده بودند. یعنی در واقع خیلی از افرادی که در هیات مدیره ها بودند سه پست و جایگاه را تصرف کرده بودند و پاداش های کلانی دریافت می کردند.»

این نماینده مجلس اظهار کرد: «همچنین بی ثباتی مدیریتی یکی دیگر از موارد بود که بعضا عمر برخی مدیریت ها سه تا شش ماه بود که ضربات جبران ناپذیری به سیستم وارد می کرد.»

وی ادامه داد: «برخی افراد نورچشمی و ناوارد و وصل به برخی جریانات خاص را در برخی شرکت ها گذاشتند و هیچگونه نظارتی وجود نداشته است که خود منشاء بسیار از مفاسد شده است.»

این نماینده مجلس درباره تخلف صورت گرفته در سازمان در ارتباط با بابک زنجانی گفت: «تفاهم و توافقی که میان آقای مرتضوی و بابک زنجانی صورت گرفته مصوبه هیات مدیره را نداشته است و مقدمات قانونی به هیچ وجه انجام نگرفته و چک هایی رد و بدل کردند که خلاف قانون بوده است.»

وی خاطرنشان کرد: «البته در نهایت این توافق فسخ شده است اما به هرحال مقدمات کار در سازمان تخلف محرز قانونی بوده است.»

دهدشتی در پاسخ به این سوال که آیا آقای مرتضوی تخلفاتی در سازمان مرتکب شده اند؟، گفت: «بله؛ ایشان صراحتا تخلفاتی را انجام دادند. خیلی از عزل و نصب های سیستم صرفا با نظر ایشان انجام می شده است.»

وی ادامه داد: «حقوق ها، پاداش ها و هدایا و سکه هایی که پرداخت می شده خارج از ضوابط و غیرمتعارف بوده است. تمامی این موارد از آنجا که مستند است قابل پیگرد می باشد و ما این موارد را به دستگاه قضایی ارجاع می دهیم.»

دهدشتی در پاسخ به این سوال که آیا با این تفاسیر پرونده قضایی جدیدی برای آقای مرتضوی باز خواهد شد؟، گفت: «قطعا همینطور خواهد بود و هرجا که ایشان در تخلفات دخیل بوده است باید پاسخگو باشند.»