کارگاه بین المللی تکامل قنات و فناوری های آبی وابسته درروزهاي17تا19آبانماه سالجاري باهدف گردآوری پژوهش هایی که تا کنون در مورد منشاء تاریخی و تکامل فنی و اجتماعی قنات انجام شده درمرکزبین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی برگزارمي گردد.
به گزارش دریافت خبر یزدفردا"حسين غفوري مديرعامل شركت آب منطقه اي يزد وسرپرست مرکزبین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی درخصوص قنات توضيحاتي ارائه وبيان نمود: قنات را می توان بعنوان يك فناوری دانست که سازگاری انسان را نسبت به تغییرات محیطی به خوبی ارتقا داده و ادامهی بقا در شرایط نامساعد فلات مرکزی ایران را امکان پذیر ساخته است.
وي افزود: قنات پاسخ گروهی ، جوامع انسانی به تغییرات اقلیم است و قنات نیز به نوبهی خود نظام تولید و ساختار اقتصادی ویژهای را پدید میآورد كه این ساختارهای اقتصادی بستر روساختهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شده و تا زمان حاضر در فلات مرکزی ایران دوام و بقا داشته است.
سرپرست مرکزبین المللی قنات و سازه های تاریخی آبی اعلام كرد: این کارگاه با همکاری انجمن بینالمللی آب برگزار و پژوهشگران و صاحب نظران از 15 کشور جهان در خصوص پاسخ به این دو پرسش که قنات چگونه و تحت چه شرایطی توانسته سازگاری انسان با طبیعت را بهینه نمایدوهمچنين چگونه قنات می تواند در حفظ سازگاری میان انسان و طبیعت نقش ایفاء کند، به ارائهی آخرین یافتههای خود میپردازند.