زمان : 10 Aban 1394 - 22:52
شناسه : 113369
بازدید : 7637
بازخوانی اتفاقات 13 آبان و آینده روابط ایران و آمریکا ابراهیم اصغرزاده و صادق زیباکلام در دانشگاه شریف با موضوع 13 آبان و آینده روابط ایران و آمریکا به مناظره‌ پرداختند. بازخوانی اتفاقات 13 آبان و آینده روابط ایران و آمریکا
یزدفردا"سالن آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه صنعتی شریف عصر امروز میزبان ابراهیم اصغرزاده فعال سیاسی اصلاح طلب و از دانشجویان پیرو خط امام (ره) و صادق زیبا کلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران بود.

این مناظره با عنوان بازخوانی اتفاقات 13 آبان و آینده روابط ایران و آمریکا برگزار شد.

در بخش اول مناظره اصغرزاده و زیباکلام به بازخوانی و روایت اتفاقات تاریخی پیش و پس از 13 آبان پرداختند که زیباکلام معتقد بود آمریکا ستیزی جزئی از اهداف انقلاب اسلامی نبوده و پس از تسخیر سفارت آمریکا پیگیری شده است و اصغرزاده نیز اتفاقات 13 آبان را محصول همان دوره زمانی و با در نظر گرفتن شرایط موجود روز دانست.

در بخش دوم این مناظره سوالی درباره چشم انداز رابطه ایران و آمریکا با توجه به مذاکرات هسته‌ای و مذاکراتی که درباره سوریه بین ایران و آمریکا انجام شده است، مطرح شد که اصغرزاده در پاسخ به این سوال اظهار کرد: جریان اصلاح طلب با وجود اینکه بعد از سال 88 به شدت دچار محرومیت شد اما همچنان اصلاح طلبانه ایستاده و در سال 92 نیز پای ورقه آقای روحانی را امضا کرده است. اصلاح طلبان از حرکت روحانی در سیاست خارجی دفاع می‌کنند و الان هم پشت سر برجام ایستاده‌اند اما معتقدند نباید درباره رابطه با آمریکا استفاده ابزاری صورت گیرد.

وی ادامه داد: از طرفی نباید فکر کنیم که به صرف رابطه با آمریکا همه چیز گلستان می‌شود. کشورهایی مثل پاکستان و عربستان هم با آمریکا روابط خوبی دارند اما شرایط آنچنان مطلوبی ندارند. از سوی دیگر نگاه مطلق به سمت روسیه نیز اشتباه است بلکه باید با هر دو طرف رابطه برقرار کرد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب اضافه کرد: ما به این دلیل به همکاری و تعامل با دنیا و حمایت از دولت و برجام معتقدیم چون اگر برجام متوقف شود و تندروها به قدرت برسند کشور دچار جنگ می شوند. زیرساخت آشتی با دنیا، آشتی ملی در داخل است و البته قرار نیست وقتی می‌گوییم نباید در زمینه رابطه با آمریکا ایدئولوژیک برخورد شود این منظور را در نظر داشته باشیم که همه چیز را در رابطه با آمریکا رها کنیم. دولت آقای روحانی را در تعامل با دنیا باید حمایت کرد اما این به معنی فروختن منافع ملی‌مان نیست.

در ادامه صادق زیباکلام با بیان این عقبه که برجام آغاز پایان مرگ بر آمریکا است، افزود: معتقدیم یک تغییر عمده نسلی اتفاق افتاده است. نسل دوره ما زمانی که بهمن آمریکا ستیزی به راه افتاد همه آمریکا ستیز شدند و به جز مهندس بازرگان که کنار ایستاد، بقیه همه آمریکاستیز بودند. فضای مجازی و اینترنت خیلی به آگاهی نسل جدید کمک کرده است. نسل ما ساده انگارانه می‌اندیشید.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: این تهمت است که به ما می‌گویند شما معتقدید اگر توافق در رابطه با آمریکا به وجود بیاید همه چیز گلستان می‌شود، ما کی چنین حرفی زدیم؟ خیلی از کشورها با آمریکا رابطه دارند و مشکل توطئه سیاسی و اقتصادی هم دارند، مثل خیلی از کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین.

زیبا کلام با بیان اینکه از نظر اقتصادی برجام هیچ چیز را حل نخواهد کرد و قرار هم نبود حل کند، اضافه کرد:‌ برجام فقط می‌تواند مقداری شرایط را بهتر کند و برخی سنگ‌هایی که به پای‌مان بسته شده بود باز خواهد شد. ما یک اقتصاد فاسد و ناکارامد دولتی داریم که تا زمانی که این اقتصاد هست چیزی زیادی عوض نخواهد شد. باید ببینیم کشورهای موفقی مثل ترکیه و برزیل چه کردند و گرنه قرار نیست برجام معجزه‌ای کند.

در ادامه اصغرزاده در تائید صحبت‌های زیباکلام گفت:‌ من حرف آقای زیباکلام را در این زمینه قبول دارم اما فساد را فقط اقتصاد دولتی نمی دانم. یک سوم اقتصاد ایران زیر زمین است و اگر برجام منابع مالی ما را بازگرداند بخش زیادی از منابع به همان جا خواهد رفت. بنابراین تا آقای روحانی برای شفاف سازی اقتصادی کاری نکند اتفاق خاصی هم نخواهد افتاد.